toyomania8617 3 Αυγούστου 2013 #401 Share 3 Αυγούστου 2013 Μιχαλιω να σου ζησει ο ψαρις φιλε....οσο δεν παει!!!!Οσο για τον υφαλο σου ξερεις...............................σπαω μεση!!!! :bigemo_harabe_net-92: Link to comment Share on other sites More sharing options...
POLYCHRONAKIS NIKOS 3 Αυγούστου 2013 #402 Share 3 Αυγούστου 2013 (edited) Kαι εμένα Βαγγέλη το bare bottom δε μου αρέσει αλλά στο συγκεκριμένο ενυδρείο είναι σούπερ.Είναι στημένο όπως ακριβώς πρέπει για γυμνό πάτο και σκέψου να μεγαλώσει η Μερουλίνα αν δε κάνω λάθος που είναι στον πάτο και να απλώσουν κοράλλια όπως μοντιπόρες ούλτραμαν και σούπερμαν.Θα γίνει απίστευτο. Έγινε επεξεργασία 3 Αυγούστου 2013 - POLYCHRONAKIS NIKOS Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ankyv 3 Αυγούστου 2013 #403 Share 3 Αυγούστου 2013 Μιχάλη να σου ζήσει ο μικρός κ να τον χαίρεσε φίλε ξέρω πόσο πολυ σου αρέσει...... Τωρα για το ενυδρειο δεν εχω να πω κ πολλα μακάρι να καταφέρω να φτάσω σε τέτοιο επίπεδο κ εγω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
toyomania8617 4 Αυγούστου 2013 #404 Share 4 Αυγούστου 2013 Μιχαλη που εξαφανιστηκες βρε παιδι....?Διακοπες......................??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis4x4 5 Αυγούστου 2013 #405 Share 5 Αυγούστου 2013 Ο 8ball σε 2 μερες κλεινει 1 χρονο. Ετσι ηρθε ο σπορος πριν 12 μηνες... IMAG0513 by mad23_, on Flickr Και σημερα... image-1375456985171-V by mad23_, on Flickr Και μια φωτο του ενυδρειου(μονο ακτινικες,με κλειστες αντλιες πριν την αλλαγη νερου) σαν επιλογος,απο ενα samsung s3(ποιος θα το ελεγε οτι τοσο καιρο ταλαιπωριομουν τσαμπα με φωτ. μηχανη !) image-1375308778182-V by mad23_, on Flickr Ευχαριστω ολα τα παιδια που ειπατε ενα καλο λογο σε ολες αυτες τις σελιδες. Καλο καλοκαιρι να εχετε ολοι,να προσεχετε τους εαυτους σας και τα ενυδρεια σας. Συνεχιστε να reefαρετε μεχρι τελικης πτωσεως. :bigemo_harabe_net-64: Link to comment Share on other sites More sharing options...
sammy 5 Αυγούστου 2013 #406 Share 5 Αυγούστου 2013 πω! πω! το πιο πολυφωτογραφημένο ποστ! έκανα το λάθος και το ξεκίνησα από την αρχή! ζαλίστηκα :bigemo_harabe_net-111: .. το ενυδρείο τα σπάει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xrusa 6 Αυγούστου 2013 #407 Share 6 Αυγούστου 2013 πολυ όμορφο Μιχάλη πραγματικός υφαλος! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 16 Αυγούστου 2013 Author #408 Share 16 Αυγούστου 2013 φιλαρακι να τον χαίρεσαι τον μαγκα σου!! Να'σαι καλα λυκο μου!ευχαριστω! χιλια χρονια να ζησει, αντε και 30 ποντους. :band: ευχαριστω νικολα μου!Εισαι προστυχος Ένα από τα λίγα γυμνά(bare bottom) ενυδρεία που μου αρέσει.Ωραίο στήσιμο,καλός εξοπλισμός και ωραίο ενυδρείο.Μπράβο. Ευχαριστω πολυ νικο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 16 Αυγούστου 2013 Author #409 Share 16 Αυγούστου 2013 Εγώ ρε παιδιά έχω πάλι αντίθετη γνώμη όσον αφορά το αισθητικό κομμάτι. Μπορεί πρακτικά να προσφέρει ότι προσφέρει, αλλά οπτικά δεν μου αρέσει.... (εννοώ μόνο για τον βυθό)..... Δεν θα μπορούσε να γίνει μια DIY παρέμβαση με τεχνητό βράχο ως υπόστρωμα, όχι βέβαια σαν πλάκα τσιμέντου αλλά με κάποιες ανομοιομορφίες και να "φωλιάζει" ο φυσικός βράχος πάνω σ αυτόν, σαν προέκταση της κορυφής ενός υφάλου δηλαδή, ώστε να δώσει μια πιο φυσική εικόνα..... μου είναι πολύ "ξένο" έτσι !!! Χμμμ μπορεί τον Οκτώβριο που θα ξαναστήσω το ενυδρείο μου να κάνω κάτι τέτοιο, στο μισό τουλάχιστον, γιατί θέλω και τον αραγωνίτη μέσα, λόγω ότι μου αρέσουν κάποιοι οργανισμοί που ζουν σ αυτόν. Αυτα ειναι γουστα βαγγελη μου. Ομολογω πως ειναι αρκετες φορες που σκεφτομαι να ξαναβαλω αμμο αλλα μετα σκεφτομαι αυτα που μου την "δινουν" και το αφηνω ετσι. Ισως στο αμεσο μελλον να ξαναβαλω αφου εχει αρχισει και "πηζει" πολυ το ενυδρειο και δεν μου αρεσουν τα "overcrowded" ενυδρεια.Εχουν αρχισει σχεδο να να μη φαινονται τα νησια και να γινονται ενα. Λεω να το παω πολυ minimal σε κανενα μηνα και αυτο σημαινει οτι θα ξαναβαλω αμμο αφου minimal και bare bottom δεν πολυταιριαζουν στα δικα μου ματια Εχω και καποιες ιδεες που μου εχουν καρφωθει για ενα ιδιαιτερο στησιμο Μιχαλιω να σου ζησει ο ψαρις φιλε....οσο δεν παει!!!!Οσο για τον υφαλο σου ξερεις...............................σπαω μεση!!!! :bigemo_harabe_net-92: χαχα...οποτε βλεπω αυτο το σπαω μεση toyo λιωνω στα γελια(θυμαμαι αυτο για το τσιφτετελι ) Να εισαι καλα φιλε μου και σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια,ειδικα στο πρωτο κομματι Kαι εμένα Βαγγέλη το bare bottom δε μου αρέσει αλλά στο συγκεκριμένο ενυδρείο είναι σούπερ.Είναι στημένο όπως ακριβώς πρέπει για γυμνό πάτο και σκέψου να μεγαλώσει η Μερουλίνα αν δε κάνω λάθος που είναι στον πάτο και να απλώσουν κοράλλια όπως μοντιπόρες ούλτραμαν και σούπερμαν.Θα γίνει απίστευτο. Ευχαριστω και παλι νικο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 16 Αυγούστου 2013 Author #410 Share 16 Αυγούστου 2013 Μιχαλη που εξαφανιστηκες βρε παιδι....?Διακοπες......................??? ξεκουραση toyo μου...ξεκουραση,διακοπαρω :bigemo_harabe_net-64: ευχαριστω disc μου πω! πω! το πιο πολυφωτογραφημένο ποστ! έκανα το λάθος και το ξεκίνησα από την αρχή! ζαλίστηκα :bigemo_harabe_net-111: .. το ενυδρείο τα σπάει ευχαριστω πολυ σωτηρη πολυ όμορφο Μιχάλη πραγματικός υφαλος! Να εισαι καλα χρυσα μου,σε ευχαριστω πολυ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωστας Τ 16 Αυγούστου 2013 #411 Share 16 Αυγούστου 2013 χαιρομαι πραγματικα Μιχαλη που εκανες ενα διαλειμμα απο τις διακοπες και σε ξαναδιαβαζω εδω στο φορουμ. να σαι καλα φιλαρακι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 16 Αυγούστου 2013 #412 Share 16 Αυγούστου 2013 Μιχάλη, για το ενυδρείο σου δεν χρειάζεται να πω κάτι! Υπόδειγμα...!!! Να σου ζήσει και ο μάγκας! Τρελή μούρη ο άτιμος! Όλα χρειάζονται ένα φρεσκάρισμα και μια αλλαγή που και που! Είτε μείνεις σε bare, είτε πας σε αραγωνίτη, και τα 2 είναι εξίσου καλά! Αν και ΙΜΗΟ θα είναι δύσκολο στο συγκεκριμένο ενυδρείο με τα συγκεκριμένα κοράλια να προσθέσεις άμμο καθώς και τις πρώτες μέρες και τον υπόλοιπο καιρό θα αντιμετωπίσεις φυσιολογικά προβλήματα μέχρι να στρώσει. Βέβαια αυτά τα ξέρεις καλύτερα απο μένα! Καλή συνέχεια σε ότι αποφασίσεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 16 Αυγούστου 2013 Author #413 Share 16 Αυγούστου 2013 χαιρομαι πραγματικα Μιχαλη που εκανες ενα διαλειμμα απο τις διακοπες και σε ξαναδιαβαζω εδω στο φορουμ. να σαι καλα φιλαρακι. Να'σαι καλα κωστη μου! Εχω ακομα πολυ ξεκουραση να κανω ακομα φιλε! Τη χρειαζομαι Μιχάλη, για το ενυδρείο σου δεν χρειάζεται να πω κάτι! Υπόδειγμα...!!! Να σου ζήσει και ο μάγκας! Τρελή μούρη ο άτιμος! Όλα χρειάζονται ένα φρεσκάρισμα και μια αλλαγή που και που! Είτε μείνεις σε bare, είτε πας σε αραγωνίτη, και τα 2 είναι εξίσου καλά! Αν και ΙΜΗΟ θα είναι δύσκολο στο συγκεκριμένο ενυδρείο με τα συγκεκριμένα κοράλια να προσθέσεις άμμο καθώς και τις πρώτες μέρες και τον υπόλοιπο καιρό θα αντιμετωπίσεις φυσιολογικά προβλήματα μέχρι να στρώσει. Βέβαια αυτά τα ξέρεις καλύτερα απο μένα! Καλή συνέχεια σε ότι αποφασίσεις! Ευχαριστω παρα πολυ παναγιωτη,να εισαι καλα! Θα δουμε τι θα καταληξω τελικα να κανω Προς το παρων θα προσπαθησω να φτιαξω καποια κομματια νεκρου βραχου για να δω αν θα πετυχω αυτο που σκεφτομαι και μετα το πιανω απο εκει. Το θεμα ειναι πως με αυτο που εχω στο μυαλο μου θα πρεπει να αποχωριστω αρκετα κοραλια αφου δεν θα χωρανε στο minimal aquascape αλλα βλεπουμε μεχρι τοτε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
reefkeeper 16 Αυγούστου 2013 #414 Share 16 Αυγούστου 2013 μιχαλη ειμαι σιγουρος οτι οταν ξεκουραστεις θα δουμε και θα μαθουμε απιστευτα πραγματα απο σενα! με το καλο σου ευχομαι για οτι αλλαγες εχεις σκεφτει να κανεις και το πιστευω οτι το αποτελεσμα θα βοηθησει και θα εξελιξη το χομπι! μεχρι τοτε να περνας καλα φιλε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 16 Αυγούστου 2013 #415 Share 16 Αυγούστου 2013 μιχαλιο δεν θα πω τίποτα για το ενυδρειο σου... απλα αναμένω τα νεα σου έργα μετά τις διακοπές σου.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
POLYCHRONAKIS NIKOS 17 Αυγούστου 2013 #416 Share 17 Αυγούστου 2013 Να'σαι καλα κωστη μου! Εχω ακομα πολυ ξεκουραση να κανω ακομα φιλε! Τη χρειαζομαι Ευχαριστω παρα πολυ παναγιωτη,να εισαι καλα! Θα δουμε τι θα καταληξω τελικα να κανω Προς το παρων θα προσπαθησω να φτιαξω καποια κομματια νεκρου βραχου( Για πες.Πρόσεχε όμως τα τσιμέντα,μακριά από τα τσιμέντα.Τη πάτησα στο προηγούμενό μου γιαυτό στο λέω) για να δω αν θα πετυχω αυτο που σκεφτομαι και μετα το πιανω απο εκει. Το θεμα ειναι πως με αυτο που εχω στο μυαλο μου θα πρεπει να αποχωριστω αρκετα κοραλια αφου δεν θα χωρανε στο minimal aquascape αλλα βλεπουμε μεχρι τοτε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 17 Αυγούστου 2013 #417 Share 17 Αυγούστου 2013 Το τσιμέντο στο ενυδρείο ανεβάζει υπερβολικά το pH. Θα πρέπει να μείνει μέσα σε νερό που θα αλλάζει συχνά για μεγάλο διάστημα πριν τοποθετηθεί μέσα στο ενυδρείο. Όταν είχα κατασκευάσει τεχνητό βράχο (υπάρχει και η παρουσίαση) και τον διατηρούσα σε ένα μικρό ενυδρείο, το pH έφτασε 9.5 !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 17 Αυγούστου 2013 Author #418 Share 17 Αυγούστου 2013 μιχαλη ειμαι σιγουρος οτι οταν ξεκουραστεις θα δουμε και θα μαθουμε απιστευτα πραγματα απο σενα! με το καλο σου ευχομαι για οτι αλλαγες εχεις σκεφτει να κανεις και το πιστευω οτι το αποτελεσμα θα βοηθησει και θα εξελιξη το χομπι! μεχρι τοτε να περνας καλα φιλε! Βαριες κουβεντες και δεν τις αξιζω βασιλη μου!Ολοι βοηθαμε ο ενας τον αλλο ακομα και με το πιο ασχετο ποστ που κανουμε με κατι που μας δουλεψε και κατι που δεν μας "εκατσε".Προ Σε ευχαριστω παρα πολυ ομως μιχαλιο δεν θα πω τίποτα για το ενυδρειο σου... απλα αναμένω τα νεα σου έργα μετά τις διακοπές σου.... Προς το παρων πολλες πολλες βουτιες λυκο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 17 Αυγούστου 2013 Author #419 Share 17 Αυγούστου 2013 Θα ερθει η ωρα που θα πω νικο...ετσι να δημιουργησω λιγο σασπενς Δεν θα ειναι με τσιμεντο ομως. Βασικα προσωπικα χρησιμοποιησα τσιμεντο portland της isomat(αν δεν κανω λαθος) και μαλιστα αρκετη ποσοτητα και δεν ειχα θεματα με ph η' να διαλυθει.Και το ταχειας πηξεως που εχω τωρα σε καποια βραχια επισης δεν μου προκαλεσε καποιο προβλημα. Εσενα σου διαλυθηκε η' ειχες θεματα με το ph? Το τσιμέντο στο ενυδρείο ανεβάζει υπερβολικά το pH. Θα πρέπει να μείνει μέσα σε νερό που θα αλλάζει συχνά για μεγάλο διάστημα πριν τοποθετηθεί μέσα στο ενυδρείο. Όταν είχα κατασκευάσει τεχνητό βράχο (υπάρχει και η παρουσίαση) και τον διατηρούσα σε ένα μικρό ενυδρείο, το pH έφτασε 9.5 !!! Σωστος βαγγελη Το θεμα ειναι οτι αν χρησιμοποιησεις το σωστο δεν θα προκληθουν θεματα. Ειχα ντυσει την πλατη του ενυδρειου με φελιζολ το οποιο καλυψα με τσιμεντο(αρκετο) και δεν ειχα κανενα προβλημα με το ph και μαλιστα απλα ειχα κανει αρκετα καλα ξεπλυματα δεν τον "κουραρα" που λενε. Ειχα χρησιμοποιησει τυπου portland της isomat(δεν θυμαμαι δυστυχως ποιο συγκεκριμενα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
POLYCHRONAKIS NIKOS 17 Αυγούστου 2013 #420 Share 17 Αυγούστου 2013 Δεν είχα παρατηρήσει ποτέ θέματα με το ΡΗ αλλά μετά από έξι μήνες άρχιζε να διαλύεται.Έχω δοκιμάσει και τα δυο που λες αλλά τα καλύτερα αποτελέσματα τα είχα με το απλό το λευκό όμως.Με το isomat είχα κάνει στο ενυδρείο που έχω τώρα μια πλάκα για να στηρίξω το μεσαίο με το δεξί νησί η οποία μετά από 6 μήνες περίπου άρχισε να λιώνει από τις άκρες.Τα κοράλλια όμως είχαν δέσει την κατασκευή η οποία είναι περασμένη σε σωλήνες και δεν είχα πρόβλημα στο να τη βγάλω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 17 Αυγούστου 2013 Author #421 Share 17 Αυγούστου 2013 Το ενυδρειο εμεινε με αυτη την πλατη νικο περιπου 1 χρονο(ισως και λιγο παραπανω αλλα ενα χρονο σιγουρα) και δεν μου ξεφλουδισε-ελιωσε καθολου. Βασικα ειχα ανακατεψει το τσιμεντο και με λεπτοκοκκο αραγωνιτη οποτε ισως αυτο να επαιξε και καποιο ρολο. Βεβαια καθε εταιρια ειναι και διαφορετικη. Γενικοτερα κατασκευη βραχου αποκλειστικα με τσιμεντο δεν εμπιστευομαι.Ειναι και πααααρα πολυ βαρια τα κομματια που βγαινουν. Το καλυτερο βραχακι που μου ειχε βγει ηταν με σχετικα πολυ αμμο,σπασμενο κοραλι και τσιμεντο. Αυτο που σκεφτομαι για τον καινουργιο ειναι τελειως διαφορετικο.Αν μου βγει αυτο που θελω ο πειρασμος θα ειναι πολυ μεγαλος για να αντισταθω σε ενα ακομα re-scape.Τεσπα...δουλεια δεν ειχε ο εξω απο'δω $@$# σε τα παιδια του Θα ενημερωσω μολις τελειωσω τις βουτιες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 17 Αυγούστου 2013 #422 Share 17 Αυγούστου 2013 Μιχάλη μάθε ποιο τσιμέντο ήταν γιατί τον Οκτώβριο έχω και εγώ ανακατατάξεις, κατασκευές και νέο στήσιμο.... Λογικά από τώρα πρέπει να αρχίσουν οι κατασκευές εδώ που τα λέμε. Αυτές τις μέρες πρέπει να κανονίσω ραντεβού με το τρίδυμο (Βαλές, Giovanni, Bababrilios) για ιδέες προτάσεις.... με λίγα λόγια να μοιραστώ τις σκέψεις μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 17 Αυγούστου 2013 Author #423 Share 17 Αυγούστου 2013 (edited) Το γκρι της isomat τυπου portland ειχα χρησιμοποιησει βαγγελη μου αλλα ειχα βαλει και αμμο μεσα. Μεσα στην εβδομαδα θα παω και praktiker(λογικα θα το εχουν ακομα) και θα τραβηξω φωτο να εχεις και εικονα. Ωραια παρεα για ανταλλαγη ιδεων θα εισαστε οποτε θα γινει κατι καλο! Και πολυ καλα κανεις και οργανωνεσαι απο τωρα...μαζι σου ειμαι! Θες να κανεις εξ'ολοκληρου βραχο με με τσιμεντο η' μπαλωματα κολληματα? Με το ιδιο τσιμεντο(ιδιου τυπου) εχει κανει και αυτος εδω το ενυδρειο του,χωρις κανενα προβλημα. https://www.youtube.com/watch?v=ZCLlgZnWMfY&feature=youtube_gdata_player Έγινε επεξεργασία 17 Αυγούστου 2013 - mad23 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 17 Αυγούστου 2013 #424 Share 17 Αυγούστου 2013 Ως επί το πλείστων θα αποτελείται από νεκρό φυσικό βράχο, και κολλημένα μεταξύ τους με αυτό το χαρμάνι ώστε να γίνει μια ενιαία κατασκευή... Υπάρχουν και άλλες λεπτομέρειες και ιδέες για την κατασκευή και μόλις καταλήξω στο τελικό σχέδιο θα ανεβάσω και σχέδια και τρόπο κατασκευής. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 17 Αυγούστου 2013 #425 Share 17 Αυγούστου 2013 Μιχάλη μάθε ποιο τσιμέντο ήταν γιατί τον Οκτώβριο έχω και εγώ ανακατατάξεις, κατασκευές και νέο στήσιμο.... Λογικά από τώρα πρέπει να αρχίσουν οι κατασκευές εδώ που τα λέμε. Αυτές τις μέρες πρέπει να κανονίσω ραντεβού με το τρίδυμο (Βαλές, Giovanni, Bababrilios) για ιδέες προτάσεις.... με λίγα λόγια να μοιραστώ τις σκέψεις μου. Βασικά να πεις τι έχεις στο μυαλό σου θές μάλλον. Όπως και να'χει, περιμένουμε εξελίξεις Αίολε στο Θέμα σου!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος