Synagridas 4 Ιουλίου 2013 #1 Share 4 Ιουλίου 2013 Αφου το παιδευαμε καμια βδομαδα,αφου η αγορα ακυρωθηκε,αφου μετα εδεσε ξανα, βρεθηκα το απογευμα να συντονιζω μεσω τηλεφωνου την αγορα και τη μεταφορα ενος νεου (του τεταρτου και μεγαλυτερου..) ενυδρειου..(Γλυτωσα και το κουβαλημα )Ειναι ενα rio400 που βρισκεται ηδη στο σπιτι στην Αθηνα προς το παρων,αλλα με την πρωτη ευκαιρια θα μπαρκαρει για Σαμο :wootwoot: Σιγουρα θα γινει αφρικανικο αφου στην ολιγομηνη και τυχαια επαφη μας τα πανεμορφα αυτα ψαρια και οι βιοτοποι τους με κερδισαν..Αφου απο πλευρας 'hardware' ειμαστε ενταξει με αρκετα λιτρα ,απο φιλτρανση το εσωτερικο με 1500αρα αντλια,και δυο εξωτερικα,ενα flulal 305 kai ena eheim2275 αρχιζει ο σχεδιασμος επι χαρτου και εδω θα χρειαστω τη βοηθεια σας..Εχουμε και λεμε λοιπον..Μαλαουι ή Ταγκανικα? Κατ'αρχη η μεχρι τωρα επαφη μου ειναι η 8μηνη με ενα χαρεμι labido που πηρα 'προικα ' με την αγορα ενος 120αριου ,και αναγκαστικα θα ελεγα αφου θα κατεληγαν σε κανα ρεμα..Τα πηρα φοβισμενα ,αχρωμα,και πληγωμενα,αλλα παρα τις λαθος συνθηκες,με πολυ φροντιδα σημερα με συντροφευουν λαμπερα και ζωηρα ενω περιμενω και την πρωτη γεννα!Αυτα τα ψαρακια θα ηθελα να τα κρατησω και να μεινουν και στο νεο,με νεα παρεα μεγαλυτερη αρα ισως κλινω προς Μαλαουι..Απο την αλλη τι να σας πω?βλεπω tropheus και @#$%...Οπως ειπα η εμπειρια απο αφρικανες δεν ειναι μεγαλη,δεν χειριστηκα δυσκολες καταστασεις,ετσι κι αλλιως προτιμω να προβλεπω για να μην τρεχω.Απο την αλλη ενα βιοτοπικο αμαζονιου φυτεμενο δεν ειναι και παιχνιδι κατι αφησε απο εμπειριες,οπως και το 120αρι Μαλαουι αλλα και το 80αρι κρυου νερου..Ολες η προτασεις συζητουνται,ολες οι αποψεις καλοδεχουμενες,ο χρονος δεν πιεζει ολα θα γινουν οπως πρεπει.. ΥΓ1 Διονυση καλη τυχη και ευχαριστω.. ΥΓ2 Φυλλαξτε ρε καμια γεννα και για μενα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 4 Ιουλίου 2013 #2 Share 4 Ιουλίου 2013 Με το καλο φιλε μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 4 Ιουλίου 2013 #3 Share 4 Ιουλίου 2013 Γεια σου φίλε μου! Πολύ χαίρομαι όταν βλέπω να στήνονται μεγάλα αφρικάνικα, λόγο των επιλογών που έχουμε.Αν όντως κρατήσεις τα labido, αναγκαστικά θα διαλέξεις Malawi, αλλά από την άλλη σου δίνουν ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Εκτός από Mbuna, θα μπορέσεις να συνδυάσεις και κάποια Haps, επειδή πρόκειται για παμφάγα ψάρια. Κατέληξε πρώτα στην λίμνη και προτάσεις θα ακούσεις σωρό. Επίσης ψάξε στην κατηγορία μας, για να δεις στησίματα στα λίτρα σου. Καλή συνέχεια από εμένα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Synagridas 4 Ιουλίου 2013 Author #4 Share 4 Ιουλίου 2013 (edited) Απο στησιμο , το κλασσικο με τους δυο σωρους ,ισως και κανενα μικροτερο ενδιαμεσα,νομιζω βολευει και τα ψαρια αφου οριοθετει και περιοχες..απο haps φιλοξενω μονο του ενα otopharynx lithobates,πανεμορφο ψαρι μαλλον αρσενικο,πολυ κοινωνικο και ατρομητο ,δεν κρυβεται ποτε..αν βρω κανα δυο θυληκα θα γινει το χαρεμι..Τι αλλα Mpuna μπορω να ταιριαξω?Η αληθεια ειναι οτι οι πολυ τσαμπουκαδες και οι δαγκωμενες ουρες δεν με ενθουσιαζουν..Μαιγκανο?να εχω και διχρωμια?Και απο πληθυσμο?Για ποσα ατομα μιλαμε? Ενα ακομα κριτηριο ειναι και η ευκολια ευρεσης των ψαριων βεβαια.. Έγινε επεξεργασία 4 Ιουλίου 2013 - Synagridas Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 4 Ιουλίου 2013 #5 Share 4 Ιουλίου 2013 Αν και δεν ασχολούμαι με νταμάρια σε ζηλεύω που στείνεις ένα ενυδρείο αυτού του μεγέθους! Παρακολουθώ την εξέλιξη και περιμένω το αποτέλεσμα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 5 Ιουλίου 2013 #6 Share 5 Ιουλίου 2013 Ετσι ειναι η Αφρικη,οταν κολλησεις δεν ξεκολλας,ειναι πωρωση Καταρχην μια συμβουλη,απο νησιωτη σε νησιωτη.Σκεψου πολυ καλα τι ψαρια θα βαλεις μεσα,γιατι δεν ειναι καθολου ευκολο για μας,να κανουμε αλλαγες συνθεσης. Ξεκινοντας με δεδομενο οτι εχεις τα λαμπιτο,πας για malaw,Τα τροπεους ειναι φανταστικα ψαρια,αλλα για μενα εχουν ενα ελατωμα,αναγκαστικα θα βαλεις ενα ειδος ψαρι σε κοπαδι,και δεν θα εχεις ποικιλια χρωματων. Στα 400 λιτρα θα εβαζα 4 χαρεμια 1+3 Λαμπιτο αλονοκαρα σιγουρα,και μετα θα επελεγα απο τα υπολοιπα τα δυο,Frery,Modka,Borley,η Protomelas(αν βαλεις αυτα,θα βαλεις 3 χαρεμια,και οχι μαζι,γιατι υβριδιζουν) Pseudotropheus acei ,Maigano. Για τα λιτρα σου υπαρχουν πολλοι συνδιασμοι,οποτε με την ησυχια σου σκεψου και πραξε,γιατι εσυ θα τα χαιρεσαι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΟΥΜΑΝ 5 Ιουλίου 2013 #7 Share 5 Ιουλίου 2013 μονο ο τσακ νορις μπορει να επαναπαυτει με ενα αφρικανικο!!!! καλη αρχη στο καινουριο νταμαρι σου ευχομαι και γω! τωρα για ψαροσυνθεσεις ειναι καθαρα τι σε εκφραζει - αρεσει! θα συμφωνησω με κιχλιδατο να πας σε μαλαουι, σου εδωσε αρκετες καλες ιδεες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
malaw 5 Ιουλίου 2013 #8 Share 5 Ιουλίου 2013 Καλώς ήρθες φίλε στην Αφρική..!!!! Πολύ ιδανικά τα λίτρα σου φίλε μου...το καλό με τα λάμπτινο είναι ότι μπαίνουν σαν ο καλύτερος μπαλαντέρ σε όλα τα στησίματα με Μαλάουι, έχεις πολλές επιλογές θα πρότεινα να πάς σε mbuna 2-3 χαρέμια Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 5 Ιουλίου 2013 #9 Share 5 Ιουλίου 2013 τετοια θελω να βλεπω να χαιρομαι καταρχην μπορει να κανεις και να πας σε οποια λιμνη γουσταρεις! αποψη μου ομως ειναι μαλαουι διοτι εχεις μεγαλο ενυδρειο και θα μπορεις να φιλοξενισεις 3-4 χαρεμια (με τους αναλογους συνδιασμους βεβαια)! ετσι θα εχεις χρωμα, κινηση, και ασφαλως το ταμπεραμεντο τον μαλαουι!!! υπομονη να εχεις και ορεξη για διαβασμα και πιστευω οτι το αποτελεσμα θα σε δικαιωσει και θα κανεις και μας τους αφρικανους περηφανους διαλεξε με την ησυχια σου ποια ψαρακια σου αρεσουν! και καλη αρχη!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Synagridas 5 Ιουλίου 2013 Author #10 Share 5 Ιουλίου 2013 Υπομονη υπαρχει,βοηθεια βλεπω υπαρχει,καλα παμε..νομιζω οτι τα Maigano ειναι τα πρωτα που ηρθαν στο μυαλο μου,ειναι και σχετικα ευκολο να βρεθουν..Απο τα Frery,Modka,Borley,η Protomelas δεν θυμαμαι να εχω δει πουθενα..θα εχω το νου μου..Οντως η αλλαγη συνθεσης ειναι σχεδον αδυνατη σε νησι,ενα λαθος και σε κυνηγαει για καιρο..Aν καταλαβαινω καλα επιβαλεται ολα να ειναι σε χαρεμια?Δηλαδη αποκλειεται δευτερος αρσενικος απο ενα ειδος οσα θυλικα και αν υπαρχουν? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kokalo 5 Ιουλίου 2013 #11 Share 5 Ιουλίου 2013 tanganyika power φιλε μου τροφεους και παλι τροφεους..............................................................................................................εχω 1 350 λιτρα με τροφεους και επιδη δεν μου εφτανε εκανα και 1 550 λιτρα με τροφεους red moliro και Ikolakaiser......απο γεννες χαμος......απο συμπεριφορα απιστευτες δεν καθονται στον κωλο τους...ζευγαρωματα τσαμπουκαδες κυνηγι γεννες τα παντα ολα!!δεν τα αλλαζω με τιποτα.... απο malawi εχεις επιλογες εγω θα προτημουσα flavus η aulonacara Link to comment Share on other sites More sharing options...
Synagridas 5 Ιουλίου 2013 Author #12 Share 5 Ιουλίου 2013 (edited) 550 λιτρα?τα Φωτα ριχνεις και σταυρο ? Tα red moliro kai ta ikola kaiser οντως ειναι πανεμορφα και ειναι αυτα που βαζουν τον προβληματισμο..Προφανως εγω αν πηγαινα ,θα πηγαινα για ενα ειδος ε?Ποσα ατομα δηλαδη,12-15?Οταν λες 'τσαμπουκαδες'?Πως καταληγουν? Έγινε επεξεργασία 5 Ιουλίου 2013 - Synagridas Link to comment Share on other sites More sharing options...
kokalo 5 Ιουλίου 2013 #13 Share 5 Ιουλίου 2013 χαχαχαα ....18 -20 με καλη φιλτρανση βαζεις ανετα.και εγω ενα ειδος εχω σε καθε ενυδρειο...οι τσαμπουκαδες ειναι καθημερινοι αλλα δεν εχω δαγκωματα σε ουρες κτλ.τα 2 κυριαρχα αρσενικα ειναι στομα με στομα και γυρναει το ενα γυρω γυρω απο το αλλο γρηγορα.τα υπολοιπα δεν τα ενοχλουνε καθολου Link to comment Share on other sites More sharing options...
kokalo 5 Ιουλίου 2013 #14 Share 5 Ιουλίου 2013 εαν δεν σε ενδιαφερουν οι υβριδισμοι μπορεις να βαλεις και 2 ειδη ειχα και εγω τις ιδιες αποριες με εσενα..πχ red moliro μαζι με dubuisi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Synagridas 5 Ιουλίου 2013 Author #15 Share 5 Ιουλίου 2013 Να το το θηριακι http://img46.imageshack.us/img46/2635/n3ic.jpg Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 5 Ιουλίου 2013 #16 Share 5 Ιουλίου 2013 Αυτά είναι ! Καλογεμιστο να είναι ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Synagridas 5 Ιουλίου 2013 Author #17 Share 5 Ιουλίου 2013 Αυτά είναι ! Καλογεμιστο να είναι ! Ευχαριστωωωωωωωω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Synagridas 5 Ιουλίου 2013 Author #18 Share 5 Ιουλίου 2013 και κατι ακομα πριν το ξαναριξω στο ψαξιμο..Τα ψαρια ειναι καλυτερα να μπουν ολα μαζι(δηλαδη θα πρεπει και να εχουν βρεθει ολα ταυτοχρονα αλλα και να εχουν στρωσει ολα τα φιλτρα.....) ή μπορουν να μπουν διαδοχικα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 6 Ιουλίου 2013 #19 Share 6 Ιουλίου 2013 (edited) Πρεπει να μπουν διαδοχικα,γιατι το συστημα σου θα ειναι ανωριμο για να σηκωσει πολλους ρτπους απο την αρχη.Τα ψαρια που σου ειπα,εκτος τα Μοντκα (αν σε ενδιαφερει μορω να μαθω αν υπαρχουν τωρα) με λιγη υπομονη,τα βρισκεις ευκολα.Γιαυτο σου ειπα προχωρα σιγα σιγα,για να φτιαξεις αυτο που σου αρεσει πραγματικα,και οχι να γεμισεις ενα ενυδρειο με ψαρια που δεν σου αρεσουν. Έγινε επεξεργασία 6 Ιουλίου 2013 - kixlidatos Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 6 Ιουλίου 2013 #20 Share 6 Ιουλίου 2013 (edited) Εγω απλα να ξεκαθαρισω κατι, γιατι ξερω οτι ειναι δυσκολο να κανεις υπομονη για τα σωστα ψαρια. Η επιλογες που εχεις απο μαλαουι ειναι ενυδρειο ΜΟΝΟ με μπουνα, ενυδρειο ΜΟΝΟ με χαπς(οχι οποιαδηποτε) και ενυδρειο με συνδιασμο και τον 2 ομαδων αλλα αυτο απαιτει αρκετη μελετη! Διατροφικες συνηθειες, μεγεθος, χαρακτιρας, αριθμος, πρεπει να ληφθουν υποψιν για να εχεις ενα σωστο ενυδρειο κυριως για τα ψαρια σου και κατ επεκταση και για σενα φιλε μου! σορρυ αν γραφω καπως, αλλα ειμαι απο κινητο. καλη συνεχεια ευχομαι Έγινε επεξεργασία 6 Ιουλίου 2013 - adlib Link to comment Share on other sites More sharing options...
Synagridas 6 Ιουλίου 2013 Author #21 Share 6 Ιουλίου 2013 Ρωταω αν πρεπει να μπουν ολα μαζι ή διαδοχικα γιατι διαβαζω οτι αν μπουν μαζι καθοριζονται οι ιεραρχιες απο την αρχη και μετα το πραγμα κυλαει πιο ηρεμα.Εχω καταλαβει οτι τα mbuna μαζι με τα haps εχουν ενα θεμα που νομιζω εστιαζεται κυριως στη διατροφη..Εγω ας πουμε ταιζω φυτικες τροφες,ετοιμες αλλα και λαχανικα τουλαχιστον 3 μερες τη βδομαδα.Παρατηρω λοιπον οτι ο λιθοβατης που εχω επειδη ισως απο πολυ μικρος εχει τετοια διατροφη τρωει κανονικα και αναπτυσεται,Βεβαια πρωτεινη τρωνε ολα που και που απο γενικη τροφη.Τωρα ισως αν ετρωγε περισσοτερο να ειχε αλλη εξελιξη αλλα δεν εχω μετρο συγκρισης..Θεμα υπομονης δεν τιθεται..Ετσι κι αλλιως εχω τωρα να παιζω..και περιμενω και το Φθινοπωρο που θα υπαρχουν και παραλαβες και ποικιλια μεγαλυτερη..Ετσι κι αλλιως θα αρχισω απο το aquascape με την λογικη να μην αλλαζει καθε τρεις και λιγο..Φημες εδω στη Σαμο λενε οτι ενας παλαβος γυρναει με ενα ζεμπιλι στις ερημικες παραλιες και μαζευει πετρες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος