lykourgos 13 Οκτωβρίου 2013 #576 Share 13 Οκτωβρίου 2013 Ακόμα και όλα τα κοράλια να χάσει ο Μιχάλης τώρα που γράφω , σε μία ώρα θα έχει τόσα κοράλια από όλους μας, που θα χρειαστεί μεγαλύτερο ενυδρείο. Συνέχισε να '' παίζεις '' αφού έχεις χρόνο και όρεξη και άσε εμάς να σε διαβάζουμε , χαλαρώνοντας το Κυριακάτικο απόγευμά μας. Παναγιώτης είσαι ωραίος!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaskappa 13 Οκτωβρίου 2013 #577 Share 13 Οκτωβρίου 2013 Πόσο μπροστά είσαι ρε Παναγιώτη!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 13 Οκτωβρίου 2013 #578 Share 13 Οκτωβρίου 2013 Ακόμα και όλα τα κοράλια να χάσει ο Μιχάλης τώρα που γράφω , σε μία ώρα θα έχει τόσα κοράλια από όλους μας, που θα χρειαστεί μεγαλύτερο ενυδρείο. Συνέχισε να '' παίζεις '' αφού έχεις χρόνο και όρεξη και άσε εμάς να σε διαβάζουμε , χαλαρώνοντας το Κυριακάτικο απόγευμά μας. Παναγιώτης +1000 Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 13 Οκτωβρίου 2013 #579 Share 13 Οκτωβρίου 2013 Ποιος είναι ο λόγος που θες να βάλεις biopellets; Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaskappa 13 Οκτωβρίου 2013 #580 Share 13 Οκτωβρίου 2013 Ποιος είναι ο λόγος που θες να βάλεις biopellets; Θέλει να βγάλει χρώμα το παιδί...και ταυτόχρονα να μας πετάξει τα μάτια έξω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 13 Οκτωβρίου 2013 Author #581 Share 13 Οκτωβρίου 2013 Ακόμα και όλα τα κοράλια να χάσει ο Μιχάλης τώρα που γράφω , σε μία ώρα θα έχει τόσα κοράλια από όλους μας, που θα χρειαστεί μεγαλύτερο ενυδρείο. Συνέχισε να '' παίζεις '' αφού έχεις χρόνο και όρεξη και άσε εμάς να σε διαβάζουμε , χαλαρώνοντας το Κυριακάτικο απόγευμά μας. Παναγιώτης Να'σαι καλα βρε παναγιωτη...δεν εχω κατι αλλο να πω...θα ειναι λιγο! Ευχαριστω και τα υπολοιπα παιδια με τα + Εσυ την εκανες την αλλαγη που σκεφτοσουν? Κριμα που δεν ηρθες στη συναντηση εχθες να σε γνωριζαμε και να μας γνωριζες απο κοντα. Σε θερμοπαρακαλω,να το προσπαθησεις για την επομενη Ποιος είναι ο λόγος που θες να βάλεις biopellets; Μακη μου οπως ειπε και ο κωστας ο βασικοτερος λογος ειναι οτι θελω να τραβηξω λιγο παραπανω τα χρωματα αλλα με εναν υγειη και μακροπροσθεσμο(οσο μπορει να γινει αυτο,αφου εμεις κανουμε σχεδια και ο θεος γελαει) τροπο. Τωρα με το σπασμενο κοραλι, πρεπει αναγκαστικα να εχω καποια μεθοδο απομακρυνσης ολων αυτων που μπορει να "βαρυνουν" τις τιμες του νερου μου. Το sump τελικα θα το κανω 80x20x40 και χωρις χωρισματα. Μακροστενο,απλο και λειτουργικο. Θα μπουν εκει οι σωληνες επιστροφης,το skimmer,ακολουθως ο ριακτορας, ο θερμοστατης και η αντλια επιστροφης. Το παλεψα οσο μπορουσα ωστε να μην το ξαναβαλω,αλλα ποσα πραγματα να χωρεσουν πια σε αυτη την υπερχειληση Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 14 Οκτωβρίου 2013 #582 Share 14 Οκτωβρίου 2013 Ναι ειναι μορφη!Τον εχω περιπου 9-10 μηνες και ηρθε οσο πιο μικρος γινεται. Το τι φαπες εφαγε στην αρχη απο τον αχιλλεα δεν λεγεται! Απλα δεν το πιστευα αυτο που εβλεπα. Σχεδον νεκρος(ηταν τυχερος) επεσε σε μια σπηλιτσα που δεν εφτανε ο αλλος και ενω περιμενα να βγαλω το πτωμα,σιγα σιγα και δειλα εβγαινε...τον συνηθισε μετα και τον αφησε. Οχι δεν εριξα τιποτα και ομως καθημερινα βλεπω παλι ενα χαμο απο κωπιποδα και τον μανταρινο να μην εχει αδυνατισει καθολου. Βεβαια τρωει και απο τα coldpods της Nyos που ριχνω οποτε παιρνει τροφη απο καπου μεχρι να αποκατασταθει παλι ο πλυθησμος των κωπιποδων κτλ. Αν βλεπεις οτι εχει αρκετη ζωη ο βραχος σου δεν χανεις και κατι να τον δοκιμασεις. Και αν τον δεις να αδυνατιζει τον δινεις καπου αλλου,αλλα νομιζω πως θα εισαι οκ Καλημέρα Μιχάλη,εκπληκτικό το έχεις κάνει το ενυδρείο πάλι,μια ερώτηση:το coldpods το ρίχνεις για να τραφούν τα κοράλλια;Για τα sps ρωτάω γιατί ξέρω ότι κάνει για τα lps σίγουρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 14 Οκτωβρίου 2013 Author #583 Share 14 Οκτωβρίου 2013 Καλημερα γρηγορη!Σε ευχαριστω πολυ φιλε μου! Ναι το ριχνω και για τα sps. Το υγρο που εχει μεσα ειναι πολυ πλουσιο σε διαφορα συστατικα,οποτε τρεφονται και αυτα(κυριως πλανγκτον και πολλα αλλα). Ανα διαστηματα εχω δει πολυποδες απο ακρο να πιανουν και απο αυτα τα μικρα κομματακια. Εχεις απολυτο δικιο σε αυτο που λες για τα lps. Οποτε βαριεμαι να ξεπαγωνω κυβακια και να ανοιγω μπουκαλακια,αυτη ειναι η τροφη που θα ριξω.Τα εχει ολα. Απο τα κομματακια τρωει και ο αχιλλεας,εκτος απο τον μανταρινο,αλλα ειναι σαν να ψαχνει ψυλλους στ' αχυρα Εχει πολυ πλακα...την πρωτη φορα που τον ειδα να τα ψαχνει για να τα φαει νομιζα πως ειχε παθει εγκεφαλικο....σαν ψαρακι με "ειδικες ικανοτητες" εκανε Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 14 Οκτωβρίου 2013 #584 Share 14 Οκτωβρίου 2013 Έχεις δει διαφορά στην ανάπτυξη γιατί έχω ακούσει καλά λόγια για αυτό το προϊόν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 15 Οκτωβρίου 2013 Author #585 Share 15 Οκτωβρίου 2013 Καλημερα! Γρηγορη μου δεν το χρησιμοποιησα ποτε μονο του ωστε να χρεωθει αποκλειστικα αυτο τα αποτελεσματα. Οτι και να σου πω θα ειναι ψεμα αφου παραλλλα με αυτο εβαζα και αλλα προσθετα Το μονο που μπορω να πω σιγουρα ειναι οτι οι αντιδρασεις ολων των κοραλιων εκεινη τη συγκεκριμενη στιγμη που το ριχνω ειναι πολυ θετικη(αμεση προεκταση στους πολυποδες και για αρκετη ωρα) και οτι ενω το σκιμμερ το αφηνω ανοιχτο δεν δειχνει να επιρρεαζεται μαζευοντας περισσοτερη βρωμα. Δεν εισαι και κοντα να σου εδινα λιγο να το τεσταρεις πριν το παρεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 15 Οκτωβρίου 2013 #586 Share 15 Οκτωβρίου 2013 Την κυκλοφορια Μιχαλη την κλεινεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 15 Οκτωβρίου 2013 Author #587 Share 15 Οκτωβρίου 2013 Οχι νικο μου,ποτε δεν την κλεινω οτι και να ταισω. Τα κοραλια μεγαλωνουν παντα προς τα εκει οπου θα παρουν το φως που χρειαζονται και κυριως προς τα εκει που υπαρχει η καταλληλη ροη,η οποια τους φερνει την περισσοτερη τροφη. Αν κοψω την ροη για να ταισω ειναι σαν να ακυρωνω το τελευταιο. Ουτε night mode,ουτε τιποτα. Αν εκανα βεβαια target feeding(που δεν κανω ποτε) φυσιολογικα θα τη σταματαγα Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΜΑΝΤΑΛ 15 Οκτωβρίου 2013 #588 Share 15 Οκτωβρίου 2013 Μιχάλη, έβγαλα τον αραγωνίτη όσο μπορούσα , αλλα έκανα αλλαγές και στον βράχο ... τον κατέβασα στο ύψος του μισού ενυδρείου. Έβγαλα τις tunze 6025 ( 2800l/h ) και έβαλα 2 jebao 25 ( 8000l/h ) και ξανάρχισα τα αμινοξέα λόγω του ότι , όπως όλοι οι reefades '' δεν έχω τα χρώματα που θέλω ''. Θα ξαναβάλω , όμως , αραγωνίτη διότι νομίζω ότι δεν έχω την φωτεινότητα που είχα ..( επιμένει και η γυναίκα μου !!!!! ) Αυτά σε γενικές γραμμές. Δεν έρχομαι στα event λόγω έλλειψης χρόνου , είχα έρθει όμως στο μεγάλο event στο Μοσχάτο. Σε ευχαριστώ για την πρόσκληση , θα βρεθούμε σύντομα. Παναγιώτης Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaskappa 15 Οκτωβρίου 2013 #589 Share 15 Οκτωβρίου 2013 Παναγιώτη η αλλαγή της κυκλοφορίας με jebao είναι τεράστιο update για το ενυδρείο σου!Σε ποιο mode τις δουλεύεις;Υπόψιν πως χρειάζονται αρκετά συχνά καθάρισμα γιατί πέφτει αισθητά η απόδοση τους!Κατά τα άλλα,είναι καταπληκτικοί κυκλοφορητές...πάντα σε σχέση με την τιμή τους! Επίσης θα σε συμβούλευα να μην βάλεις τους σένσορες για την νυχτερινή λειτουργία....! ΥΓ.Μιχάλη σόρι για το ξεκατίνιασμα του θέματος! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΜΑΝΤΑΛ 15 Οκτωβρίου 2013 #590 Share 15 Οκτωβρίου 2013 Παναγιώτη η αλλαγή της κυκλοφορίας με jebao είναι τεράστιο update για το ενυδρείο σου!Σε ποιο mode τις δουλεύεις;Υπόψιν πως χρειάζονται αρκετά συχνά καθάρισμα γιατί πέφτει αισθητά η απόδοση τους!Κατά τα άλλα,είναι καταπληκτικοί κυκλοφορητές...πάντα σε σχέση με την τιμή τους! Επίσης θα σε συμβούλευα να μην βάλεις τους σένσορες για την νυχτερινή λειτουργία....! ΥΓ.Μιχάλη σόρι για το ξεκατίνιασμα του θέματος! ΟΚ Ευχαριστώ πμ : περιμένω και μια τρίτη!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daedalus 15 Οκτωβρίου 2013 #591 Share 15 Οκτωβρίου 2013 Μπράβο φίλε Μιχάλη ωραίες η φωτογραφίες από όσο μπορώ να διακρίνω εύχομαι να σου πάνε όλα καλά..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΜΑΝΤΑΛ 16 Οκτωβρίου 2013 #592 Share 16 Οκτωβρίου 2013 Παναγιώτη η αλλαγή της κυκλοφορίας με jebao είναι τεράστιο update για το ενυδρείο σου!Σε ποιο mode τις δουλεύεις;Υπόψιν πως χρειάζονται αρκετά συχνά καθάρισμα γιατί πέφτει αισθητά η απόδοση τους!Κατά τα άλλα,είναι καταπληκτικοί κυκλοφορητές...πάντα σε σχέση με την τιμή τους! Επίσης θα σε συμβούλευα να μην βάλεις τους σένσορες για την νυχτερινή λειτουργία....! ΥΓ.Μιχάλη σόρι για το ξεκατίνιασμα του θέματος! Το mode ρυθμίζω ανάλογα με τα κέφια μου , έχουν παίξει όλα αλλά πάντα στο S1. Σένσορες δεν έχω βάλει. Θέλουν καθάρισμα σίγουρα όπως άλλωστε θέλανε και οι tunze που είχα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
POLYCHRONAKIS NIKOS 16 Οκτωβρίου 2013 #593 Share 16 Οκτωβρίου 2013 Οχι νικο μου,ποτε δεν την κλεινω οτι και να ταισω. Τα κοραλια μεγαλωνουν παντα προς τα εκει οπου θα παρουν το φως που χρειαζονται και κυριως προς τα εκει που υπαρχει η καταλληλη ροη,η οποια τους φερνει την περισσοτερη τροφη. Αν κοψω την ροη για να ταισω ειναι σαν να ακυρωνω το τελευταιο. Ουτε night mode,ουτε τιποτα. Αν εκανα βεβαια target feeding(που δεν κανω ποτε) φυσιολογικα θα τη σταματαγα Επιτέλους ότι σωστότερο έχω ακούσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 16 Οκτωβρίου 2013 #594 Share 16 Οκτωβρίου 2013 Καλημερα! Γρηγορη μου δεν το χρησιμοποιησα ποτε μονο του ωστε να χρεωθει αποκλειστικα αυτο τα αποτελεσματα. Οτι και να σου πω θα ειναι ψεμα αφου παραλλλα με αυτο εβαζα και αλλα προσθετα Το μονο που μπορω να πω σιγουρα ειναι οτι οι αντιδρασεις ολων των κοραλιων εκεινη τη συγκεκριμενη στιγμη που το ριχνω ειναι πολυ θετικη(αμεση προεκταση στους πολυποδες και για αρκετη ωρα) και οτι ενω το σκιμμερ το αφηνω ανοιχτο δεν δειχνει να επιρρεαζεται μαζευοντας περισσοτερη βρωμα. Δεν εισαι και κοντα να σου εδινα λιγο να το τεσταρεις πριν το παρεις Το παρήγγειλα ήδη και το περιμένω Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 17 Οκτωβρίου 2013 Author #595 Share 17 Οκτωβρίου 2013 (edited) Μιχάλη, έβγαλα τον αραγωνίτη όσο μπορούσα , αλλα έκανα αλλαγές και στον βράχο ... τον κατέβασα στο ύψος του μισού ενυδρείου. Έβγαλα τις tunze 6025 ( 2800l/h ) και έβαλα 2 jebao 25 ( 8000l/h ) και ξανάρχισα τα αμινοξέα λόγω του ότι , όπως όλοι οι reefades '' δεν έχω τα χρώματα που θέλω ''. Θα ξαναβάλω , όμως , αραγωνίτη διότι νομίζω ότι δεν έχω την φωτεινότητα που είχα ..( επιμένει και η γυναίκα μου !!!!! ) Αυτά σε γενικές γραμμές. Δεν έρχομαι στα event λόγω έλλειψης χρόνου , είχα έρθει όμως στο μεγάλο event στο Μοσχάτο. Σε ευχαριστώ για την πρόσκληση , θα βρεθούμε σύντομα. Παναγιώτης Μεγεια τις αντλιες παναγιωτη και τις αλλαγες! Φιλε αν η γυναικα λεει κατι για το ενυδρειο,να ξερεις....εχει παντα δικιο!! Θα χαρουμε πολυ να σε δουμε ξανα απο κοντα και να σε γνωρισω και εγω παναγιωτη! Μπράβο φίλε Μιχάλη ωραίες η φωτογραφίες από όσο μπορώ να διακρίνω εύχομαι να σου πάνε όλα καλά..... Ευχριστω φιλε μου δημητρη Επιτέλους ότι σωστότερο έχω ακούσει. Θεωρω την κυκλοφορια του νερου το πιο σημαντικο κομματι σε ενα ενυδρειο νικο. Οχι μονο οσον αφορα στην διατροφη των κοραλιων Το παρήγγειλα ήδη και το περιμένω Καλως να σου ερθει φιλε γρηγορη Έγινε επεξεργασία 17 Οκτωβρίου 2013 - mad23 Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannisss 20 Οκτωβρίου 2013 #596 Share 20 Οκτωβρίου 2013 κανα νεο ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
toyomania8617 11 Νοεμβρίου 2013 #597 Share 11 Νοεμβρίου 2013 Καλημερα ωρε μιχαλιω...που χαθηκες εσυ..........???Ολα καλα μαν?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaskappa 11 Νοεμβρίου 2013 #598 Share 11 Νοεμβρίου 2013 Καλά ρε παιδιά που χάθηκε;Τρεις μέρες έχει να κάνει πόστ!Μπορεί να έφυγε πσκ το παιδί μας!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
toyomania8617 11 Νοεμβρίου 2013 #599 Share 11 Νοεμβρίου 2013 Εγω αναφερομαι κωστα για το δικο του θεμα...καμμια φωτο κατι της.........να παρουμε ματι!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 11 Νοεμβρίου 2013 Author #600 Share 11 Νοεμβρίου 2013 (edited) κανα νεο ?? Εχω τρεξιματακια μουτρο και μεσα σε αυτα κολλαγα και τις αλλαγες του ενυδρειου Μολις τελειωσω με τα τρεξιματα θα βαλω και φωτο...και θα ειναι πολλες πολλες γιατι το εχω το θεμα μου με τις φωτο! Μακαρι να μπορουσα να βγαλω και της προκοπης...χαχα Καλημερα ωρε μιχαλιω...που χαθηκες εσυ..........???Ολα καλα μαν?? Κωσταραααααα μου,ολα καλα μαν! Τρεξιματακια φιλε μου καλε που περιορισαν το χρονο μου για το ιντερνετ. Καλά ρε παιδιά που χάθηκε;Τρεις μέρες έχει να κάνει πόστ!Μπορεί να έφυγε πσκ το παιδί μας!!! Οταν μπορω την κανω κωσταρα να παιρνω και καμια ανασα καθαρου αερα! Ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον σας παιδες! Γενικα φοβαμαι να τελειωσω τα τρεξιματακια μου γιατι μετα θα εχω πολλα να αναπληρωσω απο τα update! Το μακροστενο sump χωρις διαμερισματα δουλευει αψογα αφηνοντας το πεντακαθαρο χωρις κοπο και πολυ καλη-ομοιομορφη ροη,αλλαξα skimmer για να μπορω να ανταπεξελθω στην "παραγωγη" των Pellet και εκανα τρελλη diy-α στον ριακτορα η οποια δουλεψε απιιιιστυετα....οπως ειπα σε φιλο,δεν εβαζα ουτε τσιχλα στοιχημα οτι θα πετυχαινα τετοια αναδευση!! Και εχω φωτο sps(ειδικα μια stag ειναι απιστευτη) με την αναπτυξη ενω τα βραδυνα ταισματα τα εχω σταματησει απο την αρχη του rescape. Τεσπα...θα ενημερωσω αναλυτικα μολις παρω μερικες ανασες edit Να πω και τα μπραβο μου σε κατι ενυδρεια που πανε καθε μερα και καλυτερα και χαιρομαι αφανταστα!!!! Πραγματικα εχω μεινει με ανοιχτο το στομα με την εξελιξη μερικων ενυδρειων... Έγινε επεξεργασία 11 Νοεμβρίου 2013 - mad23 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος