kostaskappa 1 Μαίου 2013 #26 Share 1 Μαίου 2013 Πιστεύετε πως αυτό το είδος ψύξης μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε ενυδρείο reef....; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 96 1 Μαίου 2013 Author #27 Share 1 Μαίου 2013 (edited) Πιστεύετε πως αυτό το είδος ψύξης μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε ενυδρείο reef....; ναι άμα δεν έχει πρόβλημα το θαλασσινό νερό με το αλουμίνιο αλλά για μικρά ενυδρεία Έγινε επεξεργασία 1 Μαίου 2013 - Χρήστος 96 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaskappa 1 Μαίου 2013 #28 Share 1 Μαίου 2013 Αυτό το σε μικρά ενυδρεία τι το ήθελες ρε παιδί μου.....! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 96 1 Μαίου 2013 Author #29 Share 1 Μαίου 2013 :bigemo_harabe_net-134: Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 1 Μαίου 2013 #30 Share 1 Μαίου 2013 ναι άμα δεν έχει πρόβλημα το θαλασσινό νερό με το αλουμίνιο αλλά για μικρά ενυδρεία Σε θαλασσινό το αλουμίνιο το ξεχνάς... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaskappa 1 Μαίου 2013 #31 Share 1 Μαίου 2013 Παίζει οξύδωση φώτη; Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 1 Μαίου 2013 #32 Share 1 Μαίου 2013 Εννοείται. Καράβια επισκευάζω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 96 2 Μαίου 2013 Author #33 Share 2 Μαίου 2013 δεν το ήξερα ούτε εγώ :bigemo_harabe_net-127: Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 2 Μαίου 2013 #34 Share 2 Μαίου 2013 (edited) Διαβρώνει ακόμα και ανοξείδωτο ατσάλι.Υπάρχουν κάποια κράματα που αντέχουν περισσότερο όπως το 316. Μερικές πληροφορίες έχει εδώ: http://www.inoxmetal.com.gr/page18.php Αν θες κάτι σωστό να παίξεις υπάρχει το τιτάνιο, αλλά είναι πανάκριβο,δύσκολο στην επεξεργασία και δύσκολα θα βρεις τις κατάλληλες διαστάσεις. Είχα βρει παλαιότερα μέσω ebay σερπαντίνα για να φτιάξω ψυκτικό αλλά οι 10 πόντοι με Φ 12 κόστιζαν 80 € συν μεταφορικά από Αμερική..... Σκέψου οτι ήθελα 2 σερπαντίνες για να καλύψω το ενυδρείο,συν τα υπόλοιπα υλικά (συμπιεστής, βαλβίδες,ελεγκτές κλπ). Στο τέλος πήρα chiller και μου έμειναν και ρέστα. Έγινε επεξεργασία 2 Μαίου 2013 - FotisGt Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 96 2 Μαίου 2013 Author #35 Share 2 Μαίου 2013 axaxax :bigemo_harabe_net-74: Link to comment Share on other sites More sharing options...
merlon1 2 Μαίου 2013 #36 Share 2 Μαίου 2013 Σε θαλασσινό το αλουμίνιο το ξεχνάς... Το ανοδυομενο αλουμινιο ειναι οκ για reef ,χρησιμοποιειται ηδη. Απλα θα θελει αντικατασταση σε καποια χρονια 2-3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 2 Μαίου 2013 #37 Share 2 Μαίου 2013 Και η ανοδίωση οξείδωση είναι.Αφαιρούμε επιφανειακά το οξείδιο του αλουμινίου και για λίγο καιρό μπορούμε να το δουλέψουμε. Παίζουν διάφορες κατεργασίες και ανάλογα τι θέλουμε να πετύχουμε διαμορφώνεται και το κόστος. Πιστεύετε οτι συμφέρει;Δε μιλάω για γραμμή παραγωγής,εκεί αλλάζουν τα πράγματα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
merlon1 2 Μαίου 2013 #38 Share 2 Μαίου 2013 Το συμφερει ειναι σχετικο στο χωρο μας Η δημιουργια ειναι κατι που συμφερει ουτε πας να καταργησεις επωνυμες λυσεις Σε μικρα λιτρα νομιζω συμφερει για chiller αλλα δε συμφερει σε σχεση με τα ανεμιστηρακια Ενα ειναι σιγουρο η τρελλα μας παντως δε συμφερει Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 2 Μαίου 2013 #39 Share 2 Μαίου 2013 Το μόνο σίγουρο! Κάποια εποχή πειραματιζόμουν με στοιχεία peltier για ψύξη σε nano.Όταν έφτασα στην τελική ευθεία...Άλλαξα ενυδρείο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
merlon1 3 Μαίου 2013 #40 Share 3 Μαίου 2013 Το μόνο σίγουρο! Κάποια εποχή πειραματιζόμουν με στοιχεία peltier για ψύξη σε nano.Όταν έφτασα στην τελική ευθεία...Άλλαξα ενυδρείο. Χαχαχαχα +1000 Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 3 Μαίου 2013 #41 Share 3 Μαίου 2013 Σε 240 λίτρα θα δουλέψει το σύστημα αυτό? Link to comment Share on other sites More sharing options...
merlon1 3 Μαίου 2013 #42 Share 3 Μαίου 2013 Σε 240 λίτρα θα δουλέψει το σύστημα αυτό? Γλυκο η reef? Διοτι αν ειναι γλυκο εχω ενα καλυτερο τροπο με ενα κυκλοφορητη και ενα radiator αλλουμινιου Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 3 Μαίου 2013 #43 Share 3 Μαίου 2013 Γλυκο η reef?Διοτι αν ειναι γλυκο εχω ενα καλυτερο τροπο με ενα κυκλοφορητη και ενα radiator αλλουμινιουΓια γλυκό!Δώσε τα φώτα σου διότι άσχετος και τα ψαράκια μου πάνε για σούπα Link to comment Share on other sites More sharing options...
merlon1 3 Μαίου 2013 #44 Share 3 Μαίου 2013 Οκ θα στηλω δευτερα αναλυτικα εδω κατασκευη Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 3 Μαίου 2013 #45 Share 3 Μαίου 2013 Ας ανοίξουμε νέο θέμα,να μη μπερδεύει το πράγμα.... Περιμένουμε τις εντυπώσεις του φίλου Χρήστος 96 Link to comment Share on other sites More sharing options...
merlon1 3 Μαίου 2013 #46 Share 3 Μαίου 2013 Δε διαφερει πολυ απο του φιλου αλλο αλουμινιο μονο και αλλο radiator Kαι ενα κυκλοφορητη καλο θα δειξω λινκ καλυτερα να ειναι μαζεμενα στο dyi chiller Link to comment Share on other sites More sharing options...
grego1981 12 Ιουνίου 2013 #47 Share 12 Ιουνίου 2013 Λοιπόν χθες βράδυ μόνταρα το σύστημα για τη ψύξη. Αποτελείτε απο 1 controller, 1 ψυγείο υδρόψυξης 100% αλουμίνιο που παιρνει πάνω του 2 ανεμιστήρες 120mm αλλα τελικά το σύστημα όπως ηταν αναμενόμενο δεν παίζει... θέλει υποβοήθηση θεωρώ καθώς οι θερμοκρασίες που θέλουμε να πετυχουμε δεν ειναι μες τις προδιαγραφές του ψυγείου οπότε θα δω μήπως και κάνω κάτι με peltier... μόλις έχω νέα θα παρουσιάσω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 16 Ιουνίου 2013 #48 Share 16 Ιουνίου 2013 (edited) Έχω πειραματιστεί με peltier.Πολύ μικρή απόδοση για το ρεύμα που καίνε. Πρόσεχε με το αλουμίνιο,εγώ την έπαθα.... http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=85592&p=815109 Έγινε επεξεργασία 16 Ιουνίου 2013 - FotisGt Link to comment Share on other sites More sharing options...
grego1981 17 Ιουνίου 2013 #49 Share 17 Ιουνίου 2013 Βασικά δεν θα περασει νερό απο το αλουμίνιο (αν και για 10 ημερες+ εκανα πειράματα με ενα cooler υδρόψυξης αλουμινίου χωρίς απώλειες) αλλα θα προσπαθήσω να ψύξω τη σωλήνα... εχω πολλά στο μυαλό μου αλλα μολις εχω τα υλικά θα σας πω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος