Giorgos Kk 9 Ιουλίου 2013 #1 Share 9 Ιουλίου 2013 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : Σημερα πεθανε ενα πλατυ το οποιο δεν μπορουσε να κολυμπησει,δεν ετρωγε και μικρινε η ουρα του και εχω χασει και 3 μωρα γκαπι και τα ψαρια ξυνονται στην αμμο και στο ξυλο!ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ- Λίτρα:30- Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά):300λ/ω- Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ):1 χρονο- Ψάρια (είδη και αριθμός):4 γκαπι(2 θυληκα 1 αρσενικο και ενα μωρο)και 1 αρσενικο πλατυ!- Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ):2 φορες την ημερα ταισμα.μια φορα την εβδομαδα αλλαγη νερουΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ- PH:- KH:- GH:- ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):- ΝΟ2 (νιτρώδη):- ΝΟ3 (νιτρικά):- Θερμοκρασία:ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ:-Υγρά Τεστ:-Strips:-Ηλεκτρονικά:ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ- Είδος Ψαριού:- Ιστορικό Ψαριού:- Συμπτώματα που παρουσιάζει (Περιττώματα, χρωματισμός ψαριού, όρεξη, αναπνοή, κινητικότητα κλπ):ξυνονται παντου!- Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου:καμια!ΘΕΡΑΠΕΙΑ ( Πιθανή θεραπεία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα)-Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε:-Δοσολογία:-Χρόνος Χρήσης:-Αναλυτική περιγραφή:ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:δεν υπαρχει κατι που πρεπει να βαλω!ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giorgos Kk 9 Ιουλίου 2013 Author #2 Share 9 Ιουλίου 2013 αμμωνια ειναι μαλλον ε?λεφτα για τεστ δεν υπαρχουν... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 9 Ιουλίου 2013 #3 Share 9 Ιουλίου 2013 αμμωνια ειναι μαλλον ε?λεφτα για τεστ δεν υπαρχουν... Πάρε νερό και πήγαινε σε κάποιον κοντά σου να σου κάνει ένα τεστ. Δυστυχώς πρέπει να βάλεις φωτογραφίες γιατί αυτό το "ξύνονται" στα ξύλα δε είναι καλό δείγμα. Επίσης το ξέρεις, αλλά είναι πολλά τα ψαράκια για τα λίτρα σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giorgos Kk 9 Ιουλίου 2013 Author #4 Share 9 Ιουλίου 2013 (edited) εμφανιασιακα δεν εχουν τιποτα για αυτο δεν εχω βαλει φωτογραφιες...θα παω αυριο σε εναν φιλο που εχω σε ενα πετ σοπ να τον ρωτησω ποσο θελει για να μου κανει μια μετρηση...οταν θα περασει αυτο θα τα δωσω τα ψαρια γιατι δεν κανουν οπως λες και ειναι Έγινε επεξεργασία 9 Ιουλίου 2013 - Giorgos Kk Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 9 Ιουλίου 2013 #5 Share 9 Ιουλίου 2013 (edited) Παρε melafix και αρχισε θεραπεια,το λιωσιμο της ουρας μαλλον ειναι φιν ροτ και ειναι απο κακες συνθικες νερου.Οπως σου ειπε και ο Δημητρης τα ψαρια που εχεις δεν κανουν για το ενυδρειο σου και τα αποτελεσματα ειναι αυτα που βλεπεις τωρα...Προσπαθησε να βρεις τεστ απο καποιον δανικα η πηγαινε νερο σε κανενα πετ σοπ και μετρα το και πες μας τις μετρησεις.Ουτε καν θερμοκρασια δεν μας λες.. Έγινε επεξεργασία 9 Ιουλίου 2013 - rastafarian Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giorgos Kk 9 Ιουλίου 2013 Author #6 Share 9 Ιουλίου 2013 για την θερμοκρασια συγνωμη ξεχασα!ειναι χωρις θερμοσταση σταθερα στους 28-29!αυριο το πρωι θα παω και θα κανω τεστ!αν δω κατι οτι δεν παει καλα στο νερο αν εχω αμμωνια ή νιτρικα τι φαρμακο να παρω?κανενα αλλο ψαρι δεν εχει αρχισει να λιωνει η ουρα του..απλα ξυνονται!εκανα μια αλλαγη νερου την κυριακη και μια σημερα αλλα συνεχιζουν να ξυνονται.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 9 Ιουλίου 2013 #7 Share 9 Ιουλίου 2013 Αν εχεις αμμωνια η νιτρικα να κανεις αλλαγη νερου.Για το ξυσιμο εγω θα εριχνα melafix για αρχη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giorgos Kk 9 Ιουλίου 2013 Author #8 Share 9 Ιουλίου 2013 ενταξει!εχω esha 200 και exit χρησημευουν σε κατι?αν εχω νιτρικα εχω prime και θα ριξω την 5πλη δοση απο τι βαζω σωστα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giorgos Kk 11 Ιουλίου 2013 Author #9 Share 11 Ιουλίου 2013 χθες δεν πορλαβα να παω στο πετ σοπ αλλα εκανα μια αλλαγη νερου...τα ψαρια απο χθες δεν τα εχω δει να ξυνονται καθολου και ολα πανε μια χαρα!θα περιμενω αλλο λιγο να δω μηπος εχουν κατι και μετα θα τα δωσω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος