Μιχάλης 21 Ιουνίου 2013 #1 Share 21 Ιουνίου 2013 Την καλησπέρα μου σε όλους σας, Ένας φίλος μου φεύγει στο εξωτερικό για μόνιμα και μου χάρισε το ενυδρείο του (100Χ35Χ40), καθαρό περίπου 120-125 λίτρα. Είχε μέσα διάφορα ψάρια μεταξύ των οποίων και 4 cory sterbai. Αν βάλω άλλα 4 είναι καλά η είναι πολλά? Θέλω να έχει μόνο corιes το ενυδρείο. Λέω να βάλω ξύλα, φύλλα μπόλικα και μερικές ανούμπιες και βαλισνέριες μόνο απο φυτά. Το ph πρέπει να το ρίξω? Το νερό δικτύου στο Βόλο είναι στο 7.6 - 7.8 περίπου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panik 21 Ιουνίου 2013 #2 Share 21 Ιουνίου 2013 http://www.seriouslyfish.com/species/corydoras-sterbai/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μιχάλης 21 Ιουνίου 2013 Author #3 Share 21 Ιουνίου 2013 Πολύ ωραίο σαιτ Νικο, σε ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kriton 13 Ιουλίου 2013 #4 Share 13 Ιουλίου 2013 (edited) Μια χαρά είναι ο χώρος για 8 sterbai. Έχω πέντε σε 55 λίτρα καθαρά και είναι άνετα. Φυτά γιατί δεν προτιμάς Νοτίου Αμερικής - Αμαζονίου; (θα σου πρότεινα caboba και εχινόδορους). Έγινε επεξεργασία 13 Ιουλίου 2013 - Kriton Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 13 Ιουλίου 2013 #5 Share 13 Ιουλίου 2013 Μιχο με τον πληθυσμο δεν θα εχεις προβλημα, ισα ισα που θα αισθανονται καλυτερα. Αν εχεις αμμο θα το εκτιμησουν ιδιαιτερα και προσπαθησε να μαλακωσεις λιγο το νερο με τυρφη και θα ειναι οκ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 13 Ιουλίου 2013 #6 Share 13 Ιουλίου 2013 (edited) Aν βαλεις μονο cory, βαλε καμια 20αρια να τα ευχαριστηθεις κι εσυ και αυτα (με μεγαλυτερη ομαδα) Αν και το ενυδρειο θα βολευε να ειχε τα λιτρα με μεγαλυτερες διαστασεις βυθου και οχι με υψος. Αμμο μεσα για υλικο βυθου. Μη βαλεις πολλα διακοσμητικα να ακουμπανε στο βυθο και τρωνε το χωρο. (πχ τα ξυλα να ακουμπανε με τις λεπτς ακρες τους πχ τα κλαδια) Προτιμησε φυτα επιφανειας αφου προτιμανε τη σκια και θα ειναι πιο δραστηρια. Μπολικη τυρφη (θα την βαλεις σταδιακα ομως, μη γινει αποτομα μεταβολη παραμετρων) για μαλακωμα, σε δυο καλστες (θα αλλαζεις εναλλαξ τη καθε μια). Φυλλα οχι και τοσο (θα χωνονται απο κατω και δεν θα τα βλεπεις - συν οτι θα βρωμιζουν το βυθο αν δεν τα αντικαθιστας πριν αρχισουν αν θρυμματίζονται) Αλλαγες νερου με πιο δροσερο για να γεννανε, Έγινε επεξεργασία 13 Ιουλίου 2013 - delta66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μιχάλης 14 Ιουλίου 2013 Author #7 Share 14 Ιουλίου 2013 (edited) Σας ευχαριστώ όλους παιδιά! Μια διόρθωση να κάνω μόνο...Τα cory που έχω τελικά δεν ειναι sterbai, είναι paleatus (peper cory) :bigemo_harabe_net-111: Σπύρο πόση ποσοτητα τυρφης θα χρειαστει να αγοράσω για 120 καθαρα λιτρα για να μου βγάζει μηνα? Έγινε επεξεργασία 14 Ιουλίου 2013 - Μιχάλης Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 14 Ιουλίου 2013 #8 Share 14 Ιουλίου 2013 Αναλογα διαφορους παραγοντες και βασικα τη σκληροτητα του νερου σου και κατα ποσο τα υλικα του ενυδρειου επηρεαζουν το νερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μιχάλης 14 Ιουλίου 2013 Author #9 Share 14 Ιουλίου 2013 Eντάξει Σπύρο, θα το δω στην πορεία λοιπόν, ευχαριστώ και πάλι για τις συμβουλές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος