filoxenos 10 Φεβρουαρίου 2007 #1 Share 10 Φεβρουαρίου 2007 Ας υποθέσουμε ότι προμηθεύεται κάποιος 8-10 μικρούς δίσκους (~ 10-12 cm με τα πτερύγια) και τους βάζει σε 580 λίτρα ενυδρείο, όλους μαζί... Και επίσης ας υποθέσουμε ότι ανάμεσα σε αυτούς υπάρχει ικανή ποσότητα αρσενικών και θηλυκών... - Μέσα σε πόσο διάστημα πιστεύεται από την εμπειρία σας ότι θα σχηματιστεί ζευγάρι - που θα είναι εμφανώς ευδιάκριτο - ώστε να χωριστεί από τα υπόλοιπα και να μπει σε μικρότερο ενυδρείο (130 λίτρα) για προσπάθεια αναπαραγωγής? - Πόσες πιθανότητες δίνετε σε κάτι τέτοιο? - Πόσο εύκολο είναι μετά να δοθούν τα υπόλοιπα ψάρια, ώστε να μην χρεωθεί και το κόστος της αγοράς τους στο συνολικό κόστος του όλου budget? Και ρωτάω γιατί έχω ένα άδειο 580άρι (που το προορίζω για μεγάλες κιχλίδες) το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί προσωρινά έτσι, ώστε πιθανώς να προκύψει το επιθυμητό ζευγάρι δίσκων που θέλω να βάλω στο 130άρι για προσπάθεια αναπαραγωγής... Εμπειρία με τα συγκεκριμένα ψάρια δεν έχω καθόλου, γι' αυτό θέλω τα φώτα σας. Και αυτό επειδή μάλλον άρχισα να καταλαβαίνω ότι δεν θα βρω εύκολα έτοιμο ζευγάρι δίσκων... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefanos 10 Φεβρουαρίου 2007 #2 Share 10 Φεβρουαρίου 2007 Εμπειρία με τα συγκεκριμένα ψάρια δεν έχω καθόλου, γι' αυτό θέλω τα φώτα σας. Και αυτό επειδή μάλλον άρχισα να καταλαβαίνω ότι δεν θα βρω εύκολα έτοιμο ζευγάρι δίσκων... Μωρε βρίσκεις αλλά οι τιμές είναι τσουχτερές! Το ίδιο σκεφτόμουν και για μένα που έψαχνα ζευγάρι κλόουν και απο αυτά που διάβαζα είναι οτι ακομη και στο εξωτερικό απο την στιγμή που αγοράζεις έτοιμο ζευγάρι κοστίζει αρκετά! Απο την άλλη ένα ειδος σαν τους δίσκους μπορείς να το δείς μακροπρόθεσμα και να ποντάρεις ότι το ζευγάρι θα έιναι πετυχμένο οπότε και οι γέννες μπορούν να συνεισφέρουν οικονομικά να επεκταθείς στο χόμπι σου διότι το βιος σου δεν νομίζω να το στηρίζει κανείς σε αυτή την προσπάθεια! Καλή αναζήτηση! Link to comment Share on other sites More sharing options...
badz_d 10 Φεβρουαρίου 2007 #3 Share 10 Φεβρουαρίου 2007 το πουλας το 580lt filoxenos??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
filoxenos 10 Φεβρουαρίου 2007 Author #4 Share 10 Φεβρουαρίου 2007 Οχι βέβαια! Μόλις το έφτιαξα - και είναι και... στεγανό! Υ.Σ.: Αν ενδιαφέρεσαι, δέχομαι... παραγγελίες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 11 Φεβρουαρίου 2007 #5 Share 11 Φεβρουαρίου 2007 Το μέγεθος των ψαριών, που αναφέρεσαι, δεν είναι μικροί δίσκοι, αλλά ενήλικοι. Από τη στιγμή που θα προσαρμοστούν στο νέο τους περιβάλλον και οι συνθήκες θα είναι οι σωστές, σύντομα θα ξεχωρίσουν ζευγάρια. Αφού επιλέξεις το ζευγάρι, τα υπόλοιπα ψάρια μπορείς να τα διαθέσεις σε άλλους χομπίστες, σε κάποια καλύτερη τιμή. Για να έχεις όμως επιτυχία στην αναπαραγωγή, θα πρέπει να δοκιμάσεις με αρκετά ζευγάρια, μέχρι να βρεις το πιο κατάλληλο για τη δουλειά αυτή. Και εδώ η επιλογή είναι δύσκολη, αφού οι πιθανότητες να βρεις τους "σωστούς και υπεύθυνους" γονείς, είναι πολύ λιγότερες. Θα πρέπει να ξέρεις, ότι τα περισσότερα υβρίδια δίσκων, προέρχονται από τεχνική ανάπτυξη, με ταυτόχρονη χορήγηση ενισχυτικών τροφής, ώστε να μεγαλώσουν γρήγορα και να εμφανίσουν τα εντυπωσιακά τους χρώματα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα ενήλικα ψάρια, που προκύπτουν να έχουν χάσει το φυσικό ένστικτο της φροντίδας των μωρών τους, για να ολοκληρώσουν, όλη την αναπαραγωγική διαδικασία. Τα περισσότερα ζευγάρια, λοιπόν, ασχολούνται έντονα, μέχρι εξουθένωσης, με την ερωτική πράξη, αλλά ελάχιστα είναι εκείνα, που θα μπορέσουν να την ολοκληρώσουν, με την ανατροφή και την προστασία των μωρών, μέχρι να γίνουν αυτόνομες μονάδες. Όπως έχω αναφέρει και σε άλλες συζητήσεις, το είδος αυτό των ψαριών, παρουσιάζει μια ιδιαιτερότητα, σε σχέση με τις υπόλοιπες κιχλίδες. Και αυτή, οφείλεται στο ότι οι νύμφες δεν μπορούν να τραφούν από μόνες, για αρκετό διάστημα αφότου γεννηθούν. Είναι υποχρεωμένες να τρέφονται αποκλειστικά, με τη βλέννα του δέρματος των γονιών τους. Όταν, όμως, έχουν μεγαλώσει μέσα σε ειδικές τεχνητές μονάδες ανάπτυξης, με υποκατάστατα του δέρματος των γονιών, καταλαβαίνεις, πως αυτά τα ψαράκια χάνουν και το φυσικό τους ένστικτο, ώστε να αναπαράγουν τη φυσική διαδικασία,, αργότερα. Είναι κάπως σαν τα πουλάκια της κλωσομηχανής. Συμπερασματικά, λοιπόν, αφού θέλεις να ασχοληθείς με την αναπαραγωγή, θα πρέπει να διαθέτεις αρκετά ενεργά ζευγάρια, τα οποία θα εναλλάσσεις, μέχρι κάποιο από αυτά, ωριμάζοντας, να αντιληφθεί τι πρέπει να κάνει και να ολοκληρώσει την όλη διαδικασία. Απ’ ότι καταλαβαίνεις, οι πιθανότητες, αυτό να συμβεί με το πρώτο ζευγάρι, που θα πέσει στα χέρια σου, θεωρούνται απειροελάχιστες, Μην μας διαφεύγει, όμως, ότι κανένας από εμάς, όταν αγοράζουμε λαχείο δεν περιμένουμε να κερδίσουμε, βάσει των πιθανοτήτων. Ωστόσο πάντα υπάρχει ένας τυχερός. Εύχομαι καλή επιτυχία στις προσπάθειές σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
filoxenos 11 Φεβρουαρίου 2007 Author #6 Share 11 Φεβρουαρίου 2007 Νίκο η απάντησή σου ήταν άκρως διευκρινιστική και ακριβώς στο κέντρο του προβληματισμού μου. Ευχαριστώ πολύ. Καταλαβαίνω ότι μάλλον θα χρειαστεί να το "παιδέψω" πολύ το πράγμα για να φτάσω στο επιθυμητό αποτέλεσμα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SW1IXC 11 Φεβρουαρίου 2007 #7 Share 11 Φεβρουαρίου 2007 Ας υποθέσουμε ότι προμηθεύεται κάποιος 8-10 μικρούς δίσκους (~ 10-12 cm με τα πτερύγια) και τους βάζει σε 580 λίτρα ενυδρείο, όλους μαζί... Αγαπητέ Φιλόξενε. Πρόσφατα αγόρασα 3 ενήλικους δίσκους στο μέγεθος που αναφέρεις παραπάνω με διαφορά 4 με 5 ημέρων απο γνωστό ενυδρειομάγαζο των Αθηνών. Σε 1 βδομάδα απο τους 3 σχηματίστηκε 1 ζευγάρι το οποίο άρχισε τις αναπαρωγικές διαδικάσιες. Το αποτέλεσμα ήταν να έχω 6 με 7 γέννες απο τις οποίες η μία έφτασε στο στάδιο τις εκκόλαψης των αυγών χωρίς περαίτερω επιτυχία. Ξεχώρισα το ζευγάρι σε γεννίστρα 60 λίτρων που δυστηχώς είχα ήδη, έδωσα τις κατάληλες συνθήκες και περίμενα. Την επομένη της τοποθέτησης τους στην γεννίστρα γεννήσαν ξανά και ήμουν γεμάτος χαρά η οποία δεν κράτησε πολύ διότι την επόμενη ημέρα τα αυγά είχαν εξαφανιστεί. Τους άφησα καμμιά βδομάδα ακόμα αλλά είχαν χάσει την διάθεση τους για αναπαρωγή. Κατόπιν σκέψης θεώρησα ότι λόγω έλλειψης χώρου και χρόνου τζάμπα βασανίζω τα ζωντανά και έτσι τα επέστρεψα πίσω στο ενυδρείο. Όπως λοιπόν αντιλαμβάνεσαι είναι θέμα καθαρά τύχης για το αν θα σχηματιστούν ζευγάρια. Πιστεύω δε ότι αν οι συνθήκες που βιώνουν είναι πολύ καλές ο χρόνος που θα σχηματιστούν-αναπαραχθούν εξαρτάται απο αυτό. Παραθέτω και μια φώτο απο το ζευγάρι μου σε μοναχικές στιγμές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zapetros 11 Φεβρουαρίου 2007 #8 Share 11 Φεβρουαρίου 2007 Ντινο ποσο σου στοισησε το ενυδρειο αν επιτρεπεται?(δεν ειμαι εφοριακος) Link to comment Share on other sites More sharing options...
filoxenos 11 Φεβρουαρίου 2007 Author #9 Share 11 Φεβρουαρίου 2007 Ντινο ποσο σου στοισησε το ενυδρειο αν επιτρεπεται?(δεν ειμαι εφοριακος) Φίλε zapetros, υπάρχουν και τα pm. Νομίζω είναι καλύτερα να τα πούμε εκεί και ότι δεν χρειάζεται να φορτώνουμε με άσχετα ποστ τα εξειδικευμένα θέματα και ειδικά όταν είναι τόσο ενδιαφέροντα, όπως οι λεπτομέρειες αναπαραγωγής των δίσκων. Θα σου στείλω μήνυμα με τις σχετικές πληροφορίες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nidal 11 Φεβρουαρίου 2007 #10 Share 11 Φεβρουαρίου 2007 Με την ευκαιρια αυτου του ποστ θα ηθελα να πω καποια πραγματα.Σε καμια περιπτωση δεν θα ηθελα να θεωρηθει οτι αναφερομαι προσωπικα στο φιλο filoxenos.Αναφερομαι σε ολους τους ανθρωπους(Δεν θα πω χομπιστες!!!) που θα διαβασουν τα γραφομενα μου!!! Εχω παρατηρησει σε παρα πολλα ποστ οτι ολοι οσοι ξεκινουν να ασχολουνται με δισκους κυνηγανε ανελεητα το θεμα "Αναπαραγωγη"!Κατα την προσωπικη μου αποψη αυτο τους κανει να μην μπορουν να απολαυσουν τη μαγεια των ψαριων αυτων.Περιοριζονται σε ενα σκοπο χωρις να δινουν σημασια στις υπολοιπες χαρες των δισκων.Δισκοι δεν ειναι μονο το ζευγαρωμα.Ειναι το κολυμπι τους,το βλεμα τους,το να καταφερουμε να τρωνε απο το χερι μας,ακομα και να χαιδευονται σε αυτο!!!!! Χομπι οσον αφορα στο ενυδρειο ειναι να προσπαθουμε να διατηρησουμε καποια ψαρια στο ενυδρειο μας δινοντας τους τις ιδανικοτερες συνθηκες που μπορουμε ωστε να αντιγραψουμε το φυσικο τους περιβαλλον και να απολαυσουμε τη συμπεριφορα τους σαν να ηταν στη φυση.Οχι να αποκλειουμε καποια πραγματα χαριν καποιων αλλων.Απο εκει και περα ποιος μπορει να παρει καποια ψαρια, να τα βαλει στο ενυδρειο του, να τα μεγαλωσει, να δεθει μαζι τους και μετα απλα να τα πουλησει γιατι δεν μπορουν να εκτελεσουν τον σκοπο για τον οποιο αγοραστηκαν???Ειναι αυτο χομπι??? Μην αναλωνομαστε λοιπον στην αναπαραγωγη καποιων ψαριων.Ας στρωθουμε πρωτα να μαθουμε τι χρειαζονται για να ειναι ενταξει στο ενυδρειο μας και μετα ας ψαχτουμε πιο εξειδικευμενα!!!Δε λεω να μην την ψαχνουμε για αναπαραγωγη.Αυτο που τονιζω ομως ειναι οτι πρεπει να ξεκιναμε απο το Α για να φτασουμε στο Ω.Αυτο που αξιζει δεν ειναι το να φτασουμε στον προορισμο μας, αλλα το ταξιδι προς αυτον!!!! Συγγνωμη αν σας κουρασα, οπως επισης σας ζητω συγγνωμη για την off topic απαντηση μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
badz_d 12 Φεβρουαρίου 2007 #11 Share 12 Φεβρουαρίου 2007 Αγαπητέ Φιλόξενε. Πρόσφατα αγόρασα 3 ενήλικους δίσκους στο μέγεθος που αναφέρεις παραπάνω με διαφορά 4 με 5 ημέρων απο γνωστό ενυδρειομάγαζο των Αθηνών. Σε 1 βδομάδα απο τους 3 σχηματίστηκε 1 ζευγάρι το οποίο άρχισε τις αναπαρωγικές διαδικάσιες. Το αποτέλεσμα ήταν να έχω 6 με 7 γέννες απο τις οποίες η μία έφτασε στο στάδιο τις εκκόλαψης των αυγών χωρίς περαίτερω επιτυχία. Ξεχώρισα το ζευγάρι σε γεννίστρα 60 λίτρων που δυστηχώς είχα ήδη, έδωσα τις κατάληλες συνθήκες και περίμενα. Την επομένη της τοποθέτησης τους στην γεννίστρα γεννήσαν ξανά και ήμουν γεμάτος χαρά η οποία δεν κράτησε πολύ διότι την επόμενη ημέρα τα αυγά είχαν εξαφανιστεί. Τους άφησα καμμιά βδομάδα ακόμα αλλά είχαν χάσει την διάθεση τους για αναπαρωγή. Κατόπιν σκέψης θεώρησα ότι λόγω έλλειψης χώρου και χρόνου τζάμπα βασανίζω τα ζωντανά και έτσι τα επέστρεψα πίσω στο ενυδρείο. υπομονη 3 εβδομαδες ακομα αν εκανες............!!!!ξαναβαλε το ζευγος στη γαννιστρα και ελπιζω να δεις φως! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SW1IXC 12 Φεβρουαρίου 2007 #12 Share 12 Φεβρουαρίου 2007 Θα συμφωνήσω απόλυτα με την άποψη του φίλου Nidal. Αντί να ταλαιπωρώ τα ψαράκια μου βγάλτα απο το ενυδρείο βάλτα σε γεννίστρα και ξαναβάλτα και ξαναβγάλτα θα τα αφήσω ήσυχα και θα προσπαθήσω να τα απολαύσω όσο γίνεται περισότερο. Όταν στο μέλλον αποκτήσω πιο πολύ πείρα χώρο και χρόνο ίσως τότε να επιδιώξω αναπαραγωγή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan 12 Φεβρουαρίου 2007 #13 Share 12 Φεβρουαρίου 2007 Με την ευκαιρια αυτου του ποστ θα ηθελα να πω καποια πραγματα.Σε καμια περιπτωση δεν θα ηθελα να θεωρηθει οτι αναφερομαι προσωπικα στο φιλο filoxenos.Αναφερομαι σε ολους τους ανθρωπους(Δεν θα πω χομπιστες!!!) που θα διαβασουν τα γραφομενα μου!!! Εχω παρατηρησει σε παρα πολλα ποστ οτι ολοι οσοι ξεκινουν να ασχολουνται με δισκους κυνηγανε ανελεητα το θεμα "Αναπαραγωγη"!Κατα την προσωπικη μου αποψη αυτο τους κανει να μην μπορουν να απολαυσουν τη μαγεια των ψαριων αυτων.Περιοριζονται σε ενα σκοπο χωρις να δινουν σημασια στις υπολοιπες χαρες των δισκων.Δισκοι δεν ειναι μονο το ζευγαρωμα.Ειναι το κολυμπι τους,το βλεμα τους,το να καταφερουμε να τρωνε απο το χερι μας,ακομα και να χαιδευονται σε αυτο!!!!! Χομπι οσον αφορα στο ενυδρειο ειναι να προσπαθουμε να διατηρησουμε καποια ψαρια στο ενυδρειο μας δινοντας τους τις ιδανικοτερες συνθηκες που μπορουμε ωστε να αντιγραψουμε το φυσικο τους περιβαλλον και να απολαυσουμε τη συμπεριφορα τους σαν να ηταν στη φυση.Οχι να αποκλειουμε καποια πραγματα χαριν καποιων αλλων.Απο εκει και περα ποιος μπορει να παρει καποια ψαρια, να τα βαλει στο ενυδρειο του, να τα μεγαλωσει, να δεθει μαζι τους και μετα απλα να τα πουλησει γιατι δεν μπορουν να εκτελεσουν τον σκοπο για τον οποιο αγοραστηκαν???Ειναι αυτο χομπι??? Μην αναλωνομαστε λοιπον στην αναπαραγωγη καποιων ψαριων.Ας στρωθουμε πρωτα να μαθουμε τι χρειαζονται για να ειναι ενταξει στο ενυδρειο μας και μετα ας ψαχτουμε πιο εξειδικευμενα!!!Δε λεω να μην την ψαχνουμε για αναπαραγωγη.Αυτο που τονιζω ομως ειναι οτι πρεπει να ξεκιναμε απο το Α για να φτασουμε στο Ω.Αυτο που αξιζει δεν ειναι το να φτασουμε στον προορισμο μας, αλλα το ταξιδι προς αυτον!!!! Συγγνωμη αν σας κουρασα, οπως επισης σας ζητω συγγνωμη για την off topic απαντηση μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
John T. 26 Φεβρουαρίου 2007 #14 Share 26 Φεβρουαρίου 2007 Με την ευκαιρια αυτου του ποστ θα ηθελα να πω καποια πραγματα.Σε καμια περιπτωση δεν θα ηθελα να θεωρηθει οτι αναφερομαι προσωπικα στο φιλο filoxenos.Αναφερομαι σε ολους τους ανθρωπους(Δεν θα πω χομπιστες!!!) που θα διαβασουν τα γραφομενα μου!!! Εχω παρατηρησει σε παρα πολλα ποστ οτι ολοι οσοι ξεκινουν να ασχολουνται με δισκους κυνηγανε ανελεητα το θεμα "Αναπαραγωγη"!Κατα την προσωπικη μου αποψη αυτο τους κανει να μην μπορουν να απολαυσουν τη μαγεια των ψαριων αυτων.Περιοριζονται σε ενα σκοπο χωρις να δινουν σημασια στις υπολοιπες χαρες των δισκων.Δισκοι δεν ειναι μονο το ζευγαρωμα.Ειναι το κολυμπι τους,το βλεμα τους,το να καταφερουμε να τρωνε απο το χερι μας,ακομα και να χαιδευονται σε αυτο!!!!! Χομπι οσον αφορα στο ενυδρειο ειναι να προσπαθουμε να διατηρησουμε καποια ψαρια στο ενυδρειο μας δινοντας τους τις ιδανικοτερες συνθηκες που μπορουμε ωστε να αντιγραψουμε το φυσικο τους περιβαλλον και να απολαυσουμε τη συμπεριφορα τους σαν να ηταν στη φυση.Οχι να αποκλειουμε καποια πραγματα χαριν καποιων αλλων.Απο εκει και περα ποιος μπορει να παρει καποια ψαρια, να τα βαλει στο ενυδρειο του, να τα μεγαλωσει, να δεθει μαζι τους και μετα απλα να τα πουλησει γιατι δεν μπορουν να εκτελεσουν τον σκοπο για τον οποιο αγοραστηκαν???Ειναι αυτο χομπι??? Μην αναλωνομαστε λοιπον στην αναπαραγωγη καποιων ψαριων.Ας στρωθουμε πρωτα να μαθουμε τι χρειαζονται για να ειναι ενταξει στο ενυδρειο μας και μετα ας ψαχτουμε πιο εξειδικευμενα!!!Δε λεω να μην την ψαχνουμε για αναπαραγωγη.Αυτο που τονιζω ομως ειναι οτι πρεπει να ξεκιναμε απο το Α για να φτασουμε στο Ω.Αυτο που αξιζει δεν ειναι το να φτασουμε στον προορισμο μας, αλλα το ταξιδι προς αυτον!!!! Συγγνωμη αν σας κουρασα, οπως επισης σας ζητω συγγνωμη για την off topic απαντηση μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
filoxenos 26 Φεβρουαρίου 2007 Author #15 Share 26 Φεβρουαρίου 2007 (edited) Ευχαριστώ φίλε John T. που μας θύμισες με το πρώτο σου μήνυμα στο Aquazone αυτό το θέμα, που ομολογώ ότι το είχα λησμονήσει μέσα στον προσωπικό μου "πανικό" των τελευταίων ημερών... ...Συμπερασματικά, λοιπόν, αφού θέλεις να ασχοληθείς με την αναπαραγωγή, θα πρέπει να διαθέτεις αρκετά ενεργά ζευγάρια, τα οποία θα εναλλάσσεις, μέχρι κάποιο από αυτά, ωριμάζοντας, να αντιληφθεί τι πρέπει να κάνει και να ολοκληρώσει την όλη διαδικασία. Απ’ ότι καταλαβαίνεις, οι πιθανότητες, αυτό να συμβεί με το πρώτο ζευγάρι, που θα πέσει στα χέρια σου, θεωρούνται απειροελάχιστες... Το συμπέρασμα που έβγαλα λοιπόν από τις απαντήσεις που πήρα αλλά και από τον προβληματισμό που αναπτύχθηκε εδώ, είναι ότι δεν είμαι σε θέση τελικά με τις σημερινές μου συνθήκες και προϋποθέσεις, να ασχοληθώ σοβαρά και με τους Δίσκους. Αποφάσισα ότι δεν έχω τη δυνατότητα φίλε nidal να αφιερώσω ένα ακόμη ενυδρείο (και μάλιστα πολλών λίτρων) στην ομαδική διατήρηση κοπαδιού Δίσκων, καθώς και άλλο ένα μικρότερο στη διάθεση του όποιου τυχόν ζευγαριού προκύψει. Τα ενυδρεία που συντηρώ και τα ψάρια που διατηρώ είναι ήδη πολλά και με ζορίζουν υπερβολικά κάποιες στιγμές από θέμα χρόνου, αλλά και κόστους... Φυσικά δεν παραπονιέμαι..! Ακριβώς επειδή είναι χόμπι για μένα και όχι κάτι άλλο... Η ύπαρξη του παρόντος θέματος οφείλεται στο ότι μερικές φορές και σε κάποια ζητήματα, θεωρώ καλύτερο για μένα να μην σκέφτομαι μόνος μου, αλλά να καταθέτω τους προβληματισμούς μου και να τους συζητώ και με άλλους. Πράγμα που νομίζω ότι διαφαίνεται και στον τρόπο με τον οποίο τοποθετώ το θέμα, εξ αρχής. Η συζήτηση και η παράλληλη κατάθεση εμπειριών και διαφορετικών ενδεχομένως απόψεων, πιστεύω ότι βοηθά και ανοίγει τους ορίζοντες της αντίληψής μας, οδηγώντας μας πολλές φορές σε πιο σοφές αποφάσεις ή κρίσεις, απ΄ ότι μια στιγμιαία παρόρμηση ή μια όχι τόσο καλά δουλεμένη σκέψη. Κλείνoντας λοιπόν αυτό το θέμα από μεριάς μου, εύχομαι να βρεθώ σύντομα με τις κατάλληλες προϋποθέσεις, ώστε να μπορέσω αργότερα να απολαύσω και τον μαγικό κόσμο των Δίσκων στα ενυδρεία μου... Έγινε επεξεργασία 26 Φεβρουαρίου 2007 - filoxenos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος