KokkinosK 31 Μαίου 2013 #1 Share 31 Μαίου 2013 Στις διάφορες συνταγές σπιτικής τροφής με βάση την μοσχαρίσια καρδιά έχουμε πάντα την προσθήκη λαχανικών για να βοηθήσουν στην αποφυγή εντρικών προβλημάτων. Αναρωτιέμαι αν έχει κανείς μια συνταγή για μια τροφή λαχανικών ώστε να την ταίζουμε εναλάξ με την καρδιά. Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 2 Ιουνίου 2013 Author #2 Share 2 Ιουνίου 2013 Κανείς δεν έχει κάτι υπ όψιν του? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frog 2 Ιουνίου 2013 #3 Share 2 Ιουνίου 2013 Καλησπέρα σκέτα λαχανικά δεν έχω κάνει αλλά για εναλλαγή ταϊζω τροφή με γαρίδες και μύδια, με σπανάκι, μαρούλι και σπιρουλίνα και η αναλογία στα λαχανικά είναι αρκετά μεγάλη Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 2 Ιουνίου 2013 Author #4 Share 2 Ιουνίου 2013 Ποιά είναι η συνταγή σου? Ίσως να συνδυάσουμε 1-2 σε μια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frog 6 Ιουνίου 2013 #5 Share 6 Ιουνίου 2013 μάλλον δεν σου άρεσαν οι συνταγές μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 6 Ιουνίου 2013 Author #6 Share 6 Ιουνίου 2013 Μόλις τις είδα , συγνώμη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgekampanis 7 Ιουνίου 2013 #7 Share 7 Ιουνίου 2013 Λοιπον θα μοιραστω και γω μια συνταγη απο τοτε στην εποχη μου με τα γλυκα νερα Λοιπον σε ενα μπρικι αφηνω το νερο να βρασει καλα.. και μετα εειχα ετοιμασει 3 κουταλια τις σουπας αναμεικτη σαλατα λαχανικων (πχ μπραμπα σταθης) 1 μικρο κλωναρακι μπροκολο 2 Γαριδες Αυτα τα δυο τα βραζω στο ζεστο νερο για 2 λεπτα και μετα τα αφηνουμε στο στραγγιστηρι να φυγει η εχτρα υγρασια, περναω στο Μπλεντερ , μετα αυτην την παστα την βαζω σε ενα μπολακι και το αφηνω μιση ωρα στο ψυγειο. Μετα βαζω 3 χαπια σπιρουλινα σκονη 5 ml garlic Guard sheachem ( σε αντιθεση αν θες να σου βγει πιο στερεο το μιγμα μπορεις να βαλεις και σκονη σκορδου) Με το παραπανω εχω ταιση επιτηχως και θαλασινα ψαρακια και σαν θεραπεια για ICK Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 7 Ιουνίου 2013 Author #8 Share 7 Ιουνίου 2013 Νομίζω πως θα κάνω μια προσπάθεια να ενώσω όσες συνταγές γνωρίζω (και όσες θα στείλετε ακόμη) σε μια, συγκεντρώνοντας όμως μόνον τα λαχανικά που συμπεριλαμβάνουν. Το θέμα είναι πως χειριζόμαστε το κάθε λαχανικό. Για παράδειγμα: Σπανάκι : Το ζεματίζουμε σε καυτό νερό για 2-3 λεπτά, και αφού κρυώσει το αλέθουμε στο μπλέντερ. Αρακάς : Η ίδια διαδικασία με το σπανάκι. Σε μερικές περιπτώσεις πιέζουμε τον αρακά για να κρατήσουμε μόνον την σάρκα, και σε άλλες αλέθουμε τα πάντα για να εκμεταλλευτούμε όλες τις φυτικές ίνες που διαθέτει. Μπρόκολο Μαρούλι Καρότο Πάπρικα γλυκιά σε σκόνη (δεν είναι λαχανικό αλλά υπάρχει σε πολλές συνταγές): Συμπληρώνουμε μερικές (ανάλογα την συνολική ποσότητα) κουταλιές της σούπας στο τελικό μείγμα. Σκόρδο: Αλέθουμε μερικές σκελίδες σκόρδο ωμό και προσθέτουμε στο μίγμα. Μπανάνα (πολύ ώριμη). Την προσθέτουμε αλεσμένη στο τελικό μίγμα για να λειτουργήσει και σαν ομογενοποιειτής (όπως τα φύλλα ζελατίνας) αλλά και να δώσει αρώματα. Φύλλα ζελατίνης: Ανάλογα με την ποσότητα 3-4 φύλλα ζελατίνας ζαχαροπλαστικής. Τα μουλιάζουμε σε κρύο νερό για να μαλακώσουν και τα προσθέτουμε στο τέλος της παρασκευής και ανακατεύουμε καλά. Όποιος ξέρει, ας συμπληρώσει ή διορθώσει τα παραπάνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frog 7 Ιουνίου 2013 #9 Share 7 Ιουνίου 2013 Το καρότο το βράζουμε αρκετά να μαλακώσει γιατί αλιώς μένει σε κομματάκια και δεν το τρώνε ή δεν μπορούν να το χωνέψουν Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 10 Ιουνίου 2013 Author #10 Share 10 Ιουνίου 2013 Λογικά, το μαρούλι το ζεματίζουμε σαν το σπανάκι. Το μπρόκολο ξέρεις κανείς πως το χειριζόμαστε? Ξέρετε, κανένα άλλο λαχανικό ή φρούτο που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ? Στην φύση σημαντικό μέρος της διατροφής των δίσκων (σύμφωνα με την βιβλιογραφία) αποτελούν φρούτα που πέφτουν στο νερό από τα κλαδιά των δέντρων που φυτρώνουν στις όχθες. Τι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στην Ελλάδα όμως? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 10 Ιουνίου 2013 Author #11 Share 10 Ιουνίου 2013 Θα κάνω μια δοκιμή με ροδάκινο και βερύκοκο, ρίχνοντας στο ενυδρείο μια μικρή ποσότητα ώριμου καρπού, ζουλιγμένου για να βγάλει αρώματα αλλά και να βολέψει στο φάγωμα. Αν το φάνε θα το προσθέσω στην παραπάνω λίστα, άν όχι θα ξαναπροσπαθήσω και βλέπουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frog 10 Ιουνίου 2013 #12 Share 10 Ιουνίου 2013 (edited) Νομίζω ότι θα βρωμίσει το νερό, αυτό που έχω δει σε συνταγές από φρούτα ειναι μπανάνες και μήλα που η μπανάνες τουλάχιστον δεν βοηθάνε να κρατήσεις καθαρό το νερό. Εξαρτάται βέβαια πόσο συχνά ταϊζεις. Αλλά σε γενικές γραμμές αν θέλεις να κάνεις τους δίσκους vegeterian σώνει και καλά νομίζω ότι κατι με σπανάκι, μαρούλι, λαχανακια, μπροκολο και σπιρουλίνα θα σου κάνει την δουλειά κι αν δεν το φάνε οι Δίσκοι θα το φάνε τα γατόψαρα Έγινε επεξεργασία 10 Ιουνίου 2013 - Frog Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 10 Ιουνίου 2013 Author #13 Share 10 Ιουνίου 2013 Νομίζω ότι θα βρωμίσει το νερό, αυτό που έχω δει σε συνταγές από φρούτα ειναι μπανάνες και μήλα που η μπανάνες τουλάχιστον δεν βοηθάνε να κρατήσεις καθαρό το νερό. Εξαρτάται βέβαια πόσο συχνά ταϊζεις. Αλλά σε γενικές γραμμές αν θέλεις να κάνεις τους δίσκους vegeterian σώνει και καλά νομίζω ότι κατι με σπανάκι, μαρούλι, λαχανακια, μπροκολο και σπιρουλίνα θα σου κάνει την δουλειά κι αν δεν το φάνε οι Δίσκοι θα το φάνε τα γατόψαρα Το έχω υπ΄ όψιν μου, και γι αυτό τον λόγο είχα στο μυαλό μου να αφαιρέσω τα αφάγωτα υπολείμματα το συντομότερο δυνατόν. Ο λόγος που ξεκίνησα το θέμα είναι ο εξής: Έχω κουραστεί να βλέπω τα ψάρια με προβλήματα εντερικών, και μιας και δεν ενθουσιάζονται με spirulina gran ή spirulina flakes ακόμη και μουλιασμένη σε σκορδόζουμο, σκέφτηκα να φτιάξω κάτι νόστιμο και δελεαστικό να μου λύσει τα χέρια. Έχω υπερβολικά πολλές τροφές στο ντουλάπι μου, και στην κατάψυξη μου (λογικό για έναν δισκά) οπότε μια ακόμη δεν μου χρειάζεται. Ίσως όμως αυτή η διαδικασία να βοηθήσει τα ψάρια και αν χαλαρώσω και γω λίγο και να απολαύω το χόμπυ μας περισσότερο. Φιλικά, Κ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frog 10 Ιουνίου 2013 #14 Share 10 Ιουνίου 2013 Δοκίμασε τότε την συνταγη που σου έστειλα χωρίς καρδιά την τρώνε αρκετά καλά Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giwrgos5 10 Ιουνίου 2013 #15 Share 10 Ιουνίου 2013 καλησπερα και απο μενα. αν και εχω πει πολλες φορες να φτιαξω και εγω μια τετοια τροφη χωρις καρδια τελικα δεν το εχω κανει ποτε. παντως απο προσωπικη εμπειρια μιλαω παντα, εγω δεν ειχα προβληματα με την καρδια. εχω δισκους 4 και 5 χρ οι οποιοι δεν εχουν φαει ποτε ξηρη τροφη και οποτε εχω ριξει νομιζουν οτι βρεχει και βγαζουν ομπρελλα!!!!! παντως μια που μπηκε θεμα θα φτιαξω και εγω να δω αν θα την φανε. τα υλικα που χρησιμοποιω ειναι σπανακι, καροτα, μπροκολο (οχι παντα, αλλα εχω διαβασει οτι το βαζουν σε συνταγες σε μικρη ποσοτ, λογω βιταμινων) πιπερια κοκκινη και μπανανα (εχει πολυ καλιο) και δενει και την συνταγη. σιγουρα γαριδες και σκορδο. ειχα βαλει και σογια ακατεργαστη φυσικα αλλα δεν εβρισκα μετα. θα μπορουσαμε νομιζω να την βαλουμε και στο φουρνο να την κανουμε αποξηραμενη;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 10 Ιουνίου 2013 Author #16 Share 10 Ιουνίου 2013 Δοκίμασε τότε την συνταγη που σου έστειλα χωρίς καρδιά την τρώνε αρκετά καλά Κάτι τέτοιο σκέφτομαι και γω. Ίσως με 1-2 προσθαφαιρέσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 10 Ιουνίου 2013 Author #17 Share 10 Ιουνίου 2013 καλησπερα και απο μενα. αν και εχω πει πολλες φορες να φτιαξω και εγω μια τετοια τροφη χωρις καρδια τελικα δεν το εχω κανει ποτε. παντως απο προσωπικη εμπειρια μιλαω παντα, εγω δεν ειχα προβληματα με την καρδια. εχω δισκους 4 και 5 χρ οι οποιοι δεν εχουν φαει ποτε ξηρη τροφη και οποτε εχω ριξει νομιζουν οτι βρεχει και βγαζουν ομπρελλα!!!!! παντως μια που μπηκε θεμα θα φτιαξω και εγω να δω αν θα την φανε. τα υλικα που χρησιμοποιω ειναι σπανακι, καροτα, μπροκολο (οχι παντα, αλλα εχω διαβασει οτι το βαζουν σε συνταγες σε μικρη ποσοτ, λογω βιταμινων) πιπερια κοκκινη και μπανανα (εχει πολυ καλιο) και δενει και την συνταγη. σιγουρα γαριδες και σκορδο. ειχα βαλει και σογια ακατεργαστη φυσικα αλλα δεν εβρισκα μετα. θα μπορουσαμε νομιζω να την βαλουμε και στο φουρνο να την κανουμε αποξηραμενη;; Δεν ξέρω ρε φίλε τι να πω. Ταίζω και γω χρόνια καρδιά και αγοραστή και home made αλλά έχω την εντύπωση πως έχουν συνέχεια θέματα με το έντερο τους και γι αυτό το ψάχνω. Ταίζω και σπιρουλλινα αλλά δεν νομίζω πως είναι 100% εντάξει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nidal 10 Ιουνίου 2013 #18 Share 10 Ιουνίου 2013 Νομίζω πως θα κάνω μια προσπάθεια να ενώσω όσες συνταγές γνωρίζω (και όσες θα στείλετε ακόμη) σε μια, συγκεντρώνοντας όμως μόνον τα λαχανικά που συμπεριλαμβάνουν. Το θέμα είναι πως χειριζόμαστε το κάθε λαχανικό. Για παράδειγμα: Σπανάκι : Το ζεματίζουμε σε καυτό νερό για 2-3 λεπτά, και αφού κρυώσει το αλέθουμε στο μπλέντερ. Αρακάς : Η ίδια διαδικασία με το σπανάκι. Σε μερικές περιπτώσεις πιέζουμε τον αρακά για να κρατήσουμε μόνον την σάρκα, και σε άλλες αλέθουμε τα πάντα για να εκμεταλλευτούμε όλες τις φυτικές ίνες που διαθέτει. Μπρόκολο Μαρούλι Καρότο Πάπρικα γλυκιά σε σκόνη (δεν είναι λαχανικό αλλά υπάρχει σε πολλές συνταγές): Συμπληρώνουμε μερικές (ανάλογα την συνολική ποσότητα) κουταλιές της σούπας στο τελικό μείγμα. Σκόρδο: Αλέθουμε μερικές σκελίδες σκόρδο ωμό και προσθέτουμε στο μίγμα. Μπανάνα (πολύ ώριμη). Την προσθέτουμε αλεσμένη στο τελικό μίγμα για να λειτουργήσει και σαν ομογενοποιειτής (όπως τα φύλλα ζελατίνας) αλλά και να δώσει αρώματα. Φύλλα ζελατίνης: Ανάλογα με την ποσότητα 3-4 φύλλα ζελατίνας ζαχαροπλαστικής. Τα μουλιάζουμε σε κρύο νερό για να μαλακώσουν και τα προσθέτουμε στο τέλος της παρασκευής και ανακατεύουμε καλά. Όποιος ξέρει, ας συμπληρώσει ή διορθώσει τα παραπάνω. Συμπληρωσε αν θες ντοματα και ακτινιδιο! Θα με θυμηθεις...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frog 11 Ιουνίου 2013 #19 Share 11 Ιουνίου 2013 (edited) Ναι ντομάτα έχω βάλει το ακτινίδιο δεν το δοκίμασα αλλά πιστεύω ότι θα είναι πολύ καλό Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ τάιζα αρκετό καιρό μόνο κατεψυγμένη σπιτική μοσχαροκαρδιά και δεν είχα θέμα με εντερικά απλά μετά όπως λέει και ο φίλος παραπάνω την ξηρά τροφή δεν την έτρωγαν σχεδόν καθόλου οπότε είχα θέμα όταν έπρεπε να φύγω και να ταΐζω με ταΐστρα. Για τα εντερικά τώρα δες λίγο μήπως μένουν υπολείμματα τροφής και σου δημιουργούν προβλήματα, γενικά άμμος και χαλίκι έχουν ένα θεματάκι όταν ταΐζεις σπιτική τροφή σε μεγαλύτερη ποσότητα ή όταν μένουν κομματάκια τα οποία δεν έχουν αλεστεί καλά κλπ κλπ Έγινε επεξεργασία 11 Ιουνίου 2013 - Frog Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 11 Ιουνίου 2013 Author #20 Share 11 Ιουνίου 2013 Συμπληρωσε αν θες ντοματα και ακτινιδιο! Θα με θυμηθεις...... Είσαι 1.000.000 χρόνια μπροστά !!!!! Πως βάζουμε την ντομάτα και το ακτινίδιο όμως? ε? ε? ε? Το ακτινίδιο υποθέτω αφού το καθαρίσουμε, κρατάμα για άλεσμα μόνον το εξωτερικό χωρίς τα σπόρια? Την ντομάτα, την ξεφλουδίζουμε και κρατάμε πάλι την σάρκα χωρίς τα ζουμιά και τους σπόρους? Και όλα αυτά, στο μπόλ για ζύμωμα με όλα τα υπόλοιπα? Στο τέλος θα το φάω εγώ, πιο πολύ σε fruit punch μου μοιάζει παρά σε τροφή για ψάρια.... Κ Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 13 Ιουνίου 2013 #21 Share 13 Ιουνίου 2013 (edited) Κυριοι καλησπερα! Ολα καλα αυτα που λετε αλλα μπορει καποιος να πει σε ενα ασχετο τις δοσολογιες και πως τα βραζουμε ( λιγο - πολυ? ) πως τα αλεθουμε,? Έγινε επεξεργασία 13 Ιουνίου 2013 - giorgosmarios Link to comment Share on other sites More sharing options...
nidal 13 Ιουνίου 2013 #22 Share 13 Ιουνίου 2013 Είσαι 1.000.000 χρόνια μπροστά !!!!! Πως βάζουμε την ντομάτα και το ακτινίδιο όμως? ε? ε? ε? Το ακτινίδιο υποθέτω αφού το καθαρίσουμε, κρατάμα για άλεσμα μόνον το εξωτερικό χωρίς τα σπόρια? Την ντομάτα, την ξεφλουδίζουμε και κρατάμε πάλι την σάρκα χωρίς τα ζουμιά και τους σπόρους? Και όλα αυτά, στο μπόλ για ζύμωμα με όλα τα υπόλοιπα? Στο τέλος θα το φάω εγώ, πιο πολύ σε fruit punch μου μοιάζει παρά σε τροφή για ψάρια.... Κ Μην τρελενεσαι! Και απο τα δυο, απλα αφαιρεις τη φλουδα. Τα σπορια ειναι πολυ μικρα για να μας ενοχλησουν. Το ακτινιδιο ειναι φουλ στη βιταμινη C και η ντοματα μαζι με τα υπολοιπα θα σου ενισχυσει και τα κοκκινα!!! Τωρα φιλικη συμβουλη σε ολους!!! Καλο το αλεσμα αλλα αν μπορεσετε να βρειτε μια φτηνη κρεατομηχανη θα παθετε πλακα...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nidal 13 Ιουνίου 2013 #23 Share 13 Ιουνίου 2013 Κυριοι καλησπερα! Ολα καλα αυτα που λετε αλλα μπορει καποιος να πει σε ενα ασχετο τις δοσολογιες και πως τα βραζουμε ( λιγο - πολυ? ) πως τα αλεθουμε,? Δε βραζεις τιποτα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 13 Ιουνίου 2013 #24 Share 13 Ιουνίου 2013 Νινταλ καλησπερα! Απο δοσολογιες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 14 Ιουνίου 2013 Author #25 Share 14 Ιουνίου 2013 Κυριοι καλησπερα! Ολα καλα αυτα που λετε αλλα μπορει καποιος να πει σε ενα ασχετο τις δοσολογιες και πως τα βραζουμε ( λιγο - πολυ? ) πως τα αλεθουμε,? Δεν βράζεις τα λαχανικά, απλά ζεματίζεις σπανάκι και/ή μαρούλι. Αν δεν έχεις μηχανλη του κιμά εύκαιρη (κανείς δεν έχει ) χρησιμοποιείς το multi της συζύγου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος