Jump to content

Περίεργη Συμπεριφορά Valencienna Puellaris

dim84

Recommended Posts

Πρόσθεσα τελευταία το goby valencienna puellaris και συμβαίνει το εξής. Κάθε βράδυ που κλείνουν τα φώτα, κάνει συνεχώς άλματα εκτός νερού. Όταν ανοίγω τα φώτα του δωματίου για να δω τί γίνεται σταματάει και κάθεται φυσιολογικά. Μετά ξανασυνεχίζει.. Το ενυδρείο βρίσκεται στο υπνοδωμάτιο και ακούω κάθε βράδυ τους παφλασμούς του νερού από τα σάλτα του. Το άσχημο είναι ότι το ενυδρείο είναι ανοιχτό και 2 φορές έχει καταλήψει εκτός ενυδρείου και ευτυχώς που ήμουν στο δωμάτιο και το άκουσα και το πρόλαβα. Την μέρα η θα είναι χωμένο στη φωλιά του ή θα εμφανίζεται για λίγο σκάβοντας την άμμο. Εχει δηλαδή τη φυσιολογική συμπεριφορά του είδους του. Το βράδυ όμως όταν τα φώτα πέφτουν γίνεται χαμός από σάλτα.. Σκέφτομαι μήπως κυνηγάει τίποτα αλλά δεν καταλαβαίνω τα άλματά του. Δεν είχα υπόψιν αυτή τη συμπεριφορά τους!

Μ' έχει προβληματίσει κάπως το θέμα δεδομένου ότι δεν θα μαι κάθε μέρα εκεί μήπως και το προλάβω αν βγεί εκτός (που είμαι σίγουρος ότι θα ξαναγίνει) και λέω μήπως το σκεπάσω με τίποτα αλλά είναι ένα θέμα κ΄αυτό έτσι όπως είναι διαμορφωμένο το ενυδρείο.

Γνωρίζει κανένας τίποτα παραπάνω? Σας έχει ξανασυμβεί με το συγκεκριμένο γκόμπι?

Ναι τα goby κάνουν σάλτα και ένα παραπάνω το συγκεκριμένο που συνήθως ειναι υπερκινητικό. Δοκίμασε με κάποιο πλαστικο πλέγμα, διχτι, ότι σε βολεύει

Δες και με κανένα τούλι μήπως κάνεις δουλειά.

Οκ, το σκέπασα τελικά με τούλι μπας και σωθούμε!

Καλη κινηση φιλε dim :bigemo_harabe_net-64:

Πως το τοποθετησες?εννοω εκανες καποια κατασκευη η' κατι τετοιο?

Σε ρωταω γιατι αρκετα παιδια το σκεφτονται(ειδικα τους καλοκαιρινους μηνες) και θα μπορουσες να

δωσεις πολλες ιδεες ;)

Μπα δεν έκανα τίποτα το ιδιαίτερο. Είναι κάτι πρόχειρο. Πήρα τούλι και έκοψα όσο μου χρειαζόταν. Το στερέωσα με κάτι μικρά μανταλάκια, πιάνοντας τις πλευρές του στο τέλους του τζαμιού του ενυδρείου. Σκέφτομαι μήπως πάω και κόψω κανα τζαμάκι στο μέγεθος που χρειάζομαι και καλύψω την επιφάνεια μ' αυτά. Νομίζω θαναι πιο καλαίσθητο και πιο σταθερό. Πάντως την δουλειά του μάλλον την κάνει γιατί ο χορός απ' τα σάλτα συνεχίζεται με πάθος, χωρίς απώλεια...

Οκ, το σκέπασα τελικά με τούλι μπας και σωθούμε!

Καλα εκανες..

Σχεδόν ολα τα valencienna αλλα και πολλά αλλα είδη goby και wrasse κάνουν ακριβώς αυτό το πράγμα κατά το κλείσιμο....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...