yannis2307 1 Απριλίου 2015 #51 Share 1 Απριλίου 2015 Όσο στρωνει, σχεδον καθε μερα. Τις πρωτες εβδομαδες, 2-3 φορες τη βδομαδα. Μετα καθε εβδομαδα. Εξαιρεση αποτελουν σεναρια που βλεπω κατι να μην παει καλα, εμφανιση ασθενειας, κοκκινισμα βραγχιων κλπ. που κανω αμεσως μολις το προσεξω και που συνεχιζεται επιτηρηση με πιο πυκνα τεστ τις επομενες μερες αν διαπιστωθει προβλημα η αν δεν φυγουν τα συμπτωματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ρομποτής Κωνσταντίνος 24 Ιανουαρίου 2016 #52 Share 24 Ιανουαρίου 2016 Απ τη στιγμή που είναι στρωμμένο, κάθε Κυριακή πριν την αλλαγή του νερού για νιτρικά και κάθε 15 μέρες για ανθρακική και γενική. Επίσης κάθε μήνα για νιτρώδη και αμμωνία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosmas 27 Ιανουαρίου 2016 #53 Share 27 Ιανουαρίου 2016 Καθε Κυριακη ph και νιτρικα.Τα αλλα τα εχω λιγο παρατημενα Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis4x4 22 Φεβρουαρίου 2016 #54 Share 22 Φεβρουαρίου 2016 Καθε 2 εβδομαδες kh-ca-mg Link to comment Share on other sites More sharing options...
avraamp 22 Φεβρουαρίου 2016 #55 Share 22 Φεβρουαρίου 2016 Κάθε Κυριακή αμμωνία, νιτρώδη και νιτρικά. Τσεκάρω και το ph με κάτι τεστ από στικάκια αλλά μου έχουν πει ότι δεν είναι αξιόπιστα οπότε δε δίνω και πολύ σημασία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bettafish 28 Φεβρουαρίου 2016 #56 Share 28 Φεβρουαρίου 2016 Κυρίως βλέπω που και πού ΝΟ3,ΝΟ2,ΝΗ3/ΝΗ4 αυτό εννοώ 'όχι και τόσο τακτικά'.Εξαιρείται η περίπτωση να στρώνω κάποιο νέο ενυδρείο και αν θέλω να κάνω σταθερές αλλαγές συνθικών για κάποιο ζόρικο ψάρι.Κατά τα άλλα οι σταθερές ρουτίνεςκαι οι σωστές συνθήκες νερού θα μειώσουν την πιθανότητα ασθενειών. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klipitiklopos 28 Φεβρουαρίου 2016 #57 Share 28 Φεβρουαρίου 2016 Παρ'ολο που εχω crs, εχω βρει τις ρουτινες και κανω τεστ σε καθε αλλαγη νερου για tds, αν παρατηρωντας το ενυδρειο δω καποια ενδειξη οτι κατι δεν παει καλα, κανω μετρηση για Νο3 και gh. Eχω ph controllers και στα 2 ενυδρεια για συνεχες ph monitoring, αλλα κανω αραια και που και μετρηση με υγρα για επαληθευση. Εχω παντως ολα τα βασικα test στο ντουλαπι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 1 Μαρτίου 2016 #58 Share 1 Μαρτίου 2016 Δεν ξέρω αν καποιος εχει βιωσει την βρωμα από το τεστ σιδηρου της σερα. Εγω φοβαμαι και να μετρησω παλι ααχαχχα Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 9 Μαρτίου 2016 #59 Share 9 Μαρτίου 2016 Δεν ξέρω αν καποιος εχει βιωσει την βρωμα από το τεστ σιδηρου της σερα. Εγω φοβαμαι και να μετρησω παλι ααχαχχαΕσυ πως και μετρας σιδηρο;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 10 Μαρτίου 2016 #60 Share 10 Μαρτίου 2016 Εσυ πως και μετρας σιδηρο;;; Προσθέτω extra σαν λίπασμα για αυτό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 10 Μαρτίου 2016 #61 Share 10 Μαρτίου 2016 Παρ' ολο που εριχνα καθημερινα σιδηρο στο φυτεμενο που ειχα, δεν ειχα μπει ποτε στη διαδικασια της μετρησης του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 10 Μαρτίου 2016 #62 Share 10 Μαρτίου 2016 Παρ' ολο που εριχνα καθημερινα σιδηρο στο φυτεμενο που ειχα, δεν ειχα μπει ποτε στη διαδικασια της μετρησης του. Σταμάτησα τον καθημερινό σίδηρο γιατί η πράσινη τριχοειδής είναι εκεί και τον περιμένει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος