Jump to content

Recommended Posts

μια απο τις 2 socofoli που εχω στο ενυδρειο απο την ημερα που την πηρα παρατηρησα οτι η κοιλια ηταν ελαφρως κιτρινοκαφε.....σαν τα λεπια της να ηταν καμενα.....μεγαλονοντας και τα πτερυγεια της εχουν το ιδιο χρωμα.....αν δεν κανω λαθος ειναι αρσενικια περιπου 8 μηνων......δεν δειχνει να εχει καποια αρρωστια.Μεγαλωνει φυσιολογικα εγω φοβαμαι και για το ιδιο το ψαρακι και για τους συγκατικους του.plz help

Βάλε μια καθαρή φωτογραφία του αν μπορείς.

Επίσης, πές μας γενικές πληροφορίες ενυδρείου.

Πόσα λίτρα είναι?

Τι άλλους συγκάτοικους έχει?

Τι τροφές δίνεις?

Τι μετρήσεις παίρνεις?

Τι διάκοσμο έχεις?

Και αν μπορείς να βάλλεις κάποια-ες καθαρές φωτό του ενυδρείου σου.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : Λίγα λόγια για το πρόβλημα που παρατηρείτε.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ
- Λίτρα:96(75-80 καθαρα)
- Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά):200γρ. μακαρονι μπιλια-1 φορα το μηνα καθαρισμα σφουγγαρι
- Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ):3-4 μηνες------αλλαγη ενυδρειου πριν απο 15 μερες λογο διαροης του παλιου----
- Ψάρια (είδη και αριθμός):2socolofi albino,2 demasoni,1γληφτη(pleco),1glyptoperichthys(ειχα και 2 μολλι τα οποια χαθηκαν πριν 7 και 1 μερα αντιστοιχα)
- Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ):1 μερα πρωι,1 βραδυ,1 καθολου(flaces και spirulina)---αλλαγη νερου 1 φορα το μηνα---

ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ
- PH:7,4
- KH:5
- GH:>21
- ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):
- ΝΟ2 (νιτρώδη):0
- ΝΟ3 (νιτρικά):50
- Θερμοκρασία:26
ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ:
-Υγρά Τεστ:
-Strips΄ serra
-Ηλεκτρονικά:

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ
- Είδος Ψαριού:sololofi albino
- Ιστορικό Ψαριού:το εχω 50 μερες στο ενυδρειο....μεχρι πριν απο 15 μερες δεν ηξερα καν πως το λενε---μου το εδωσε γνωστος ο οποιος πληρωνει ανθρωπο για την φροντιδα του ενυδρειου του και δεν σκαμπαζει και πολλα
- Συμπτώματα που παρουσιάζει (Περιττώματα, χρωματισμός ψαριού, όρεξη, αναπνοή, κινητικότητα κλπ):ολα φυσιολογικα εκτος απο το χρωματισμο που ανεφερα παραπανω-----να αναφερω οτι απο την πρωτη στιγμη που μπηκε το ψαρι στο ενυδρειο παρατηρησα το προβλημα
- Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου:το ενυδρειο παρασε ich πριν2 μηνες και τα μονα ψαρια που επεζησαν ηταν ο pleco και ο glyptoperichthys

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ( Πιθανή θεραπεία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα)
-Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε:
-Δοσολογία:
-Χρόνος Χρήσης:
-Αναλυτική περιγραφή:

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
(Το σημαντικότερο-απαραίτητο στοιχείο σε μια διάγνωση είναι οι φωτογραφίες)
1. (img) ...photo1... (/img)
2. (img) ...photo2... (/img)

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:το ψαρι ειναι περιπου 8 μηνων....αν και λιγο μικροτερο απο το αλλο socolofi μαλλον ειναι αρσενικο γιατι στο φως γινεται ασπρο-μπλε???

Φιλε μου ,εγω δεν βλεπω κατι το ιδιετρο στην φωτο,ισως να ειναι θηλυκο με αυγα.Αλπινο βεβαια,δεν ειχα ποτε.οποτε ας περιμενουμε και αλλη γνωμη.

Το προβλημα σου ειναι αλλου,και πολυ σημαντικο μαλιστα.Τα λιτρα σου ειναι πολυ λιγα,γιαυτα τα ψαρια.Επισης βλεπω οτι δεν μετρας αμμωνια και νιτρωδη,και τα νιτρικα σου ειναι πολυ πανω,Κανε περισσοτερες αλλαγες νερου.Και κανε τα τεστακια που σου ειπα.

Παντος πρεπει να σκεφτεις σοβαρα,για ολικη αλλγη ψαροσυνθεσης

το σαββατο εκανα αλλαγη νερου και εχω παρατηρηση οτι τα νιτρικα κατεβενουν μεχρι να ξανακανω αλλαγη......νομιζω?????

Τον μηνα ποση αλλαγη νερου κανεις?Να κανεις καθε εβδομαδα το 30% του νερου

ειναι σαν να του εχουν σηκωθει τα λεπια και να τα μισοκοψαν και ειναι λιψα....plz check την πρωτη φοτο και την τεταρτη

Ναι σε καθε αλλαγη νερου,τα νιτρικα πεφτουν.και γιαυτο κανουμε τις αλλαγες.

εκει που ειναι οι φοτο εχουν σκαψει τα δυο μαζι και το αλλο ψαρι(οχι αυτο που νομιζω οτι ειναι αρρωστο),μαλλον ετοιμαζεται να φτυσει αυγα...δεν ξερω αν κανουν μαζι φωλια παντος νομιζω οτι το ψαρι που μιλαμε μαλλον ειναι αρσενικο

Αυτα ψαρια ειναι δυσκολο να ξεχωρισεις το φυλο τους,θα το καταλαβεις,αν ειναι ζευγαρι,το αρσενικο χορευει τρεμουλιαστα και κυκλικα.Φωλιες δεν κανουν,η θηλυκια τα περνει στο στομα,και τα επωαζει

Έγινε επεξεργασία - kixlidatos

φιλε kixlidate εχω το ενυδρειο μολλις 4 μηνες και ακομα πειραματιζομαι με την ψαροσυνθεση...εχω διαβασει οτι τα λιτρα μου ειναι λιγα για κιχλιδες αλλα να φανταστεις οτι βαζω στο ενυδρειο οτι ψαρι μου κατσει^^...ετσι κατεληξα να εχω κιχλιδες(που δεν ηξερα καν τι ψαρι ηταν και ψαχνομουν μεχρι πριν μια εβδομαδα)μαζι με μολλι

παντως πρεπει να πω οτι ειναι πανεμορφες οι κιχλιδες και θα ηθελα να το παλεψω!!!!!!

εχουν σκαψει εκει μαζι εδω και δυο τρεις μερες και δεν αφηνουν να περασει κανεις απο εκει

το μεγαλυτερο (που εγω νομιζω οτι ειναι θυληκο)δεν εχει καθολου μπλε-ασπρο και αυτες τις μερες ειναι σαν να εχει συνεχεια κατι στο στομα!!!!!!

Το ενυδρείο σου είναι πολύ μικρό γι αυτά τα ψάρια.

Έχεις λάθος ψάρια σε λάθος αριθμούς, αταίριαστα μεταξύ τους,πολύ αραιές αλλαγές νερού και λογικό πολλά νιτρικά.

Τα ψάρια που δείχνεις δεν είναι socolofi αλλά convict https://www.google.gr/search?q=convict+cichlid&hl=el&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=XwSSUd-kM4SDO8vfgPgG&ved=0CCoQsAQ&biw=1024&bih=616

Η λύση-δίνεις τα ψάρια και ξεκινάς απ την αρχή διαβάζοντας πρώτα τα άρθρα για αρχάριους.

(λυπάμαι αν σε στενοχώρησα αλλά τα ψάρια σου θυσιάζονται άδικα)

Αυτο που περιγραφεις,δεν ειναι για ζευγαρωμα,αλλα για να κρατησουν την θεση τους.Εχε υποψιν,οτι αυτα τα ψαρακια ειναι απο τα πιο τσαμπουκαλεμενα στην οικογενεια που ανηκουν,στις μπουνες.

Το ενυδρείο σου είναι πολύ μικρό γι αυτά τα ψάρια.

Έχεις λάθος ψάρια σε λάθος αριθμούς, αταίριαστα μεταξύ τους,πολύ αραιές αλλαγές νερού και λογικό πολλά νιτρικά.

Τα ψάρια που δείχνεις δεν είναι socolofi αλλά convict https://www.google.gr/search?q=convict+cichlid&hl=el&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=XwSSUd-kM4SDO8vfgPgG&ved=0CCoQsAQ&biw=1024&bih=616

Η λύση-δίνεις τα ψάρια και ξεκινάς απ την αρχή διαβάζοντας πρώτα τα άρθρα για αρχάριους.

(λυπάμαι αν σε στενοχώρησα αλλά τα ψάρια σου θυσιάζονται άδικα)

Τα σεβη μου δασκαλε.και εγω λεω,κατι δεν μου παει καλα :)

ok ευχαριστω.....αλλη μια τελευταια ερωτηση kleovoule.

στο ling σου τα μαυροασπρα σαν ζεβρα ψαρια ειναι demasoni η convict σε αλλο χρωμα?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...