Jump to content

Νεο Ξεκινημα - Προτασεις

Recommended Posts

καλησπερα :) θα μπω κατευθειαν στο θεμα :ph34r:

εχω ενα ενυδρειο με διαθεσιμα τωρα 130 λιτρα.θελω να φτιαξω εναν βιοτοπο με λιγες απαιτησεις που δεν θα θελει καθημερινες παρεμβασεις.επισης σημαντικο για μενα ειναι να μην χαλασω πολλα λεφτα για αγορα επιπλεον εξοπλισμου απο αυτον που εχω τωρα.(φυτα,υποστρωμα,λαμπες δεν εχω)

Βρισκομαι σε διλημμα φιλοι μου.Απο την μια σκεφτομαι ενα φυτεμενο ενυδρειο με ενα μεγαλο κοπαδι zebra danio και οτι αλλες προτασεις εχετε να μου κανετε εσεις.Απο την αλλη θα μου αρεσε ενα ενυδρειο με πετρες χωρις φυτα..αυτη την ιδεα δεν την εχω πολυψαξει ομως και δεν ξερω πολλα πραγματα.

τι μου προτεινετε λοιπον εσεις να βαλω μαζι με zebra danios?Απο φυτα τι θα λεγατε?

Διαφορετικο βιοτοπο?

Αυτο που περιγραφεις μου ακουγεται σαν Αφρικανικο! ;)

για tanganyika το σκεφτεσε?εχει και πολλες πετρες και φυτα μπορεις να βαλεις!!!!!επισεις τα λιτρα σου ειναι καλα για την συκγεκριμενη λιμνη!!!!!(αν δεν πενεψουμε το σπιτι μας θα πεσει να μας πλακωσει) :bigemo_harabe_net-66:

sturm ναι!

noa για tanganyika θα χρειαστει να ριξω ph?

Τι ph εχεις; Απ οσο ξερω τα αφρικανικα παιζουν σε ψηλα σχετικα ph! Εγω ειμαι ηδη στα σκαρια για παρομοιο setup!

7,5. καλη επιτυχια να εχεις!

εγω δεν ξερω ακομα τι θα κανω.το κοινωνικο με τα danios εχει περισσοτερες πιθανοτητες παντως..

sturm ναι!

noa για tanganyika θα χρειαστει να ριξω ph?

ph εγω εχω 8-8.5 μονο απο νερο βρυσης,τιποτα αλλο

rastafarian λαθος διευκρινηση στο αρχικο ποστ.δεν εχω εξοπλισμο περα απο το sump που εχω φτιαξει για φιλτρο.εχω σκοπο να παρω λαμπα φυτα και υποστρωμα.απλα θελω να φτιαξω κατι ευκολο

Αυστραλια το σκεφτεσαι;

Θα χρειαστεις λαμπες σιγουρα,θερμοστατη και κατι για βυθο,χαλικι η αμμο.

Για ευκολα φυτα κοιτα εδω και εδω και διαλεξε ποια σου αρεσουν.

Τωρα για ψαρια εχεις αρκετες επιλογες αλλα για σενα θα ηταν καλυτερα να μπουν ψαρια που θελουν νερο βρυσης και εγω σου προτεινω τα παρακατω.

Ενας συνδιασμος απο ζωοτοκα μαζι με μερικες red cherry αλλα μετα το 2μηνο.

Ενα κοπαδι pseudomugil gertrudae μαζι με red cherry και ενα ζευγαρι Tateurndina ocellicauda.

Ενα κοπαδι pseudomugil furcatus μαζι με red cherry και ενα ζευγαρι Tateurndina ocellicauda.

Ενα κοπαδι με ιriatherina warneri μαζι με red cherry και ενα ζευγαρι Tateurndina ocellicauda.

Ενα κοπαδι cpd μαζι με red cherry.

Ενα κοπαδι τιγρακια.

Ενα κοπαδακι white cloud minnows μαζι με red cherry αλλα εδω θα πρεπει να κανεις κατι με τις θερμοκρασιες το καλοκαιρι γιατι αυτα τα ψαρακια θελουν δροσερο νερο σαν τα χρυσοψαρα.

Ισως να μπορουσες να βαλεις και καποιο ειδος Μελανοταινιας αλλα θελει λιγο ψαξιμο.

Για τις παραπανω προτασεις θα χρειαστεις ενα αρκετα φυτεμενο ενυδρειο με ευκολα φυτα και φυτα επιφανειας,σκουρο βυθο μαζι με ξυλα.

Υπαρχουν και αλλες επιλογες για νερο βρυσης αλλα δεν μου ερχονται τωρα :P

Έγινε επεξεργασία - rastafarian

Τωρα για ψαρια εχεις αρκετες επιλογες αλλα για σενα θα ηταν καλυτερα να μπουν ψαρια που θελουν νερο βρυσης και εγω σου προτεινω τα παρακατω.

Ενα κοπαδι pseudomugil gertrudae μαζι με red cherry και ενα ζευγαρι Tateurndina ocellicauda.

Ενα κοπαδι pseudomugil furcatus μαζι με red cherry και ενα ζευγαρι Tateurndina ocellicauda.

Ενα κοπαδι με ιriatherina warneri μαζι με red cherry και ενα ζευγαρι Tateurndina ocellicauda.

Ενα κοπαδι τιγρακια.

Ενα κοπαδακι white cloud minnows μαζι με red cherry αλλα εδω θα πρεπει να κανεις κατι με τις θερμοκρασιες το καλοκαιρι γιατι αυτα τα ψαρακια θελουν δροσερο νερο σαν τα χρυσοψαρα.

Ισως να μπορουσες να βαλεις και καποιο ειδος Μελανοταινιας αλλα θελει λιγο ψαξιμο.

Για τις παραπανω προτασεις θα χρειαστεις ενα αρκετα φυτεμενο ενυδρειο με ευκολα φυτα και φυτα επιφανειας,σκουρο βυθο μαζι με ξυλα.

Που να σου ερχονταν δηλαδη! :bigemo_harabe_net-74::bigemo_harabe_net-74:

Που να σου ερχονταν δηλαδη! :bigemo_harabe_net-74::bigemo_harabe_net-74:

Ε θα εγραφα 5-10 ακομα ρε Θοδωρη :P

Ενα κοπαδι τιγρακια.

νταξει θερμοστατη εχω.να σου πω για λαμπες πρεπει πρωτα να αποφασισω τι φυτα θα βαλω ετσι?

οσο για προτασεις ψαροσυνθεσης σε ευχαριστω :) δε θα μπορουσαν να υπαρξουν περισσοτερες! :)

λοιπον ψαχνω να βρω φωτιστικο για λαμπες αλλα δε βρισκω. το ενυδρειο μου μαζι με το σαμπ εχει συνολικο μηκος 80εκ.

επισης θα βαλω χαλικι κατω αλλα δε ξερω ποσα κιλα θα χρειαστω για διαστασεις ενυδρειου 70εκ μηκος 45εκ πλατος

Γυρω στα 15-20 κιλα αν θες να εχεις καλο βαθος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...