submarine1981 1 Σεπτεμβρίου 2014 Author #226 Share 1 Σεπτεμβρίου 2014 Μάριε δεν τα γνώριζω αυτα τα βακτήρια που μου λες. Είχα διαβάσει σε site (forum) οτι με το σκιμμερ απομακρύνονται αλλά ειναι κάτι που δεν το έχω δουλέψει εγω ο ίδιος. Ενδεχομένος να υπάχουν αυτα τα βακτιριακά στελέχοι που λες. Σε καλλιέργειες κλειστων κυκλομάτων καλλιεργειας χελιων χρησιμοποιούν απο όσο γνωρίζω αυτην την διαδικασία(βάζουν θειίκες ενώσεις αντι για βοτκα) που έγραψα παραπάνω και εκει βασίστηκα και προχώρησα με την βότκα. http://www.theaquariumwiki.com/Anaerobic Εχείς κάποιο άρθρο σχετικα με αυτό που λες να διαβάσω? Γενικά μου αρέσει πολύ ο μικρόκοσμος Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 1 Σεπτεμβρίου 2014 Author #227 Share 1 Σεπτεμβρίου 2014 (edited) Και ενα επιστημονικο paper σχετικα με αυτο που αναφέρθηκα ποιο πάνω: http://www.growfishanywhere.com/media/3849/denitrification__2_.pdf Αυτα που λες Μαριε τα λέει νομίζω και το site που σου έστειλα σχετικα με την βότκα. Αλλα απο διάφορα επιστημονικα Paper σχετικα με ανακυκλώσεις νερου σε υδατοκαλλιεργειες , δεν είχα ακούσει κάτι τέτοιο. Σιγουρα μια ποσότητα βακτηριδίων θα φεύγει με το σκιμμερ. Αλλά αν αποροφουν τον C , N , P και μετά αυτα τα στοιχεια , μαζι με τα βακτηρια απομακρύνονται μέσο σκίμερ αυτο δεν το γνωρίζω. Μονο οτι διαφευγει το Ν σαν αέριο ξερω. Εδω θελω τα φώτα σου , (αν εχεις κάποιο paper με ενδιαφέρει) καθώς με πιάνεις αδιάβαστο για τον συγκεκριμένο τρόπο που μου περιέγραψες. Έγινε επεξεργασία 1 Σεπτεμβρίου 2014 - submarine1981 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Digital Reason 1 Σεπτεμβρίου 2014 #228 Share 1 Σεπτεμβρίου 2014 Με δυο χρόνια εφαρμογής του παραπανω πρωτόκολλου φαίνεται να είναι ασφαλες. Παίζει ρόλο η μάρκα? Επίσης η θερμοκρασία που διατηρείς το μπουκάλι της βοτκα παίζι ρόλο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Discos 1 Σεπτεμβρίου 2014 #229 Share 1 Σεπτεμβρίου 2014 (edited) Ενα αρθρο ειναι αυτο που πολυ σωστα έβαλες στην αρχη. http://reefkeeping.com/issues/2008-08/nftt/ Το σημείο που αναφέρει για οτι σου ειπα. "The addition of vodka/ethanol is thought to increase bacterial biomass. For this, vodka addition would result in bacterial growth and reproduction. During this process nutrients in the water (including NO3 and PO4) are taken up for the formation of new macromolecules that are needed in cell synthesis and viability. Due to this rapid growth and reproduction, NO3 and PO4 can drop quickly from detectable levels by most test kits on the market. The increased biomass of the bacteria leads to a notable increase in skimmate production, removing more waste than without vodka addition. The increased skimmate is thought to remove the bacteria or bacterial biproducts that have assimilated the NO3 and PO4 within the water column leading to NO3 and PO4 depletion" Μια και πολλοί χομπιστες το εχουν ψαξει πια, ενω εχουν βρεθεί η αναπτυχθη και αλλες τεχνικές που το αποτέλεσμα ειναι αυτο. Οπως περα απο ζάχαρη, βότκα η ξύδι, ειναι το Zeovit και τα biopellets. Ίδιες αρχές. Δεν γνωριζω ακριβώς ποια βακτήρια ειναι και δεν ειδα καπου αναφορα για αυτα. Αυτο που ειδα ειναι οτι πρεπει να προσέχουμε διοτι αν το παρακανουμε αρχιζει πια το συστημα και λειτουργεί ανταγωνιστικά ως προς τη βιολογία του ενυδρειου μας λογο υπερπληθυσμού της μιας ομάδας. Άρα λογικά δεν ειναι ιδια. Ολοι οι χομπιστες αναφέρουν τα ιδια οταν έρχετε σε πρόσθεση κάποιας μορφής άνθρακα. Περα απο τις οποιες διαφορες, προσοχη στη δοσολογία και στις μετρησεις διοτι αλλιως η καταστροφή ειναι παραδίπλα.. Πολυ σωστα τα λες εδω Ευγένιε, δεν ειναι παιχνίδι η συγχωρεί αυτη η τεχνική. Ενδιαφερων σχετικα θεματα http://melevsreef.com/node/184 http://reefcentral.com/forums/showthread.php?s=&threadid=1422666 http://www.ultimatereef.net/forums/showthread.php?t=283967 http://reefkeeping.com/joomla/index.php/current-issue/article/116-vinegar-dosing-methodology-for-the-marine-aquarium http://www.reefcentral.com/forums/showthread.php?t=1813810 Απο χομπιστα, σκιμμερ πριν και μετα την πρόσθεση άνθρακα στο νερο (οχι ενεργού παιδια.. ) http://data.reefaquarium.com/wp-content/reefer/2013/03/Skimmerpic.png Εδω.. http://www.reefaquarium.com/2012/carbon-dosing-in-laymans-terms/ Καλη μελέτη Έγινε επεξεργασία 1 Σεπτεμβρίου 2014 - Discos Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 1 Σεπτεμβρίου 2014 Author #230 Share 1 Σεπτεμβρίου 2014 Μαριε πολυ ενδιαφέρων τα λινκ σου!! Thanks Για τον ενεργο άνθρακα....μου το έχουν πει και μενα Απο οτι βλεπω στα γρήγορα υπάρχουν ταυτόχρονα και οι 2 τύποι βακτήριων. Και αυτα που είπες ποιο πάνω που αφαιρούντε με το σκιμμερ, και τα αναερόβια που αναφερόμουν εγω. Δεν ξέρω βέβαια πόσο επιστημονική βρύτητα έχουν, με την έννοία του οτι , ποιός είναι αυτος που το έγραψε? χομπίστας, καθηγήτης βιολογίας, ιχθυοπαθολόγος, κλπ. (Καλοπροαίρετα το λεω αυτο) καθως το ιντερνετ έχει εξελιχθεί πάρα πολυ και βρίσκεις πάρα πολλες πληροφορίες που μπορεί να τις γράψει ο κάθε ενας , και μάλιστα πολλές φορες συγκρούονται (η μια αναιρεί την άλλη) και δεν ξέρεις τι ησχύει απο όλα. Εγω πάντα δίνω βάρος στα επιστημονικά papers που πιστεύω έχουν κάποια βάση, καθως με το ίντερνετ έχω δεί πολλές διαφορετικές απόψεις και χάνεται η μπάλα καποια στιγμη. Π.χ σκέψου κάποιος σε ενα φορουμ να γράψει κάπου για τον ενεργο ανθρακα οτι είναι πηγη άνθρακα και δεν χρειάζεται βοτκα,βιοπελετς κλπ κλπ. Πόσοι θα μπερδευτουν εκεινη την στιγμή που διαβαζουν. (τραβηγμένο παραδειγμα βεβαια). Ενω ενα paper που είναι σε διεθνοί περιοδικα ιχθυοκαλλιέργειας κλπ, εκει δεν έχει τετοια. Απλα δεν δημοσιεύεται γιατι υπάρχει επιτροπή πριν βγεί. Τελικά έπρεπε να ανοίγαμε νέο θέμα στο φορούμ με τόσο ανάλυση που κάναμε και οι 2 Θα τα κοιταξω με ησυχια το βραδακι!! Σίγουρα έχουν μπόλικο και καλό πραμα μεσα Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAN 1 Σεπτεμβρίου 2014 #231 Share 1 Σεπτεμβρίου 2014 Η Βότκα ειναι οργανικη μορφη άνθρακα, τον οποιο τον χρησιμοποιουν αναερόβια βακτήρια για να διασπάσουν τα ΝΟ3. το Ν φεύγει σαν αέριο. Οργανικη μορφη άνθρακα ειναι και το ξύδι , ζάχαρη, και γενικα ενώσεις του άνθρακα που στην ανθρακικη του αλυσίδα έχει Η ή και καρβονιλικό οξυ (-COOH). Τα αναερόβια βακτηρια χρησιμοποιούν και άλλες μορφες οργανικων υλικών , όπος ενώσεις θείου. Αν πας σε κάποια λιμνοθάλασσα στην άκρη που έχει λασπώδες έδαφος και πατήσεις με το πόδι (να μπει μέσα) και το βγάλεις θα σου μυρίσει κάτι άσχημο (σαν κλούβιο αυγό). Είναι αέρια παραγώμενα απο αναερόβιες συνθηκες - βακτηρια. Ακολούθησα ενα προτόκολο που είδα στο ιντερνετ το οποίο μου δούλεψε μια χαρα. Η λογικη είναι οτι ξεκινας σιγα σιγα τις ποσότητες της βότκας μεχρι να βρεις την ποσότητα που χρειάζεται το ενυδρειο. Για μια εβδομαδα δηλαδη ξεκινας με 0,2 μλ , μετα 0,5 , μετα 0,7 και ανα εβδομαδα ανεβάζεις σιγα σιγα την δοσολογια. όλη αυτη την περιοδο που μπορει να παρει και 2 μήνες αναπτύσονται σε σημεια του ενυδρειο (με χαμηλο οξυγονο) τα αναερόβια βακτηρια, και αυξάνεται ο πληθυσμός τους. Κάποια στιγμη που ο πληθυσμός θα είναι ικανός να μειώσει τα ΝΟ3 , κάτι το οποιο θα το διαπιστώσεις απο τα υγρα τεστ ΝΟ3, τότε εκείνη την στιγμη ρίχνεις την δοσολογία στο μισό. Ξανα μετρας και βλέπεις απο δω και περα πόσο θες να έχεις τα ΝΟ3. Θες 0,5ppm τοτε εχεις π.χ την βοτκα στα 2,5 μλ ημερισίως. Θες τα νιτρικα 0,2,ανεβάζεις την ημερίσια δόση σε 3 μλ (αύξηση βακτηριακού φορτίου). Θες 0 νιτρικα? ανεβάζεις κιαλο, μεχρι να βρεις εσυ το σημείο που θες. Οι ποσότητες που αναφέρω είναι ενδεικτικές. Το προτόκολο πάει με βάση τα λίτρα του ενυδρείου, και δεν χρειάζονται ταρζανιες του στυλ " Ελα μορε...καλα τα λέει ο Ευγενιος με 0,5ml αλλα θα ξημερώσουμε. Ας ρίξω κατευθύαν 2,5 ml να το επιταχύνω!" Η απότομη "έκρηξη" του βακτηριακού φορτίου (θόλωμα νερου) , απότομη πτώση Νο3, αλαγές σε φυσικοχημεικους παράγοντες που ούτε εγω δεν γνωρίζω, μπορεί να φέρουν την κατάρευση του ενυδρειου. Πλέον με την βότκα δεν έχω ξανασχοληθεί με τα ΝΟ3. Μετραω μονο 1-2 φορες τον μηνα, και την δουλεύω 2 χρόνια. Πλέων την Chaeto την έχω για "καταφύγιο" του ζωοπλαγκτον, και για παραγωγή οξυγόνου,απορρόφησης CO2 κλπ κλπ... Την βότκα την ρίνχω σε ενυδρείο με δοσομετρική σε 2-3 δόσεις νομιζω. Δηλαδη αν το ενυδρειο μου θελει 6 ml ριχνω κατα την διάρκεια της ημέρας απο 3 ml Χ 2 φορες. Νομίζω οτι είναι σαν να ταίζεις ψάρια. Τα ταίζεις 2-3 φορες την μέρα απο 1 γρ τροφή. Συνολικά 3 γραμμάρια. Τι είναι καλύτερο....3 γραμμάρια "μπλούμ" μεσα και φάτε? ή 2-3 φορες απο λιγο? Με αυτη την λογίκη έσπασα την δοση της βότκας σε 2-3. Να καταναλωνουν τα βακτήρια τόση ώστε να μην υπάρχει περίσσεια. (Δεν γνωρίζω αν η περισσεια κάνει κακο, αλλα δεν θα ήθελα στο ενυδρείο μου να υπάρχει.) To προτόκολο ειναι απο εδω http://reefkeeping.com/issues/2008-08/nftt/ Εξαιρετικό ποστ,τα είπες όλα πολύ αναλυτικά Ευγένιε.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAN 1 Σεπτεμβρίου 2014 #232 Share 1 Σεπτεμβρίου 2014 Μαριε πολυ ενδιαφέρων τα λινκ σου!! Thanks Για τον ενεργο άνθρακα....μου το έχουν πει και μενα Απο οτι βλεπω στα γρήγορα υπάρχουν ταυτόχρονα και οι 2 τύποι βακτήριων. Και αυτα που είπες ποιο πάνω που αφαιρούντε με το σκιμμερ, και τα αναερόβια που αναφερόμουν εγω. Δεν ξέρω βέβαια πόσο επιστημονική βρύτητα έχουν, με την έννοία του οτι , ποιός είναι αυτος που το έγραψε? χομπίστας, καθηγήτης βιολογίας, ιχθυοπαθολόγος, κλπ. (Καλοπροαίρετα το λεω αυτο) καθως το ιντερνετ έχει εξελιχθεί πάρα πολυ και βρίσκεις πάρα πολλες πληροφορίες που μπορεί να τις γράψει ο κάθε ενας , και μάλιστα πολλές φορες συγκρούονται (η μια αναιρεί την άλλη) και δεν ξέρεις τι ησχύει απο όλα. Εγω πάντα δίνω βάρος στα επιστημονικά papers που πιστεύω έχουν κάποια βάση, καθως με το ίντερνετ έχω δεί πολλές διαφορετικές απόψεις και χάνεται η μπάλα καποια στιγμη. Π.χ σκέψου κάποιος σε ενα φορουμ να γράψει κάπου για τον ενεργο ανθρακα οτι είναι πηγη άνθρακα και δεν χρειάζεται βοτκα,βιοπελετς κλπ κλπ. Πόσοι θα μπερδευτουν εκεινη την στιγμή που διαβαζουν. (τραβηγμένο παραδειγμα βεβαια). Ενω ενα paper που είναι σε διεθνοί περιοδικα ιχθυοκαλλιέργειας κλπ, εκει δεν έχει τετοια. Απλα δεν δημοσιεύεται γιατι υπάρχει επιτροπή πριν βγεί. Τελικά έπρεπε να ανοίγαμε νέο θέμα στο φορούμ με τόσο ανάλυση που κάναμε και οι 2 Θα τα κοιταξω με ησυχια το βραδακι!! Σίγουρα έχουν μπόλικο και καλό πραμα μεσα Είμαι ακριβός τις ίδιας λογικής,πρέπει να φιλτράρονται τα πολλά θέματα για την ακρίβεια τους,δυστυχώς σε αυτό το αχανές σύμπαν του διαδικτύου πολλές φορές πέφτουμε μπροστά σε αναλύσεις που δεν έχουν καμια εγκυρότητα και υπόσταση(για να μην παρεξηγηθώ δεν αναφέρομαι συγκεκριμένα στα link του Μάριου) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fmnstr 1 Σεπτεμβρίου 2014 #233 Share 1 Σεπτεμβρίου 2014 Όταν το είχα ψαξει, διάβαζα και πολλα προβληματα με κυανο ή ξεθωριασματα κοραλιων με τη βότκα. Αντιστοιχα διάβασα τη χρήση ξυδιου σαν πιο ασφαλη πηγη ανθρακα(ειναι πιο αδυναμο) για αρχη. Σκεφτηκα να το δοκιμασω αλλα ειδα οτι χρησιμοποιουν το αποσταγμενο ξυδι 5%, που δεν το εχω βρει πουθενα. Ξερει κανεις που πωλειται? Να τονισω και γω οτι οποιος θελει να το δοκιμασει να μελετησει καλα, και να χει ενα δυνατο σκιμμερ και υπομονη και προσοχη στις δοσολογιες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 1 Σεπτεμβρίου 2014 Author #234 Share 1 Σεπτεμβρίου 2014 Digital reason : (Τωρα ειδα το μηνυμα σου) Ρόλο η μάρκα σαν ονομασία ίσως να μην παιζει, αλλα θες να ειναι καθαρη,(χωρις πορτοκάλια,λεμόνια και διάφορες προσμοίξεις), και να ειναι σταθερη στο % του αλκοολ που περιέχει μεσα. Δηλαδη εγω παίρνω την absolut 40% και δεν την εχω αλλαξει ποτε. Δεν ειναι σωστο να παίρνεις την 40% και μετα να πας σε 20% και μετα 50%. Θα πρεπει να αλλάξεις και την δοσολογία που ρίχνεις γιατι αλλάζει η συγκέντρωση του αλκοολ. Θερμοκρασία δωματιου την έχω χειμώνα- καλοκαίρι. fmnstr: Δεν εχω παρατηρησει καποιο θέμα στο ενυδρειο με την βοτκα. (δες και τις φωτος που εχω εδω). Για το ξυδι δεν ξερω. Δεν το έχω δοκιμάσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Discos 2 Σεπτεμβρίου 2014 #235 Share 2 Σεπτεμβρίου 2014 Ενα απο τα ποιο εκνευριστικά πραγματα στο Ίντερνετ σημερα, ειναι οτι ψάχνεις για μια πληροφορία, πολλες σου έρχονται και πρεπει να τα διαβάσεις για να μπορεσεις να φιλτραρεις τι ειναι σωστο, παρωχειμενο, παλιο, ανακριβές κτλ... Τρώει πολυ χρονο και δεν ειναι τα ολους.. Τα link που εβαλα ειναι τσεκαρισμενα.. Η βασική διαφορα ξιδιου με βότκα ειναι στην αναλογια. Δεν εχει να κανει με ποιο ασφαλές η οχι. Η θεωρία λεει για καθε 1ml βότκα ισούται με 8ml ξύδι. Προσοχη δεν μιλάμε για το κλασικό ξύδι, αλλα για το λευκό ξύδι. Επιστημονική βαση για τη πρόσθεση άνθρακα μεσω πανεπιστημίου η ιδρύματος δεν υπαρχει Ευγένιε. Επιστήμονες που βάζουν σε θαλλασινο sites τα άρθρα τους και τι δοκιμάζουν οι ίδιοι ναι. Μπορει π.χ. Να μην ξέρουμε ποιο βακτήριο η ποια ομάδα βακτηριων κανει αυτη τη δουλεια, αλλα ξέρουμε ομως περα απο καθε αμφιβολία, οτι υπαρχει μια ομάδα βακτηριων που κανει αυτη τη δουλεια, τρέφεται μεσω της αλυσίδας του redfield τραβώντας αυτα τα στοιχεία σε ισσοροπια μεταξυ άλλων, πρεπει να προσέχουμε να μην εχουμε υπερπληθυσμο τους, η bacterial bloom, ενω τα αποβάλει το skimmer. Αλήθειες γνωστές που κοινούς το χομπι εμπρός. Μην ξεχνάμε οτι το θαλλασινο χομπι παγκόσμιος, οι χομπιστες το σπρώχνουν μπροστά. Ειναι το μοναδικό χομπι στο πλανήτη γη, που οι χομπιστες ειναι οι προτοποροι και οι εταιρίες ακολουθούν... Απο τα link που εβαλα θα παρεις πολλες πληροφοριες και ο κύριος συγραφεας αρκετών ειναι ο Randy Holmes Farley. Τρελός χομπιστας με PhD στη χημεία και ενας απο τους ανθρώπους που τα άρθρα τους ειναι διαχρονικά όσα χρονια και αν περάσουν διοτι ειναι βασισμένα στην χημεία του νερου και πως να κάνουμε τα ενυδρεια μας καλυτερα μεσω καλύτερης γνώσης της χημείας.. Στα λινκ που εβαλα εχει και οδηγίες για πρόσθεση άνθρακα μεσω ξιδιου, βοτκας κτλ. Αν και η ποιο εύκολη και τεμπέλικη λυση ειναι τα biopellets σε ενα reactor και τέρμα. Απο εκει και περα αν θες κατι ποιο ακρίβειας ανεβαίνει πολυ ο πυχης δυσκολίας και μετρήσεων. Δεν ειναι παιχνίδι και θελει προσοχη γιατι καταστρέφει αν δεν το προσέξεις. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 2 Σεπτεμβρίου 2014 Author #236 Share 2 Σεπτεμβρίου 2014 Ο καλύτερος συνδιασμος Μαριε... Να εισαι με PhD στη χημεία ή στην βιολογια και να ασχολήσαι με ενυδρεια! Σκέψου πόσο άπλετο φως μπορεις να δώσεις σε χομπύστες και πόσες έγκυρες πληροφόριες. Πραγματικά τέτοιοι άνθρωποι θα πρέπει να γράφουν βιβλία πάνω στα ενυδρεία. Μπορούν να εξηγίσουν για το πώς δουλεύουν σχεδόν τα πάντα μέσα στο ενυδρείο μας, απο την διάσπαση της περισευούμενης τροφής, μέχρι και τα σκευάσματα που ρίχνουμε (αντιχλώρια,βακτηρια, διάφορα που καθαρίζουν το υπόστρωμα κλπ). Δεν ξέρω ίσως να φαίνομαι υπερβολικός , αλλα με ενθουσιάζουν παρα πολυ αυτες οι γνώσεις. Δεν μου αρέσει να στέκομαι μονο στο "ριξε 3 ml για 1 μηνα και ολα οκ" Θελω να ξερω και τον μηχανισμο που παίρνει μέρος. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 10 Σεπτεμβρίου 2014 #237 Share 10 Σεπτεμβρίου 2014 Ευγενειε εκανες τρομερη δουλεια με την αλλαγη στο στησιμο του βραχου! Πολυ μου αρεσει φιλε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Discos 17 Σεπτεμβρίου 2014 #238 Share 17 Σεπτεμβρίου 2014 Ευγένιε, μια και το ψάχνεις και ζητας τετοια ύλη, αυτο εδω θα σου αρεσει πολυ http://www.advancedaquarist.com/2011/3/aafeature Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 30 Σεπτεμβρίου 2014 Author #239 Share 30 Σεπτεμβρίου 2014 Υστερα απο την αλλαγή του Aquascape και αφου τα πράγματα ηρέμησαν μέσα λόγο ανακατοσούρας, κάνω ενα update με φώτος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 30 Σεπτεμβρίου 2014 #240 Share 30 Σεπτεμβρίου 2014 Looking good!! Πολυ ομορφο!! Ο "τρομοκρατης με τα κοκκινα ποδια" δεν σου κανει "ζημιες" ή "καταλαθος φραγκαρισματα";; Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 30 Σεπτεμβρίου 2014 Author #241 Share 30 Σεπτεμβρίου 2014 Οχι. Ειναι πολυ ήσυχος. Σκέψου εχω και μεγαλήτερο με μπλέ ποδια, διπλάσιο σε μέγεθος!. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 30 Σεπτεμβρίου 2014 #242 Share 30 Σεπτεμβρίου 2014 Μωρε μπραβο!! Εμενα μου εχουν γεμιση φραγκς το ενυδρειο και εχουν κανει περα τα μισα που ειναι στον αραγωνιτη.... Ο ενας ειναι στο σαμπ πλεον... Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 30 Σεπτεμβρίου 2014 Author #243 Share 30 Σεπτεμβρίου 2014 Φραγκς απο τι ομως ρε Ακριδα? Σου ξεκολάνε τα κοράλια? Μήπως δεν τα εχεις κολήσει καλα στα βράχια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 30 Σεπτεμβρίου 2014 #244 Share 30 Σεπτεμβρίου 2014 Τα σπανε καθως προσπαθουν να περασουν, οχι τιποτα μεγαλα κομματια, αλλα ειναι κριμα οπως και να χει, καποια στιγμη ειχα μαζεψει 7-8 κορυφες απο σεριατοπορες, αλλα δεν τις κρατησα γιατι δεν ειχα χωρο και ωρα να ασχοληθω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 30 Σεπτεμβρίου 2014 #245 Share 30 Σεπτεμβρίου 2014 πολυ ομορφα ειναι ολα μπραβο σου!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Digital Reason 30 Σεπτεμβρίου 2014 #246 Share 30 Σεπτεμβρίου 2014 Φιλε Ευγενιο, τι ομορφιες ειναι αυτες! Μπραβο σου! Εκτιμω πολυ το ενυδρειο σου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAN 30 Σεπτεμβρίου 2014 #247 Share 30 Σεπτεμβρίου 2014 Υστερα απο την αλλαγή του Aquascape και αφου τα πράγματα ηρέμησαν μέσα λόγο ανακατοσούρας, κάνω ενα update με φώτος. Ευγένιε τα κοράλλια σου δείχνουν να απολαμβάνουν το νεο aquascape... Μπράβο φιλε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 1 Οκτωβρίου 2014 #248 Share 1 Οκτωβρίου 2014 Οντως,πολυ ομορφο ευγενειε Εχεις πολυ ομορφα ζωντανα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 1 Οκτωβρίου 2014 #249 Share 1 Οκτωβρίου 2014 Πανεμορφο φιλε μπραβο σου το sps που εχει σε δυο φωτο μονο του τι ειναι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 1 Οκτωβρίου 2014 Author #250 Share 1 Οκτωβρίου 2014 (edited) Δεν ξερω πως λεγετε. Το ειχα πάρει στο Frag swap αν θυμάμαι καλα. Και με την ευκαιρια θα ήθελα κάποιος που ξερει να μου ονομάσει τα κοράλια με την σειρά που έχω βάλει τις φώτος. Λίγα πράγματα γνωρίζω απο ονομασίες Έγινε επεξεργασία 1 Οκτωβρίου 2014 - submarine1981 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος