Jump to content

Ενα Απλο Ενυδρειο

mad23

Recommended Posts

Μιχαλη ειχα ακουσει δεν ξερω εαν αληθευει πως στης mille οταν εχεις πολυ ροη στυλλ μαστιγιο πλαγιαζουν ενω με χαλαρι μονοτονη ροη φευγουν προς τα πανω...

Η δικη μου θεωρια γιατην ροη ειναι η τραμπαλα (μαστιγιο) ..

Εχω προσεξει πως περα απο μια ελαχιστη απωλια στο κεντρο του ενυδρειου,στα υπολοιπα μεροι ειναι πολυ δυνατα

Δυσκολο πραμα η ροη!!

• Απαντήσεις 1,7k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Άργησες αλλά μας αποζημιώσες!

Ευχαριστούμε !

Φιλαράκι μου το ενυδρείο εχει ξεφύγει απο ανάπτυξη πραγματικά αγνώριστο με συγκριση πριν απο λίγους μηνες...

Όπως και το χρώμα αρχίζει και κανει έντονη την παρουσία του άλλα δεν θα περίμενα τίποτα λιγότερο απο εσένα....

Να'σαι καλα αδερφε!

Ελα βρε ποια αναπτυξη....ουτε ενα κοραλι δεν ειναι παλιο,προχθες τα εβαλα ολα και ειπα να το παιξω μαγκας :usd:

Και αυτο το λιγο χρωμα που εχουν(εδω δεν κανω πλακα) ειναι προσωρινο αφου ειναι ολοκαινουργια κοραλια,σε λιγες μερες θα το χασουν!

Κατι τετοια θα λεει η νεμεσιτα :bigemo_harabe_net-162:

Μιχαλη γιατι παιζεις σε τοσο χαμηλο kh?Ισχυει οτι βγαζουν καλυτερα χρωματα σε χαμηλο kh τα κοραλλια?Εγω το ειδα αυτο καποια στιγμη που ειχα καιρο να μετρησω και εφθασε 6,5 το kh αλλα φοβηθηκα μην τα χασω και το ανεβασα

Γιωργαρε μου τα κοραλια μπορουν να βγαλουν καλα χρωματα και σε υψηλοτερο kh.

Το σημαντικο ειναι οπως ειπε και ο πανος παρακατω το ειδος αλλα και η ποσοτητα τροφης στο ενυδρειο.

Απλα οταν παιζεις/επιδιωκεις ολιγοθρεπτικο συστημα στο οποιο η τροφη δεν ειναι κατι μονιμο/σταθερο στη στηλη του νερου σου,τοτε πρεπει να παιζεις πιο χαμηλα ωστε να μην εχεις καψιματα στις ακρες των κοραλιων.Παντα μιλαμε για τα σκληρα κοραλια.

Εχω δει ενυδρεια φιλων στο 12 kh και με νιτρικα 20 και τα χρωματα ηταν απιστευτα!

Στη δικη μου περιπτωση,παιζω τοσο χαμηλα εξαιτιας των ΒΡ που ξαναεβαλα και των χαμηλων θρεπτικων που εχω στη στηλη του νερου.

Απλα οσες φορες επαιζα υψηλοτερα ειχα και τουλαχιστον 5 νιτρικα.

Μην το φοβασαι,δεν παθαινουν κατι σε αυτη τη χαμηλη τιμη αρκει να μην εχει πεσει αποτομα και απο πολυ υψηλο επιπεδο.

Δεν παίζεσαι εσύ ρεε!!!

Ξαναεβγαλες τον αραγωνιτη, έβγαλες τα lps

Η ανάπτυξη στα κοραλια είναι αισθητή

Όσο για την Red planet , την έβλεπα σε ενυδρεία του εξωτερικού και πραγματικά αυτή η acropora μου έχει μείνει

δεν περίμενα να την έχει κάποιος εδώ

Συγχαρητήρια φιλαράκι

Αστα παυλακο δουλεια δεν ειχε ο εξω απο δω γλεντουσε τα παιδια του,που λενε.

Μου αρεσουν παντα οι αλλαγες και οταν βαριεμαι λιγο το ενυδρειο κανω μικρες η' μεγαλες αλλαγες,προκειμενου να αλλαξει λιγο η εικονα.

Μερικες φορες απλα δοκιμαζω κατι καινουργιο(τουλαχιστον για εμενα).

Ναι δοξα τω Θεο μεγαλωνουν με καλο ρυθμο και ελπιζω/μακαρι να συνεχισουν ετσι.

Οντως η RP ειναι πολυ ομορφο κοραλι και στη φωτο δεν φαινεται καθολου το πως ειναι στη πραγματικοτητα.

Ευχαριστω μικρε,να χαιρεσαι κ εσυ το στολιδι σου

ωραίο το θέμα με τις τιμές :)

απο προσωπική πήρα έχω καταλήξει οτι δεν χρειάζεται να κρατά ψηλές τιμές στα ενυδρεία μας του τύπου.. 10kh, 450ca κτλ..

όντως νομίζω οτι τα καλύτερα χρώματα τα παίρνουμε σε πιο φυσιολογικές "θαλασσινές" τιμες..

Κh γύρω στο 7 δίνοντας απλά ένα περιθώριο στατιστικού λάθους του τέστ και ασβέστιο γύρω στο 400 νομίζω τελικά είναι ιδανικές τιμές

άλλωστε οι ανάτυξη νομιζω είναι περισσότερο θέμα χαμηλών θρεπτικών και κατάλληλου φωτισμού παρά υψηλών τιμών σε ιχνοστοιχεία

Σωστος πανο,με σειρα προταιρεοτητας,η κυκλοφορια,η τροφη αλλα και το "αρκετο"-απαραιτητο φως ειναι τα στοιχεια που βοηθανε πολυ στην αναπτυξη.

Μιχαλη ειχα ακουσει δεν ξερω εαν αληθευει πως στης mille οταν εχεις πολυ ροη στυλλ μαστιγιο πλαγιαζουν ενω με χαλαρι μονοτονη ροη φευγουν προς τα πανω...

Η δικη μου θεωρια γιατην ροη ειναι η τραμπαλα (μαστιγιο) ..

Εχω προσεξει πως περα απο μια ελαχιστη απωλια στο κεντρο του ενυδρειου,στα υπολοιπα μεροι ειναι πολυ δυνατα

Δυσκολο πραμα η ροη!!

Δεν το ειχα δει αυτο για τις mille πετραν για να ειμαι ειλικρινης.

Κατα την ταπεινη μου αποψη για αυτα τα κοραλια αλλα και γενικοτερα τις acro,αν δινεις τυχαια ροη(να χτυπαει το κοραλι σε οσο το δυνατον περισσοτερα σημεια) χωρις να ειναι δυνατη,τοτε καθε κοραλι μεγαλωνει ομοιομορφα αλλα και παιρνει το σχημα που του αναλογει.

Ειναι δηλαδη μερικα κοραλια που εχουν αποκλειστικα plate αναπτυξη.Εαν δεν εχουν αυτη την ροη αλλαζουν τελειως μορφολογικα.

Οσες φορες συμβαινει κατι τετοιο απλα κοβω τα "κλαδια" τα οποια χαλανε το σχημα που θελω να εχει το κοραλι και τα ξανακολλαω πανω στο κοραλι,στο σημειο και με την κλιση που θελω εγω.

Οντως η ροη ειναι το πιο δυσκολο πραγμα και δυστυχως ειναι το Α και το Ω!

Προσωπικα μου παιρνει μηνες για να βρω την ιδανικη.

Παιζει ρολο φυσικα και το τι κοραλια εχεις,το στησιμο κτλ κτλ

Θελει πολυ καλη παρατηρηση και υπομονη,οπως και το χομπυ μας γενικοτερα.

• Like 1

Άργησες αλλά μας αποζημιώσες!

Ευχαριστούμε !

Τι ευχαριστεις βρε,πλακα μου κανεις? :hysterical:

Εγω ευχαριστω που κανουμε ολοι μαζι την πλακιτσα και το χαβαλε μας :thumbsu:

Τι ευχαριστεις βρε,πλακα μου κανεις? :hysterical:

Εγω ευχαριστω που κανουμε ολοι μαζι την πλακιτσα και το χαβαλε μας :thumbsu:

Δεν καταλαβαίνω για πιο χαβαλέ μιλάς ;

Εγώ σε αντίθεση με εσάς ειμαι παρα πολυ σοβαρός .

• Like 1

Ειμαι τόσο σοβαρός που σκέφτομαι να αιτηθω στους κυρίους διαχειρηστας η επίσημη διάλεκτος του ιστότοπου δημόσιας συζήτησης να είναι ο πληθυντικός καθαρεύουσης.

Φίλε υπέροχο το έχω ξαναπεί από τα ποίο όμορφα ενυδρεία

Να'σαι καλα λουκα μου,ευχαριστω πολυ!

Εχει δρομο ακομα ομως δυστυχως και ελπιζω να καταφερει να τον διανυσει φιλε.

Να χαιιρεσαι κ εσυ το στολιδι σου!

Δεν καταλαβαίνω για πιο χαβαλέ μιλάς ;

Εγώ σε αντίθεση με εσάς ειμαι παρα πολυ σοβαρός .

Ειμαι τόσο σοβαρός που σκέφτομαι να αιτηθω στους κυρίους διαχειρηστας η επίσημη διάλεκτος του ιστότοπου δημόσιας συζήτησης να είναι ο πληθυντικός καθαρεύουσης.

Δεν ειναι ασχημη ιδεα :usd:  :usd:

Σωστος πανο,με σειρα προταιρεοτητας,η κυκλοφορια,η τροφη αλλα και το "αρκετο"-απαραιτητο φως ειναι τα στοιχεια που βοηθανε πολυ στην αναπτυξη.

Μιχάλη πανέμορφο!

Όσο αφορά το φως ποσά βατ/λίτρο σε Τ5 θεωρίες το μίνιμουμ , όταν όλες οι αλλες παράμετροι είναι ιδανικοί;

Πανεμορφο και πεντακαθαρο.
Τα θερμα μου συγχαρητηρια!

Μιχάλη πανέμορφο!

Όσο αφορά το φως ποσά βατ/λίτρο σε Τ5 θεωρίες το μίνιμουμ , όταν όλες οι αλλες παράμετροι είναι ιδανικοί;

ετσι, ξεκινά να ρωτάς και θα τον βρεις το σωστο το δρόμο! χαχα :P

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Like 1

Μ`αρέσει που κάποιοι γράφετε οτι δεν έχετε χρόνο να ασχοληθείτε και μόλις βάζετε φώτο μας βγαίνουν τα μάτια ακόμα και σε εμάς

που δεν ξέρουμε καλά καλά τι βλέπουμε!!

Αν είχατε χρόνο τι θα φτιάχνατε δηλαδή ??

ps

Για να βγαίνουν τα κοράλια έξω από το νέρο σίγουρα κάτι δεν κάνεις καλά!! :usd:

• Like 1

Μ`αρέσει που κάποιοι γράφετε οτι δεν έχετε χρόνο να ασχοληθείτε και μόλις βάζετε φώτο μας βγαίνουν τα μάτια ακόμα και σε εμάς

ps

Τι να κάνουμε ρε Βασίλη δεν είναι όλοι σαν και εμένα !!!!

Ο άνθρωπος δεν το εχει.... Ακόμα και ΕΣΥ κατάλαβες ότι δεν γίνεται να βγαίνουν τα κοραλια έξω από το νερό !

Ενώ εγώ που ειμαι δάσκαλος Γιοντα τα κρατάω μικρά ... Σαν μπονζάι δηλαδή !

Και μετά εφαρμόζω την μυστική συνταγή που μόνο ΕΓΩ ξέρω .....

Την αποξήρανση !!!!!

• Like 4

Απιθανο φιλε μμμ..... βελτιωθηκες στις φωτο;; κανεις μαθηματα και εκει;!

τεραστια αλλαγη και αναπτυξει....πολλα μπραβο!!!

• 2 weeks later...

Χρόνια πολλα Μιχάλη !

Ελπίζω να σε δούμε και από κοντά !

Μιχάλη πανέμορφο!

Ευχαριστω

Δεν εχω/υπαρχει καποιος κανονας.Εξαρταται απο τις διαστασεις,τα ειδη των κοραλιων που θα φωτιζουμε αλλα και το στησιμο του βραχου.

Εγω για παραδειγμα,στα 630-650 λιτρα εχω 432w(8χ54).Καμια σχεση με τους παλαιους κανονες του w/λ

Πανεμορφο και πεντακαθαρο.

Τα θερμα μου συγχαρητηρια!

Ευχαριστω

ps

χαχα,να'σαι καλα βασιλαρε μου!Ασε τα παραμυθια που δεν ξερεις τι βλεπεις κτλ.....μια χαρα ξερεις και σε λιγο καιρο βλεπω να μας λες κ εσυ ιστοριες απο το δικο σου υφαλο! :jig:

Οσο για το χρονο,πραγματικα εχει περιοριστει πολυ αλλα αυτο ειναι κατι που το δικο μου ενυδρειο γουσταρει/απολαμβανει με εμενα που εχει μπλεξει.Οταν εχω χρονο,ολο αλλαγες και χαζομαρες κανω.Στησιματα,θεσεις σε κοραλια,branching κτλ

Οποτε οταν δεν εχω χρονο μενει στην ησυχια του και το χαιρεται :jig:

Τι να κάνουμε ρε Βασίλη δεν είναι όλοι σαν και εμένα !!!!

Ο άνθρωπος δεν το εχει.... Ακόμα και ΕΣΥ κατάλαβες ότι δεν γίνεται να βγαίνουν τα κοραλια έξω από το νερό !

Ενώ εγώ που ειμαι δάσκαλος Γιοντα τα κρατάω μικρά ... Σαν μπονζάι δηλαδή !

Και μετά εφαρμόζω την μυστική συνταγή που μόνο ΕΓΩ ξέρω .....

Την αποξήρανση !!!!!

:hysterical:  :hysterical:  :hysterical:  

Την μεθοδο της αποξηρανσης την ξερει κ ο γκουρου....αλλα σε πολυ καλυτερο επιπεδο απο το δικο σου μικρε και ποταπε χομπυστακο :usd:

Πλακα πλακα αυτο το παλικαρι που τωρα δεν υπαρχει πουθενα(και μεταφορικα κ κυριολεκτικα) και εμεινε χωρις ατομα να κυρητει σε ποιον να τα λεει αραγε?....Βαζω στοιχημα πως στηνεται στον καθρεφτη και αρχιζει το μονολογο....εχμ το διαλογο!Ξερεις αυτες τις συζητησεις που απολαμβανει.....μονο οταν δεν υπαρχουν αντιθετες αποψεις. :blink:

Α ρε γκουρου/νεμεσιτα/πολυλογαριασμοσιτα χαβα που εχεις :lolu:

Απιθανο φιλε μμμ..... βελτιωθηκες στις φωτο;; κανεις μαθηματα και εκει;!

τεραστια αλλαγη και αναπτυξει....πολλα μπραβο!!!

Τι μαθηματα να κανω βρε?Στις φωτο?χαχαχα,θα πεσει κεραυνος να μας καψει αν δωσω εγω συμβουλες για φωτογραφιες :hysterical:

Αγγελαρα μου,τιποτα δεν εκανα.Απλα βιαζομουν να τραβηξω μερικες επειδη τελειωναν οι μπαταριες και γι'αυτο δεν εκανα καμια απο τις "μαγικες" ρυθμισεις που εκανα στις πιο παλιες.

Και στο τελος βγηκαν ετσι :bigemo_harabe_net-58:

Ναι δοξα τω Θεο μεγαλωνουν γρηγορα φιλε και γενικα παει καλα.Μακαρι να συνεχισει ετσι.Οχι τιποτε αλλο αλλα εχω δωσει υποσχεση οτι στο μεγαλύτερο θα παω μονο αν τιγκαρει αυτο,πρωτα ο Θεος.Ασε που στο καινουργιο μονο θα βαλω αχιλλεα.....και αυτο το ψαρι μου λειπει παρα πολυ :waaa:

Τωρα εχει γινει μια ωραια ομαδα απο ψαρακια που για να ξαναβαλω αχιλλεα,θα πρεπει να την χαλασω και δεν θελω.

Εχει πολυ δουλιτσα ακομα ομως και χρονο μπροστα του το ενυδρειο γμτ  :death:

Τι να κανεις...το χομπυ της υπομονης...σε πολλους τομεις!

Κανεις υπομονη να μεγαλωσουν τα κοραλια αλλα κανεις και υπομονη η' προσπαθεις να ανεχτεις τους "ελαμωριστες".....ειναι οι "ωχαδερφιστες" ειναι και οι πρωτοι.

Ξερεις αυτοι που λενε για τα ενυδρεια των αλλων οτι τους ερθει για να δικαιολογησουν διαφορα πραγματα στο μυαλουδακι τους.

-Ελα μωρε σιγα τις φωτο.....φιλτρα εχει βαλει και φαινεται ετσι,κανονικα ειναι ολα κουραδι χρωμα

-Ελα μωρε σιγα τα χρωματα....τωρα τα εβαλε τα κοραλια και φαινονται ωραια

-Εεεεελα μωρε σιγα το χομπυστα,αλλοι του τα λενε...παιρνει τηλεφωνα και τον ξεστραβωνουν

-Εεεελα μωρε ας ειχα τα λεφτα του και να εμενα αυστραλια και θα σου ελεγα εγω τι ενυδρειο θα ειχα

κτλ κτλ,μπορω να δωσω απειρα παραδειγματα.Εχουν δωσει πολυ υλικο :bigemo_harabe_net-141:

Και ααααααααλλα πολλα που σκαρφιζεται αυτη η κατηγορια των χομπυστων(λεμε τωρα).

Αλλα λιγοι πολυ αυτες οι "ελαμωριστριες " ειναι γνωστες και στο τελος απλα κανουν αλλο χομπυ.

Τα φιλια μου κουτσομπολικοι κοριτσαροι :bigemo_harabe_net-162:

Χρόνια πολλα Μιχάλη !

Ελπίζω να σε δούμε και από κοντά !

Να'σαι καλα διονυσαρε,ευχαριστω πολυ!

Γεροι να ειμαστε και στα ποδια μας φιλε και μετα ολα τα υπολοιπα ερχονται :jig:

Ναι θα τα πουμε απο κοντα σιγουρα το σαββατο ρε :jig:

Χρόνια πολλά Μιχάλη πολύχρονος σε εύχομαι οτι το καλύτερο και πάντα με υγεία !!!

Να'σαι καλα τασαρε μου :bigemo_harabe_net-162:

Το χειμωνα ο ηλιος χτυπαει το ενυδρειο πιο πολυ σε σχεση με το καλοκαιρι και εβγαλα ενα χαζουλικο βιντεο!

Τωρα για ποιοτητες κτλ αααααστο....

• Like 8

Φιλε καλα τα led και οι Τ5 αλλα σαν το φυσικο φως τιποτα!

Πολυ ωραιο το βιντεακι :bigemo_harabe_net-122:

Πολύχρονος Μιχάλη!!Να χαίρεσαι την γιορτή σου,το ενυδρείο σου και ότι άλλο επιθυμείς!!Άλλο πράμα το φυσικό φως του ήλιου.

Στάλθηκε από το W910 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πολύχρονος Μιχάλη! Το βίντεο είναι πολύ όμορφο και τα κοράλια φαίνεται να την έχουν καταβρεί με το φως του ήλιου!

Φιλε καλα τα led και οι Τ5 αλλα σαν το φυσικο φως τιποτα!

Πολυ ωραιο το βιντεακι :bigemo_harabe_net-122:

Μαζι σου για τις τ5...τωρα για τα led εχω αντιθετη αποψη(καθαρα προσωπικη) αλλα ειναι αλλο θεμα :usd:

Χαιρομαι που σου αρεσε βασιλαρε μου!

Πολύχρονος Μιχάλη!!Να χαίρεσαι την γιορτή σου,το ενυδρείο σου και ότι άλλο επιθυμείς!!Άλλο πράμα το φυσικό φως του ήλιου.

Στάλθηκε από το W910 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Να'σαι καλα γιωργαρεεεεεε,καλα να ειμαστε ολοι και να ειμαστε γεροι στα ποδια μας για να κανουμε ωραιες κωλοτουμπες και να κανουμε ωραια μπιφτεκια :bbq:

Ναι ειναι τρελλα το φυσικο φως φιλε.Εμενα ειναι η αγαπημενες μου ωρες να βλεπω τον βουρκο μου.

Ταξιδευω καθε φορα με μια μπυριτσα στο χερι.Προσπαθω εδω και 15 χρονια να παω να πλατσουρισω σε εναν υφαλο αλλα ποτε δεν τα εχω καταφερει.Ετσι ξεγελαω το φτωχο μυαλο μου με λιγο ηλιο,μερικα παλιοκοραλα και 3-4 πτερυγια :jig:

Πολύχρονος Μιχάλη! Το βίντεο είναι πολύ όμορφο και τα κοράλια φαίνεται να την έχουν καταβρεί με το φως του ήλιου!

Ευχαριστω πολυ ρε λουκα μου,χαιρομαι που σου αρεσει :jig:

Το βιντεακι για τα δεδομενα τα δικα μου βγηκε καλο. :hysterical: Αφου ξερεις τωρα,με το ζορι μπορω και παταω το κουμπι!

Ναι τα κοραλια το χαιρονται δεοντως.

μια χαρα ποιοτητα εχει το βιντεακι.αν δε φαινοταν η πορτα θα ελεγες οτι εισαι σε θαλασσα. :bigemo_harabe_net-122:

Να'σαι καλα μανωλη,ευχαριστω φιλε!

Εχει δρομο ακομα πολυ το ατιμο αλλα ελπιζω να προχωρησει.

• Like 2

• 1 month later...

Φευγει το 2015 και πρεπει να το αποχαιρετισεις με ενα φωτο update super,η τι θα γινει καμια φωτογραφια θα δουμε απο την ενυδρειαρα σου ε?Καλα τα ειπα ε?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...