Jump to content

Ενα Απλο Ενυδρειο

mad23

Recommended Posts

Μπράβο ρε Μιχαλιό είναι όλα κουκλιά!Τι να πω;Για χρώμα;Για ανάπτυξη εξωπραγματική;;Για τον οχτάμπαλλο που απλά είναι ΚΟΥΚΛΟΣ;;;Ότι και να πω είναι λίγο!

Περιμένω πως και πως τις φωτογραφίες από κάτω να δω τι γίνετε κι εκεί!

Μπράβο και πάλι που συντηρείς ένα τέτοιο ενυδρείο με απλά και σωστά πράγματα!Ο ορισμός του χομπίστα!

Keep reefing με όρεξη....!

Να'σαι καλα κωσταρα μου!Υπερβολικος εισαι αλλα μ'αρεσει :P

Ειμαι υπερευχαριστημενος με την αναπτυξη αλλα απο χρωματα θελουν δουλιτσα ακομα.

Περιμενω να "πιασουν" τα pellet :D

Ολοι οσοι ασχολουμαστε με τα ενυδρεια μας και αγαπαμε αυτο που κανουμε,ειμαστε ο ορισμος του χομπυστα κωστα! :thumbup:

Πραγματικα ολες αυτες οι αλλαγες μου ανανεωσαν την ορεξη σε πολυ μεγαλο βαθμο φιλε!

Καινουργια πραγματακια...ευτυχως ημουν και τυχερος και πηγαν ολα καλα.

Αυτο που με χαλαει ειναι μερικα τυπακια που βγαζουν χολη για τα ενυδρεια των αλλων και νομιζουν πως εχουν διδαξει τη μιση ελλαδα και οτι ειναι "δασκαλοι"!Την ιδια στιγμη που δεν μπορουν να ξεχωρισουν βασικα πραγματα του χομπυ!

Που συκοφαντουν τους παντες και μιλανε πισω απο την πλατη μας....

Τεσπα...να μη σας χαλασω και εσας τη διαθεση!

Και σας ευχαριστω που με κανετε να πιστευω πως υπαρχει και η αλλη πλευρα του νομισματος.

Σκετη γυαλα Μιχαλη?? δεν μπορεις να φανταστεις ποσο ψηνομαι...

Ναι γιαναρε μου τιιιιιποτα φιλε!

Οσα sump ειχα παντα εκανα διαμερισμα εδω,διαμερισμα εκει και σχεδον παντα(προσωπικα μιλαω) δεν χρησιμοποιουσα ολο το χωρο.

Τσαμπα εξτρα λιτρα,τσαμπα θερμανση-ψυξη,δυσκολη ροη,detritus,τροφες κτλ κτλ

Και βαλε οτι ημουν ψειρας και στην αλλαγη νερου το εκανα καινουργιο....μιλαμε για ταλαιπωρια! :blush:

Μακροστενο παιρνει πολυ πολυ περισσοτερη "φορα" το νερο που ερχεται απο ψηλα(κεντρικο ενυδρειο)!

Το ειχα ακουσει στη θεωρια απο φιλους μηχανικους και οντως ισχυει στην πραξη.

Γιατι εχω ακουσει πολλα στη θεωρια αλλα στην εκτελεση,τα πραγματα ηταν διαφορετικα.

Οποτε δεν μενουν ευκολα detritus και φιλτραρεται πολυ πιο ουσιαστικη ποσοτητα νερου απο το skimmer,οι θεμοστατες ζεσταινουν το νερο πολυ πιο γρηγορα(τεραστια διαφορα με πριν) αφου αναγκαστικα θα περασει σχεδον ολο το νερο του sump απο εκει.

Ολα αυτα βεβαια ισχυουν για το δικο μου setup,αλλα παιδια εχουν αλλα δεδομενα(ats,dsb κτλ) οποτε δυσκολο να κανουν κατι αναλογο.

Aκομα και κομματια βραχου να βαλεις παιρνουν καλυτερη ροη χωρις να βαζεις εξτρα κυκλοφορητες κτλ.

Και αν θες να απομονωσεις κατι(chaeto π.χ) βαζεις eggcrate και εχεις παλι πολυ καλη ροη,αφου θα περναει αναμεσα απο τις κυψελες :thumbup:

Ενα σου λεω...δουλευει 2 μηνες και κατω δεν εχει ουτε τριχα!

Επισης δεν εχω καθολου φυσαλιδες ;)

Ειμαι πολυ ικανοποιημενος γενικοτερα :blush:

• Απαντήσεις 1,7k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μιχαλη μου τωρα που εβαλες και το σπασμενο κοραλι τα σπαει ηρθε ποιο κοντα στα γουστα μου.Ασχετα να πω πρεπει να ξερει σε μια ομαδα ανθρωπων δεν υπαρχει περιπτωση να μην ακουσεις και λογια τα οποια εαν εκαναν το κοπο να τα ξαναβουτηξουν στο μυαλο δεν θα τα ελεγαν ποτε,και ομως μαζι με την ζηλια δενει το γλυκο,για αυτο το μονο που πρεπει να κανεις ειναι να χαμογελας και να μην ασχολεισε γιατι καθως καταλαβαινεις δεν προκειτε σχεδον ποτε να στα πουνε μπροστα σου απλα θα τα ακους απο τριτους (που ισως ετσι θελουν)Να εισαι καλα να χαιρεσε την ενυδρειαρα σου και να περνας με τους φιλου σου και τους αθρωπους που εχει επιλεξει χαρουμενα και ευτυχισμενα.Εαν κλαδεψεις την πορτοκαλι μοντιπορα σφυρα μου,να εισαι καλα και να χαμογελας γιατι η ζωη μας ειναι μικρη και δυστηχος περναει γρηγορα.Εξαλου δεν μπορουμε να αρεσουμε σε ολους.

Έγινε επεξεργασία - niknik

Πολυ ενθαρυντικα ολα αυτα... γιατι εχω κατι τετοιο στο μυαλο μου...

σωστοοοοοτατος o nik! :bigemo_harabe_net-64::bigemo_harabe_net-146:

Ειδικα η τελευταια φραση τα λεει ολα!

Τεσπα μην ασχοληθειτε με αυτα που ειπα παιδια,θα τα δει αυτος που πρεπει.

Απλα εκεινη τη στιγμη εμαθα κατι περα απο καθε πραγματικοτητα και χαλαστηκα.

Την digitata Λες η' την plate νικ?

Πολυ ενθαρυντικα ολα αυτα... γιατι εχω κατι τετοιο στο μυαλο μου...

Ναι γιαννη μου και εχω να σου πω αλλα τοσα!χαχα

Θα τραβηξω μερικες καλες αυριο γιατι αυτες που εχω ειναι πολυ κοντινες και δεν θα καταλαβεις πολλα.

Ειναι και διπλα στο παραθυρο και δεν εχω πολυ χωρο να κινηθω.:-(

Εσυ γιαννη τι εχεις στο sump σου?

Θα τραβηξω μερικες καλες αυριο γιατι αυτες που εχω ειναι πολυ κοντινες και δεν θα καταλαβεις πολλα.

:bigemo_harabe_net-74: :bigemo_harabe_net-74: :bigemo_harabe_net-74:

:P

Ποοο ρε Μιχάλη απλά τα σπάει το ενυδρείο!! Πίστευα ότι με το κοραλι δεν θα μου άρεσε αλλά είναι Απο τα πιο με "προσωπικότητα" ενυδρεία που έχω δει και όταν γεμίσει με τα κοραλια.....Ο 8ball έγινε παιδαρας μπορώ να πω!!;-) Και όσο περνάει ο καιρός σε καταλαβαίνω όλο και περισσότερο που έχεις μόνο ενα! πραγματικά ότι πιο Όμορφο έχω δει! Απλό και πανέμορφο και αν ήξερες να βγάζεις και φωτογραφίες ( ποιος μιλάει :-P) θα ήταν ακόμη πιο ωραίο! Να είσαι καλά και να το χαίρεσαι! Και να βάλεις πολλές φωτο ακόμα και αναλυτικά τι ρουτίνες άλλαξες κτλ και το σαμπ να δούμεεε!!!

ΥΓ ζηλευωωωω :-P:-D

Ποοο ρε Μιχάλη απλά τα σπάει το ενυδρείο!! Πίστευα ότι με το κοραλι δεν θα μου άρεσε αλλά είναι Απο τα πιο με "προσωπικότητα" ενυδρεία που έχω δει και όταν γεμίσει με τα κοραλια.....Ο 8ball έγινε παιδαρας μπορώ να πω!!;-) Και όσο περνάει ο καιρός σε καταλαβαίνω όλο και περισσότερο που έχεις μόνο ενα! πραγματικά ότι πιο Όμορφο έχω δει! Απλό και πανέμορφο και αν ήξερες να βγάζεις και φωτογραφίες ( ποιος μιλάει :-P) θα ήταν ακόμη πιο ωραίο! Να είσαι καλά και να το χαίρεσαι! Και να βάλεις πολλές φωτο ακόμα και αναλυτικά τι ρουτίνες άλλαξες κτλ και το σαμπ να δούμεεε!!!

ΥΓ ζηλευωωωω :-P:-D

Nα'σαι καλα γιαννακο,ευχαριστω πολυ!

Χαιρομαι που σου αρεσε!

Εχει δρομο ακομα(πρωτα ο θεος) για να γινει ομορφο.

Για τις φωτο τι να πω...οτι και να πεις εχεις δικιο! :bigemo_harabe_net-111:

Δεν το εχω καθολου!!Παντα θα μου βγαινουν σχετικα θολες και δεν μπορω να πετυχω με τιποτα

το φως του ενυδρειου.

Να μη ζηλευεις καθολου,ειμαι σιγουρος οτι οταν τελειωσεις με τα διαβασματα και φτιαξεις το μεγαλο που θες,εμεις θα τριβουμε τα ματια μας!

Μεχρι τοτε....πρωτα το διαβασμα κ ;) αι οι εξετασεις!

Μπραβο ρε Μιχαλη.πολυ ομορφα ολα να σαι καλα και να το χαιρεσαι για χρονια :thaman:

Να'σαι καλα χρησταρα μου! :bigemo_harabe_net-146:

Ευχαριστω πολυ φιλε!

Αυτο που χαιρομαι ειναι οτι δεν εχασα κανενα απο τα κοραλια που εχω για +2- χρονια φιλε!

Εστω και αν μερικα τα "μικρυνα" αναγκαστικα!χαχα

Το ειχα αγχος αλλα πηγαν ολα καλα,δοξα τω θεο.

Να χαιρεσαι και εσυ το διαμαντι σου!Εχεις κανει ενα πανεμορφο ενυδρειο και εσυ και τα αλλα δυο παιδια(nik k grigoros) και εχετε τον πηχη πολυ ψηλα!

Ολοι καλα να ειμαστε και να παιρνουμε χαρα απο το χομπυ μας

Παιδιά μην παρεξηγιέστε...επειδή το πέρασα κι εγώ και συγκεκριμένα με εσένα Μιχάλη,ο γραπτός ο λόγος παρεξηγείται για πλάκα!Είχα ζητήσει συγνώμη και δεν θα σταματάω να ζητάω γιατί ήταν λάθος μου τότε!Όπως και να έχει,αν αυτό το παιδί το κάνει κατ΄εξακολούθηση τότε μπορεί να πάει στο καλό!αυτό και τίποτε παραπάνω!

ΥΓ.θες φωτογραφίες παλικάρι μου;call me.......

ΥΓ2.Το πόσο έχω λαλήσει με το ενυδρείο σου,το έχω πει;;;;Αν όχι το δηλώνω........πολυυυυυυυυυυ!!!!

Παιδιά μην παρεξηγιέστε...επειδή το πέρασα κι εγώ και συγκεκριμένα με εσένα Μιχάλη,ο γραπτός ο λόγος παρεξηγείται για πλάκα!Είχα ζητήσει συγνώμη και δεν θα σταματάω να ζητάω γιατί ήταν λάθος μου τότε!Όπως και να έχει,αν αυτό το παιδί το κάνει κατ΄εξακολούθηση τότε μπορεί να πάει στο καλό!αυτό και τίποτε παραπάνω!

ΥΓ2.Το πόσο έχω λαλήσει με το ενυδρείο σου,το έχω πει;;;;Αν όχι το δηλώνω........πολυυυυυυυυυυ!!!!

επρεπε να ειχες παει απο χτες,εφυγες? :bigemo_harabe_net-74:

Oχι ρε κωστα,μην τα συζητας αυτα!

Περασμενα ξεχασμενα....ουτε καν το θυμομουν ρε φιλε! :umm:

Μια οικογενεια ειμαστε,συμβαινουν αυτα.

Και η σταση σου απο εκει και μετα σε τιμαει πολυ!

Αντρακια ειμαστε :thumbup:

Το γραπτο το λογο και το face to face το γουσταρω,γιατι ξερεις τι θα ειπωθει....το υπογειως ομως ειναι κατι που σιχαινομαι.

Και το ενα απο αυτα τα τυπακια,το κανει και συνεχως και με συκοφαντειες...αλλα ασχολειται και με ολους!

Να δω που θα κρυφτει οταν μαθουν ολοι αυτοι που τους πιανει στο στομα του,τι λεει γι'αυτους!

Τωρα τελευταια λεει οτι ηταν και "δασκαλος" μου.... :hysterical::hysterical::hysterical::hysterical::hysterical:

Δεν υπαρχουν δασκαλοι σε αυτο το χομπυ...και αν υπαρχουν(που δεν υπαρχουν)...ξερουν να προφερουν σωστα ενα wrasse!

Σε ενα χομπυ που υπαρχει ΜΟΝΟ πολυ διαβασμα και εμπειρια απο αυτα που θα παθουμε.!!!

Για γελια...

Τεσπα δεν θα κανω "μεσημεριανο" το θεμα μου.Θα ερθει η ωρα του!

Σας παρακαλω μην αναφερθειτε αλλο σε αυτο.Εκανα χαζομαρα που το ειπα αλλα μολις το ειχα μαθει και ειχα :2guns: .

Σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια και χαιρομαι που σου αρεσει το ενυδρειο :bigemo_harabe_net-82:

Αν δεν παρω τελικα τη φωτ.μηχανη που εχω στο προγραμμα θα σε αγγαρεψω καποια στιγμη! :bigemo_harabe_net-134:

Έγινε επεξεργασία - mad23

Μιχαλη το ενυδρειο ειναι πανεμορφο!!!σου ευχομαι οτι καλυτερο και ο ψαρις να εχει τα χρονια παπαγαλου!!

Να με αγγαρέψεις;;;;ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΓΓΑΡΕΙΕΣ ΕΙΜΑΙ ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ φιλαράκι!!!

Nα'σαι καλα κωστα!thanks!

Μιχαλη το ενυδρειο ειναι πανεμορφο!!!σου ευχομαι οτι καλυτερο και ο ψαρις να εχει τα χρονια παπαγαλου!!

Eυχαριστω πολυ ρε βασιλη μου!Μακαρι,μακαρι μακαρι γιατι το τι λατρεια εχω σε αυτο το ψαρι(τους αχιλλεις γενικοτερα) δεν λεγεται! :bigemo_harabe_net-113::bigemo_harabe_net-113:

Αλήθεια πόσο ζουν τα tang;

Καπου διαβασα οτι φτανουν μεχρι 15 χρονακια...!!χωρις να ειμαι σιγουρος

Σωστοοοοοοτατος ο βασιλης!

Ενυδρειακα με καλες συνθηκες θα φτασουν τα 8-12 και στη φυση 15+

Εγω ξερω ενα ψαρι που εχει περασει στην μεταθανατο ζωη!!αλλα αυτο ειναι ενα αλλο θεμα που πρεπει να το παρουσιασω καποια στιγμη αυτο το θαυμα της φυσης!

Τι γίνεται εδώ και εγώ κοιμάμαι;Το στήσιμο καταπληκτικό και το ψαράκι θεϊκό.Απολαμβάνει βλέπω το ενυδρείο και παρατηρώ τρελή ανάπτυξη σε ενάμιση χρόνο.Μπράβο ρε Μιχάλη.Βέβαια σημαντικό ρόλο παίζει και ότι είναι μόνος του.Άστον στην ησυχία του Μιχάλη μα δε θέλει παρέα.

Το πολυπόθητο update, από όλο το φορουμ νομίζω, εγινε γεγονός...και εγώ το είδα μία μέρα μετά...(μία μέρα δεν μπήκα και πρωι πρωί ..ανοιξε το μάτι μου...) Τα λόγια είναι περιττά, τα είπαν οι προηγούμενοι. Τρεις σελίδες Posts...

Ενυπωσιακό ευνδρείο..και pet ....Να δούμε και το sump να έχουμε συνολική εικόνα, όμως...

To σπασμένο κοράλι πότε το έβαλες πότε κοκκίνισε ...ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ που μας ανοίγεις τα μάτια...

Καλημερα.. ειχα στο μυαλό μου να αλλαξω εξολοκλήρου την βαση και να κανω κ νεο sump αλλα μαλλον η αλλαγη της βασης θα γινει οταν και εαν ποτε αλλαξω τελειως aquascape ή στησιμο ή ενυδρειο..

Προς το πσρων μαλλον θα αρκεστώ να αλλαξω το τεραστιων διαστασεων άχρηστο sump μου...

Το main ειναι 120χ65χ60 και το sump 105χ58χ45 με τρια χωρισματα και έξτρα δοχειο αναπληρωσης 40 λιτρων. Στη ουσια το sump ειναι αδειο.. μεσα εχω μονο το ΑΤΙ τους 2 phosban και την αντλια επιστροφής... μου ειναι αχρηστο τοσο μεγαλο πραγμα εκει μεσα και σκέφτομαι να το αλλαξω με ενα πολυ μικροτερο να χωραει ο εξοπλισμος μου ισα σια και μια καλη αναπληρωση.Το θεμα είναι αν θα κανω ενα χωρισμα με bubble trap μετα το ΑΤΙ ή αν θα το αφησω ολο χωρις χωρισματα... θα δειξει.. :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...