antonium98 18 Ιουλίου 2013 #1 Share 18 Ιουλίου 2013 (edited) Γεια σας φιλοι μου, τωρα τον αυγουστο θα μπουν στο ενυδρειο μου οι πρωτοι του κατοικοι. Τα ψαρακια θα ειναι 13 μικρα tropheus ikola kaiser Θα ηθελα να μου πειτε αν γνωριζετε και εσεις πως μπορουμε να ξεχωριζουμε το φυλο τους. Αυτο ελπιζω να βοηθησει οχι μονο εμενα αλλα και αλλους νεους χομπιστες που θελουν να μπουν στον ωραιο κοσμο αυτου του ειδους tropheus Έγινε επεξεργασία 18 Ιουλίου 2013 - antonium98 Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 18 Ιουλίου 2013 #2 Share 18 Ιουλίου 2013 Δυστυχώς φίλε μου ΔΕΝ μπορούμε να ξεχωρίσουμε το φύλλο των Tropheus όταν είναι σε μικρή ηλικία γιατί δεν υπάρχουν εμφανής διαφορές μεταξύ τους(sexually monomorphic species). Ο μόνος τρόπος είναι η συμπεριφορά και όπως καταλαβαίνεις θα πρέπει να ωριμάσουν σεξουαλικά τα ψάρια για να διεκδικούν περιοχές, θηλυκές κ.τ.λ. Τότε θέλει αρκετή παρατήρηση για να απομακρύνεις τυχόν ηττημένα αρσενικά, αδύναμα ψάρια κ.τ.λ. Όπως βλέπεις είναι μια αρκετά χρονοβόρα και ίσως λίγο δύσκολη διαδικασία, αλλά κατά κάποιο τρόπο είναι μέσα στην "ομορφιά" του αφρικάνικου ενυδρείου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
n_vergopoulos 18 Ιουλίου 2013 #3 Share 18 Ιουλίου 2013 Θα συμφωνήσω με τον adlib και λόγω τις ενασχόλησής μου με τα συγκεκριμένα ψάρια θα προσθέσω ότι και ενήλικα πάλι μπορεί να σε ξεγελάσουν. προσωπικά εγώ έκοβα το κεφάλι μου για ψάρι ότι ήταν αρσενικό και κυρίαρχο μάλιστα και μετά από λίγο καιρό ήταν μπουκωμένο !!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonium98 18 Ιουλίου 2013 Author #4 Share 18 Ιουλίου 2013 (edited) Ευχαριστω πολυ. Για οταν ειναι μικρα το γνωριζω οτι δεν γινεται οπως και στις περισσοτερες αφρικανικες κιχλιδες να αναγνωρισουμε το φιλο τους. Κατι αλλο τα τροφεους που θα βαλω θα ειναι 13 και εχω διαβασει οτι μπαινωουν σε μεγαλες ομαδες για να μοιραζεται η επιθετικοτητα. Θα χρειαστει στο μελλον να βγαλω ψαρια; Έγινε επεξεργασία 18 Ιουλίου 2013 - antonium98 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 18 Ιουλίου 2013 #5 Share 18 Ιουλίου 2013 Αν μπορείς να τα βάλεις μαζί οκ,μετά ίσως έχεις πρόβλημα αν μεγαλώσουν αυτά που έχεις μέσα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonium98 18 Ιουλίου 2013 Author #6 Share 18 Ιουλίου 2013 Θα μπουν ολα μαζι. Με τα μωρα θα υπαρχει προβλημα; Γιατι σκεφτομαι να κρατησω ενα μερος απο τα μωρα της πρωτης γεννας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 18 Ιουλίου 2013 #7 Share 18 Ιουλίου 2013 Μη βιαζεσαι.Ασε να φτασεις εκει και τα ξαναλεμε. Παντως για τωρα μια ομαδα 13 ατομων ειναι αξιοπρεπεστατη Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonium98 18 Ιουλίου 2013 Author #8 Share 18 Ιουλίου 2013 Παιδια ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας. Ειχα σκεφτει να βαλω περισσοτερα αφου εχω διαβσει οτι αυτο το ειδος θελει 6-7 θηλυκα αλλα σκεφτηκα οτι μετα ανεβαινω πολυ σε αριθμο.Βεβαια δεν ξερω αν αληθευει αυτο για την ποσοτητα των θηλυκων που θελει καθε αρσενικο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonium98 20 Ιουλίου 2013 Author #9 Share 20 Ιουλίου 2013 Γεια σας και παλι. Στο ενυδρειο θα μπει για αρχη (οταν ειναι ακομη μικρα) ενα eheim 2217 με siporax, λιγες βιομπαλες και σφουγγαρια. Αυτο φτανει η θελουν και οταν ειναι μικρα δυνατη ροη (4-5 φορες το ενυδρειο)??? Στην συνεχεια θα προστεθει ενα sun-sun με 1000l/h. Θα ειναι οκ για οσο ειναι μωρα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 22 Ιουλίου 2013 #10 Share 22 Ιουλίου 2013 Οι κιχλίδες θέλουν δυνατή φίλτρανση...στα λίτρα που είσαι μάλλον πρέπει να τα βάλεις και τα δυο μαζί.Το 2217 θα είναι οριακό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonium98 22 Ιουλίου 2013 Author #11 Share 22 Ιουλίου 2013 Ευχαριστω. δηλαδη ουτε οταν μικρα. θα το παραγειλλω τοτε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 22 Ιουλίου 2013 #12 Share 22 Ιουλίου 2013 Ευχαριστω. δηλαδη ουτε οταν μικρα. θα το παραγειλλω τοτε. Μικρά είναι ακόμη πιο ευαίσθητα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonium98 22 Ιουλίου 2013 Author #13 Share 22 Ιουλίου 2013 Ευχαριστω. Αυτο δεν το γνωριζα αλλα θα επρεπε να το ειχα κατσλαβει και απο μονος μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 11 Αυγούστου 2013 #14 Share 11 Αυγούστου 2013 Και προσοχη στη διατροφη τους.Τα τροφεους ειναι αλγοφαγα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonium98 11 Αυγούστου 2013 Author #15 Share 11 Αυγούστου 2013 Ναι το ξερω αυτο Εχω παρει και τις καταλληλες τροφες Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 11 Αυγούστου 2013 #16 Share 11 Αυγούστου 2013 Ναι το ξερω αυτο Εχω παρει και τις καταλληλες τροφες Ποιές πήρες ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonium98 11 Αυγούστου 2013 Author #17 Share 11 Αυγούστου 2013 αν θυμαμαι καλα επειδη ειμαι τηνο και δεν τις εχω μπροστα μου Ocean Nutrition Cichlid Vegi Flake TROPICAL SUPER SPIROULINA FORTE 36% GRANULAT - BOX(για μια φορα την εβδομαδα) ειναι και αλλες 3 αλλα δεν τις θυμαμαι Μολις παω αθηνα θα σας τις πω Link to comment Share on other sites More sharing options...
n_vergopoulos 11 Αυγούστου 2013 #18 Share 11 Αυγούστου 2013 φίλε μου μετά από πολύ ψάξιμο και συμβουλές ανθρώπων που έχουν ασχοληθεί πολύ με tropheus έχω κατάληξη στην παρακάτω διατροφή και στην προτείνω ανεπιφύλακτα : cichlid vegi flakes της ocean nutrition, vegetable flakes και kelp alge flake της tropical, spectrum cichlid formula της new life, μια φορά της εβδομάδα spiroulina, και μια φορά την εβδομάδα καταψυγμένο Mysis και krill. Η συχνότητα των ταϊσμάτων είναι από 3 έως 5 φορές την ημέρα. θα σου πρότεινα όσο είναι μικρά μη τους δώσεις κατεψυγμένο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonium98 11 Αυγούστου 2013 Author #19 Share 11 Αυγούστου 2013 (edited) Νομιζω και εγω αυτες τις τροφες εχω παρει Ευχαριστω πολυ Οσο για κατεψυγμενη πειραζει να μην τους δινω;;;; Έγινε επεξεργασία 11 Αυγούστου 2013 - antonium98 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος