Jump to content

Μας Προέκυψαν Χρυσόψαρα

tkalamat

Recommended Posts

Μας προέκυψαν χρυσόψαρα είχα ένα κενό ενυδρείο κύβο 85l περίπου πήγα σε ένα petshop για να πάρω γκάπι η νέον τέτρα στην κόρη μου όμως άρεσαν τα χρυσόψαρα και βρεθήκαμε με 4 μικρά χρυσόψαρα και εδώ αρχίζει το τρέξιμο, ξέρω ότι τα χρυσόψαρα θέλουν περισσότερα λίτρα και μήκος τουλάχιστον ένα μέτρο. Αρχίζω λοιπόν να φτιάχνω καινούρια βάση και ενυδρείο. Η βάση έγινε από μελαμίνη 18 cm με διπλό καπάκι, για να είναι πιο σταθερό, 100*45*70, με έξι ρόδες. Το ενυδρείο έγινε με τζάμι πεντάρι 100*35*40 και κόντρες πάνω-κάτω. Τα χρυσόψαρα είναι 3 comet και ένα common

post-49988-0-47152200-1373884465_thumb.jpg

post-49988-0-34301600-1373884549_thumb.jpg

...και τωρα σου εμεινε παλι κενος ο κυβος οποτε ξαναπας για γκαπυ στο pet shop αλλα το νου σου να μην κοιτας δεξια αριστερα :bigemo_harabe_net-74: Καλοριζικα,τα χρυσοψαρα ειναι λατρεια!!Εγω με το ''Μπουμπη'' μονο που δε φιλιομαστε.Επειδη στα λιτρα σου δεν ειναι και λιγα τα ψαρακια ,απο την εμπειρια μου με χρυσοψαρα ,προτεινω καλη φιλτρανση και εβδομαδιαιες αλλαγες 30-40%.Βαλε και φυτακια,υπαρχουν πολλα που δεν πειραζουν τα χρυσοψαρα,ανουμπιες,φτερες και μπολικο κερατοφυλλο που το ρημαζουν μεν ,αλλα μεγαλωνει γρηγορα και τρωνε και σαλατα..Απο φως τι εκανες?Τα ledακια ειναι ιδανικα για χρυσοψαραδικα και οικονομικα..

πολύ καλή δουλειά φίλε!!

πόσο σου κόστισε περίπου όλη η καταστευή?

Πρέπει να πιάνουν τα χέρια σου.

Φαίνεται να έχεις κάνει πολύ καλή δουλεία. Και έπιπλο και ενυδρείο.

Το κόστος της κατασκευής δεν ήταν μεγάλο γιατί τα τζάμια και τα ξύλα τα είχα και τα έκοψα μόνος μου (είμαι επιπλοποιός). Αγόρασα μόνο τις σιλικόνες, τους μεντεσέδες και τα χρώματα που το έβαψα. 25 E περίπου. Όσο για φυτά λίγο δύσκολο να βρώ στη Σπάρτη. Θα κοιτάξω όμως.

post-49988-0-43513800-1373919708_thumb.jpg

Εργοστασιακή κατασκευή ! :) Η μόνη μου ένσταση είναι ο βυθός, θα προτιμούσα κάτι πιο φυσικό, αλλά καταλαβαίνω πως δεν είναι εύκολο.

...και τωρα σου εμεινε παλι κενος ο κυβος οποτε ξαναπας για γκαπυ στο pet shop αλλα το νου σου να μην κοιτας δεξια αριστερα :bigemo_harabe_net-74: Καλοριζικα,τα χρυσοψαρα ειναι λατρεια!!Εγω με το ''Μπουμπη'' μονο που δε φιλιομαστε.Επειδη στα λιτρα σου δεν ειναι και λιγα τα ψαρακια ,απο την εμπειρια μου με χρυσοψαρα ,προτεινω καλη φιλτρανση και εβδομαδιαιες αλλαγες 30-40%.Βαλε και φυτακια,υπαρχουν πολλα που δεν πειραζουν τα χρυσοψαρα,ανουμπιες,φτερες και μπολικο κερατοφυλλο που το ρημαζουν μεν ,αλλα μεγαλωνει γρηγορα και τρωνε και σαλατα..Απο φως τι εκανες?Τα ledακια ειναι ιδανικα για χρυσοψαραδικα και οικονομικα..

τρίτο ενυδρείο ίσος είναι αιτία διαζυγίου να περάσουν λίγες ημέρες και βλέπουμε

τρίτο ενυδρείο ίσος είναι αιτία διαζυγίου να περάσουν λίγες ημέρες και βλέπουμε

Λιγες μερες ε?Μεγαλη αυτοσυγκρατηση βλεπω χαχχαχαχχα.

Το κόστος της κατασκευής δεν ήταν μεγάλο γιατί τα τζάμια και τα ξύλα τα είχα και τα έκοψα μόνος μου (είμαι επιπλοποιός). Αγόρασα μόνο τις σιλικόνες, τους μεντεσέδες και τα χρώματα που το έβαψα. 25 E περίπου. Όσο για φυτά λίγο δύσκολο να βρώ στη Σπάρτη. Θα κοιτάξω όμως.

να ησουν λιγο πιο κοντα..και θελω και μια βαση για το ενυδρειο..

καλα για τα φυτα μην ανησυχεις.για αυτο υπαρχει το ιντερνετ.με +3ευρω εξοδα αποστολης απο αθηνα εισαι μια χαρα

• 8 months later...

Τα χρυσόψαρα στους μήνες που πέρασαν έχουν μεγαλώσει αρκετά και δεν αφήνουν τίποτα όρθιο μέσα στο ενυδρείο. Προσπάθησα να βάλω μερικά φυτά ανούμπιες, κερατόφυλλο, αλλά τα διέλυσαν. Το κερατόφυλλο το έφαγαν, τις ανούμπιες τις έκοβαν και τις έβρισκα στον αφρό.

Μερικές φωτογραφίες...

post-49988-0-95239000-1396372312_thumb.jpg

post-49988-0-85813100-1396372335_thumb.jpg

post-49988-0-60866500-1396372354_thumb.jpg

post-49988-0-14124500-1396372367_thumb.jpg

post-49988-0-05717900-1396372383_thumb.jpg

post-49988-0-36910700-1396372392_thumb.jpg

• Like 2

Πολύ όμορφα, να τα χαίρεσαι!

Φυτική τροφή τους δίνεις καθόλου, μήπως και αφήσουν λίγο ήσυχο κανένα φυτό;

Δοκίμασες να βάλεις κάποια βαλισνέρια και κάποιο μικροσόριουμ; Ίσως να επιζήσουν αυτά τα φυτά.

Φυτική τροφή δίνω σπιρουνιά την κατασπαράζουν όπως και όλες τις άλλες τροφές

Ω ρε φιλε τι γουρουνια εχουν γινει! Μπραβο να τα χαιρεσαι!

Πολυ απλα μη βαζεις φυτα! Δεν τρεχει τιποτα!

Αυτό έκανα έβγαλα τα φυτά και τα άφησα να αλωνίζουν σκάβουν το ενυδρείο στην κυριολεξία από την μια άκρη στην άλλη.

• Like 1

πολλα μπραβο κι απο μενα για το ενυδρειο που τους εφτιαξες!

"απλωνουν" αμεσως τα χρυσοψαρα οταν τους δινουμε λιτρα.. να τα χαιρεσαι!

• Like 1

• 1 month later...

Μικρά χρυσόψαρα Στην αλλαγή νερού που έκανα στο φίλτρο αμβούργου είδα κάτι να κινητέ στο βάθος (έχει τζάμι φιμέ) με έναν φακό είδα ένα μικρό χρυσοψαράκι, έβγαλα το φίλτρο και βρήκα 3μικρα χρυσόψαρα 2-2,5cm.μεγάλωναν τρώγοντας μύκητες και ότι Άλο εύρισκαν στο φίλτρο. τα έβαλα σε μια γενίστρα μέσα στο ενυδρείο και είναι μια χαρά.

• Like 3

Βρε τα χρυσόψαρα!

Να σου ζήσουν!

Θα μας βάλεις καμιά φωτογραφία; :)

Να σου ζησουν!

Πολυ ομορφα τα ψαρακια σου και το ενυδρειο!!

Τυχερα και τα μωρα σου. Η κορη σου ενθουσιαστηκε?

Φωτογραφίες όταν θα πάω στο σπίτι θα προσπαθήσω να βγάλω γιατί τα έχω στο πίσω μέρος του ενυδρείου και δεν φαίνονται καλά. Κόρες έχω 2 και ενθουσιάστικαν πολύ.

• Like 1

Μέσα στο καλοκαίρι αν όλα πάνε καλά σκέπτομαι να φτιάξω ενυδρείο 500+lt για τα αγγελόψαρα οπότε τα χρυσόψαρα θα τα βάλω στα 220lt.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...