Bloster 9 Οκτωβρίου 2013 #551 Share 9 Οκτωβρίου 2013 Μιχάλη ότι και να πούμε πραγματικά πιστεύω ότι είναι λίγο!!! Βαλε μια ολόκληρη βρε απατεώνα να πάρουμε μάτι και ιδέεςκαι να..... :bigemo_harabe_net-91: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωστας Τ 9 Οκτωβρίου 2013 #552 Share 9 Οκτωβρίου 2013 (edited) Μιχαλη οτι και να σου πω ειναι λιγο. μετα απο τετοια αλλαγη και το ενυδρειο απο αποψη υγειας κοραλιων και του αχιλλεα ειναι σαν να μην αλλαξε τιποτα. μπραβο ρε φιλε. βαλε μας και μια γενικη να γουσταρουμε. Έγινε επεξεργασία 9 Οκτωβρίου 2013 - Κωστας Τ Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 9 Οκτωβρίου 2013 Author #553 Share 9 Οκτωβρίου 2013 Να'σαι καλα κωστα μου,ευχαριστω πολυ φιλε! Ρε συ αυτες οι φωτο δεν ειναι τωρινες.Ειναι μεχρι και ενα μηνα πριν,απο καποια κοραλια που ειχα απο μικρα μεχρι και την ωρα που εκανα το rescape,ωστε να φανει η αναπτυξη-εξελιξη τους. Αρκετα απο αυτα που ειναι στις φωτο τα κρατησα και στην αλλαγη που εγινε και οταν θα δωσω στο ενυδρειο την τελικη μορφη που θελω να εχει θα ανεβασω και αλλες αναλογες φωτο(και φυσικα ολοκληρου του ενυδρειου). Οντως ομως -δοξα τω θεο- τα κοραλια περα απο τις πρωτες μερες δεν καταλαβαν και πολλα. Η αλλαγη εχει γινει εδω και ενα μηνα και σχεδον καθε μερα αλλαζω και κατι(κυριως θεσεις στα κοραλια) :bigemo_harabe_net-111: Οταν σταθεροποιηθουν τα πραγματα θα ανεβασω φωτο.Κραταω καθμερινα φωτο ωστε να φαινονται και οι αλλαγες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 9 Οκτωβρίου 2013 Author #554 Share 9 Οκτωβρίου 2013 Μιχάλη ότι και να πούμε πραγματικά πιστεύω ότι είναι λίγο!!! Βαλε μια ολόκληρη βρε απατεώνα να πάρουμε μάτι και ιδέεςκαι να..... :bigemo_harabe_net-91: Να'σαι καλα γιαννη,σε ευχαριστω παρα πολυ! Μολις τελειωσω οριστικα με τις αλλαγες και θα βαζω χερι μεσα μονο για να ταιζω τοτε θα ανεβασω. Μην ανησυχεις,μετα θα παρακαλας να σταματησω τις φωτο. Και να πω στον φιλαρακο που νομιζει πως εχω φαει "σουπα" και δεν ανεβαζω φωτο οτι θα στεναχωρηθει συντομα και θα κερναει φαγοποτι σε μπυραρια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωστας Τ 9 Οκτωβρίου 2013 #555 Share 9 Οκτωβρίου 2013 Να'σαι καλα κωστα μου,ευχαριστω πολυ φιλε! Ρε συ αυτες οι φωτο δεν ειναι τωρινες.Ειναι μεχρι και ενα μηνα πριν,απο καποια κοραλια που ειχα απο μικρα μεχρι και την ωρα που εκανα το rescape,ωστε να φανει η αναπτυξη-εξελιξη τους. Αρκετα απο αυτα που ειναι στις φωτο τα κρατησα και στην αλλαγη που εγινε και οταν θα δωσω στο ενυδρειο την τελικη μορφη που θελω να εχει θα ανεβασω και αλλες αναλογες φωτο(και φυσικα ολοκληρου του ενυδρειου). Οντως ομως -δοξα τω θεο- τα κοραλια περα απο τις πρωτες μερες δεν καταλαβαν και πολλα. Η αλλαγη εχει γινει εδω και ενα μηνα και σχεδον καθε μερα αλλαζω και κατι(κυριως θεσεις στα κοραλια) :bigemo_harabe_net-111: Οταν σταθεροποιηθουν τα πραγματα θα ανεβασω φωτο.Κραταω καθμερινα φωτο ωστε να φαινονται και οι αλλαγες. οκ.αναμενουνουμε με αγωνια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 9 Οκτωβρίου 2013 Author #556 Share 9 Οκτωβρίου 2013 Κι εγώ μαζί σου!Αν μας περιμένει και με κανένα σουβλάκι,εκεί κι αν είμαι μέσα!Μιχάλη να κανονήσουμε να πάρω την φωτογραφική και να'ρθω να τα πούμε από κοντά....πρέπει κιόλας! Tωρα το ειδα κωστα,συγνωμη που αργησα ν'απαντησω! Θα κανονισουμε μολις βρω χρονο απο κατι τρεξιματακια που εχω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 10 Οκτωβρίου 2013 Author #557 Share 10 Οκτωβρίου 2013 Τραβωντας τις καθημερινες πλεον φωτο βγηκαν και αυτες που δεν μπορεσα να αντισταθω να μοιραστω! Αντε να δω ποτε θα μαθω να βγαζω φωτο η' να παρω αυτη τη φωτογραφικη που τοσο καιρο σκεφτομαι :bigemo_harabe_net-111: Απο 1043 by mad23_, on Flickr Απο 1044 by mad23_, on Flickr Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaskappa 10 Οκτωβρίου 2013 #558 Share 10 Οκτωβρίου 2013 Παλικάρι ο μανδαρίνος!Για την μόντι τα λόγια πλέον είναι περιττά!Μιχάλη πόσο καιρό τον έχεις;Πρόσθεσες κοπίποδα τώρα με το rescape;Σκέφτομαι να βάλω κι εγώ για πρώτη φορά έναν μετά από τρία χρόνια ενασχόλησης μου με τα αλάτια,αλλά ακόμα δεν είμαι σίγουρος ότι έχω τις κατάλληλες συνθήκες στον κύβο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 10 Οκτωβρίου 2013 Author #559 Share 10 Οκτωβρίου 2013 Ναι ειναι μορφη!Τον εχω περιπου 9-10 μηνες και ηρθε οσο πιο μικρος γινεται. Το τι φαπες εφαγε στην αρχη απο τον αχιλλεα δεν λεγεται! Απλα δεν το πιστευα αυτο που εβλεπα. Σχεδον νεκρος(ηταν τυχερος) επεσε σε μια σπηλιτσα που δεν εφτανε ο αλλος και ενω περιμενα να βγαλω το πτωμα,σιγα σιγα και δειλα εβγαινε...τον συνηθισε μετα και τον αφησε. Οχι δεν εριξα τιποτα και ομως καθημερινα βλεπω παλι ενα χαμο απο κωπιποδα και τον μανταρινο να μην εχει αδυνατισει καθολου. Βεβαια τρωει και απο τα coldpods της Nyos που ριχνω οποτε παιρνει τροφη απο καπου μεχρι να αποκατασταθει παλι ο πλυθησμος των κωπιποδων κτλ. Αν βλεπεις οτι εχει αρκετη ζωη ο βραχος σου δεν χανεις και κατι να τον δοκιμασεις. Και αν τον δεις να αδυνατιζει τον δινεις καπου αλλου,αλλα νομιζω πως θα εισαι οκ Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 10 Οκτωβρίου 2013 #560 Share 10 Οκτωβρίου 2013 Τραβωντας τις καθημερινες πλεον φωτο βγηκαν και αυτες που δεν μπορεσα να αντισταθω να μοιραστω! Αντε να δω ποτε θα μαθω να βγαζω φωτο η' να παρω αυτη τη φωτογραφικη που τοσο καιρο σκεφτομαι :bigemo_harabe_net-111: Απο 1043 by mad23_, on Flickr Απο 1044 by mad23_, on Flickr όλα τα λεφτα ειναι να τα χαίρεσαι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 10 Οκτωβρίου 2013 Author #561 Share 10 Οκτωβρίου 2013 Να'σαι καλα λυκο,ευχαριστω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 10 Οκτωβρίου 2013 #562 Share 10 Οκτωβρίου 2013 H προοδος αναπτυξης ξεπερνα το φανταστικο.Μπραβο Μιχαλη Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 10 Οκτωβρίου 2013 Author #563 Share 10 Οκτωβρίου 2013 Να'σαι καλα στρατο!Ευχαριστω πολυ φιλε! Ελπιζω να συνεχισουν ετσι και μετα το rescape αν και βασικα αυτη τη φορα θελω να προσπαθησω περισσοτερο στα χρωματα και οχι τοσο στην αναπτυξη. Γι'αυτο σκεφτομαι να ξαναβαλω πανω το sump ωστε να παιξω η' με zeovit η' με pellets και βλεπουμε. Αυτα ειναι σκεψεις βεβαια γιατι πραγματικα απολαμβανα το ποσο ευκολη ηταν η συντηρηση του ενυδρειου και τα παραπανω ισως με "χωνουν" πιο πολυ αλλα....τεσπα θα δουμε Thanks και παλι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 10 Οκτωβρίου 2013 #564 Share 10 Οκτωβρίου 2013 Να'σαι καλα στρατο!Ευχαριστω πολυ φιλε! Ελπιζω να συνεχισουν ετσι και μετα το rescape αν και βασικα αυτη τη φορα θελω να προσπαθησω περισσοτερο στα χρωματα και οχι τοσο στην αναπτυξη. Γι'αυτο σκεφτομαι να ξαναβαλω πανω το sump ωστε να παιξω η' με zeovit η' με pellets και βλεπουμε. Αυτα ειναι σκεψεις βεβαια γιατι πραγματικα απολαμβανα το ποσο ευκολη ηταν η συντηρηση του ενυδρειου και τα παραπανω ισως με "χωνουν" πιο πολυ αλλα....τεσπα θα δουμε Thanks και παλι Οτι θα αλλαξουν τα δεδομενα θα αλλαξουν.Δοκιμασε το αν νομιζεις οτι εχεις τον παραπανω χρονο που θα χρειαστει Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 10 Οκτωβρίου 2013 Author #565 Share 10 Οκτωβρίου 2013 (edited) Εχεις δικιο στρατο,ειδικα τον πρωτο καιρο θα θελουν πολυ προσοχη γιατι ειδικα τα Pellets,κυριως στην αρχη,δεν συγχωρουν λαθη. Τωρα ψαχνω για ριακτορες και γενικα διαστασεις του sump και αν δω να με κουραζουν θα το συνεχισω οπως πριν...απλα πραγματακια χωρις πολυ ταλαιπωρια Έγινε επεξεργασία 10 Οκτωβρίου 2013 - mad23 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaskappa 10 Οκτωβρίου 2013 #566 Share 10 Οκτωβρίου 2013 Αυχίσαμεεεεε.....βάλε sump,βάλε ριάκτορες,πρόσεχε τα πέλετς.....κι όλα αυτά για λίγο παραπάνω χρώμα!Μιχάλη άσε το ενυδρείο όπως είναι!Πάει σφαίρα το πράμα μην το σκαλίζεις! ΥΓ.Πάντως και να το σκαλίσεις,εσένα δεν σε φοβάμαι...πάλι τα μάτια έξω θα μας πετάξεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giovanni 10 Οκτωβρίου 2013 #567 Share 10 Οκτωβρίου 2013 Δωσε μου 1 λογο για να βαλεις pellet... τεκμηριωμενα εεεε.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaskappa 10 Οκτωβρίου 2013 #568 Share 10 Οκτωβρίου 2013 Δωσε μου 1 λογο για να βαλεις pellet... τεκμηριωμενα εεεε.... +εκατονπενηντατρισσεκατομμυρια και βάλε.....! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy_Beaver 11 Οκτωβρίου 2013 #569 Share 11 Οκτωβρίου 2013 Μιχάλη έχω έναν ριάκτορα ΑΤΒ για ζεόλιθο-πέλλετς.Αν θες σφύρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 11 Οκτωβρίου 2013 Author #570 Share 11 Οκτωβρίου 2013 Αυχίσαμεεεεε.....βάλε sump,βάλε ριάκτορες,πρόσεχε τα πέλετς.....κι όλα αυτά για λίγο παραπάνω χρώμα!Μιχάλη άσε το ενυδρείο όπως είναι!Πάει σφαίρα το πράμα μην το σκαλίζεις! ΥΓ.Πάντως και να το σκαλίσεις,εσένα δεν σε φοβάμαι...πάλι τα μάτια έξω θα μας πετάξεις! Μου αρεσει να αλλαζω-δοκιμαζω γενικοτερα πραγματα κωστα. Με κραταει σε εγρηγορση και βλεπω στην πραξη τι δουλευει-αν δουλευει-πως κτλ κτλ Παντα με οτι και να πειραματιστεις υπαρχει ενας κινδυνος αλλα προσπαθω οσο μπορω να ειμαι απο πανω οταν τεσταρω κατι ωστε αν εχει αρνητικα αποτελεσματα να το προλαβω(οσο μπορω τουλαχιστον). Ευχαριστω για τα καλα σου λογια Δωσε μου 1 λογο για να βαλεις pellet... τεκμηριωμενα εεεε.... Γιατι ετσι θελω.... Γιανναρε πριν στο bare bottom τα πραγματα ηταν ευκολα αφου το να σιφωναρεις τα detritus κτλ κτλ ειναι στην ουσια μια μεθοδο χειροκινητης φιλτρανσης. Τωρα για αισθητικους λογους εχω βαλει σπασμενο κοραλι και οπως ειναι λογικο θα εχω μεγαλυτερη "βρωμα" στο ενυδρειο(detritus,οργανικα κτλ κτλ). Αυτα θελω να εχω καποιο τροπο αφαιρεσης-ελεγχου τους οποτε κατι πρεπει να εφαρμοσω και απο αυτα που σκεφτομουν αυτα που δεν εχω δοκιμασει σε βαθος χρονου ειναι zeovit και pellets. Κατεληξα στα Pellets γιατο το zeovit κατα την ταπεινη μου αποψη ειναι μια επικινδυνη μεθοδος που παει τα κοραλια στα ακρα τους και μπορει να σου φερει τουμπα ολο το ενυδρειο ανα πασα στιγμη.Ειναι πολυ λιγα τα ενυδρεια που εχω δει να δουλευουν με full zeovit μεθοδο και να εχουν βαθος χρονικα(1-2-3 χρονια π.χ) Επισης ειναι και πανακριβη μεθοδος αφου αν τα αγορασεις ολα αυτα τα μαγικαμπουκαλακια που χρειαζονται θες αρκετα χρηματα. Τα pellets ειναι μια πιο φθηνη και σχετικα λιγοτερο επικινδυνη μεθοδος. Και το παραπανω ταισμα που απαιτει δεν ειναι απαραιτητο να γινεται με συγκεκριμενα προιοντα οπως το zeovit. Αυτα,πολυ επιγραμμματικα για το γιατι επελεξα τα pellets σε σχεση με το zeovit. Ενας ακομα λογος ειναι-εκτος απο το οτι θα θελω καποια μεθοδο φιλτρανσης τωρα με το σπασμενο κοραλι- ειναι οτι θελω να το τραβηξω -δοκιμασω λιγο παραπανω με τα χρωματα των κοραλιων. Ετσι απλα οπως ηταν πριν το 70% των κοραλιων ειχαν πολυ καλα-ικανοποιητικα χρωματα και καποια αλλα(ειδικα αυτα που ειχαν πολυ ιδιαιτερους χρωματισμους) ενω ηταν σε καλη κατασταση δεν ειχαν ολα τα χρωματα τους και σε εντονο βαθμο. Οποτε για να μην ριξω λευκη πετσετα θελω να δοκιμασω να βγαλω τα χρωματα τους. Ο ηλιος που παιρνει το ενυδρειο φως(ειδικα τωρα το χειμωνα) θα αναλαβει το κομματι της αναπτυξης και τα pellets τα χρωματα. Για να μη σε προβληματιζω να σου πω τον καλυτερο λογο...δουλεια δεν ειχε ο "εξω απο 'δω" γλεντουσε τα παιδια του! Μιχάλη έχω έναν ριάκτορα ΑΤΒ για ζεόλιθο-πέλλετς.Αν θες σφύρα Ευχαριστω για την προταση λουκα! Αν αποφασισω να φτιαξω τελικα το sump(που σημαινει οτι θα βαλω και pellets) θα τον αγορασω σιγουρα ... ( σφυραω ) Τα υπολοιπα με π.μ η' αν θελεις και εχεις χρονο(πες και στο νικο και στον τασο),ελατε το σαββατο στη συναντηση να τα πουμε και απο κοντα και να πιουμε καμια μπυριτσα-ρακι κτλ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy_Beaver 11 Οκτωβρίου 2013 #571 Share 11 Οκτωβρίου 2013 Ευχαριστω για την προταση λουκα! Αν αποφασισω να φτιαξω τελικα το sump(που σημαινει οτι θα βαλω και pellets) θα τον αγορασω σιγουρα ... ( σφυραω ) Τα υπολοιπα με π.μ η' αν θελεις και εχεις χρονο(πες και στο νικο και στον τασο),ελατε το σαββατο στη συναντηση να τα πουμε και απο κοντα και να πιουμε καμια μπυριτσα-ρακι κτλ Εγώ σου μίλησα για σφύριγμα όχι για αγορά !Θα μου τον ξεπληρώσεις με φραγκς ! Δυνατή η πρόταση της συνάντησης, αλλά πάω για κατάδυση! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 11 Οκτωβρίου 2013 Author #572 Share 11 Οκτωβρίου 2013 Λουκα πραγματικα με σκλαβωνεις με την προταση σου αλλα δεν μπορω να δεχτω τοσο ακριβο "σφυριγμα" φιλε! Και μονο η κινηση-προθεση σου σημαινει πολλα και το εκτιμω αφανταστα! Θα μιλησουμε απο κοντα να κανονισουμε για τον αγορασω γιατι ειναι πολυ καλη επιλογη και θα δουλεψει καλα! Για τα φραγκς μην το συζητας καν! Με το που αρχισουν να αναπτυσονται μετα το rescape που εγινε,θα ειναι χαρα μου να κοψω! Για τη συναντηση κριμα αλλα οντως η καταδυση ειναι σημαντικος λογος . Καλη βουτια! Αν γινει κατι(κακος καιρος κτλ) και το αναβαλεις και μπορεσουν και τ'αλλα παιδια,θα χαρουμε να τα πουμε απο κοντα. Αλλιως ισχυει για την επομενη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giovanni 11 Οκτωβρίου 2013 #573 Share 11 Οκτωβρίου 2013 Ειπες ειπες ειπες... τελικα το μονο που κρατησα ειναι ... ..δουλεια δεν ειχε ο "εξω απο 'δω" γλεντουσε τα παιδια του! Υγ:Μαζι σου!! Δοκιμασε το... ετσι κ αλλλιως τι εχεις να χασεις??? Μονο μια ντουζινα κοραλια ΝΑ με το συμπαθειο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 13 Οκτωβρίου 2013 Author #574 Share 13 Οκτωβρίου 2013 Τωρα να σου πω πως εχεις αδικο?Ψεματα θα σου πω γιαννη! Ευχαριστω για το ενδιαφερον ρε φιλε,καταλαβαινω τι θες να πεις αλλα θελω να το δοκιμασω και αυτο Και αν δεν τραβηξει γυρναω στα παλια ,γνωστα και απλα! Θα το ξεκινησω με πολυ μικρη ποσοτητα ωστε να ειναι ελεγχομενο και βλεπουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΜΑΝΤΑΛ 13 Οκτωβρίου 2013 #575 Share 13 Οκτωβρίου 2013 Ακόμα και όλα τα κοράλια να χάσει ο Μιχάλης τώρα που γράφω , σε μία ώρα θα έχει τόσα κοράλια από όλους μας, που θα χρειαστεί μεγαλύτερο ενυδρείο. Συνέχισε να '' παίζεις '' αφού έχεις χρόνο και όρεξη και άσε εμάς να σε διαβάζουμε , χαλαρώνοντας το Κυριακάτικο απόγευμά μας. Παναγιώτης Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος