malaw 12 Ιουνίου 2013 #1 Share 12 Ιουνίου 2013 Καλημέρα φίλοι ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ένα σπάνιο φαινόμενο που συμβαίνει μεταξύ των Labidochromis caeruleus μου.... έχω 5 ψάρια του είδους σε ένα ΡΙΟ 180 και παρατηρώ τελευταία το μεγαλύτερο σε μέγεθος ψάρι το οποίο όπως φαίνεται είναι ο κυριάρχος αρσενικός απ τους χρωματισμούς που πήρε να κάνει έντονα τρεμουλιάσματα και show όταν πλησιάζει ένα λίγο μικρότερο του σε μέγεθος labido εξίσου έντονα χρωματισμένο με την μόνη διαφορά ότι εκείνο όταν πλησιάζει το μεγάλο του κάνει επίθεση (άμυντικής φύσεως) δηλαδή τον διώχνει....και εδώ υπάρχουν πολλά ερωτήματα? 1.Μήπως είναι και αυτό αρσενικό καταπιεσμένο? 2.Πώς συμβαίνει το μεγαλο αρσενικό να δείχνει ερωτική συμπεριφορά σε ένα ψάρι που του κάνει επίθεση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgekampanis 12 Ιουνίου 2013 #2 Share 12 Ιουνίου 2013 Αυτο υποδηλωνει μια συμπεριφορα ζευγαροματος. Γενικα τα Labido οταν ειναι σε κατω απο 300 λιτρα τα πανε καλα με τις αψμαχιες Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 12 Ιουνίου 2013 #3 Share 12 Ιουνίου 2013 νομιζω οτι για την ωρα 2 σεναρια παιζουν η κανουν γουτσου η σημαδια κυριαρχιας σε λιγο καιρο θα ξερεις ... υπομονη Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 12 Ιουνίου 2013 #4 Share 12 Ιουνίου 2013 Εχω δει ,το κυριαρχο αρσενικο,να ερωτοτροπει με αλλο αρσενικο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
malaw 12 Ιουνίου 2013 Author #5 Share 12 Ιουνίου 2013 Μάλιστα....μάλλον ο καιρός θα μου δείξει τι συμβαίνει....αυτό που λές κιχλιδάτε με τρομάζει χαχαχαχα!!!!! ας ευχηθούμε να υπάρχει φυσιολογικό φλέρτ.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
malaw 12 Ιουνίου 2013 Author #6 Share 12 Ιουνίου 2013 θα μπορούσε όμως να είναι και έλλειψη ενήλικων θυληκών? γιατί ουσιαστικά σε ηλικία ζευγαρώματος βρίσκονται απ τα 5 ψάρια μου τα 2 και το ένα είναι αυτό το αρσενικό... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 12 Ιουνίου 2013 #7 Share 12 Ιουνίου 2013 Θα μπορουσε να ηταν και ετσι.Μερικες φορες,τα αρσενικα διαισθανονται οτι η θηλυκια,πλησιαζει ο καιρος για να γεννησει,και αρχιζουν προκαταβολικα να χωρευουν.Ενω η θηλυκια τους απωθει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
malaw 12 Ιουνίου 2013 Author #8 Share 12 Ιουνίου 2013 Link to comment Share on other sites More sharing options...
malaw 12 Ιουνίου 2013 Author #9 Share 12 Ιουνίου 2013 Αντε για να δούμε τι σημαίνουν λοιπόν όλα αυτά!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 12 Ιουνίου 2013 #10 Share 12 Ιουνίου 2013 Κάποτε ο κυρίαρχος τρεμουλιάζει απέναντι και σε άλλο αρσενικό σαν ένδειξη κυριαρχίας ,κανένα πρόβλημα απλά περιμένεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
malaw 13 Ιουνίου 2013 Author #11 Share 13 Ιουνίου 2013 Κάποτε ο κυρίαρχος τρεμουλιάζει απέναντι και σε άλλο αρσενικό σαν ένδειξη κυριαρχίας ,κανένα πρόβλημα απλά περιμένεις και εγώ αυτό σκέφτηκα....τα θυληκά πιστεύω σε σκηνές τρεμουλιάσματος η εξαφανίζονται γρήγορα η λαμβάνουν μέρος στην τελετή...αλλά για επίθεση στον αρσενικό τον κατα πολύ μεγαλύτερο το βλέπω λόγο για casus beli...μάλλον αρσενικό είναι και το άλλο αλλά καταπιεσμένο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
malaw 13 Ιουνίου 2013 Author #12 Share 13 Ιουνίου 2013 μακάρι τουλάχιστον να βγουν απ τα 3 μικρά τουλάχιστον 2 θυληκά...έστω δηλαδή... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 13 Ιουνίου 2013 #13 Share 13 Ιουνίου 2013 και εγώ αυτό σκέφτηκα....τα θυληκά πιστεύω σε σκηνές τρεμουλιάσματος η εξαφανίζονται γρήγορα η λαμβάνουν μέρος στην τελετή...αλλά για επίθεση στον αρσενικό τον κατα πολύ μεγαλύτερο το βλέπω λόγο για casus beli...μάλλον αρσενικό είναι και το άλλο αλλά καταπιεσμένο... Συμφωνώ απολύτως Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnbaggios 13 Ιουνίου 2013 #14 Share 13 Ιουνίου 2013 Πιστευω πως αν ηταν αρσενικο θα φοβοταν να επιτεθει,εστω κ λιγο στον κυριαρχο αρσενικο.Μαλλον ειναι ανετοιμο θηλυκο για ζευγαρωμα.Αν ο κυριαρχος τον περνει κυνηγωντας για μεγαλη αποσταση ειναι αρσενικο.Αν τον κυνηγαει για λιγο,πιο πολυ για επιδειξη κ χωρις να το δαγκωνει ειναι θηλυκο.Κρατα μας ενημερους για να μαθαινουμε κ απο παραδειγματα αλλων.Θα δειξει μεγαλωνωντας... Link to comment Share on other sites More sharing options...
malaw 14 Ιουνίου 2013 Author #15 Share 14 Ιουνίου 2013 Πιστευω πως αν ηταν αρσενικο θα φοβοταν να επιτεθει,εστω κ λιγο στον κυριαρχο αρσενικο.Μαλλον ειναι ανετοιμο θηλυκο για ζευγαρωμα.Αν ο κυριαρχος τον περνει κυνηγωντας για μεγαλη αποσταση ειναι αρσενικο.Αν τον κυνηγαει για λιγο,πιο πολυ για επιδειξη κ χωρις να το δαγκωνει ειναι θηλυκο.Κρατα μας ενημερους για να μαθαινουμε κ απο παραδειγματα αλλων.Θα δειξει μεγαλωνωντας... Σωστός αυτό πρέπει να το τσεκάρω σίγουρα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnbaggios 8 Ιουλίου 2013 #16 Share 8 Ιουλίου 2013 Τι εγινε τελικα?Εβγαλες ακρη,δεν μας ειπες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
malaw 10 Ιουλίου 2013 Author #17 Share 10 Ιουλίου 2013 τελικά το ψαράκι για το οποίο αμφέβαλα ήταν αρσενικό μικρότερο σε μέγεθος και καταπιεσμένο....οπότε κα το αφαίρεσα απ το ενυδρείο...δυστυχώς μου βγήκανε πολλά αρσενικά στην σύνθεση και αν και φτάνει σχεδόν 1 χρόνο το ενυδρείο απ την μέρα που πρωτο στήθηκε ακόμα δεν έχει χαρέμι σωστά δομημένο...το μόνο σίγουρο είναι ότι έχω αρσενικό.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 11 Ιουλίου 2013 #18 Share 11 Ιουλίου 2013 Δυστυχώς αυτό είναι ίσως το πιο δύσκολο αλλά σημαντικό κομμάτι στα αφρικάνικα. Θέλει υπομονή, θέλει παρατήρηση και πολλές φορές και λίγη τύχη. Όμως μόλις περάσεις αυτό το στάδιο........ Link to comment Share on other sites More sharing options...
malaw 11 Ιουλίου 2013 Author #19 Share 11 Ιουλίου 2013 ωω ναί το έχω ζήσει παλιότερα με την πρώτη χαρέμι τώρα μου ήρθε ανάποδα!!!! και δεν το έχω απολαύσει ακόμα και είναι αυτό που με κρατάει ακόμα!!!! ΑΦΡΙΚΗΗΗΗ!!!!!!!!!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnbaggios 17 Ιουλίου 2013 #20 Share 17 Ιουλίου 2013 Ετσιιι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnbaggios 17 Ιουλίου 2013 #21 Share 17 Ιουλίου 2013 http://www.youtube.com/watch?v=r0F4VSzdrgw Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος