Jump to content

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΩΝ

stamos

Recommended Posts

Αφού σας καλησπερίσω , θα ήθελα τις γνώμες σας για ένα πρόβλημα που έχω με τα σαλιγκάρια μου .Εδω και αρκετό καιρό είχα αγοράσει 5 σαλιγκάρια για να μου καθαρίζουν το ενυδρείο απο την άλγη τα 2 turbo και τα άλλα 3 αν θυμάμαι καλά νομίζω μου είπανε οτι είναι απο ινδονησία . Μετά απο δύο με τρείς εβδομάδες τα turbo μας άφησαν χρόνους και όλα τα άλλα πήγαιναν καλά. Οι τακτικές μετρίσης που έκανα σε αμμονία και σε νιτρίτη ήταν πάντα μηδενικές . Μετά απο ενάμιση μήνα έχασα και άλλο σαλιγκάρι (ενώ τη μιά μέρα ήταν καλά και περιφέρονταν στα τζάμια την άλλη μέρα ήταν κλεισμένο στο καβούκι του και μετά απο μια μέρα ακόμη το έβρισκα ψόφιο )Τις τελευταίες δύο εβδομάδες δεν έμεινε κανένα,οι ερημίτες που έχω και τα δύο ψάρια δεν έχουν κανένα πρόβλημα (τον τελευταίο καιρό έριχνα μαγνήσιο της ΚΕΝΤ για να το ανεβάσω )

Οι μετρήσεις που έχω κάνει είναι nitrite no2-0 ph-8.5 ammonia-0 magnesium-1410 kh-9.3 alkalinity-3.31

ca-240(το ξέρω εδω δεν πάμε καλά) και salinity-1028 (μη βαράτε και εδώ έχει φύγει λίγο )

Μετά απο τις αναποδιές που μου συμβαίνουν φοβάμαι να φορτόσω το ενυδρείο και με άλλα ζωντανά.

Περιμένω τις συμβουλές σας με μεγάλη αγωνία φιλικά STAMOS ;)

post-2113-1171574475.jpg

post-2113-1171574608.jpg

Οι φωτογραφίες σου δεν έχουν ανέβει, πιθανά γιατί είναι πολύ μεγάλες. Προσπάθησε να τις μικρύνεις και μετά ξαναδοκίμασε.

Όσον αφορά το θάνατο των σαλιγκαριών.

Υπάρχει άφθονη τροφή για αυτούς τους οργανισμούς στο σύστημά σου? Τα σαλιγκάρια τρέφονται με επιχρησματική άλγη και κυρίως με διατομική. Αν το ενυδρείο σου είναι σχετικά καινούργιο, πιθανά να μην υπάρχει επάρκεια τροφής.

Άλλος λόγος είναι οι τιμές του ασβεστίου, οι οποίες είναι απαγορευτικές για ασβεστοποίηση, κατά συνέπεια να εμποδίζεται η ανάπτυξη του κελύφους των σαλιγκαριών.

Και τέλος η αλατότητα είναι πολύ υψηλή. Ειδικά αν μετράς το sal με απλό όργανο και όχι με refractometer, πιθανά οι τιμή να ξεπερνάει κατά πολύ το 1030, οπότε να ξεφεύγει αρκετά από τις τροπικές συνθήκες.

Tα σαλιγκαρια ειναι τρομαχτικα ευαισθητα σε λαθος συνθηκες νερου, και εαν κατι ξεφυγει, στρεσσαρονται, και εαν συνεχιστει αυτα πεθαινουν. Επισης περα απο το ασβεστιο που πολυ σωστα αναφερει ο Νικος, ρολο μεγαλο παιζει η σταθερη θερμοκρασια, χωρις μεγαλες διακυμανσεις πρωι βραδυ αλλα και το νερο απο την βρυση, το οποιο επειδη περιεχει πολλα βαρεα μεταλλα, ειναι σχεδον αποτρεπτικο για να κρατησεις σαλιγκαρια για πολυ καιρο στο ενυδρειο σου.

Δεν πρεπει να εχεις α/ο, ετσι δεν ειναι? Βλεπω επισης πως εχεις ψηλο ΡΗ. Το ΡΗ σου ειναι σταθερο, ή εχει μεταβολες απο ημερα σε ημερα? Τι σκονη ή ζουμι ριχνεις για να το ανεβαζεις το ΚΗ σου?

Το ph είναι σταθερό εδώ και αρκετό καιρό , και όσο για τη kh δεν ρίχνω κάποιο ιδιαίτερο ζουμί .

Όντος δεν έχω ακόμα α\ο είναι στα επόμενα αγοραστικά σχέδεια μου, προτήμισα να πάρω καλίτερο skimer και ρεφρακτόμετρο (οπότε η μέτριση στην αλατότητα είναι ακριβής ).Μπορεί η kh να ανέβηκε με το buffer και το μαγνήσιο που έριχνα????? δεν το ξέρω.

Το ph είναι σταθερό εδώ και αρκετό καιρό , και όσο για τη kh δεν ρίχνω κάποιο ιδιαίτερο ζουμί .

Όντος δεν έχω ακόμα α\ο είναι στα επόμενα αγοραστικά σχέδεια μου, προτήμισα να πάρω καλίτερο skimer και ρεφρακτόμετρο (οπότε η μέτριση στην αλατότητα είναι ακριβής ).Μπορεί η kh να ανέβηκε με το buffer και το μαγνήσιο που έριχνα????? δεν το ξέρω.

Mε το μαγνησιο αποκλειεται να ανεβηκε το KH. Aλλα το Buffer που λες, κανει αυτη ακριβως τη δουλεια...Ανεβαζει το ΚΗ. Καποια buffer, ανεβαζουν και το ΡΗ αμεσα και καποια οχι. Προσωπικα προτιμω να μην μου επειρεαζει αμεσα το ΡΗ διοτι αποτομες αυξομειωσεις μονο καλο δεν κανουν. ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...