jim_dado 7 Φεβρουαρίου 2007 #1 Share 7 Φεβρουαρίου 2007 (edited) έχει χάσει λιγο το χρώμα του αν και όταν το πρωτοπήρα δεν ήταν όλο κόκκινο στην πάνω μεριά ήταν σαν να είχε ξεβάψει αλλά τώρα έχει "ξεβάψει" ποιο πολύ το έχω με άλλα 4 gourami ολα τα άλλα είναι ok μόνο αυτό μου φένεται κάπως και κάτι άλλο δεν είναι τόσο δραστήριο όσο τα άλλα, κάθεται πολλές ώρες στον πάτο μόνο όταν πλησιάζω μπροστά εκεί έρχεται μαζι με τα υπόλοιπα μπροστά στο τζάμι. έχει κάτι? PLS HELP Έγινε επεξεργασία 7 Φεβρουαρίου 2007 - jim_dado Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDP 7 Φεβρουαρίου 2007 #2 Share 7 Φεβρουαρίου 2007 Τα ψάρια σου έχουν ICK ή αλλιώς white spots. Ανέβασε την θερμοκρασία στου 28-29 βαθμούς και κάνε θεραπεία με κάποιο φάρμακο για ICK που θα βρείς στο LFS. Θα πρότεινα το Protozin της Waterlife. Έχει παρα πολύ καλά αποτελέσματα και σε σύντομο χρονικό διάστημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jim_dado 7 Φεβρουαρίου 2007 Author #3 Share 7 Φεβρουαρίου 2007 όλα έχουν? και μετά την θεραπεία τί πάλι στρώσιμο φίλτρο κλπ κλπ? τι γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mzahof 7 Φεβρουαρίου 2007 #4 Share 7 Φεβρουαρίου 2007 κοκκινο γκουραμι εννοεις αυτο στο κεντρο της φωτογραφιας? δεν φαινεται καθαρα το ψαρι αυτο αλλα στα υπολοιπα φαινεται το ick. εγω το αντιμετωπισα με ανοδο θερμοκρασιας (τα γκουραμι αντεχουν τη ζεστη) και προσθηκη μαγειρικου χονδρου αλατιου σε ενυδρειο χωρις φυτα... και δουλεψε αλλα απαιτει τουλαχιστο δυο εβδομαδες. προτεινω να ριξεις και μια ματια εδω: http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Thema...multifiliis.htm καλη τυχη Link to comment Share on other sites More sharing options...
filoxenos 7 Φεβρουαρίου 2007 #5 Share 7 Φεβρουαρίου 2007 Αν εφαρμόσεις σωστά τη θεραπεία, δεν παθαίνει τίποτα η βιολογία του φίλτρου σου με αυτά τα φάρμακα. Οσο για το PROTOZIN η δικιά μου εμπειρία σε ιχθυοσπορίδιο παλιότερα με αυτό το φάρμακο (3 φορές) είναι αρνητική. Δεν είχα αποτέλεσμα και αναγκάστηκα να επαναλάβω με άλλο φάρμακο (έχασα και ψάρια έτσι). Θεωρώ πιο αποτελεσματικό το SUPER ICK CURE της API. Και όταν δεν υπάρχουν ευαίσθητα ψάρια ή φυτά στο ενυδρείο, προτιμώ τη θεραπεία με αλάτι μαζί με άνοδο θερμοκρασίας για 10 ημέρες. Αυτά όμως είναι προσωπική μου γνώμη και δεν είσαι υποχρεωμένος να με ακούσεις ή να τα ακολουθήσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jim_dado 7 Φεβρουαρίου 2007 Author #6 Share 7 Φεβρουαρίου 2007 ναι στο κέντρο της φωτο έλεγα... αύριο πρωί πρωί ξεκινάει θεραπεία να'στε καλά ευχαριστώ για τις συμβουλές και την διάγνωση θα σας πω αποτελέσματα Link to comment Share on other sites More sharing options...
filoxenos 7 Φεβρουαρίου 2007 #7 Share 7 Φεβρουαρίου 2007 (edited) Θέλω να κάνω μια παρατήρηση, γιατί μου έκανε εντύπωση η φωτογραφία και το έψαξα λιγάκι... Κατέβασα τη φωτο και την έβαλα στο Photoshop για να τη δω καλύτερα. Παρ' όλο που είναι αρκετά μεγάλη δεν είναι απόλυτα ευδιάκριτη (ελαφρώς φλου) με αποτέλεσμα εγώ τουλάχιστον να μην μπορέσω να διακρίνω το ick που διαγνώστηκε. Για την καλύτερη παρατήρηση, έχω βάλει με μπλε βέλος όλα τα "πιθανά" σημεία που θα μπορούσαν να ήταν ick. Ομως εκτίμησή μου είναι ότι τα λευκά αυτά σημεία που φαίνονται, δεν είναι οι άσπροι κόκκοι της ασθένειας, αλλά αντανακλάσεις φωτός πάνω σε λέπια, στο τζάμι και πιθανόν στο φακό. Περισσότερο μου μοιάζουν με αυτό, παρά με ick. Για να σας βοηθήσω να το δείτε κι εσείς, έχω βάλει με επίσης μπλε κύκλους, μερικά σημεία που είναι αναμφισβήτητα αντανακλάσεις (δεν αναφέρομαι στο ψάρι με τον μπλε κύκλο, όπου εκεί δεν έβαλα βέλη γιατί βαρέθηκα λόγω του ότι ήταν πολλά τα σημάδια). Δείτε τις ομοιότητες. Η μοναδική περίπτωση που θα μπορούσε να είναι ίσως ick, φαίνεται με κόκκινο βέλος, αλλά και πάλι εγώ τουλάχιστον δεν είμαι σίγουρος γιατί όπως είπα είναι λίγο θολή η φωτό. Και στο επίμαχο ψάρι μάλιστα, δεν φαίνεται απολύτως τίποτα... Θέλω λοιπόν να ρωτήσω τον φίλο μας τον jim_dado εάν πράγματι διακρίνει στα ψάρια του και σημάδια από ick (πολύ μικρά λευκά στίγματα σαν ζάχαρη πάνω στα ψάρια και στα πτερύγιά τους). Γιατί γνωρίζοντας ότι τα γκουράμι μερικές φορές έχουν και "παραξενιές" όπως και ότι αλλάζουν εύκολα χρώματα ανάλογα με τη διάθεσή τους (αλλά και σε περιπτώσεις προβλήματος), υποθέτω μήπως δεν πρόκειται για ιχθυοσπορίδιο αλλά για κάτι άλλο. Εάν δείτε προσεκτικά τις φωτογραφίες, ίσως να συμφωνήσετε μαζί μου. Βέβαια μπορεί και απλά να κάνω λάθος... Πάντως καλό θα ήταν πριν προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε θεραπεία στο ενυδρείο μας, να είμαστε 100% σίγουροι για την όποια διάγνωση, για να μην φάνε τζάμπα τα ψάρια μας τα όποια φάρμακα (αναφέρομαι ακόμα και στο αλάτι). Φίλε jim_dado είσαι σε θέση να διαγνώσεις ότι το ψάρι αυτό ή και τα άλλα έχουν ick? Γιατί αν δεν είναι τελικά αυτό, ίσως να χρειάζεται περισσότερο ψάξιμο πριν προχωρήσεις σε θεραπεία. Υ.Σ.: Επαναλαμβάνω προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, ότι ούτε εγώ είμαι σίγουρος για όλα αυτά που λέω. Είναι δύσκολη η διάγνωση εξ αποστάσεως και μάλιστα μόνο με μια θολή φωτογραφία και μια μικρή περιγραφή που δείχνει το ψάρι να κάθεται κάτω, χωρίς όρεξη... Για μένα τουλάχιστον... Έγινε επεξεργασία 7 Φεβρουαρίου 2007 - filoxenos Link to comment Share on other sites More sharing options...
jim_dado 7 Φεβρουαρίου 2007 Author #8 Share 7 Φεβρουαρίου 2007 (edited) αυτά αριστερα είναι φυσαλίδες, όλα τα άλλα είναί από το φώς δεν υπάρχουν στα ψάρια το μπλε gourami στα δεξια οι βούλες που έχει στην ουρά φαντάζομαι είναι το χρώμα του έτσι τα στίγματα από το ick είναι σαν εξογκόματα? εγώ δεν βλέπω να έχουν κάτι θα βγαλω άλλη φωτο να στείλω ποιο καθαρή για να δείτε αν τελικά έχουν κάτι... Έγινε επεξεργασία 7 Φεβρουαρίου 2007 - jim_dado Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest chmatz 7 Φεβρουαρίου 2007 #9 Share 7 Φεβρουαρίου 2007 (edited) η δική μου γνώμη είναι ότι βιαστήκατε να διαγνώσετε ick. Όσον αφορα το λευκό gurami....απλά έτσι είναι τα χρώματά του. Για το πρόβλημα του κόκκινου , αν εκει που 'ξεβάφει' φαίνεται μπλε-γκρι, φίλε μου λυπάμαι αν σε απογοητεύσω αλλά εγώ το δικό μου το έχασα μετά από λίγες μέρες χωρίς κανένα σημάδι ασθένειας. Να σκεφτείς ότι άρχισα να υποψιάζομαι ότι κάτι ύποπτο παίζει....βλέπε παπαγαλόψαρα!! Έγινε επεξεργασία 7 Φεβρουαρίου 2007 - chmatz Link to comment Share on other sites More sharing options...
stav 8 Φεβρουαρίου 2007 #10 Share 8 Φεβρουαρίου 2007 Βλεπω οτι εχεις μπλε γκουραμι τα οποια συνηθως ειναι επιθετικα.Μηπως επιτιθεται στο συγκεκριμενο ψαρι και απο το στρες ξεθωριαζει το χρωμα του;Ειχα τετοια περιπτωση μεχρι που αναγκασθηκα να το δωσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jim_dado 8 Φεβρουαρίου 2007 Author #11 Share 8 Φεβρουαρίου 2007 chmatz: εκει που εχει χάσει το χρώμα του δεν φαινετε μπλε-γκρι ειναι ροζ-λευκο. stav: δεν εχω παρατηρησει κάποια επιθετικότητα αναμέσα τους και γενικότερα μέσα στο ενυδρείο τα πράγματα είναι ήσυχα αν εξαιρέσουμε τα τιγρακια που κατι ώρες κυνηγούνται μεταξύ τους. τα στιγματα ick ειναι σαν εξογκοματα? αιωρουνται στο νερό? Link to comment Share on other sites More sharing options...
filoxenos 8 Φεβρουαρίου 2007 #12 Share 8 Φεβρουαρίου 2007 ...πολύ μικρά λευκά στίγματα σαν ζάχαρη πάνω στα ψάρια και στα πτερύγιά τους... Δεν βλέπεις κάτι στο νερό αλλά πάνω στα ψάρια. Και συνήθως ξύνονται κιόλας, όπως χάνουν και μεγάλο μέρος από τη δραστηριότητά τους (ανάλογα με το μέγεθος της προσβολής). Link to comment Share on other sites More sharing options...
filoxenos 8 Φεβρουαρίου 2007 #13 Share 8 Φεβρουαρίου 2007 ...μήπως δεν πρόκειται για ιχθυοσπορίδιο αλλά για κάτι άλλο... Θέλω να κάνω και μια διόρθωση γιατί μπορεί να μπερδέψει - τι μπορεί δηλαδή, σίγουρα θα μπερδέψει! Από κεκτημένη ταχύτητα και λόγω του ότι τις τελευταίες ημέρες ψάχνω εντατικά και συγκεντρώνω πληροφορίες σχετικά με το ιχθυοσπορίδιο για την περίπτωση ενός φίλου, αντί να γράψω ick έγραψα ιχθυοσπορίδιο (ichtyosporidium), που είναι άλλη ασθένεια (μύκητας) και καμία σχέση δεν έχει με το ick (ichthyophthirius - πρωτόζωο, παράσιτο). Το ίδιο λάθος έκανα και σε άλλο ποστ όπου επίσης θα διορθωθεί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jim_dado 8 Φεβρουαρίου 2007 Author #14 Share 8 Φεβρουαρίου 2007 δεν βλέπω τέτοια σημαδια ούτε στιγματα ούτε ξυσίματα σε κανενα ψαρι μονο το συγκεκριμενο ψαρι που εχει χάσει το χρώμα του και την διαθεση του, θα βγαλω καθαρη φωτο τα ψαρια όταν παω σπίτι να την δείτε ελπίζω να μην είναι τίποτα σοβαρό και να συνέλθει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDP 8 Φεβρουαρίου 2007 #15 Share 8 Φεβρουαρίου 2007 Θα με τρελανετε? Δεν βλεπετε στην φώτο στίγματα στα τιγράκια, στο Τετρα καθώς και στην βάση της ουράς από το ένα gourami? Φίλε jim_dado τα συγκεκριμένα ψάρια που σου αναφέρω είναι καθαρα? Τι είναι αυτό που φαίνετε στην φώτο τότε σαν άσπρα στίγματα επάνω τους? Link to comment Share on other sites More sharing options...
filoxenos 8 Φεβρουαρίου 2007 #16 Share 8 Φεβρουαρίου 2007 Γιάννη, θα μπορούσε απλώς να είναι αντανακλάσεις του φωτός. Δεν το λέω κατηγορηματικά και ούτε είμαι σίγουρος γι αυτό, αλλά επειδή μου έχει τύχει σε δικές μου φωτογραφίες (να δω τα ψάρια μου μετά στον υπολογιστή, γεμάτα "ασπράκια" λόγω αντανακλάσεων) γι αυτό το είπα, για να σιγουρευτούμε. Μπορεί βεβαίως και να είναι ick, αλλά αυτό θα το δει καλύτερα ο φίλος μας ο jim_dado, με τη "ζωντανή" παρατήρηση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
filoxenos 8 Φεβρουαρίου 2007 #17 Share 8 Φεβρουαρίου 2007 Γιάννη, δες εδώ τη τελευταία φωτογραφία που έβγαλα σήμερα και την ανέβασα στο σχετικό ποστ για τα corydoras. Είναι πολύ καλό παράδειγμα για να φανεί αυτό που λέω παραπάνω (συμβαίνει αρκετά συχνά τελικά). Εχω σημειώσει τα σημεία που φαίνονται σαν άσπρα στίγματα στη φωτογραφία και που θα μπορούσαν να ξεγελάσουν κάποιον και να τον κάνουν να πει ότι τα ψάρια έχουν πχ ick. Υπόψιν ότι τα ψάρια άμα τα δεις είναι πεντακάθαρα, δεν έχουν τίποτα πάνω τους. Τώρα που βρέθηκαν αυτά στη φωτο, δεν ξέρω. Λογικά πρέπει να είναι αντανακλάσεις (λέπια ή τζάμι ή μικρές φυσαλίδες κλπ) ή σκουπιδάκια στο τζάμι ή σκουπιδάκια στο νερό ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο... Πάντως στα ψάρια δεν υπάρχουν, μόνο στη φωτό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GIN 8 Φεβρουαρίου 2007 #18 Share 8 Φεβρουαρίου 2007 Εγω θα σου λεγα να ανεβασεις την θερμοκρασια 2 βοθμους απ οτι ειναι τωρα και να την αφησεις ετσι για μια βδομαδα τουλαχιστον. Απ τις φωτο δεν μπορω να σου πω με σιγουρια μπορει αν ειναι και μυκητας. Καθε ποτε τους κανεις αλλαγη νερου και σε τι ποσοτητα και ποσα λιτρα ειναι το ενυδρειο τους. Εκτος απ τα πτερυγια εχουν και στο σωμα ασπρα στιγματα; Αν ναι ειναι σαν χοντροι κοκκοι αλατιου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDP 8 Φεβρουαρίου 2007 #19 Share 8 Φεβρουαρίου 2007 Γιάννη, δες εδώ τη τελευταία φωτογραφία που έβγαλα σήμερα και την ανέβασα στο σχετικό ποστ για τα corydoras. Είναι πολύ καλό παράδειγμα για να φανεί αυτό που λέω παραπάνω (συμβαίνει αρκετά συχνά τελικά). Εχω σημειώσει τα σημεία που φαίνονται σαν άσπρα στίγματα στη φωτογραφία και που θα μπορούσαν να ξεγελάσουν κάποιον και να τον κάνουν να πει ότι τα ψάρια έχουν πχ ick. Υπόψιν ότι τα ψάρια άμα τα δεις είναι πεντακάθαρα, δεν έχουν τίποτα πάνω τους. Τώρα που βρέθηκαν αυτά στη φωτο, δεν ξέρω. Λογικά πρέπει να είναι αντανακλάσεις (λέπια ή τζάμι ή μικρές φυσαλίδες κλπ) ή σκουπιδάκια στο τζάμι ή σκουπιδάκια στο νερό ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο... Πάντως στα ψάρια δεν υπάρχουν, μόνο στη φωτό. Αυτό είναι φαινόμενο που εμφανίζεται σε φωτογραφίες που έχουν υποστεί sharpening. H φώτο του jim_dado όμως δεν έχει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
filoxenos 8 Φεβρουαρίου 2007 #20 Share 8 Φεβρουαρίου 2007 Τόχει και το προτότυπο Γιάννη. Πάντως επαναλαμβάνω ότι δεν ισχυρίζομαι ότι δεν είναι ick, απλώς έβαλα και αυτή την πιθανότητα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jim_dado 8 Φεβρουαρίου 2007 Author #21 Share 8 Φεβρουαρίου 2007 το λοιπόν μετά από αρκετη ώρα παρακολούθηση ειδα ότι το συγκεκριμενο ψαρι και μόνο έχει πολυ μικρα λευκα στιγματα στην ουρα και ελαχιστα στο κάτω μέρος κοντά στην ουρα (περίπου καμιά δεκαριά και πολύ μικρά δεν μοιαζουν με κόκκους αλατιού τηα έλεγα με πολυ μικρούς κόκκους ζάχαρης αλλά πολύ μικρους) , η ουρά του στην άκρη είναι λίγο σκισμένη. τα υπόλοιπα ψάρια είναι "καθαρά" το ενυδρείο είναι 200L κάνω αλλαγές μια φορά την εβδομάδα γύρω στα 35 με 40 λίτρα. ελπίζω να βοήθησα Link to comment Share on other sites More sharing options...
jim_dado 8 Φεβρουαρίου 2007 Author #22 Share 8 Φεβρουαρίου 2007 α ναι και άλλες φωτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
jim_dado 8 Φεβρουαρίου 2007 Author #23 Share 8 Φεβρουαρίου 2007 +1 το ψάρι που λέω είναι στο κέντρο Link to comment Share on other sites More sharing options...
jim_dado 8 Φεβρουαρίου 2007 Author #24 Share 8 Φεβρουαρίου 2007 +1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jim_dado 8 Φεβρουαρίου 2007 Author #25 Share 8 Φεβρουαρίου 2007 + τελευταια είναι, καλύτερες δεν μπορώ να βγάλω. και μια ερώτηση αν δεν έχει τίποτα και κάνω θεραπεία για ick θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα στο ενυδρείο γενικά ψάρια, φίλτρο? μου έδωσε ο γαμπρος μου φάρμακο της sera costapur δεν ξέρω αν είναι καλό ή όχι ο οποίος είχε και αυτός αυτό το πρόβλημα αλλά δεν μπορεί να έρθει να δει τα δικά μου λόγω δουλειάς. αν είναι να ξεκινήσω κάποια θεραπεία ποια είναι ποιο ασφαλές για το ενυδρείο? και ας μήν έχουν τίποτα τα ψάρια "σας έχω ζαλίσει το ξέρω αλλά τη να κάνω" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος