Jump to content

Kατανοηση Φυλου Στα Tropheus Ikola Kaiser

antonium98

Recommended Posts

Γεια σας φιλοι μου, τωρα τον αυγουστο θα μπουν στο ενυδρειο μου οι πρωτοι του κατοικοι. Τα ψαρακια θα ειναι 13 μικρα tropheus ikola kaiser Θα ηθελα να μου πειτε αν γνωριζετε και εσεις πως μπορουμε να ξεχωριζουμε το φυλο τους. Αυτο ελπιζω να βοηθησει οχι μονο εμενα αλλα και αλλους νεους χομπιστες που θελουν να μπουν στον ωραιο κοσμο αυτου του ειδους tropheus

Έγινε επεξεργασία - antonium98

Δυστυχώς φίλε μου ΔΕΝ μπορούμε να ξεχωρίσουμε το φύλλο των Tropheus όταν είναι σε μικρή ηλικία γιατί δεν υπάρχουν εμφανής διαφορές μεταξύ τους(sexually monomorphic species). Ο μόνος τρόπος είναι η συμπεριφορά και όπως καταλαβαίνεις θα πρέπει να ωριμάσουν σεξουαλικά τα ψάρια για να διεκδικούν περιοχές, θηλυκές κ.τ.λ.

Τότε θέλει αρκετή παρατήρηση για να απομακρύνεις τυχόν ηττημένα αρσενικά, αδύναμα ψάρια κ.τ.λ.

Όπως βλέπεις είναι μια αρκετά χρονοβόρα και ίσως λίγο δύσκολη διαδικασία, αλλά κατά κάποιο τρόπο είναι μέσα στην "ομορφιά" του αφρικάνικου ενυδρείου. :)

Θα συμφωνήσω με τον adlib και λόγω τις ενασχόλησής μου με τα συγκεκριμένα ψάρια θα προσθέσω ότι και ενήλικα πάλι μπορεί να σε ξεγελάσουν. προσωπικά εγώ έκοβα το κεφάλι μου για ψάρι ότι ήταν αρσενικό και κυρίαρχο μάλιστα και μετά από λίγο καιρό ήταν μπουκωμένο !!!!!!

Ευχαριστω πολυ.

Για οταν ειναι μικρα το γνωριζω οτι δεν γινεται οπως και στις περισσοτερες αφρικανικες κιχλιδες να αναγνωρισουμε το φιλο τους.

Κατι αλλο τα τροφεους που θα βαλω θα ειναι 13 και εχω διαβασει οτι μπαινωουν σε μεγαλες ομαδες για να μοιραζεται η επιθετικοτητα.

Θα χρειαστει στο μελλον να βγαλω ψαρια;

Αν μπορείς να τα βάλεις μαζί οκ,μετά ίσως έχεις πρόβλημα αν μεγαλώσουν αυτά που έχεις μέσα.

Θα μπουν ολα μαζι.

Με τα μωρα θα υπαρχει προβλημα;

Γιατι σκεφτομαι να κρατησω ενα μερος απο τα μωρα της πρωτης γεννας.

Μη βιαζεσαι.Ασε να φτασεις εκει και τα ξαναλεμε.

Παντως για τωρα μια ομαδα 13 ατομων ειναι αξιοπρεπεστατη :)

Παιδια ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας. Ειχα σκεφτει να βαλω περισσοτερα αφου εχω διαβσει οτι αυτο το ειδος θελει 6-7 θηλυκα αλλα σκεφτηκα οτι μετα ανεβαινω πολυ σε αριθμο.Βεβαια δεν ξερω αν αληθευει αυτο για την ποσοτητα των θηλυκων που θελει καθε αρσενικο.

Γεια σας και παλι.

Στο ενυδρειο θα μπει για αρχη (οταν ειναι ακομη μικρα) ενα eheim 2217 με siporax, λιγες βιομπαλες και σφουγγαρια.

Αυτο φτανει η θελουν και οταν ειναι μικρα δυνατη ροη (4-5 φορες το ενυδρειο)???

Στην συνεχεια θα προστεθει ενα sun-sun με 1000l/h.

Θα ειναι οκ για οσο ειναι μωρα?

Οι κιχλίδες θέλουν δυνατή φίλτρανση...στα λίτρα που είσαι μάλλον πρέπει να τα βάλεις και τα δυο μαζί.Το 2217 θα είναι οριακό.

Ευχαριστω.

δηλαδη ουτε οταν μικρα.

θα το παραγειλλω τοτε.

Ευχαριστω.

δηλαδη ουτε οταν μικρα.

θα το παραγειλλω τοτε.

Μικρά είναι ακόμη πιο ευαίσθητα.

Ευχαριστω.

Αυτο δεν το γνωριζα αλλα θα επρεπε να το ειχα κατσλαβει και απο μονος μου

• 3 weeks later...

Ναι το ξερω αυτο

Εχω παρει και τις καταλληλες τροφες

Ναι το ξερω αυτο

Εχω παρει και τις καταλληλες τροφες

Ποιές πήρες ;

αν θυμαμαι καλα επειδη ειμαι τηνο και δεν τις εχω μπροστα μου

Ocean Nutrition Cichlid Vegi Flake

TROPICAL SUPER SPIROULINA FORTE 36% GRANULAT - BOX(για μια φορα την εβδομαδα)

ειναι και αλλες 3 αλλα δεν τις θυμαμαι

Μολις παω αθηνα θα σας τις πω

φίλε μου μετά από πολύ ψάξιμο και συμβουλές ανθρώπων που έχουν ασχοληθεί πολύ με tropheus έχω κατάληξη στην παρακάτω διατροφή και στην προτείνω ανεπιφύλακτα : cichlid vegi flakes της ocean nutrition, vegetable flakes και kelp alge flake της tropical, spectrum cichlid formula της new life, μια φορά της εβδομάδα spiroulina, και μια φορά την εβδομάδα καταψυγμένο Mysis και krill. Η συχνότητα των ταϊσμάτων είναι από 3 έως 5 φορές την ημέρα. θα σου πρότεινα όσο είναι μικρά μη τους δώσεις κατεψυγμένο.

Νομιζω και εγω αυτες τις τροφες εχω παρει

Ευχαριστω πολυ

Οσο για κατεψυγμενη πειραζει να μην τους δινω;;;;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...