jimgwgw 4 Ιουλίου 2013 #1 Share 4 Ιουλίου 2013 (edited) ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ.ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΧΟΜΠΙΣΤΑΣ ,ΠΗΡΑ ΕΝΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ 500 ΛΤ.ΑΛΛΑ ΛΟΓΟ ΟΤΙ ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΠΑΝΩ ΦΙΛΤΡΟ FLUVAL PRO 4 ΜΕ 1000ΛΤ ΤΗΝ ΩΡΑ ΡΟΗ MIA AERANTLIA ΚΑΙ ΕΣΤΡΩΣΑ ΜΕ ΒΑΚΤΗΡΙΑ ΕΤΟΙΜΑ ΕΒΑΛΑ ΕΝΑ ΧΡΥΣΟΨΑΡΟ ΓΙΑ ΑΡΧΗ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΒΓΑΛΩ Κ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3 ΜΕΡΕΣ 2 ΑΓΓΕΛΟΨΑΡΑ..ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΓΕΩΤΡΗΣΗ Κ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΤΕΣΤ ΙΣΩΣ ΣΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ.,ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΒΙΑΣΤΗΚΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΝΩ ΚΑΙ ΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΣΩ.ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΠΟΙΟΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ Έγινε επεξεργασία 4 Ιουλίου 2013 - jimgwgw Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 4 Ιουλίου 2013 #2 Share 4 Ιουλίου 2013 Θα σε παρακαλεσω να γραφείς με πεζά γραμματα. Το ενυδρείο είναι 500 λίτρα ; Αν ναι τοτε το φίλτρα κι που εχεις βάλει δεν κανει. Τι υλικά εχεις μέσα ; το χρυσόψαρο καλά θα κανεις και θα το δώσεις. Πες μας και αλλά τεχνικά χαρακτηριστικά όπως το θερμοστάτη εχεις , βυθό , υπόστρωμα κτλ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannisss 4 Ιουλίου 2013 #3 Share 4 Ιουλίου 2013 καλησπερα φιλε μου .... το οτι εβαλες βακτηρια δεν σημαινει οτι εστρωσε το ενυδρειο και οπως ειπες μονος σου πριν βαλεις ψαρακια θα επρεπε να ειχες κανει τις μετρησεις σου .... ποσο καιρο το ''εστρωνες'' με βακτηρια ?? διαβασε αυτο για το στρωσιμο http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=85570 οσο για το νερο γεώτρησης δεν ξερω εαν ειναι καλο η οχι , εχεις κανει ποτε αναλυση στο νερο ?? απο ψαρια τι σκεφτεσαι να βαλεις ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 4 Ιουλίου 2013 #4 Share 4 Ιουλίου 2013 Και εγω απο γεωτρηση βαζω νερο,αλλα να ξερεις οτι ειναι ρουλετα.Αν δεν εχει χωραφια γυρο σου,και δεν εχει φυτοφαρμακα,τοτε κανενα προβλημα.Απλα να ξερεις οτι τα νερα της γεωτρησης,ειναι σκληρα,ειδικα το καλοκαιρη,εχει πολυ υψηλο ΡΗ.Τα ψαρια που αναφερεσαι ,θελουν χαμηλο ΡΗ.Οποτε τωρα που εισαι στην αρχη,παρε τα τεστ,και αυτα θα σε καθοδηγησουν τι ψαρια θα βαλεις,αν δεν θελεις να μπλεξεις με Α.Ο. Και κατι αλλο,το φιλτρο σου ειναι πολυ λιγο γιαυτα τα λιτρα,οποτε μεχρι να μαζευτουν τα ταληρα,περιμενε οπως εισαι,μην βαζεις κανενα αλλο ψαρι. Για το νερο,το καλυτερο ειναι να πας σε χημικο,για να σου πει αυτην την στιγμη αν εχει χημικα μεσα.Αλλιως ρισκαρεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 4 Ιουλίου 2013 #5 Share 4 Ιουλίου 2013 Εγω δεν έχω καταλάβει που είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις και θέλεις βοήθεια . Το φίλτρο εάν είναι εξοπλισμένο σωστά το κρατάει το ενυδρείο άνετα αν προσέξεις την ιχθυοφόρτιση . ( Παιδιά έχουμε παρεξηγήσει λίγο το θέμα των φίλτρων και ξεχνάμε οτι σημαντικό ρόλο παίζει το μέγεθος και η ποσότητα των ψαριών . Και για να το καταλάβετε ........ Αν είχαμε ενα 80άρι ενυδρείο με 20 Γκάμπυ θα μας το κρατούσε ενα φίλτρο σαν αυτό που μας περιγράφει ο φίλος μας ; Αν ναί , γιατί να μη μας κρατήσει τα ίδια ψάρια σε ένα μεγαλύτερο ενυδρείο ; Καταλαβαίνω με ποιά έννοια το λέτε ...... οτι δεν θα μπορέσει να φτάσει τις δυνατότητες που έχει ενα ενυδρείο αυτού του μεγέθους . Μας λέει όμως ο φίλος μας ότι υπάρχει θέμα οικονομικό .... τι να κάνει ; ....... Εδω παίζουμε ρόλο εμείς που γνωρίζουμε , να τον καθοδηγήσουμε σωστά , λαμβάνοντας υπ όψιν τα δεδομένα που μας δίνει και κατά πόσο κάνει αυτά που του λέμε . ) Όσο για το νερό της γεώτρησης , πράγματι είναι ρουλέτα και ειδικά στη Κέρκυρα ....... απο ποιό μέρος είσαι . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 4 Ιουλίου 2013 #6 Share 4 Ιουλίου 2013 Με 500 λίτρα και 2 σκαλαρια Σταμάτη ούτε φίλτρο χρειάζεται. Τα βακτήρια που θα ανατηχθούν στον βυθό αρκούν. Αυτό που με προβληματίζει είναι το νερό της γεώτρησης γιατί απλά δεν το γνωρίζω και έχω δει πολλές φορές νερά από γεωτρήσεις να έχουν κάτι Ph 8,5, άκρος ακατάλληλα γι α σκαλάρια, και όπως λέει και ο Σταμάτης το νερό της Κέρκυρας δεν κάνει ούτε για φαί, 3 ώρες βράζαμε φασόλια και αυτά αντί να μαλακώνουν σκλήραιναν Βασικά φίλε μου αν δεν μας δώσεις πληροφορίες δεν ξέρουμε καν αν υπάρχει πρόβλημα και ποιο είναι το πρόβλημα σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 4 Ιουλίου 2013 #7 Share 4 Ιουλίου 2013 Δηλ.κυριε Σταματη,με την εμπειρια που εχετει εσεις,μα ς συμβουλετε να μπορουμε να συστηνουμε σε νεους χομπιστες,που δεν ξερουν τα βασικα,οτι με ονομαστικη κυκλοφορια 1000 λιτρα ( που στην πραγματικοτητα ειναι πολυ λιγοτερα) να στησουν ενυδρειο 500 λιτρων? Το οτι δεν υπαρχουν λεφτα,πιστευω οτι ,δεν πρεπει οπως οπως να βαζουμε σε δοκιμασια τα ζωντανα.Γιαυτο συστησα στον φιλο μας,μεχρι να μαζευτουν τα ταλληρα να παραμεινει ετσι οπως ειναι,αντι να βαλει ενα κοπαδι απο αγγελοψαρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 4 Ιουλίου 2013 #8 Share 4 Ιουλίου 2013 kixlidatos στο παράδειγμα που έφερα δεν συμφωνείς ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 4 Ιουλίου 2013 #9 Share 4 Ιουλίου 2013 Οτι στα 80 λιτρα με 20 γκαπακια με αυτο το φιλτρο,συμφωνω απολυτα,οτι ειναι σωστο.Γιατι θα κυκλοφορει πανω απο 6 φορες το νερο.Στα 500 ομως?που θα κυκλοφορει σκαρτα 1,5 φορα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 4 Ιουλίου 2013 #10 Share 4 Ιουλίου 2013 Οτι στα 80 λιτρα με 20 γκαπακια με αυτο το φιλτρο,συμφωνω απολυτα,οτι ειναι σωστο.Γιατι θα κυκλοφορει πανω απο 6 φορες το νερο.Στα 500 ομως?που θα κυκλοφορει σκαρτα 1,5 φορα. Απλά τα ψαράκια θα είναι ποιο άνετα !!! Απο τη στιγμή που το φίλτρο μπορεί να επεξεργαστεί τους ρύπους που δημιουργούνται στο ενυδρείο , δεν έχουμε πρόβλημα κανένα . Στα 3000 λίτρα τα δικά μου η ροή στο βιολογικό μου το φίλτρο είναι λιγότερη απο 400 λίτρα την ώρα και ίσως να λέω πολλά . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 4 Ιουλίου 2013 #11 Share 4 Ιουλίου 2013 Είναι μύθος το ότι θα πρέπει να έχουμε ένα φίλτρο που να μπορεί να γυρίζει το νερό του ενυδρείου 3 φορές. Το σημαντικό είναι η επιφάνια του φίλτρου σε σχέση με τους ρύπους. Αν έχουμε ένα μεγάλο φίλτρο και λίγους ρύπους είναι σαν να βγαίνουμε για ψάρεμα με καλάμι από ένα ψαροκάικο 30 μέτρα. Ενώ τα ίδια αποτελέσματα θα έχουμε και μια απλή βαρκούλα των 4-5 μέτρων. Αν χρειαζόμαστε κίνηση μπορούμε να βάλουμε επιπλέον έναν κυκλοφορητή. Το επαναλαμβάνω στήνουμε ένα ενυδρείο με βάση της ανάγκες του και όχι με βάση κάποια παλιά στερεότυπα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimgwgw 4 Ιουλίου 2013 Author #12 Share 4 Ιουλίου 2013 (edited) καταρχην σας ευχαριστω ολους,το νερο εχει θερμοκρασια 24 βαθμους εχω αμμοχαλικο στο βυθο κ ενα μεγαλο ξυλο δεν εχω παρει πολλα για αρχη.το προβλημα μου ειναι οτι το φιλτρο δεν εχει ανθρακα δεν ξερω τις τιμες του νερου κ μεχρι να παρω και φιλτρο και τεστ μπορω να κανω κατι για την ομαλοτερη διαβιωση των ψαριων που σας ειπα?π.χ ριχνοντας καποιο σταθεροποιητη νερου για τροπικα?αν υπαρχει δεν ξερω..α και αν κανω αλλαγες νερου συνεχεια θα βοηθησει η θα τα κανει χειροτερα τα πραγματα?ευχαριστω Έγινε επεξεργασία 4 Ιουλίου 2013 - jimgwgw Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 4 Ιουλίου 2013 #13 Share 4 Ιουλίου 2013 Απο ποιό μέρος είσαι δεν μου είπες . Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimgwgw 4 Ιουλίου 2013 Author #14 Share 4 Ιουλίου 2013 στο κομμενο μενω Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 4 Ιουλίου 2013 #15 Share 4 Ιουλίου 2013 (edited) Λίγο δύσκολο να σου κάνει το νερό απο τη γεώτρηση για σκαλάρια . Μάλλον σε κανένα μονοδάχτυλο θα πρέπει να προσανατολιστείς . Και εχω την εντύπωση οτι σε αυτη τη περιοχή υπάρχει αυξημένο το Νο3 και δεν είναι πόσιμο . Μην κάνεις τίποτα πρίν δείς τι νερό έχεις . Ακυρο και ο μονοδάχτυλος που σου είπα . Έγινε επεξεργασία 4 Ιουλίου 2013 - ΣΤΑΜΑΤΗΣ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος