Sport Billy 16 Ιουλίου 2013 #1 Share 16 Ιουλίου 2013 Αγαπητοί μου συμφορουμίτες θα ήθελα τη βοήθεια και τη γνώμη σας για μερικά θέματα: 1) Στο μεγάλο ενυδρείο μου 110 λιτ. έχει εμφανιστεί καφέ άλγη στις ανούμπιες, στις πέτρες στο ξύλο και τώρα και στο τζάμι. Σε κάποιες λευκές πέτρες και πράσινη άλγη όχι όμως μεγάλης έκτασης. Δεν έχω κάποιο αλγοφάγο ψάρι, δεν έχω ψάρια βυθού τα ΝΟ3 μου στα 10ppm και ο φωτισμός μου στα 19Lumen / lit. Το ενυδρείο είναι 3 μηνών και τις ανούμπιες θα μπορούσα να τις βγάλω και να τις ξεπλύνω αλλά την ηφαιστιακή πέτρα??? Πώς το αντιμετωπίζω?? 2) Στο ίδιο ενυδρείο ένας από τους πιο παλιούς καρδινάλιους και ο πιο μεγάλος έχει εμφανίσει τον τελευταίο μήνα ένα λευκό στίγμα στο στόμα σαν τραύμα. Έχει κανείς ιδέα τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται; Η φωτογραφίες δεν είναι ιδιαίτερα κατατοπιστικές. 3) Ένα μικρό ενυδρείο 20λιτ ξαναστήθηκε με την ευγενική χορηγία του φίλου mediolanos. Στρωμένο φίλτρο, υπόστρωμα λευκή χαλαζιακή και από φυτά Hydrocotyle Verticillata Hydrophila Difformis Microsorum Pteropus Java moss & Riccia ανακατεμένες μέσα σε διχτάκι αλλά κάτι γίνεται μεγαλώνουν, το διχτάκι βέβαια έχει πρασινίσει Μαζί με αυτά έχουν έρθει δώρο και πράσινες τριχοειδείς άλγες, κάποια γνώμη γι αυτές?? Το ενυδρείο δεν έχει ζωικούς οργανισμούς μέσα. Ποια είναι η γνώμη σας τι θα μπορούσα να βάλω?? Πέρα από γαρίδες και άλλα ασπόνδυλα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 16 Ιουλίου 2013 #2 Share 16 Ιουλίου 2013 Βαλε excel και καθαρισες απο αλγες το εχω δοκιμασει και με εσωσε Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 16 Ιουλίου 2013 #3 Share 16 Ιουλίου 2013 Βαλε excel και καθαρισες απο αλγες το εχω δοκιμασει και με εσωσε Με ολες τις αλγες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mediolanos 17 Ιουλίου 2013 #4 Share 17 Ιουλίου 2013 Διπλή δόση excel για μια βδομάδα και θα φύγει μεγάλο ποσοστό,(τουλάχιστον τριχοειδής) αλλά μετά μπορεί να ξαναεμφανιστει. Πιστεύω το βασικο ειναι να εχεις σταθερες μετρισεις, ΝΟ3, PO4, και CO2. Εμενα μου τα χαλαει το Co2 λογω DIY μίγματος, οταν ειναι στα τελειωματα το μιγμα μου εμφανιζονται παλι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannisss 17 Ιουλίου 2013 #5 Share 17 Ιουλίου 2013 βαλε 2-3 αρσενικα γακπυ εαν σου αρεσουν στο 20λιτρο Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 17 Ιουλίου 2013 #6 Share 17 Ιουλίου 2013 Με ολες τις αλγες? σε μενα με την τριχοειδης και με την καφε την διελυσε σαν αυτη που φαινετε και στις πανω φωτο φιλε μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 17 Ιουλίου 2013 #7 Share 17 Ιουλίου 2013 σε μενα με την τριχοειδης και με την καφε την διελυσε σαν αυτη που φαινετε και στις πανω φωτο φιλε μου. Καταρχην δεν μπορεις να προτεινεις σε καποιον να ριξει excel χωρις να ξερεις τι ζωντανα εχει μεσα και τι φυτα!Αν εχει γαριδες το πιο πιθανο ειναι να τις χασει απο τη χρηση excel γιατι μιλαμε για 8πλασια δοση που πρεπει να ριξει.Επισης καποια φυτα το excel τα λιωνει,οπως βαλισνερια,κεραφυλλο και egeria densa,οπωτε πριν πουμε οτιδηποτε καλο ειναι να ρωταμε καποια πραγματα πρωτα.Το excel δεν κανει δουλεια με ολες τις αλγες. Φιλε που ανοιξες το θεμα ριξε μια ματια εδω και κανε μια αναγνωριση των αλγεων που εχεις,ολα οσα χρειαζεσαι τα γραφει εκει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sport Billy 17 Ιουλίου 2013 Author #8 Share 17 Ιουλίου 2013 Όπως φαίνεται κ στο προφίλ μου το ενυδρείο έχει Καρδιναλιους αρλεκινους κ ροδοστομους Από φυτά μονο anubia nana κ κερατοφυλλο πολυ λιγο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 17 Ιουλίου 2013 #9 Share 17 Ιουλίου 2013 απαντω καλε μου φιλε βαση των φωτο τπου ανεβασε Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 17 Ιουλίου 2013 #10 Share 17 Ιουλίου 2013 απαντω καλε μου φιλε βαση των φωτο τπου ανεβασε Ναι αλλα αυτο ειναι λαθος φιλε μου,γιατι μπορει να αποβει μοιραιο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος