Jump to content

Back In Business.

Κωστας Τ

Recommended Posts

• Απαντήσεις 266
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

καλησπερα.

για να μην ξεχναμε και τις reef καταβολες μας απο εχθες κολυμπαει στο ενυδρειο ενας Ιαπωνας.

πρωτα ομως δυο ποζες απο τον πικασσο.

shto.jpg
p2vi.jpg
qulm.jpg
urrv.jpg

ανεβαινει και βιντεακι εντος της ημερας.

Μπραβο κωστα πανεμορφα,ο τριγκερ εχει πλακα που παιζει με την αμμο χαχαχα.

να στε καλα παιδια.

δυστυχως ο Ιαπων μαλλον θα χαιρετησει μιας και ενω στο μαγαζι ετρωγε και την πρωτη μερα στο ενυδρειο.πλεον δεν τρωει,κρυβεται σε μια σπηλια και βγαινει αραια και που και ξυνεται στον αραγονιτη στη περιοχη του στοματος που εχει κατι σαν ασπρα <<ξεφτια>>.

Κριμα ρε κωστη......προσπαθησε φιλε με σκορδο μουλιασμενο με τροφη μπας και του ανοιξει η ορεξη..........τι να πω μακαρι να στρωσει και να το χαρεις!!!

Χαμηλωσε την αλατοτητα και ανεβασε την θερμοκρασια και ταισε με σκορδο και ισως το προλαβεις Κωστα.

:rip_1: :rip_1:

τελικα ο ιαπωνας κατεληξε μιας και η μολυνση στο στομα ειχε προχωρησει και δεν μπορουσε να φαει οπως και ενας nigger trigger που ο πικασσο τον ξεσκισε με συνοπτικες διαδικασιες.δυο προσθηκες,δυο απωλειες.100% ποσοστο λεμε.

οσο αναφορα τον ιαπωνα να μου γινει μαθημα μιας και ειναι η τελευταια φορα που περνω ψαρι απο νεα εισαγωγη χωρις να εχει μεινει αρκετο καιρο στο μαγαζι.

προφανως το ψαρι αντι να καταληξει στο μαγαζι τελειωσε στο δικο μου ενυδρειο.

εχω ξενερωσει ασχημα μιας και με τα χιλια(οικονομικα) ζορια εβαλα δυο ψαρια και τα εχασα και τα δυο.βλεπω τον πικασσο να αρμενιζει στα 450 λιτρα μονος του για πολυ καιρο.

Έγινε επεξεργασία - Κωστας Τ

:rip_1: :rip_1:

τελικα ο ιαπωνας κατεληξε μιας και η μολυνση στο στομα ειχε προχωρησει και δεν μπορουσε να φαει οπως και ενας nigger trigger που ο πικασσο τον ξεσκισε με συνοπτικες διαδικασιες.δυο προσθηκες,δυο απωλειες.100% ποσοστο λεμε.

οσο αναφορα τον ιαπωνα να μου γινει μαθημα μιας και ειναι η τελευταια φορα που περνω ψαρι απο νεα εισαγωγη χωρις να εχει μεινει αρκετο καιρο στο μαγαζι.

προφανως το ψαρι αντι να καταληξει στο μαγαζι τελειωσε στο δικο μου ενυδρειο.

εχω ξενερωσει ασχημα μιας και με τα χιλια(οικονομικα) ζορια ίεβαλα δυο ψαρια και τα εχασα και τα δυο.βλεπω τον πικασσο να αρμενιζει στα 450 λιτρα μονος του για πολυ καιρο.

Κώστα Τ , εγώ είχα Fish only , 4 χρόνια . Πάντα κατά την προσωπική μου άποψη , μπορεί να το πληρώσεις πολύ πιο ακριβά από το Reef . Εγώ σε 300 λίτρα FO ( για να δείχνει όμορφο επειδή υπάρχει μονάχα βράχος) αγόραζα όμορφα ψάρια τα οποία ήταν και ιδιαίτερα ακριβά . Όταν ήταν μικρά τα ψάρια , το ενυδρείο μου πήγαινε μια χαρά , όταν όμως μεγαλώσαν λίγο , σε κάθε προσθήκη άρχιζαν οι τσακωμοί και μετά οι απώλειες . Σε μία προσθήκη ενός Blue Ring που είχα αγοράσει από μαγαζί που είχε παραληφθεί 1 ημέρα πριν , ΄΄κόλλησαν ΄΄παράσιτα ένα Paru , ένα Flame , ένας Xanthometopon και ένα Trimaculatus , το φθηνότερο το είχα αγοράσει 70 ευρώ και στο τέλος τα έχασα όλα.

Κώστα Τ , εγώ είχα Fish only , 4 χρόνια . Πάντα κατά την προσωπική μου άποψη , μπορεί να το πληρώσεις πολύ πιο ακριβά από το Reef . Εγώ σε 300 λίτρα FO ( για να δείχνει όμορφο επειδή υπάρχει μονάχα βράχος) αγόραζα όμορφα ψάρια τα οποία ήταν και ιδιαίτερα ακριβά . Όταν ήταν μικρά τα ψάρια , το ενυδρείο μου πήγαινε μια χαρά , όταν όμως μεγαλώσαν λίγο , σε κάθε προσθήκη άρχιζαν οι τσακωμοί και μετά οι απώλειες . Σε μία προσθήκη ενός Blue Ring που είχα αγοράσει από μαγαζί που είχε παραληφθεί 1 ημέρα πριν , ΄΄κόλλησαν ΄΄παράσιτα ένα Paru , ένα Flame , ένας Xanthometopon και ένα Trimaculatus , το φθηνότερο το είχα αγοράσει 70 ευρώ και στο τέλος τα έχασα όλα.

καλησπερα Σταμο.

οντως φτιαχνοντας ενα fo ενυδρειο εχεις τη δυνατοτητα να βαλεις ψαρια που δεν μπαινουν σε reef.βεβαια ειναι πολυ ακριβα.

θα μου πεις δεν το ηξερες πριν το στησεις?το ηξερα και ημουν διατεθημενος εστω και αργα να στοκαρω καποια ακριβα ψαρια.

αλλα το ασχημο ειναι να βαλεις ενα ψαρι 200-300 ευρω και να στο χτυπησουν τα αλλα η να εχει καποιο παρασιτο,να χαιρετησει το ιδιο και να παρει μαζι του και τα αλλα.αυτο μπορει να συμβει και σε reef ενυδρειο βεβαια.

προλαμβανω καποιους που θα πουν πως <<αυτα εχουν τα ενυδρεια/μπορει να συμβει στο καθενα κτλ>> λεγοντας πως το γνωριζω και εγω αλλα δεν παυει οταν συμβαινει να τα περνεις στο κρανιο.

ισως τελικα επιβαλλεται η διατηρηση καραντινας οπου θα μπαινει το ψαρι δοκιμαστικα(και θα εχεις και τη δυνατοτητα αντιμετωπισης ενδεχομενου προβληματος) πριν μπει στο ενυδρειο.

περισσοτερο τα εχω με τον εαυτο μου που <<τσιμπησα>> στη θεα ενος ομορφου ψαριου και παρασυρθηκα γνωριζοντας οτι το ψαρι δεν ηταν ουτε δυο μερες στο μαγαζι.να μου πεις στο 10 ημερο μπορει να μην υπαρχει η να το εχουν παρει?καλυτερα απο το να φας την στεναχωρια.

Από την αρχή έκανες ένα μεγάλο λάθος με το ψάρι.

Βιάστηκες.

Και στο fish only θέλει υπομονή.

καλησπερα Σταμο.

οντως φτιαχνοντας ενα fo ενυδρειο εχεις τη δυνατοτητα να βαλεις ψαρια που δεν μπαινουν σε reef.βεβαια ειναι πολυ ακριβα.

θα μου πεις δεν το ηξερες πριν το στησεις?το ηξερα και ημουν διατεθημενος εστω και αργα να στοκαρω καποια ακριβα ψαρια.

αλλα το ασχημο ειναι να βαλεις ενα ψαρι 200-300 ευρω και να στο χτυπησουν τα αλλα η να εχει καποιο παρασιτο,να χαιρετησει το ιδιο και να παρει μαζι του και τα αλλα.αυτο μπορει να συμβει και σε reef ενυδρειο βεβαια.

προλαμβανω καποιους που θα πουν πως <<αυτα εχουν τα ενυδρεια/μπορει να συμβει στο καθενα κτλ>> λεγοντας πως το γνωριζω και εγω αλλα δεν παυει οταν συμβαινει να τα περνεις στο κρανιο.

ισως τελικα επιβαλλεται η διατηρηση καραντινας οπου θα μπαινει το ψαρι δοκιμαστικα(και θα εχεις και τη δυνατοτητα αντιμετωπισης ενδεχομενου προβληματος) πριν μπει στο ενυδρειο.

περισσοτερο τα εχω με τον εαυτο μου που <<τσιμπησα>> στη θεα ενος ομορφου ψαριου και παρασυρθηκα γνωριζοντας οτι το ψαρι δεν ηταν ουτε δυο μερες στο μαγαζι.να μου πεις στο 10 ημερο μπορει να μην υπαρχει η να το εχουν παρει?καλυτερα απο το να φας την στεναχωρια.

Γι' αυτό θέλω να σου πω μήπως να το ξανασκεφτόσουν και να έκανες ένα light reef , τώρα που είσαι ακόμα στην αρχή Και πάλι κατά την προσωπική μου άποψη το reef αν βρεις τις βασικές ρουτίνες πάει τραίνο και στο τέλος θα σου στοιχίσει πιο οικονομικά .

Από την αρχή έκανες ένα μεγάλο λάθος με το ψάρι.

Βιάστηκες.

Και στο fish only θέλει υπομονή.

Μακη η αληθεια ειναι οτι δεν εψαξα πληροφοριες για το συγκεκριμενο ψαρι(οτι απαιτει ωριμο ενυδρειο) αλλα το ψαρι <<ξυνοτανε>> απο την ωρα που μπηκε στο ενυδρειο οποτε το οτι ψοφησε ωφειλεται σε μολυνση που κουβαλαγε και οχι σε κατι που επαθε απο την παραμονη του σε ενα φαινομενικα μη σωστο ενυδρειο.

η απωλεια του tigger δεν ηταν θεμα βιασυνης.εχω δει ενυδρεια που ειναι trigger only και δεν εχουν <<θεματα>>.

Γι' αυτό θέλω να σου πω μήπως να το ξανασκεφτόσουν και να έκανες ένα light reef , τώρα που είσαι ακόμα στην αρχή Και πάλι κατά την προσωπική μου άποψη το reef αν βρεις τις βασικές ρουτίνες πάει τραίνο και στο τέλος θα σου στοιχίσει πιο οικονομικά .

Σταμο στο προηγουμενο ενυδειο περασα απο ολα τα σταδια.απο FOWLR μεχρι να διατηρω sps κοραλια.αν ξαναεφτιαχνα reef θα εφτιαχνα με ορισμενα επιλεγμενα μ****α και full lps κοραλια.αυτο ομως απαιτει extra κυκλοφορια,φωτισμο,δοσομετρικες,αγορα κοραλιων κ.α που δεν υπαρχει δυνατοτητα αυτη τη στιγμη μιας και το θεμα ειναι να φτιαξεις και κατι που σε γεμιζει.το πολυ πολυ να συνεχισω το fo με reef safe ψαρια και αν φτιαξουν (λεμε τωρα) τα πραγματα να αρχισω να βαζω κοραλια.

Βαλε μωρε χρυσοψαρα να ησυχασεις!!!!

Πλακιτσα για τονοση ηθικου... Κωστη σιγα σιγα και συναιτα...θα την βρεις την ακρη......

Βαλε μωρε χρυσοψαρα να ησυχασεις!!!!

Πλακιτσα για τονοση ηθικου... Κωστη σιγα σιγα και συναιτα...θα την βρεις την ακρη......

εσυ αμα δεν με δεις να βαζω χρυσοψαρα δεν θα ησυχασεις :D :D .

που εισαι χαμενος ρε γειτονα?

μην μασας φιλε εχει δικιο ο

Akridas66

δεν μασαω Νικολα.(λεμε τωρα).απλα εχω σκεπασει το ενυδρειο με ενα σεντονι να μην το βλεπω και συγχιζομαι και οταν ξεκολλησω

θα ξανακανω τα αποκαλυπτηρια. :bigemo_harabe_net-111:

Θα μπορούσες να περιμένεις να βρεις ένα ψάρι όσο πιο στρωμένο γίνεται.

Για αυτό είπα ότι βιάστηκες.

Δεν σου κάνω κριτική γιατί το έχω κάνει και εγώ και το έχω πληρώσει.

Πήρες ένα καλό μάθημα όμως για την επόμενη φορά.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...