ntimfo 17 Ιουλίου 2013 #1 Share 17 Ιουλίου 2013 Είμαι καινούριος στο φόρουμ! Παλαιότερα είχα στήσει ένα 60αρι rekord της juwel με κιχλιδες! Έπειτα από καιρό αποφάσισα να φτιάξω πάλι ένα μικρο ενυδρείο! Η απορία μου είναι η εξής! Τι ενυδρείο να διαλέξω για κοπάδι neon tetra, πιθανόν 5-6 guppies και καμιά ντουζίνα γαρίδες! Να επιλέξω μεγάλο μήκος ή μεγάλο ύψος δηλαδή σε cube! Μου άρεσε πολύ το sera biotop nano cube! Εννοείται ότι θα είναι φυτεμένο! Τα φυτά θα τα ψάξω αργότερα όταν γίνει η επιλογή του ενυδρείου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimbit22 17 Ιουλίου 2013 #2 Share 17 Ιουλίου 2013 (edited) Καλώς ήρθες..!! Τα neon έχουν διαφορετικές απαιτήσεις σε συνθήκες νερού απο τα guppie για να ζήσουν σωστά μεσα στο ενυδρείο σου.. Τα δεύτερα αρέσκονται σε νερό βρύσης και τα πάνε πολύ καλά ενώ τα neon χρειάζονται επεξεργασία νερού.. Ακόμα τα πρώτα σαν κοπαδοψαρα χρειάζονται χώρο για κολύμπι που σημαίνει ότι κοιτάς για ενυδρείο κοντά στο μέτρο μήκος(min 80cm αλλά αυτό με επιφύλαξη) και μεγάλο αριθμό ατόμων στο κοπάδι.. Κάποιος ποιό έμπειρος μπορεί να βοηθήσει καλύτερα πιστεύω.. Έγινε επεξεργασία 17 Ιουλίου 2013 - jimbit22 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 18 Ιουλίου 2013 #3 Share 18 Ιουλίου 2013 Για τα νέον καλό είναι να επιλέξεις ενυδρείο με μήκος τουλαχιστον ενός μέτρου. Για τα guppies ισχυει οτι σου είπε ο jim πιο πανω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ntimfo 18 Ιουλίου 2013 Author #4 Share 18 Ιουλίου 2013 Παιδιά σας ευχαριστώ! Θα τα έχω υπόψη μου όλα αυτά πριν προβώ στην αγορά!στην περίπτωσή μου ιδανική λύση θα ήταν ένα cube λόγω χώρου! Αλλά θα οι καρδινάλιοι είναι must για μένα! Είναι ο λόγος που αποφάσισα να ξαναφτιάξω ενυδρείο! Και παραδόξως άρχισα να θεωρώ και τις γαρίδες ιδιαίτερα όμορφες για ένα φυτεμένο! Ελπίζω κάποιος που έχει κάνει κάποιο παρόμοιο εγχείρημα να μου δώσει μερικές χρήσιμες συμβουλές! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 18 Ιουλίου 2013 #5 Share 18 Ιουλίου 2013 Καλημέρα και από εμένα. Εγώ έχω ένα κοπάδι καρδινάλιους 10 ατόμων σε κύβο 60λ. και διαστάσεις κοντά στα 50-55 εκατοστά (δεν το θυμάμαι ακριβώς). Τα ψαράκια ζούν σε πικνοφυτεμένο ενυδρείο και αν κρίνω από την ζωηρότητα των χρωμάτων τους περνάνε καλά. Βέβαια δεν είναι μεγάλο κοπάδι (δεν ξέρω για καμιά 20αρια ποιο θα ήταν ιδανικό). Προσώπικά μου αρέσουν οι κύβοι, αν δεν δημιουργούν πρόβλημα λόγω σχηματος στην διαμονή των ψαριών(είδος,μέγεθος και απαιτήσεις χώρου). Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 18 Ιουλίου 2013 #6 Share 18 Ιουλίου 2013 Α... και οι γαρίδες νομίζω είναι must! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 18 Ιουλίου 2013 #7 Share 18 Ιουλίου 2013 Οι κυβοι δεν κανουν για τετοια ψαρια παιδια,αυτα τα ψαρια θελουν μηκος για να κολυμπουν,αν και μικρα χρειαζονται πολυ χωρο.Αν θες κυβο καλυτερα διαλεξε καποιο αλλο ψαρακι,αλλιως παρε μεγαλητερο ενυδρειο και οχι κυβο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
george13 18 Ιουλίου 2013 #8 Share 18 Ιουλίου 2013 Θα συμφωνήσω με τον rastafarian παιδιά .τα ψαράκια αυτά είναι υπερκινητικά και χρειάζονται μήκος . και αφού απο ότι κατάλαβα θέλεις πολύ να βάλεις τα τέτρα τότε ψάξε για πιο μακρύ κυρίως ενυδρείο .οι γαρίδες επίσης να ξέρεις ότι θέλουν πολύ καλό στρώσιμο βυθού και όχι λυπάσματα.το λέω γιατί γράφεις ότι θα το κάνεις με πολλά φυτά . Link to comment Share on other sites More sharing options...
ntimfo 18 Ιουλίου 2013 Author #9 Share 18 Ιουλίου 2013 Δεν θα το γεμίσω με φυτά το βυθό! Σκέφτομαι πιο πολύ για μοος σε ξύλο και σε καμία πέτρα κ από ρίζες μόνο κ μόνο για να κρύβονται τα αξεσουάρ κ τα νεογέννητα αν είμαι τυχερός! Ο χώρος με περιορίζει για max 80-90 cm! Οπότε ή με ανακαίνιση ή με μετακόμιση θα καταφέρω να βάλω μακρύ ενυδρείο! Κ επειδή λατρεύω τους καρδινάλιους πιστεύω να αξίζει την υπομονή μέχρι να καταφέρω να βρω χώρο! Αλλιώς ξεκινάω με ένα γαριδάδικο και όταν έρθει η ώρα το κρατάω για γεννήστρα το μικρό! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος