jimmal 20 Ιουνίου 2013 #1 Share 20 Ιουνίου 2013 Καλησπέρα, Μετά την πρώτη μου σύντομη εμπειρία με reef ενυδρείο πήρα την απόφαση να φτιάξω ένα μεγαλύτερο ενυδρείο που θα καλύψει τις ανάγκες των ζωντανών που αποφάσισα να βάλω. Έπαθα - έμαθα (ότι πρόλαβα να μάθω) και έκανα τις επιλογές μου.....και ελπίζω να δικαιωθώ με το αποτέλεσμα. Θαλασσινό ενυδρείο ReefΓενικές Πληροφορίες Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ): 120 x 60 x 55Λίτρα: 360 ltΔιαστάσεις Sump (ΜxΠxΥ): 80 x 46 x 45 με χώρισμα 10 εκ. για αναπλήρωσηΛίτρα Sump: 140 ltΟργανισμοί Κοράλλια: sps, lps, μια ricordea και ένα zoanthus (προς το παρών)Ψάρια: blue tang, yellow tang και 2 clown fishΑσπόνδυλα: Lysmata wurdemanni, blue starfish, mespilla globulus, trochus histrio, nassariusΒράχος (είδος κιλά): περίπου 20 κιλά ζωντανός βράχοςΑραγωνίτης (είδος κιλά): 10 κιλά νεκρός αραγωνίτης (θα χρειαστώ ακόμα 5-6 κιλά)Φωτισμός Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος): boyu hiq - 36a (2 x 150w metal halide + 2 x 39w t5)Διάρκεια φωτισμού: 12 ώρες t5 blue plus και 8 ώρες metal halideΥποστήριξη οργανισμών Skimmer: wave 800pΚυκλοφορία : vortech mp40 wes και αντλία επιστροφής eheim 3000Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις: Αναπλήρωση tunze 5017 Δοσομετρική marine coloreΔιατροφή: ocean nutrition formula 1 & 2 marine pellets & flakes, spirulina flakes, prime reef flakes και κατεψυγμένη brine shrimp & mysis 1 φορά την εβδομάδα Παράμετροι pH: 8,2Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): 7,3Αμμωνία (ΝΗ3): 0Νιτρώδη (ΝΟ2): 0Νιτρικά (ΝΟ3): 2Ασβέστιο (Ca): 380Μαγνήσιο (Mg): 1320Φωσφορικά (Po4): 0Μέση Θερμοκρασία (°C): 27Συντήρηση Αλλαγές νερού: 60 λίτρα την εβδομάδαΝερό (Όσμωση - βρύση): R/O 3 σταδίωνΑλλαγή Άνθρακα: δεν χρησιμοποιώ.Αλλαγή Αντιφώσφορο: δεν χρησιμοποιώ.Άλλες ρουτίνες: special blend 3 φορές την εβδομάδα Ακολουθούν φωτογραφίες με όλη την κατασκευή και το aquascape. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimmal 20 Ιουνίου 2013 Author #2 Share 20 Ιουνίου 2013 Η βάση του ενυδρείου απο κοιλοδοκό 5εκ. 120χ60χ75 Πέρασα ένα χέρι μινιο και 3 χέρια plastic dip. Και ντύθηκε με μελαμίνη 16χλ. σε χρώμα vege. test αντοχής για την βάση του φωτιστικού: Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimmal 20 Ιουνίου 2013 Author #3 Share 20 Ιουνίου 2013 και το ενυδρείο: rimless με 15αρι τζάμι. και το test αντοχής Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimmal 20 Ιουνίου 2013 Author #4 Share 20 Ιουνίου 2013 Δυστυχώς δεν υπάρχουν φωτογραφίες από την διαδικασία εγκατάστασης του ενυδρείου, απο της 10:00 το πρωί μέχρι της 22:00 το βράδυ που τρέχαμε μόνο χρόνο για φωτογραφίες δεν είχαμε.... Εδώ αφού έχουμε τελειώσει ο Σταύρος σετάρει την vortech και ο Αντώνης χαλαρώνει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimmal 20 Ιουνίου 2013 Author #5 Share 20 Ιουνίου 2013 Και τώρα πάμε στα σοβαρά Link to comment Share on other sites More sharing options...
vales_red 20 Ιουνίου 2013 #6 Share 20 Ιουνίου 2013 Ομορφιές! Παρά πολυ καθηλωτικο!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy_Beaver 20 Ιουνίου 2013 #7 Share 20 Ιουνίου 2013 Μπράβο σου, ολα ωραία , μια ένσταση στην υπερχειληση, γτ μόνο μια ;;;; Καλή συνέχεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimmal 20 Ιουνίου 2013 Author #8 Share 20 Ιουνίου 2013 Όλη η διαδικασία κράτησε μία μέρα, ο βράχος και ο αραγωνίτης είναι καινούργια αφού στο προηγούμενο ενυδρείο το κυανό είχε πνίξει τα πάντα. Τα ζωντανά είναι όλα από το προηγούμενο ενυδρείο και ευτυχώς δεν είχαμε καμία απώλεια. Εδώ να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Σταύρο (Vrilo) και στον Αντώνη (Ankyv) για την βοήθεια που μου έδωσαν γιατί μόνος μου θα ήθελα 5-6 μέρες για να τα καταφέρω αλλά και για το πολύ ωραίο aquascape, ελπίζω να σας το ανταποδώσω κάποια στιγμή και εγώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 20 Ιουνίου 2013 #9 Share 20 Ιουνίου 2013 καλη αρχη.τρελλα εξελιξιμο.μπραβο φιλε μου. μια ερωτηση μονο.επειδη το plastic dip για την συγκεκριμενη χρηση ειναι καθαρα δικη μου ιδεα σαν πατεντα θα ηθελα να ξερω σε βαθος χρονου αν βλεπεις κατι αρνητικο(που δεν το νομιζω εδω που τα λεμε..) Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimmal 20 Ιουνίου 2013 Author #10 Share 20 Ιουνίου 2013 Ομορφιές! Παρά πολυ καθηλωτικο!!! Σε ευχαριστώ πολύ, να είσαι καλά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoros 20 Ιουνίου 2013 #11 Share 20 Ιουνίου 2013 Πολύ καλή δουλειά και πολύ όμορφο στήσιμο βράχου, ωραίος!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimmal 20 Ιουνίου 2013 Author #12 Share 20 Ιουνίου 2013 Μπράβο σου, ολα ωραία , μια ένσταση στην υπερχειληση, γτ μόνο μια ;;;; Καλή συνέχεια Σε ευχαριστώ. Έβαλα μια φ40 που θεωρητικά κατεβάζει περίπου 5000 λίτρα και δεν την δουλεύω και στο φουλ και επιστροφή δουλεύω με eheim 3000, νομίζω ότι είναι καλά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimmal 20 Ιουνίου 2013 Author #13 Share 20 Ιουνίου 2013 καλη αρχη.τρελλα εξελιξιμο.μπραβο φιλε μου. μια ερωτηση μονο.επειδη το plastic dip για την συγκεκριμενη χρηση ειναι καθαρα δικη μου ιδεα σαν πατεντα θα ηθελα να ξερω σε βαθος χρονου αν βλεπεις κατι αρνητικο(που δεν το νομιζω εδω που τα λεμε..) Να είσαι καλά, ευχαριστώ. Για το plastic dip θέλω και εγώ να δω σε βάθος χρόνου πως θα είναι....για να πω την αλήθεια δεν νομίζω ότι θα πάει πολύ καλά...με το παραμικρό που ακουμπάει φεύγει κομμάτι. IMHO θέλει να το περάσεις περισσότερα χέρια, αν ξανά έκανα την βάση θα έκανα ηλεκτροστατική βαφή αφού το κόστος δεν θα είχε μεγάλη διαφορά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimmal 20 Ιουνίου 2013 Author #14 Share 20 Ιουνίου 2013 Πολύ καλή δουλειά και πολύ όμορφο στήσιμο βράχου, ωραίος!!! Σε ευχαριστώ πολύ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis4x4 20 Ιουνίου 2013 #15 Share 20 Ιουνίου 2013 Μας αρωστησες ρε φιλε καλοκαιριατικα................................ ΤΕΛΕΙΟ με το τζακι τι θα κανεις το χειμωνα; εχω το ιδιο θεμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 20 Ιουνίου 2013 #16 Share 20 Ιουνίου 2013 ηλεκτροστατικη το δοκιμασα εγω με οχι τα αποτελεσματα που περιμενα... περιμενα πολλα πιο θετικα απο το dip.σιγουρα 5-6 χερια θα ηταν το βελτιστο θεωρητικα παντα βεβαια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimmal 20 Ιουνίου 2013 Author #17 Share 20 Ιουνίου 2013 Και ο αγαπημένος μου blue tang....μιας και τον έπιασα με την φωτογραφική πολύ καλά. Γενικά με τις φωτογραφίες δεν το έχω και πολύ παρόλο που έχω dslr φωτογραφική ακόμα δεν έχω καταφέρει να βγάλω καλές φωτογραφίες....που θα πάει θα το μάθω και αυτό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimmal 20 Ιουνίου 2013 Author #18 Share 20 Ιουνίου 2013 Μας αρωστησες ρε φιλε καλοκαιριατικα................................ ΤΕΛΕΙΟ με το τζακι τι θα κανεις το χειμωνα; εχω το ιδιο θεμα Να είσαι καλά φίλε μου. Εγώ όμως έχω και έναν μπόμπιρα και δεν το ανάβω το τζάκι...οπότε είμαι οκ. Πέρσι που το άναψα 1-2 φορές με το παλιό ενυδρείο δεν είχα πρόβλημα, βέβαια το άλλο ήταν 40 εκ πλάτος και αυτό 60, οπότε δεν ξέρω αλλά ας περάσει το καλοκαίρι και μετά βλέπουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 20 Ιουνίου 2013 #19 Share 20 Ιουνίου 2013 (edited) πολύ ωραία δουλειά και χαίρομαι για το όμορφο αποτέλεσμα και επίσης ενα μπράβο και στον Σταυρο και Αντωνη για την πολύτιμη βοήθεια τους σίγουρα έχεις πολλά να μάθεις και από τους δυο!!! Έγινε επεξεργασία 20 Ιουνίου 2013 - lykourgos Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 20 Ιουνίου 2013 #20 Share 20 Ιουνίου 2013 (edited) Πολύ ωραίο στήσιμο θα γίνουν παπάδες εκεί μέσα.Για το Plastic dip δεν ξέρω πάντως εγώ στη βάση μου την είχα καπλαντίσει με ζελατίνα (με αυτό που κάνουν και τα βιβλία)και ποτέ δεν είχα πρόβλημα. Έγινε επεξεργασία 20 Ιουνίου 2013 - salamander Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 20 Ιουνίου 2013 #21 Share 20 Ιουνίου 2013 Όμορφο αποτέλεσμα. Σίγουρα θα γίνει πολύ ωραίο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 20 Ιουνίου 2013 #22 Share 20 Ιουνίου 2013 φιλε το αποτελεσμα εκπληκτικο ,παει για κηπος τωρα βεβαια για τον Σταυρο [παλιοσειρα] και τον Αντωνη [νεα δυναμη] που με την συνεργασια τους το αποτελεσμα ειναι δεδομενο .καλη συνεχεια,περιμενουμε φωτο απο την εξελιξη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimmal 20 Ιουνίου 2013 Author #23 Share 20 Ιουνίου 2013 πολύ ωραία δουλειά και χαίρομαι για το όμορφο αποτέλεσμα και επίσης ενα μπράβο και στον Σταυρο και Αντωνη για την πολύτιμη βοήθεια τους σίγουρα έχεις πολλά να μάθεις και από τους δυο!!! Σε ευχαριστω Λυκούργο. Sent from my iPad using Tapatalk HD Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimmal 20 Ιουνίου 2013 Author #24 Share 20 Ιουνίου 2013 Πολύ ωραίο στήσιμο θα γίνουν παπάδες εκεί μέσα.Για το Plastic dip δεν ξέρω πάντως εγώ στη βάση μου την είχα καπλαντίσει με ζελατίνα (με αυτό που κάνουν και τα βιβλία)και ποτέ δεν είχα πρόβλημα. Ευχαριστω πολυ. Την ζελατίνα πρώτη φορά την ακούω, αλλα δεν φαίνεται κακή ιδέα. Sent from my iPad using Tapatalk HD Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimmal 20 Ιουνίου 2013 Author #25 Share 20 Ιουνίου 2013 Όμορφο αποτέλεσμα. Σίγουρα θα γίνει πολύ ωραίο. Ευχαριστώ πολυ. Sent from my iPad using Tapatalk HD Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος