Jump to content

Esha Exit / 2000 Vs Σαλιγκάρια - Γαρίδες - Βιολογία

Recommended Posts

Καλησπέρα φιλαράκια!

Έχω την εξής απορία. Το Exit και το 2000 της eSHa δημιουργούν προβλήματα (θάνατο) σε σαλιγκάρια όπως τα Helena, Apple κτλ, σε γαρίδες όπως οι Red Cherry, Amano κτλ καθώς επίσης και στα βακτήρια του φίλτρου μας;

ΥΓ. Δεν γνωρίζω αν έχει απαντηθεί ξανά το ίδιο ερώτημα. Έψαξα αλλά δεν βρήκα κάτι. Αν παρόλα αυτά υπάρχει και δεν το είδα ζητώ προκαταβολικά συγνώμη. Μην μπείτε στον κόπο να μου απαντήσετε, απλά δώστε μου το link.

Σας ευχαριστώ πολύ!!!

δεν νομιζω..καποτε ειχα προβλημα με τα ψαρια και εκανα θεραπεια με esha 2000 και exit και μεσα στο ενυδρειο υπηρχαν και γαριδες αμανο..δεν υπηρξε κανενα προβλημα με τις γαριδες!περιμενε να σου απαντησουν οι πιο εμπειροι!

σε θεραπεια στο παρελθον που ειχα χρησιμοποιησει και τα δυο φαρμακα σαλλιγκαρια λαθρεπιβατες και helena που ειχα μεσα δεν επαθαν κατι φυσικα η βιολογια του φιλτρου :rip_1: οπως ηταν φυσικο!!

σε θεραπεια στο παρελθον που ειχα χρησιμοποιησει και τα δυο φαρμακα σαλλιγκαρια λαθρεπιβατες και helena που ειχα μεσα δεν επαθαν κατι φυσικα η βιολογια του φιλτρου :rip_1: οπως ηταν φυσικο!!

Με ποιο από τα δύο έγινε αυτό ;

εγω δεν ειχα κανενα θεμα στην βιολογια...ολα μετα απο 7 μερες ηταν μια χαρα!

Με ποιο από τα δύο έγινε αυτό ;

εκανα συνδιασμο και των δυο οπως προτεινε και η εταιρια με το αποτελεσμα που ανεφερα παραπανω!το ιδιο συνεβει και στη βιολογια ενυδρειου φιλου που εκανε θεραπεια με τα ιδια φαρμακα.

και εγω ειχα χρησιμοποιησει και τα 2 αλλα οταν τελιοσε η θεραπεια δεν εκανα μετρησεις..αλλα δεν ειχα καποιο προβλημα ολα συνεχισαν μια χαρα..αλλαγη νερου και ανθρακας για να φυγει το φαρμακο!

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!

Και γω όποτε έκανα θεραπεία με eSHa 2000 δεν είχα κανένα θέμα με τα Helana Που έχω στο ενυδρείο.

Και η βιολογία μπορώ να πω, πως δεν μου έδειξε να έχει ιδιαίετερο πρόβλημα.

τα ίδια και 'γω παίδες, δεν είχα θέμα βιολογίας με το 2000

Κάνατε χρήση μόνο του 2000 ή σε συνδυασμό με το Exit;

Κάνατε χρήση μόνο του 2000 ή σε συνδυασμό με το Exit;

ειχα κανει χρηση και των δυο μαζι σε συνδιασμο!! :bigemo_harabe_net-111:

Εγω θα πω, πως οι γαριδες ειναι ευαισθητες σε φαρμακα και θα πρεπει να ειμαστε προσεχτικοι γιατι μπορει να τις χασουμε ολες...

Βεβαια ειναι πολυπαραγοντικο το ζητημα κατα ποσο θα επηρεαστει η βιολογια και τα σαλγακρια/γαριδες αλλα ας διαβασουμε κι αυτα.

3. Tolerance on eSHa products
3. Can I use eSHa products in an aquarium containing aquatic snails?
Nearly all eSHa products for fresh water are suitable for use in fresh water aquaria containing aquatic snails (for example: apple snail). Protalon-707 and eSHa-2000 may kill aquatic snails. An anti snail treatment such as Gastropex is obviously not suitable for use in an aquarium containing aquatic snails (For more information check the "Extended Product information" on this website)

πηγη http://www.eshalabs.eu/pages_eu/faqs_engels.html

-----------------------------

Επισης περιεχει χαλκο (το ποσοστο διαλυσης στο νερο ειναι επισης σημαντικος παραγοντας)

eSha 2000 συστατικα:
6.3 mg ethacridine lactate (Rivanol)
1 mg proflavin
3.2 mg copper 2+
0.26 mg methyl orange (?)

πηγη http://fish.turquoisewave.com/index.php?option=com_content&task=view&id=27&Itemid=38

1) Ethacridine lactate, ked in the 1920s as Rivanol, is an antibacterial acridine. It is sometimes used to treat shigella.
2) Proflavin is another acridine that is very closely related to acriflavin. It's good for killing protozoans like velvet, gram positive bacteria, and fungus.
3) Copper is also good for killing protozoans like ich and velvet. Works best but is most toxic to fish in soft water.
4) Methyl orange, good for??? It's normally used as a pH indicator in aquarium alkalinity test kits. I've never seen it mentioned as a fish medicine.
This is an antibiotic-free "scattershot" medicine, and it is reasonable to try it for anything in the leaflet. It will have the strongest action against protozoans like velvet, tetrahymena, and possibly ich. I assume by blocking NTD they mean that it kills free-swimming parasites.
It would not stop transmission from scavenging infected corpses. I wouldn't expect much for dropsy - these compounds don't penetrate tissue every well so they wouldn't get inside the fish.
TetraMedica General Tonic is a similar mixture of acridines with methylene blue and no copper. If you don't like copper, it's a good choice.
As for plants, proflavin must be safer. Acriflavine (a mixture of acriflavin and proflavin) kills them quite effectively. The methylene blue in the Tetra medicine also kills plants, but it's a pretty good antifungal and antibacterial.

The green is most likely malachite green !!

Πηγη http://www.aquarium-forums.com/general/eSHa_2000_223794.html

Και μονο που περιεχει χαλκο,εγω δεν θα το εριχνα στο ενυδρειο αν ειχα γαριδες μεσα...ειναι πολυ ευαισθητες στο χαλκο..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...