Jump to content

Προβλημα Με Φιλτρο?

SPYROS81

Recommended Posts

Παιδια εχω το φιλτρο Hailea HL-BT400 στο 65 ενυδρειο μου(Τρεχει 3 μηνες).Σημερα παρατηρησα οτι ειχε πολυ χαμηλη ροη.

Το εβγαλα το ανοιξα και το καθαρισα(μεχρι και το ανθρακα εβγαλα και το ξαναβαλα στ\ο κουτακι αφου καπως το ξεπλυνα με νερο του ενυδρειου.)Ειχε πολυ γλιτσα γενικα ολο το φιλτρο μεσα.Το ξαναεβαλα και εχει καπως αυξημενη ροη αλλα οχι τοσο ικανη ωστε να αναταρασσει την επιφανεια.

Λοιπον η ερωτησεις μου ειναι:

1)Μηπως δε καθαρισα καλα το φιλτρο,να κανω κατι αλλο?? (εχει σφουγγαρι και ενα κουτακι με ανθρακα(κατι μαυρα κομματακια)

2)Εφαγε τα ψωμια του/δεν κανει για το ενυδρειο μου/ειναι 'κακο΄φιλτρο και να παρω καποιο αλλο φιλτρο καλυτερο?Αν ναι ποιο ειναι καλο και αξιοπιστο???

Τα υλικα του φιλτρου πια ειναι?μονο σφουγκαρι και ανθρακα?το ανεμιστιρακι το καθαριζεις!

Nαι μονο αυτα ειναι τα υλικα του.Το προσπαθησα και το ανεμιστηρακι του με οδονογλυφιδες /μπατονετες.Καπως καλυτερα μετα απο αυτο αλλα δεν εχει μεγαλη ροη οως ειχε.Να το ξανακαθαρισω παλι?

το ενυδρειο ποσο καιρο τρεχει?αν τρεχει καιρο ο ανθρακας δεν χρειαζεται...πρεπει να βαλεις μεσα siporax mini και ενυδρειακο βαμβακι!!!σχετικα με το φιλτρο ειχα και εγω αλλα στο 30ρι της ιδιας μαρκας που ειχε μεσα και σε 3 μηνες χαλασε...τωρα γιατι εχει χαμηλη ροη δεν ειμαι σιγουρος...το ανεμιστιρακι το εβγαλες για να το καθαρισεις?

3 Μηνες.Εχω 7 ψαρακια ζωοτοκα(ειχα και γεννα αλλλα 1 εμεινε) και το εχω φυτεμενο.Τι εννοεις αν εβγαλα το ανεμιστηρακι?Αυτο που εκανα ηταν να ανοιξω το πανω μερος και να προσπαθω με οδοντοφλυφιδες μπατονετες να καθαρισω το μηχανισμο.Ανοιγει περαιτερω??Το φιλτρο ειναι αυτο http://www.hailea.com/e-hailea/product1/HL-BT400.htm.

Αρχικα πρεπει να αλλαξεις τα υλικα του φιλτρου!ναι το ανεμιστρακι βγαινει για να το καθαρισεις απλα εχει μαγνητι και δεν βγαινει και πολυ ευκολα..δεν νομιζω να φταιει αυτο ομως για την ροη του φιλτρου

Έγινε επεξεργασία - Giorgos Kk

Οκ θα ξαναπροσπαθησω αυριο να το ξανακαθαρισω γιατι πολυ το ανακατεψα σημερα το ενυδρειο και θα δω.Αν ειναι ομως να μην εχει καλη ροη και παλι καλυτερα μαλλον να παω σε καποιο αλλο φιλτρο και να μην το ωαξω για αλλα υλικα(. παντως το νερο συνεχιζει να το καθαριζει γρηγορα)

Υπαρχουν καλα φιλτρα και σε καλες τιμες ψαξε και θα βρεις :bigemo_harabe_net-64: το φιλτρο χρειαζεται ομως siporax για τα βακτηρια!

Καποια καλα πιο συγκεκριμενα?(Ε, να μην ξεφευγουν και πολυ οικονομικα και παντα εσωτερικα)Παντως τα ψαρακια με το φιλτρο αυτο ως τωρα που βλεπω μειωμενη ροη μια χαρα φαινονται και τα φυτα αναπτυσσονται χωρις λιπασμτα κτλ.

Έγινε επεξεργασία - SPYROS81

Υπαρχουν μεχρι 15ευρω σχετικα πολυ καλα φιλτρα!τα ψαρια μια χαρα φενονται λογικο ειναι αλλα το φιλτρο πρεπει οπως διποτε να βγαζει το νερο του ενυδρειου πανω απο 2 φορες...δεν εχεις ιχθυοφορτιση στο ενυδρειο σου(ακομα) αρα εισαι οκει πιστευω..αλλα οπως σου λεω χρειαζεσαι siporax για να υπαρχει απικοια βακτηριων για την βιολογια του ενυδρειου!

και επισης πρεπει να αναταρασεται η επιφανεια για να υπαρχει οξυγονο!εκτος αν εχεις αεραντλια!

αν καποιο λαθος σε αυτα που λεω ας με διορθοσεται :)

Έγινε επεξεργασία - Giorgos Kk

Ειχα το ιδιο ενυδρείο και το ίδιο φίλτρο. Θα σου πω τι εκανα εγω και δουλευε ικανοποιητικα:

1) ο ανθρακας δεν χρειάζεται πια, βγάλτον μαζί με το λευκό κουτάκι. Το σφουγγαρι κρατησέ το.

2) παρε μια μικρη συσκευασία μινι σιποραξ και μια καλτσα απ΄ο πετσοπ και τοποθετησε στην αρχη το σφουγγαρι και μετα το σιποραξ

3) για περισσοτερη αναταραξη της επιφανειας χρησιμοποίησε το ακροφίσιο σχηματος γαμα και οχι το ισιο. Ετσι θα χτυπαει κατευθειαν επιφανεια.

4) η αντλια καθαριζεται. Αφου αφαιρεσεις το σωμα του φιλτρου, ξεβιδωσε το πλαστικο που εχει την τρυπα που βλεπεις τη φτερωτη και τραβηξε την προς τα εξω

Ελπιζω να βοηθησα.

ΥΓ σε εμενα επι 1,5 χρονο επαιξε μια χαρα και συνεχιζει σε άλλο ρολο πια.

Για αλλαγη βιολογικου υλικου εχεις απολυτο δικιο.Ναι εχω αεραντλια 16 ωρες για καλυτερη αναταραξη για λογους θερμοκρασιας κτλ παρολο που ξερω οτι δεν κανει καλο για τα φυτα(αν και εχω πολυ ευκολα φυτα και δεν πτοουνται)

Ειχα το ιδιο ενυδρείο και το ίδιο φίλτρο. Θα σου πω τι εκανα εγω και δουλευε ικανοποιητικα:

1) ο ανθρακας δεν χρειάζεται πια, βγάλτον μαζί με το λευκό κουτάκι. Το σφουγγαρι κρατησέ το.

2) παρε μια μικρη συσκευασία μινι σιποραξ και μια καλτσα απ΄ο πετσοπ και τοποθετησε στην αρχη το σφουγγαρι και μετα το σιποραξ

3) για περισσοτερη αναταραξη της επιφανειας χρησιμοποίησε το ακροφίσιο σχηματος γαμα και οχι το ισιο. Ετσι θα χτυπαει κατευθειαν επιφανεια.

4) η αντλια καθαριζεται. Αφου αφαιρεσεις το σωμα του φιλτρου, ξεβιδωσε το πλαστικο που εχει την τρυπα που βλεπεις τη φτερωτη και τραβηξε την προς τα εξω

Ελπιζω να βοηθησα.

Ok φιλε πολυτιμη και η δικη σου βοηθεια.Θα τα κανω ολα αυτα και θα σας ενημερωσω!Ευχαριστω!

μπορεις να κοψεις το μισο σφουγγαρι και μετα να βαλεις μινι σιποραξ οπως λεει ο φιλος παραπανω η να πας σε κατι τετοιο http://www.petsupermarket.gr/3081/προϊόντα/elite-jet-flo-100-για-ενυδρεία-έως-100lt.html που χωραει πολυ βιολογικο υλικο και εχει αρκετη ροη για να σε καλυψει

υγ.πραγματικα χαρακτηριστικα εδω http://www.theaquariumshop.com.au/shopexd.asp?id=1700&name=Elite Jet-Flo Internal Aquarium Filter 100

Το σφουγγαρι το ξεπλυνες με νερο απο το ενυδρειο;

Το σφουγγαρι το ξεπλυνες με νερο απο το ενυδρειο;

Ναι καθε εβδομαδα που αλλαζω το νερο το ξεπλενω παντα με νερο του ενυδρειου.

• 3 weeks later...

Ελπιζω να βοηθησα.

Λοιπον αγορασα sera mini siporax 35g.Nα το βαλω στο λευκο κουτακι αφου αδειασω τον ανθρακα, οσες μπιλιες παρει ή να δοκιμασω να το χωρεσω ολο μαζι με το διχτακι που εχει??

Οποιαδηποτε βοηθεια ευπροσδεκτη.

Αν χωραει οπως ειναι με το διχτακι βαλτο!αλλιος χωρις το διχτακι! :bigemo_harabe_net-64:

αν κοψεις λιγο το σφουγγαρι το χωραει οπως ειναι με το διχτυ το κουτακι μη το βαλεις χωρο πιανει!!

Σπυρο καλησπερα , οσον αφορα το φιλτρο και το siporax mini που ειπες . Αν θες να ενεργοποιησεις αμεσα βιολογικα το siporax , αφου το βαλεις στο λευκο κουτακι που λες , βρεξτο με νερο ενυδρειου ( το κουτακι με το siporax ) , κατοπιν απλωσε σε αυτο MICROBE - LIFT GFCI ( GEL FILTER CARTRIDGE INOCULANT ) και αφησε το για 2 ωρες εκτος ενυδρειου . Στο διωρο αυτο ερχεται το siporax και ποτιζει απο αυτο το υλικο το οποιο ειναι βακτηρια σε μορφη ζελε για φιλτρα και περιεχει 2,5 εκατομμυρια ενεργα βακτηρια . Ετσι με το που το βαλεις εσυ μετα στο ενυδρειο ( το φιλτρο ) εχεις ηδη ετοιμη αποικια βακτηριων . Τα βακτηρια αυτα μενουν στο siporax και σε συναρτηση με την δικη σου χορηγηση βακτηριων , εχεις μια καλη αποικια και φιλτρο ενεργα βιολογικο . Αν το χρησιμοποιησεις αυτο να φορεσεις γαντια , εγω μετα απο την χρηση του ζελε και αφου ειχα πλυνει τα χερια μου ποσες φορες , ειχε περασει και ενα διωρο , ακομα μυριζαν το ζελε αυτο .

Λοιπον αγορασα sera mini siporax 35g.Nα το βαλω στο λευκο κουτακι αφου αδειασω τον ανθρακα, οσες μπιλιες παρει ή να δοκιμασω να το χωρεσω ολο μαζι με το διχτακι που εχει??

Οποιαδηποτε βοηθεια ευπροσδεκτη.

Μα φίλε Juwell-Guppy 60 το ενυδρείο του δεν είναι καινούργιο. Τρέχει ήδη τρεις μήνες και έχει ήδη αποικίες βακτηριδίων, μιας και η φίλτρανση του όπως μας λέεε είναι καλή.

Με την διατήρηση του σφουγγαριού και την ανατικατάσταση του άνθρακα απο το siporax η αποίκηση θα γίνει πολύ γρήγορα και ομαλά χωρίς την ανάγκη extra εξόδων.

Σωστα Κοκκινε , αλλωστε τα σκευασματα ειναι για αμμεση αντιμετωπιση , αλλα δεν ειναι και τοσο ακριβα , μη νομιζεις . Δεν θυμαμαι να σου πω ποσο το πηρα εγω , ειναι καπου στα 10 - 12 ευρω . Το μικρο μπουκαλακι παντα .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...