klipitiklopos 11 Ιουλίου 2013 #1 Share 11 Ιουλίου 2013 ΤΥΠΟΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ :ΓαριδαδικοΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ :100 Χ 40 Χ 40ΚΑΘΑΡΑ ΛΙΤΡΑ :150 λιτρα καθαραΧΡΟΝΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ :2 μηνεςΒΥΘΟΣ - ΥΠΟΣΤΡΩΜΑ :μαυρο χαλαζιακο χαλικι1-2mm.ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ :πετρα λαβας-ριζες red mooreΦΙΛΤΡΟ – ΥΛΙΚΑ :fluval 105 με biostars-filterwoolΑΛΛΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ :Η θερμοκρασια ελεγχεται απο controller (stc-1000) που πανω του ειναι συνδεδεμενα ο θερμοστατης και οι ανεμιστηρες μεσω τροφοδοτικου - Θερμοστάτης 100WΦΩΤΙΣΜΟΣ – ΦΩΤΟΠΕΡΙΟΔΟΣ :2X39W (dennerle special plant-grolux) -10 ωρεςPΗ :7.4GH :8ΚΗ :6ΝΟ3 :~5TDS :~130ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ( χειμώνα – καλοκαίρι ) :27ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ :-ΦΥΤΑ :microsorum pteropus-microsorum pteropus windelov-Taiwan moss-java moss-christmas mossΨΑΡΙΑ – ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ :red cherry-bamboo shrimpsΑΛΛΑΓΕΣ ΝΕΡΟΥ :30 λιτρα την εβδομαδαΑΛΛΕΣ ΡΟΥΤΙΝΕΣ :ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑ - ΦΩΤΟ - VIDEO :το νερο της αλλαγης προετοιμαζεται σε βαρελι με θερμοστατη-θερμομετρο-και ειναι απο τα προφιλτρα α/ο.Ο μικροκοσμος μας: Aυτη εχει λιγη φαναρτζοδουλεια: Aυτης εδω η μαμα, καποια λαδια εκανε: 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 11 Ιουλίου 2013 #2 Share 11 Ιουλίου 2013 πανεμορφο το ενυδρειο και οι γαριδεσ αλλα οι bamboo σκιζουν ΥΓ οι bamboo σε ποσα λιτρα μπορουν να μπουν και γεννανε κανονικα ή σε υφαλμυρο Link to comment Share on other sites More sharing options...
klipitiklopos 11 Ιουλίου 2013 Author #3 Share 11 Ιουλίου 2013 Σε ευχαριστω. Απο 80 λιτρα και πανω, γιατι γινονται μεγαλες, μπορει να φτασουν και 15 εκατοστα. Αναπαραγονται μονο σε υφαλμυρο οπως οι αμανο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 11 Ιουλίου 2013 #4 Share 11 Ιουλίου 2013 πολυ όμορφο και νοικοκυρεμενη δουλεια! μπράβο σου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
klipitiklopos 11 Ιουλίου 2013 Author #5 Share 11 Ιουλίου 2013 Nα εισαι καλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 11 Ιουλίου 2013 #6 Share 11 Ιουλίου 2013 Δεν παιζεσαι ρε ανθρωπε εσυ και οι γαριδες σου! Μας αναβεις φωτιες βραδιατικα! Μπραβο για αλλη μια φορα! Μια ερωτηση μονο, οι μεγαλες δεν πειραζουν τις μικρες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
klipitiklopos 11 Ιουλίου 2013 Author #7 Share 11 Ιουλίου 2013 Eιναι εντελως ακινδυνες, δεν εχουν αμυντικα "οπλα" αλλα ουτε και επιθετικα. Συλλεγουν την τροφη με τις βενταλιες τους, που τις ανοιγουν για να συλλεξουν μικροοργανισμους που αιωρουνται στην στηλη του νερου. Μπορει να τις βλαψει ακομα και ενα μικρο ψαρακι αν τσιμπησει τις ευαισθητες βενταλιες τους, οποτε θα οδηγηθουν στον θανατο απο ασιτια. Επισης αν δεν βρισκουν τροφη στην εξοδο του φιλτρου η οπου υπαρχει ρευμα (ροη) νερου, κατεβαινουν στο χαλικι, οπου χτενιζουν για τροφη, κατι ομως που μπορει να τις τραυματισει. Εγω τους ριχνω τροφη που διαλυεται στο νερο, οποτε και σκανε μυτη, και με μουτζωνουν! Σας ευχαριστω για τα καλα σας λογια, οντως οι γαριδουλες μου με εχουν "αρρωστησει" και εμενα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 11 Ιουλίου 2013 #8 Share 11 Ιουλίου 2013 Σαββα τελειο το ενυδρειο φιλε,οπως και τα υπολοιπα που εχεις!Κανεις πολυ καλη δουλεια και το αποτελεσμα φαινεται! Link to comment Share on other sites More sharing options...
klipitiklopos 11 Ιουλίου 2013 Author #9 Share 11 Ιουλίου 2013 Σε ευχαριστω Κωστα να εισαι καλα. Οταν πυκνωσουν οι moss, θα ειναι καλυτερα πιστευω. Ισως βαλω και κανενα αλλο φυτακι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 11 Ιουλίου 2013 #10 Share 11 Ιουλίου 2013 Eιναι εντελως ακινδυνες, δεν εχουν αμυντικα "οπλα" αλλα ουτε και επιθετικα. Συλλεγουν την τροφη με τις βενταλιες τους, που τις ανοιγουν για να συλλεξουν μικροοργανισμους που αιωρουνται στην στηλη του νερου. Μπορει να τις βλαψει ακομα και ενα μικρο ψαρακι αν τσιμπησει τις ευαισθητες βενταλιες τους, οποτε θα οδηγηθουν στον θανατο απο ασιτια. Επισης αν δεν βρισκουν τροφη στην εξοδο του φιλτρου η οπου υπαρχει ρευμα (ροη) νερου, κατεβαινουν στο χαλικι, οπου χτενιζουν για τροφη, κατι ομως που μπορει να τις τραυματισει. Εγω τους ριχνω τροφη που διαλυεται στο νερο, οποτε και σκανε μυτη, και με μουτζωνουν! Σας ευχαριστω για τα καλα σας λογια, οντως οι γαριδουλες μου με εχουν "αρρωστησει" και εμενα! Καποια στιγμη τις ειχα προσπαθησει κι εγω χωρις επιτυχια. Τις εχω δει ομως σε pet να κανιβαλιζονται γιαυτο ρωταω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
reaperburner 12 Ιουλίου 2013 #11 Share 12 Ιουλίου 2013 Πάρα πολή καλή δουλειά . Μπράβο σου φίλε , από τα ποιο όμορφα γαριδάδικα που έχω δει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klipitiklopos 12 Ιουλίου 2013 Author #12 Share 12 Ιουλίου 2013 Καποια στιγμη τις ειχα προσπαθησει κι εγω χωρις επιτυχια. Τις εχω δει ομως σε pet να κανιβαλιζονται γιαυτο ρωταω! Το πιθανοτερο ειναι να ειχε πεθανει καποια, και οι αλλες ελλειψει αλλης τροφης, να προσπαθουσαν να συλλεξουν οτι μπορουσαν, αλλα δεν μπορουσαν να τις φανε στα σιγουρα. Ηταν σιγουρα bamboo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
klipitiklopos 12 Ιουλίου 2013 Author #13 Share 12 Ιουλίου 2013 (edited) Διπλο post απο λαθος. Έγινε επεξεργασία 12 Ιουλίου 2013 - klipitiklopos Link to comment Share on other sites More sharing options...
george13 12 Ιουλίου 2013 #14 Share 12 Ιουλίου 2013 πόλύ όμορφο .μπράβο ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 14 Ιουλίου 2013 #15 Share 14 Ιουλίου 2013 Το πιθανοτερο ειναι να ειχε πεθανει καποια, και οι αλλες ελλειψει αλλης τροφης, να προσπαθουσαν να συλλεξουν οτι μπορουσαν, αλλα δεν μπορουσαν να τις φανε στα σιγουρα. Ηταν σιγουρα bamboo? Νομιζω καπως αλλιως τις εγραφαν rockwood η καπως ετσι αλλα απ οτι βλεπω μαλλον ιδιες πρεπει να ειναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 16 Ιουλίου 2013 #16 Share 16 Ιουλίου 2013 Φίλε Σάββα είχεις καταφέρει γι ακόμα μια φορά ένα απίστευτο αποτέλεσμα! Ωραίος!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
klipitiklopos 24 Ιουλίου 2013 Author #17 Share 24 Ιουλίου 2013 Οσο παμε φουντωνουμε: 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giorgos Kk 24 Ιουλίου 2013 #18 Share 24 Ιουλίου 2013 Πολυ ωραιο το ενυδρειο!και πολυ καλη δουλεια η οποια φενετε στο στισιμο!! να σε ρωτησω τωρα κατι επειδι σκευτομαι για γαριδες και εγω στο 30ρι...αρχικα ποσες εβαλες και τωρα εχεις τοσες πολλες?!απο λιπασματα δεν ριχνεις κατι στα φυτα?μονο με τον φωτισμο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
klipitiklopos 24 Ιουλίου 2013 Author #19 Share 24 Ιουλίου 2013 Σε ευχαριστω, να εισαι καλα. Τα φυτα, μονα τους ουτε λιπασμα ουτε co2 μονο νερακι και φως. Για τα ευκολα φυτα δεν χρειαζεται τιποτα παραπανω, αλλωστε με τις γαριδες καλο ειναι να μην δινουμε προτεραιοτητα στα φυτα βαζοντας απαιτητικα. Τα νιτρικα δεν τα αφηνω να ανεβουν πολυ. Τωρα με τις rcs, ξεκινησα με καμια 20ρια, ειχαν φτασει καμια 100στη+ σε ενα χρονο, αλλα μου εδωσε και μια φιλη που ξεστησε. Απλα χρειαζεται υπομονη και για τα δυο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giorgos Kk 24 Ιουλίου 2013 #20 Share 24 Ιουλίου 2013 Πολυ ωραια αρα ουτε πολλα εξοδα μονο λαμπες χρειαζονται για τα φυτα και αν θελουμε και υγρο λιπασμα ετσι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
klipitiklopos 24 Ιουλίου 2013 Author #21 Share 24 Ιουλίου 2013 Σε μικρη ποσοτητα δεν θα κανει κακο, πολλοι το κανουν, αλλα να ξερεις οτι οι γαριδες δεν το πολυσυμπαθουν... Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos27 24 Ιουλίου 2013 #22 Share 24 Ιουλίου 2013 Δεν περίμενα κάτι λιγότερο! Εξαιρετικό αποτέλεσμα!!! Μπράβο Σάββα, είσαι παράδειγμα !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 24 Ιουλίου 2013 #23 Share 24 Ιουλίου 2013 τα λόγια ειναι περιττά μπράβο και πάλι μπράβο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
klipitiklopos 20 Αυγούστου 2013 Author #24 Share 20 Αυγούστου 2013 Aυξανεσθαι και πληθυνεσθαι: 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 20 Αυγούστου 2013 #25 Share 20 Αυγούστου 2013 Ωρε μοςς και κακο!Η χαρα της γαριδας ειναι εκει μεσα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος