Jump to content

Περί Κλαδέματος

Recommended Posts

Καλησπέρα στην παρέα. Κάποιες ερωτήσεις έχω :

1) κλαδεύονται οι Vallisnerias και αν αυτο γίνει, τα κομμένα φύλλα σαπίζουν; Πως κόβω τους δρομείς ακριβώς, σε ποιο σημείο; (Για μεταφύτευση)

2) φυτά όπως η egeria Densa και η rosaefolia που έχω, πετάνε απο το μίσχο σε κάποια σημεία κάτι σα μακριές ρίζες (μεμονωμένα κομμάτια). Τι ακριβώς ειναι αυτα; Να τα κόβω ή όχι; Για αισθητικούς λόγους.

Ευχαριστώ.

• Like 1

Oι βαλισνέριες φίλε μου κλαδεύονται κανονικά, τα φύλλα δεν σαπίζουν. Εγω επειδή τα φύλλα της ξεπερνούν το μέτρο (!) τα κόβω πολύ δεν παθαίνουν τίποτα και σε κανα μήνα ξαναγίνονται θηρια! Για μεταφυτευση δεν γνωρίζω, θα σου πει κάποιος άλλος πιστευω. Για τα άλλα φυτά επίσης δεν γνωρίζω. :bigemo_harabe_net-126:

Καλησπέρα στην παρέα. Κάποιες ερωτήσεις έχω :

1) κλαδεύονται οι Vallisnerias και αν αυτο γίνει, τα κομμένα φύλλα σαπίζουν; Πως κόβω τους δρομείς ακριβώς, σε ποιο σημείο; (Για μεταφύτευση)

2) φυτά όπως η egeria Densa και η rosaefolia που έχω, πετάνε απο το μίσχο σε κάποια σημεία κάτι σα μακριές ρίζες (μεμονωμένα κομμάτια). Τι ακριβώς ειναι αυτα; Να τα κόβω ή όχι; Για αισθητικούς λόγους.

Ευχαριστώ.

Για την egeria και για την Valisneria

Οι ρίζες που πετάνε είναι "aerial" (οξύμωρο :) ) roots. Μπορείς να της κόβεις για αισθητικούς λόγους. Μπορείς επίσης να κλαδεύεις το φυτό λίγο πιο κάτω από τις αναφερόμενες ρίζες και να φυτέψεις το κλάδεμα.

Εγώ την Valisneria την κλάδευα χαμηλά όταν χρειαζόταν. Για να διαχωρίσεις το φυτό , θα κόψεις ανάμεσα στο νέο και το παλιό με προσοχή να μην ξεριζωθεί το μητρικό φυτό.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...