Κωστας Τ 21 Αυγούστου 2013 Author #226 Share 21 Αυγούστου 2013 Ο δρομος ειναι ξεκαθαρος στο δειχνουν ολοι και πρωτα ο εαυτος σου,(εξαλου στο ειχα πει πολλες φορες χαχαχα)αυτο δεν σημαινει οτι Κωστα δεν καταλαβαινω, οτι θες φιλε ειδοποια αα και οταν μπεις σε αυτη την αλλαγη μαλλον ο πικασο θα πρεπει να φυγει,θελει λιγο μελετη η συμπεριφορα του. ε με τοσο ψηστηρι τι να κανω ψηθηκα και εγω. :D . η μεταβαση θα γινει αργα αναγκαστικα.ο πικασσο οσο δεν υπαρχουν κοραλια θα μεινει μεχρι νεοτερας. να σαι καλα ρε φιλε.ξερω πως εισαι προθυμος παντα να βοηθησεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaskappa 21 Αυγούστου 2013 #227 Share 21 Αυγούστου 2013 Κι εγώ κι εγώ!Έχει γίνει ΚΤΗΝΟΣ η εφιλια ρε φίλε.....έλα να σου δώσω ένα ωραίο κομμάτι να γούσταρομε ναούμ!Μην πω για τα ζόας.....κοντεύουν να πνίξουν τα σκληρά!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωστας Τ 23 Αυγούστου 2013 Author #228 Share 23 Αυγούστου 2013 για να μπει κοραλλι θελει δουλεια ακομα.πρεπει να φτιαχτει ο φωτισμος και απο κυκλοφορια θελει συμπληρωμα. εκτος αυτου πρεπει να ανεβασω και αλατοτητα.οπως και να εχει ευχαριστω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 23 Αυγούστου 2013 #229 Share 23 Αυγούστου 2013 Αφού και κυκλοφορία έχεις(είπες 2χ5000 άρα 10000 η οποία μεταφράζεται 25 φορές τα λίτρα σου), και φωτισμό έχεις(2χ54). Με αυτά τα 2 μπορείς άνετα να βάλεις οτιδήποτε κοράλι εκτός απο sps, clams και άλλες ιδιάζουσες περιπτώσεις. Softies, zoas & lps άνετα. Τι πυκνότητα έχεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωστας Τ 23 Αυγούστου 2013 Author #230 Share 23 Αυγούστου 2013 Αφού και κυκλοφορία έχεις(είπες 2χ5000 άρα 10000 η οποία μεταφράζεται 25 φορές τα λίτρα σου), και φωτισμό έχεις(2χ54). Με αυτά τα 2 μπορείς άνετα να βάλεις οτιδήποτε κοράλι εκτός απο sps, clams και άλλες ιδιάζουσες περιπτώσεις. Softies, zoas & lps άνετα. Τι πυκνότητα έχεις? Παναγιωτη εχω την εντυπωση πως 2x54 στα 450 λιτρα ειναι λιγα για lps.λεγοντας lps εννοω εφιλιες,καουλαστριες και γενικα αυτων των απαιτησεων κοραλια.λιγο παραπανω κυκλοφορια θα εκανε καλο φανταζομαι για να μην υπαρχουν νεκρα σημεια στο ενυδρειο. πυκνοτητα εχω 1022 και θελω να φτασω στο 1026. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 23 Αυγούστου 2013 #231 Share 23 Αυγούστου 2013 Παναγιωτη εχω την εντυπωση πως 2x54 στα 450 λιτρα ειναι λιγα για lps.λεγοντας lps εννοω εφιλιες,καουλαστριες και γενικα αυτων των απαιτησεων κοραλια.λιγο παραπανω κυκλοφορια θα εκανε καλο φανταζομαι για να μην υπαρχουν νεκρα σημεια στο ενυδρειο. πυκνοτητα εχω 1022 και θελω να φτασω στο 1026. Φωτισμό ίσως χρειάζεσαι ένα τακ παραπάνω όντως. Την πυκνότητα μου φαίνεται υπερβολή να την πάς 1026. Και 1024 για μaλακά είναι μια χαρά. Κυκλοφορία μην την μπουμπουνίζεις γιατί μετά δεν θα μπορούν να σταθούν. Ξεκίνα με αυτές που έχεις και αν δεις ότι σου ζητάνε και επιπρόσθετη κυκλοφορία βάζεις μετά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωστας Τ 24 Αυγούστου 2013 Author #232 Share 24 Αυγούστου 2013 (edited) Φωτισμό ίσως χρειάζεσαι ένα τακ παραπάνω όντως. Την πυκνότητα μου φαίνεται υπερβολή να την πάς 1026. Και 1024 για μaλακά είναι μια χαρά. Κυκλοφορία μην την μπουμπουνίζεις γιατί μετά δεν θα μπορούν να σταθούν. Ξεκίνα με αυτές που έχεις και αν δεις ότι σου ζητάνε και επιπρόσθετη κυκλοφορία βάζεις μετά! κυκλοφορια οντως μπορω να τη δω και στη πορεια αν χρειαζεται ενισχυση.αλατοτητα οπως λες στο 1024 αντε 25. απο τη στιγμη που υπαρχει προοπτικη να μπουν κοραλια σκεφτομαι να βαλω καναδυο κομματια καθαρου(απο παρασιτα μιας δεν εχω διαθεση να ξαναμπλεξω με αυτα) ζωντανου βραχου μπας και ζωντανεψει ο νεκρος και στη συνεχεια αφαιρω σταδιακα το σιποραξ απο τα φιλτρα και τα φιλτρα γενικα. Έγινε επεξεργασία 24 Αυγούστου 2013 - Κωστας Τ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 24 Αυγούστου 2013 #233 Share 24 Αυγούστου 2013 κυκλοφορια οντως μπορω να τη δω και στη πορεια αν χρειαζεται ενισχυση.αλατοτητα οπως λες στο 1024 αντε 25. απο τη στιγμη που υπαρχει προοπτικη να μπουν κοραλια σκεφτομαι να βαλω καναδυο κομματια καθαρου(απο παρασιτα μιας δεν εχω διαθεση να ξαναμπλεξω με αυτα) ζωντανου βραχου μπας και ζωντανεψει ο νεκρος και στη συνεχεια αφαιρω σταδιακα το σιποραξ απο τα φιλτρα και τα φιλτρα γενικα. Συνολικά πόσο βράχο έχεις μέσα? Γιατί αν πχ έχεις 40 κιλά και βάλεις 1,2 κιλά ζωντανό θα πάρει πολυ καιρό να ζωντανέψει όλος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωστας Τ 24 Αυγούστου 2013 Author #234 Share 24 Αυγούστου 2013 Συνολικά πόσο βράχο έχεις μέσα? Γιατί αν πχ έχεις 40 κιλά και βάλεις 1,2 κιλά ζωντανό θα πάρει πολυ καιρό να ζωντανέψει όλος. δεδομενου οτι το ενυδρειο θα στηριζοταν απο θεμα βιολογιας σε φιλτρα με σιποραξ δεν ακολουθησα την αναλογια κιλων/λιτρων στο βραχο μιας και θα ηταν μονο για αισθητικους λογους.ο βραχος δεν ειναι ο τυπικος βραχος που βαζουμε αλλα ενα αλλο πολυ πορωδες πετρωμα που βρηκα.οπτικα,τουλαχιστον,μου φαινεται,αν ζωντανευε ολος ικανος να στηριξει μονος του το ενυδρειο. το ξερω οτι βαζοντας πολυ μικρη ποσοτητα ζωντανου θα αργησει να ζωντανεψει ο υπολοιπος αλλα δεν βιαζομαι να συμβει αυτο μιας και το ενυδρειο θα προχωραει απο αποψη στοκαρισματος πολυ αργα. απο την αλλη φοβαμαι και τι μπορει να κουβαλανε αυτα τα <<καθαρα>> κομματια και ειναι ενας παραγοντας που με κανει να το ξανασκεφτομαι. με το σιποραξ ενδεχεται να εχω περισσοτερα νιτρικα(στο fo δεν ηταν τοσο θεμα) αλλα πιστευω με μεγαλες εβδομαδιαιες αλλαγες θα διατηρουνται σε λογικα επιπεδα για τα κοραλια που σκεφτομαι να μπουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 24 Αυγούστου 2013 #235 Share 24 Αυγούστου 2013 Μην στηρίζεις την βιολογία σου σε σιποραξ τώρα που πας για ριφ. 1000φορές ο βράχος! Έχεις την δυνατότητα να προσθέσεις μαζί με τον ζωντανο και λίγο νεκρό ακόμα? Αλλά νεκρό βράχο. Όχι πορώδη σαν αυτόν που έχεις. Καλά θα κάνεις και θα πάς αργά! Κρίμα που δεν είσαι κοντά να σου έδινα βράχο πεντακάθαρο στην κυριολεξία. Μόνο κοραλίνη, κοπίποδα, αμφίποδα. Ο βράχος που είχα πάρη στην αρχή απο τον Ζαχαρόπουλο είναι διαμάντι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaskappa 24 Αυγούστου 2013 #236 Share 24 Αυγούστου 2013 Βρε μην σπάτε το κεφάλι σας...!Αλλαγές από θάλασσα κάνεις βρε κώστα!Φέρνεις την βιολογία με το νερό κάθε εβδομάδα!!!Απλά βγάλε τα σιποράξ και ξεκίνα να στοκάρεις με αργούς ρυθμούς!Εμένα η εφίλια πάει σφαίρα με δύο Τ5 και τρεις Τ8!!!Μια χαρά θα πάει σε σένα!Στανταράκι!!! Όσο για την κυκλοφορία,αν πας σιγά σιγά και πρώτα βάλεις μαλακά και lps,δεν θες και πολύ γιατί δεν θέλουν φάπες!!Μου έχεις συνηθίσει στα σκληρά και θες τσουνάμια!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 24 Αυγούστου 2013 #237 Share 24 Αυγούστου 2013 Βρε μην σπάτε το κεφάλι σας...!Αλλαγές από θάλασσα κάνεις βρε κώστα!Φέρνεις την βιολογία με το νερό κάθε εβδομάδα!!!Απλά βγάλε τα σιποράξ και ξεκίνα να στοκάρεις με αργούς ρυθμούς!Εμένα η εφίλια πάει σφαίρα με δύο Τ5 και τρεις Τ8!!!Μια χαρά θα πάει σε σένα!Στανταράκι!!! Όσο για την κυκλοφορία,αν πας σιγά σιγά και πρώτα βάλεις μαλακά και lps,δεν θες και πολύ γιατί δεν θέλουν φάπες!!Μου έχεις συνηθίσει στα σκληρά και θες τσουνάμια!!! Κωστή δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Το νερό αυτό έστω και βιολογία να έχει, αν παραμείνει στον κουβά χωρίς κυκλοφορία πάνω απο μια ώρα έχει χάση την βιολογία του. Ίσως στην αρχη μόλις βγάλει το βιολογικό υλικό και αρχίζει να στηρίζεται στον βράχο του, ίσως χρειαστεί να εμπλουτίζει με βακτήρια εμπορίουγια ενίσχυση. Για τον φωτισμό και την κυκλοφορία θα συμφωνήσω μαζί σου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaskappa 24 Αυγούστου 2013 #238 Share 24 Αυγούστου 2013 Ναι Παναγιώτη τα βακτήρια σίγουρα θα χρειαστούν,αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να αρχίσει να στοκάρει σογά σιγά!Απλά θα πράπει να κάνει συχνές αλλαγές ώστε να βοηθά την βιολογία,μέχρι αυτή να μπορεί να στηριχθεί από τον βράχο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 24 Αυγούστου 2013 #239 Share 24 Αυγούστου 2013 Ναι Παναγιώτη τα βακτήρια σίγουρα θα χρειαστούν,αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να αρχίσει να στοκάρει σογά σιγά!Απλά θα πράπει να κάνει συχνές αλλαγές ώστε να βοηθά την βιολογία,μέχρι αυτή να μπορεί να στηριχθεί από τον βράχο! Έτσιιι!!! :bigemo_harabe_net-64: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωστας Τ 26 Αυγούστου 2013 Author #240 Share 26 Αυγούστου 2013 (edited) καλησπερα. μπηκε στο ενυδρειο ενα μεγαλο κομματι ζωντανου καθαρου βραχου(και ορισμενα μικροτερα),ευγενικη χορηγια του καλου μου φιλου Νικου(niknik) τον οποιο ευχαριστω και δημοσια,ευελπιστοντας καποια στιγμη να ζωντανεψει και ο υπολοιπος.βεβαια θα συνεχισουν να τρεχουν τα φιλτρα με τη βιολογια κανονικα.οσο ζωντανευει ο νεκρος θα αρχισω να αφαιρω υλικο απο τα φιλτρα. Έγινε επεξεργασία 26 Αυγούστου 2013 - Κωστας Τ Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 26 Αυγούστου 2013 #241 Share 26 Αυγούστου 2013 Μπραβο ρε κωστα! Πιο πολυ χαιρομαι βεβαια που σε βλεπω με ορεξη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωστας Τ 26 Αυγούστου 2013 Author #242 Share 26 Αυγούστου 2013 Μπραβο ρε κωστα! Πιο πολυ χαιρομαι βεβαια που σε βλεπω με ορεξη απο ορεξη Μιχαλη αλλο τιποτα.. :D να σαι καλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 27 Αυγούστου 2013 #243 Share 27 Αυγούστου 2013 ετσι σε θελω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 27 Αυγούστου 2013 #244 Share 27 Αυγούστου 2013 Ξανακυλισε στον βουρκο βρεεεε!!! Χαχαχαα... Παιζει και ενας κινεζος με βεντουζες 3000λ/ω....απλα σφυρα :-Ρ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωστας Τ 29 Αυγούστου 2013 Author #245 Share 29 Αυγούστου 2013 Ξανακυλισε στον βουρκο βρεεεε!!! Χαχαχαα... Παιζει και ενας κινεζος με βεντουζες 3000λ/ω....απλα σφυρα :-Ρ να σαι καλα ρε φιλε.μεχρι στιγμης δεν χρειαζεται παραπανω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 29 Αυγούστου 2013 #246 Share 29 Αυγούστου 2013 οως παμε?η κοραλινη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωστας Τ 29 Αυγούστου 2013 Author #247 Share 29 Αυγούστου 2013 οως παμε?η κοραλινη? γεια σου Νικολα.η κοραλλινη δεν μας τιμαει με την παρουσια της και πολυ φοβαμαι πως οπως ο Μιτσελ δεν προκειται να δει ουτε την πρωτη παρελαση του Οκτωβριου στο παγκο του ακατανομαστου( ) ουτε και το ενυδρειο θα προλαβει να δει κοραλινη. δεν ειχα σκοπο να ποσταρω κατι αυτη τη στιγμη,θα ποσταριζα οταν ειχα καποια εξελιξη ειτε θετικη ειτε αρνητικη αλλα μιας και δεν εχουμε μιλησει στο τηλ και ρωτας απανταω εδω.να σαι καλα ρε φιλε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 29 Αυγούστου 2013 #248 Share 29 Αυγούστου 2013 Θα ερθει και η ωρα της κοραλλινης κωστα μου,μην βιαζεσαι και μη σε χαλαει το οτι δεν εχει βγει ακομα. Μολις ειναι ετοιμο το ενυδρειο και δεχτει ψαρακια,αποκτωντας καποιες ρουτινες θα ερθουν ολα! Και μην ακουω χαζομαρες για παρελασεις κτλ ρε συ! Ακομα τον ζωγραφο εχεις μεσα μονο? Ποσος καιρος περασε απο το θεμα με τ'αλλα δυο ψαρακια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaskappa 29 Αυγούστου 2013 #249 Share 29 Αυγούστου 2013 (edited) Κωστή αν θες στο καθάρισμα μου που θα ξύσω κοραλλίνη,μπορώ να σου φτιάξω ένα urobox με αρκετή σκόνη της!Να boostάρουμε βρε αδερφέ!!Παίξε και με λίγο purple up τώρα που δεν σε νοιάζουν οι μετρήσεις και πολύ.....οι θάλασσα μας έχει πολύ χαμηλό kh και δεν είναι ότι καλύτερο για να "βγει" η κοραλλίνη! Έγινε επεξεργασία 29 Αυγούστου 2013 - kostaskappa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωστας Τ 30 Αυγούστου 2013 Author #250 Share 30 Αυγούστου 2013 (edited) Θα ερθει και η ωρα της κοραλλινης κωστα μου,μην βιαζεσαι και μη σε χαλαει το οτι δεν εχει βγει ακομα. Μολις ειναι ετοιμο το ενυδρειο και δεχτει ψαρακια,αποκτωντας καποιες ρουτινες θα ερθουν ολα! Και μην ακουω χαζομαρες για παρελασεις κτλ ρε συ! Ακομα τον ζωγραφο εχεις μεσα μονο? Ποσος καιρος περασε απο το θεμα με τ'αλλα δυο ψαρακια? Κωστή αν θες στο καθάρισμα μου που θα ξύσω κοραλλίνη,μπορώ να σου φτιάξω ένα urobox με αρκετή σκόνη της!Να boostάρουμε βρε αδερφέ!!Παίξε και με λίγο purple up τώρα που δεν σε νοιάζουν οι μετρήσεις και πολύ.....οι θάλασσα μας έχει πολύ χαμηλό kh και δεν είναι ότι καλύτερο για να "βγει" η κοραλλίνη! καλημερα. δυστυχως οπως τα βλεπω τα πραγματα το μελλον του ενυδρειου διαφενεται αρκετα χλωμο. δεν θελω να αναλωθω σε λεπτομερειες οικονομικης φυσεως δινοντας μελοδραματικο τονο αλα Ξανθοπουλος μιας και αρκετοι τραβανε επισης σαν εμενα τα ζορια τους.η παραμικρη προσθηκη κρινεται απαγορευτικη πλεον και ηταν λαθος μου και κακος υπολογισμος αφου ξεστηθηκε το προηγουμενο να ξαναασχοληθω.ο ενθουσιασμος ειναι κακος συμβουλος.θα καθαριστει ο εξοπλισμος και θα δωθει για να καλυψει χειμερινες αναγκες. μου χρειαζεται και μια αποτοξινοση οποτε θα αποτραβηχτω και απο τα φορουμ μιας και η ενασχοληση με το χομπι χωρις αντικειμενο ειναι δυσλειτουργικη και επιπονη.ευελπιστω σε καλυτερες μερες για ολους μας. Έγινε επεξεργασία 30 Αυγούστου 2013 - Κωστας Τ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts