aka68 3 Ιουνίου 2013 #1 Share 3 Ιουνίου 2013 Παρακάτω εμφανίζονται οι 7 γλυκαντικές ουσίες και τα αποτελέσματα των επιστημονικών μελετών που έχουν γίνει σχετικά με την ασφάλεια τους.Ακετοσουλφαμικό κάλιο: Μελέτες σε ζώα στις οποίες η ποσότητα που χορηγήθηκε υπερβαίνει σημαντικά τη ποσότητα που μπορεί κάποιος να καταναλώσει ημερησίως δεν έδειξαν κανένα συσχετισμό με την εμφάνιση καρκίνου. Luo han guo: Αναγνωρίστηκε ως ασφαλές για χρήση από τον ΑΟΤΦ το 2009.Νεοτάμη: Εγκρίθηκε για χρήση το 2002 μετά από ανάλυση 100 μελετών που δεν έδειχναν συσχετισμό με ρίσκα υγείας ή σύνδεση με εμφάνιση καρκίνου.Σακχαρίνη: Χρησιμοποιείται πάνω από 40 χρόνια. Το 1977 ο ΑΟΤΦ εξέδωσε προειδοποίηση για συσχέτιση με καρκίνο της ουροδόχου κύστης σε αρουραίους η οποία αργότερα καταρρίφθηκε από άλλες μελέτες που έδειχναν ότι ο οργανισμός των αρουραίων δεν είναι σχετικός με αυτόν του ανθρώπου.Στέβια: Έχει δηλωθεί σαν ασφαλής για χρήση από το 1980. Το 2008 η ασφάλεια της για χρήση επιβεβαιώθηκε για δεύτερη φορά από διαφορετικό φορέα (Joint Expert Committee on Food Additives).Σουκραλόζη: Με βάση τοξικολογικές μελέτες θεωρείται ασφαλής για χρήση καθώς οι ανθρώπινες μελέτες είναι περιορισμένες. http://www.newsbeast.gr/health/arthro/538934/poies-einai-oi-diafores-ton-glukadikon-ousion/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος