Jump to content

Σε 40Λ Τι?

Recommended Posts

Καλησπερα σας φιλοι μου

Ο αδερφος της κοπελιας μου ξεθαβοντας ενα παλιο του χομπι σαν πιτσιρικακι ψηνεται να ξεκινησει ξανα με τα ενυδρεια.Εχει ενα 40λιτρο(μετρημενο με 4λιτρα μπετονια απο απιονισμενο ποσο θελει να γεμισει) ενυδρειο και μου ζητησε μιας και το εχω ψαξει λιγο το θεμα εδω μεσα στο φορουμ να του το στησω εγω με ολα τα σχετικα αλλα η μεγαλη μας απορια ειναι μια και μοναδικη,τι ψαρακια να βαλουμε.Του αρεσουν τα neon αλλα ψαχνοντας σε μερικα αρθρα στο φορουμ ειδα οτι θελουμε τα 2πλα λιτρα και βαλε.Παιδες τα φωτα σας τι μπορουμε να κανουμε με ψαρακια οπως και με φυτα αλλα ευκολα φυτακια οχι τιποτις περιεργα.

Υ.Γ.Αν το θεμα ειναι σε λαθος κατηγορια παρακαλω τους συντονιστες να το μετακινησουν,ευχαριστω.

Καλησπέρα φίλε μου,

Απο τα λίγα που εχω μάθει και γω θα σου έλεγα να πας σε ζωοτοκα (4πλάτυ ή 4γκαπυ ή 4μόλυ, καλό είναι να βάλεις ενα είδος απο αυτά). Τα νεον δεν κανουν σιγουρα για τα λιτρα αυτα. Απο την άλλη θα μπορούσες να βάλεις ενα μονομαχο με σαλιγκάρια. Επίσης μια τετραδα-πενταδα cory με επιφύλαξη βέβαια. Οτι και να κάνεις με τα ψαρια πάντως απο φυτα θα μπορουσες να βάλεις μερικα απο τα πιο ευκολα οπως ειναι οι ανουμπιες οι βαλισνεριες και το κερατοφυλλο. Ισως να υπάρχουν και άλλες επιλογες σε ψάρια τα οποία δεν γνωρίζω για αυτά τα λίτρα. Θα σου πουν και οι υπόλοιποι και πιο εμπειροι. :bigemo_harabe_net-64:

Καταρχήν ο αδερφός της κοπέλας σου γνωρίζει εστω τα βασικά? Εσύ? Πριν πάρετε οτιδηποτε ζωντανό προσέξτε να αγοράσετε τεστ (αμμωνια, νιτρωδη, νιτρικα, ph ειναι τα βασικά) απαραιτήτως και οταν βεβαιωθείτε οτι το ενυδρείο εχει στρώσει τοτε να βάλετε τα ψαράκια που θα επιλέξετε. Να ελέγξεις και το νερό του δικτύου της περιοχή σας για τυχόν ανεβασμένο ph γιατί κάθε ψάρι ζεί σε συγκεκριμένο Ph.

Ευχομαι καλή επιτυχία σε ότι κάνετε με υπομονή και όχι βιασύνες....προσοχή στους πετσοπάδες, μπορεί με αυτά που σου λένε να κάνεις να νομιζεις οτι αντι για 40λτ εχετε 400λτ. Το νου σας!

Έγινε επεξεργασία - Μιχάλης

τεστακια εχω της sera με τα υγρα οπως και βακτηρια για στρωσιμο,siporax κλπ κλπ.Θα κανω εγω τις μετρησεις για αρχη οπως και το γενικοτερο στησιμο για να δει κ ο αλλος ,τι ακριβως κοιταμε στα τεστακια και γενικα να του δειξω 5 πραγματα και μετα θα τσιμπησουμε απο το νετ πραγματα.Ευχαριστω παντως αγορινα για την βοηθεια!
Κατα περιεργο τροπο η Λαμια εχει νερο με ph κυμαινομενο απο 5-6 σε αντιθεση με τη Ναυπακτο που ημουν που ειχε σταθερα 8.

Έγινε επεξεργασία - Gatilaras

τεστακια εχω της sera με τα υγρα οπως και βακτηρια για στρωσιμο,siporax κλπ κλπ.Θα κανω εγω τις μετρησεις για αρχη οπως και το γενικοτερο στησιμο για να δει κ ο αλλος ,τι ακριβως κοιταμε στα τεστακια και γενικα να του δειξω 5 πραγματα και μετα θα τσιμπησουμε απο το νετ πραγματα.Ευχαριστω παντως αγορινα για την βοηθεια!

Κατα περιεργο τροπο η Λαμια εχει νερο με ph κυμαινομενο απο 5-6 τυχεράκια.... εδω στο Βόλο παίζει απο 7,6 μεχρι 8,4 κατα τη διαρκεια του ετους!!!! σε αντιθεση με τη Ναυπακτο που ημουν που ειχε σταθερα 8. Το 40λιτρο αυτο που λες που θα το φτιάξετε? Ναυπακτο η Λαμια? Γιατι αν το κάνεις Λαμια ακυρο για ζωοτοκα...θελουν 7,5 - 8,0 και παραπάνω.

Nai lamia tha to ftiaksoume,sry gia ta greeklish alla grafw apo kinhto twra,tropos na anevasoume to ph ligaki paizei??

Με ασβεστολιθικές πέτρες ή υπόστρωμα θα ανεβει αλλά δεν ξέρω αν θα ανεβει τόσο πολύ δηλ. απο 5-6 να πας τουλαχιστον 7,5. Χλωμό το κόβω 2 μονάδες μου φαίνονται πολλές....εκτος και αν το κάνεις νταμαρι...χαχαχα! Ασε να σου πουν και οι παλιοι. :) Παντως το 5 που λές για Λαμία μου φαίνεται υπερβολικα χαμηλό..Με τι μέτρησες? Απο τον αμαζόνιο υδροδοτείται η Λαμία? :bigemo_harabe_net-126:

Έγινε επεξεργασία - Μιχάλης

Me ygra apo sera.Pantws pisteuw oti epeidh einai kalokairi exei toso xamhlo ph,rixnoun phges sthn ydrodothsh gia na yparxei eparkeia nerou.

Σορυ για τα greeklish αλλα το ανδροειδες μου δεν εχει Ελληνικο πληκτρολογιο.Στο θεμα μας ομως,γκαπυ και πλατυ βρηκα απο μολυ και κορυ απολυτως τιποτα αλλα κατι θα γινει και μ'αυτο,το θεμα που με απασχολει περισσοτερο ειναι τα φυτα.Απο που,πως και ποια εποχη ειναι για φυτεμα?

Φίλε μου, τα ενυδρειακά φυτά δεν έχουν περίοδο φυτέματος. όποτε τα πάρεις τα φυτεύεις στο ενυδρείο σου.

Όσο για το ποιά, μιας και δεν σκοπέυεις να φτιάξεις ένα βιοτοπικό ενυδρείο, απλά απο εκέι που αθ πάρεις τα ψα΄ρακια σου θα πάρεις και 2-3 έυκολα φυτά που να σας αρέσουν οπτικά και να είναι συμβατά με τις συνθήκε ςνερού που έχετε.

Κατ΄εμέ μην πάτ ενα μεταβάλετε τις συνθήκες του νερού που έχετε στο δίκτυο σας.

Απλά διαλέξτε ψάρια κατάλληλα.Έτσι τα πράγματα θα είναι ευκολότερα για τον αρχάριο και με λιγότερες στεναχώριες και προβλήματα.

Οταν λες βιοτοπικο τι εννοεις??

Φίλε μου, τα ενυδρειακά φυτά δεν έχουν περίοδο φυτέματος. όποτε τα πάρεις τα φυτεύεις στο ενυδρείο σου.

Όσο για το ποιά, μιας και δεν σκοπέυεις να φτιάξεις ένα βιοτοπικό ενυδρείο, απλά απο εκέι που αθ πάρεις τα ψα΄ρακια σου θα πάρεις και 2-3 έυκολα φυτά που να σας αρέσουν οπτικά και να είναι συμβατά με τις συνθήκε ςνερού που έχετε.

Κατ΄εμέ μην πάτ ενα μεταβάλετε τις συνθήκες του νερού που έχετε στο δίκτυο σας.

Απλά διαλέξτε ψάρια κατάλληλα.Έτσι τα πράγματα θα είναι ευκολότερα για τον αρχάριο και με λιγότερες στεναχώριες και προβλήματα.

Kωνσταντίνε σωστό αυτό που λες με τις συνθηκες νερού του δικτύου αλλά απο την άλλη σε κάποιες περιοχες όπως η δική μου, το νερό κάνει μόνο για ζωοτόκα και κιχλίδες!

Σορυ για τα greeklish αλλα το ανδροειδες μου δεν εχει Ελληνικο πληκτρολογιο.Στο θεμα μας ομως,γκαπυ και πλατυ βρηκα απο μολυ και κορυ απολυτως τιποτα αλλα κατι θα γινει και μ'αυτο,το θεμα που με απασχολει περισσοτερο ειναι τα φυτα.Απο που,πως και ποια εποχη ειναι για φυτεμα?

Να σου υπενθυμίσω οτι για τα λίτρα αυτά θα επιλέξεις και θα βάλεις ενα είδος ψαριών. Μην κάνεις το λάθος και τα βάλεις όλα μαζί....Και για τα cory όπως είπα εχω κάποιες επιφυλάξεις καθώς είσαι πολύ οριακά και θα πρέπει να προσέχεις πολύ. Οπότε αφου βρήκες γκαπυ και πλάτυ διάλεξε ένα απο τα δύο είδη και βάλε στο ενυδρείο όταν θα είναι έτοιμο.:)

γεια σου και απο εμένα .

εγώ θα σου πρότεινα να το κάνεις ένα μονομαχοενυδρείο ή ακόμα και ένα πολύ ωραίο γαριδάδικο .

με όμορφα και εύκολα φυτά θα είναι κούκλα .

τι εξοπλισμό έχεις ??φίλτρα θερμοστάτες κλπκλπ???

εγώ θα σου πρότεινα να το κάνεις ένα μονομαχοενυδρείο ή ακόμα και ένα πολύ ωραίο γαριδάδικο .

με όμορφα και εύκολα φυτά θα είναι κούκλα .

:bigemo_harabe_net-64:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...