panik 4 Ιουλίου 2013 #26 Share 4 Ιουλίου 2013 (edited) +1000 Εχεις στειλει ζωντανο με door to door? Ποσο χρονο εκανε να παει πχ Αθηνα - Θεσ/νικη? Και ποσο κοστισε η ασφαλης συσκευασια για τη μεταφορα αλλα και για το χρονο μεταφορας door to door? (συν η αντικαταβολη αν προκειται περι πωλησης) Τριπολη-Αμφιλοχια με ταχυμεταφορικη, μια μερα.(11.06.2013) Γαριδες ζωντανες σε μπουκαλι νερου με java moss. Εξωτρικα χαρτονι με αυτοκολλητο ευθραυστο. Παραλαβη απο το καταστημα (απεναντι απο το σπιτι μου) 7, 20 ευρω (μεταφορικα μονο) Έγινε επεξεργασία 4 Ιουλίου 2013 - panik Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 4 Ιουλίου 2013 Author #27 Share 4 Ιουλίου 2013 Παιδια οι περισσοτεροι ειμαστε εδω γνωστοι κ αξιοπρεπεις. Μπορουμε να προσεχουμε με ατομα που εχουν ενα μηνυμα στο ενεργητικο τους παντελως αγνωστα.Οι αλλοι γνωριζομαστε κι η αξιοπρεπεια δεν εχει τιμη. Ειναι το μονο που μας εμεινε. Σιγα μην ζητησω απο φιλο γνωστο εδω που γραφει κι ας μην τον ξερω πρωτα τα λεφτα. Για μια τιμη ζουμε. Αν χασει ο αλλος την τιμη του για τρια ευρω χαλαλι τουΘα συμφωνήσω. Στο forum είμαι αρκετα νέος αλλα εμπιστεύομαι πολλούς απο εδώ μέσα για κάτι τέτοιο. Ατομα που γράφουν κάθε μέρα, συμβουλεύουν άλλους έχοντας μεγάλη πείρα, ανοίγουν ενδιαφέροντα θέματα, ειναι χρόνια στο forum κτλ δεν υπάρχει περίπτωση να σου κάνουν στραβή, δεν τους συμφέρει άλλωστε. Αν κλονιστεί μια φορα η εμπιστοσύνη που ζητάει κάποιος να του έχουν και κατάφερε να χτίσει, τα πράγματα δε γίνονται ξανά όπως πριν, ασε που χαλάει και το Image του. Αν και ο τελευταίος που μου την έκανε δεν ήταν και "τουρίστας" στο forum και απο το πρωί περιμένω να γράψει κάτι. Απλα θέλω να ακούσω τη δική του άποψη επί του θέματος γιατι μπορεί να έκανα εγω κάπου λάθος και να μην το κατάλαβα.....και φυσικά δε πρόκειται να τον εκθέσω σε καμία περίπτωση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 4 Ιουλίου 2013 #28 Share 4 Ιουλίου 2013 Καταλαβαίνω σε μεγάλο βαθμό τον αποκλεισμό που νιώθουν τα μέλη από την επαρχία, όσον αφορά τις συναλλαγές τους μέσα από το forum. Σίγουρα είναι αποκαρδιωτικό να βλέπεις μια αγγελία για ένα φυτό, κάποιο ψαράκι ή κοραλάκι που έχεις δει μόνο σε φωτογραφία και να διαβάζεις στο τέλος της αγγελίας, αποστολές δεν γίνονται... Κατά την γνώμη μου, δύο είναι οι παράγοντες που έχουν σαν αποτέλεσμα την προηγούμενη φράση! Ο ελεύθερος χρόνος και η αγάπη για το χόμπυ! Κα τα δύο τείνουν να γίνουν πολύ σπάνια στις μέρες μας. Και πιστεύω (με βάση την δική μου εμπειρία) πως το πρώτο κάποια στιγμή θα βρεθεί αν δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος για να δοθεί κάποιο ζωντανό άμεσα. Το δεύτερο όμως ή το έχεις ή δεν το έχεις. Δεν μπορεί να αγαπάς κάτι και να μη θέλεις να το μοιραστείς. Να μη θέλεις να το δώσεις σε κάποιον που δεν έχει τις ίδιες δυνατότητες με εσένα λόγο απόστασης από τα δύο μεγάλα αστικά κέντρα. Θέλει αρκετό κόπο για να κάνεις μια αποστολή στην επαρχία. Κατάλληλα κουτιά, κατάλληλη και ανθεκτική συσκευασία ζωντανών και φυσικά να πας στο ΚΤΕΛ. Τελευταία, έδινα κάποια ψαράκια από δική μου γέννα. Κάποιος φίλος από άλλο forum είχε ενδιαφερθεί να του κρατήσω ψαράκια πριν ακόμα αυτά γεννήσουν. Τα ψαράκια γέννησαν, μεγάλωσαν και ήρθε η ώρα να δοθούν. Το ενυδρείο του φίλου όμως δεν ήταν ακόμα έτοιμο και για τον λόγο αυτό κράτησα μια πεντάδα (αν έστελνα από ένα αρσενικό θηλυκό δε θα ήμασταν σίγουροι αν θα βγει ζευγάρι) από τα μικρά για να του στείλω όταν θα είναι έτοιμος. Αυτό βέβαια δημιουργούσε κάποιο πρόβλημα καθώς έχω μόνο ένα ενυδρείο. Μετά από μερικές εβδομάδες όλα ήταν έτοιμα για την αποστολή. Έτσι νόμιζα τουλάχιστον, γιατί διαπίστωσα πως δεν σταματούσε κάποιο λεωφορείο εκεί που έμενε ο φίλος. Προσπάθησα ανεπιτυχώς να ζητήσω εξυπηρέτηση από κάποιον οδηγό με την κούτα ανά χείρας (στην αποθήκη μου είπαν ότι γίνεται)... Δράμα η κατάσταση... Ξανά τα ψαράκια πίσω στο ενυδρείο... Τελικά βρέθηκε συνχομπίστας (άγνωστος σε μένα) που τα παρέλαβε στην Αθήνα και από κει τα έστειλε στον τελικό προορισμό τους. Παρά την ταλαιπωρία δεν το μετάνιωσα. Και θα το ξαναέκανα, γιατί χαίρομαι που ακόμα ένας φίλος κάθεται στον καναπέ του και απολαμβάνει με αγάπη την ίδια εικόνα με εμένα. Όλα αυτά ρε παιδιά δε γίνονται αν δεν αγαπάς πραγματικά αυτό το χόμπι… Και ξέρω πολλούς που χαρίζουν ή δίνουν σε συμβολικές τιμές ζωντανά και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα! Και φυσικά λίγοι είναι αυτοί που θα τους δοθεί/χαριστεί κάτι και θα πουν έστω ένα ευχαριστώ. Βέβαια υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που καλυμμένοι με την "ένδυση" του χομπίστα έχουν μοναδικό σκοπό την πώληση και το κέρδος. Όμως ουδέν κρυπτόν υπό του ήλιου και όλα μαθαίνονται αργά ή γρήγορα Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 5 Ιουλίου 2013 #29 Share 5 Ιουλίου 2013 (edited) Τριπολη-Αμφιλοχια με ταχυμεταφορικη, μια μερα.(11.06.2013) Γαριδες ζωντανες σε μπουκαλι νερου με java moss. Εξωτρικα χαρτονι με αυτοκολλητο ευθραυστο. Παραλαβη απο το καταστημα (απεναντι απο το σπιτι μου) 7, 20 ευρω (μεταφορικα μονο) Προφανως ηταν ακομα καταλληλη εποχη (θερμοκρασιακα) και οι γαριδες ειναι μικρα ζωντανα για αναγκη επιπλεον οξυγονου κλπ. (συν οτι δεν ηταν door to door και επεσε στα 7.2 ευρω) Αν στειλεις τωρα ζωντανο σε κουτι απο χαρτονι, 24ωρο ταξιδι, αν προσθεσεις και καροτακι ψιλοκομμενο, σεληνο, πατατουλες, ρυζακι και αυγολεμονο, θα εχεις μια ωραια ψαροσουπα. και στην τελικη, ειναι πολλοι που δεν θελουν να υποβαλουν σε δοκιμασια τα ζωντανα τους, ακομα κι αν οι πιθανοτητες απωλειων ειναι μικρες. Έγινε επεξεργασία 5 Ιουλίου 2013 - delta66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
panik 5 Ιουλίου 2013 #30 Share 5 Ιουλίου 2013 Ζωντανα στελνεις την καταληλη εποχη. Στην δικια μου περιπτωση δεν ειχα απωλειες. Η απλη αποστολη με παραλαβη απο το καταστημα ειναι 4,2 ευρω με την γενικη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sps4ever 5 Ιουλίου 2013 #31 Share 5 Ιουλίου 2013 Ατομα που γράφουν κάθε μέρα, συμβουλεύουν άλλους έχοντας μεγάλη πείρα, ανοίγουν ενδιαφέροντα θέματα, ειναι χρόνια στο forum κτλ δεν υπάρχει περίπτωση να σου κάνουν στραβή, δεν τους συμφέρει άλλωστε. Αν κλονιστεί μια φορα η εμπιστοσύνη που ζητάει κάποιος να του έχουν και κατάφερε να χτίσει, Αστο. Ετσι ελεγα και εγώ παρήγγειλα για λογαριασμό άλλου πράγματα και αυτός με τάραξε στο δούλεμα. Καλύτερα τα λεφτά μπροστά. Αν είσαστε φίλοι, αν εχετε βρεθει 2-3 φορές αλλάζει. Αλλά απλά επειδή γράφει στο forum κάθε ημέρα μην πιστεύεις ότι έχει "μπέσα" Link to comment Share on other sites More sharing options...
moufas1973 5 Ιουλίου 2013 #32 Share 5 Ιουλίου 2013 Να αξιολογουμε τους συνχομπιστες οπως στο ebay :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 5 Ιουλίου 2013 #33 Share 5 Ιουλίου 2013 Αν έχει κάποιος τη διάθεση να στείλει μπορεί να το κάνει χωρίς να τρέχει στις τεράστιες αποστάσεις των Αθηνών, μπορεί πολύ απλά να καλέσει την εταιρία να το παραλάβει από τον χώρο του..... αλλά όλη η ιστορία είναι και το θέμα συσκευασίας......... Είναι όμως και το άλλο, κατά πόσο ο αγοραστής είναι διατεθειμένος να πληρώσει τα μεταφορικά που δεν είναι και λίγα σε ορισμένες περιπτώσεις. Εγώ πάντως όσες φορές ρώτησα για να στείλω ψαράκια με κάποια τέτοια ταχυμεταφορική εταιρία, δεν δέχονται να τα μεταφέρουν. Μάλλον φοβούνται μην πλημυρίσουν ή γενικά δεν δέχονται να μεταφέρουν ζωντανούς οργανισμούς. Γενικά πάντως, με ΚΤΕΛ μπορεί να είναι ταλαιπωρία η αποστολή, αλλά αν γίνει σωστή συσκευασία και επιλεγεί εποχή με κατάλληλες θερμοκρασίες δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για τα ψαράκια του γλυκού. Για κοράλια και θαλασσινά ψάρια δεν ξέρω. Για δε τα φυτά η αποστολή είναι πανεύκολη!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος