Jump to content

Valerimless Reef

vales_red

Recommended Posts

El professeur.......(αν το έγραψα καλά)....

Αυτό με τα lps και τον αραγωνίτη δεν το ήξερα!Ότι ξερνάει δε βρωμιά στην στήλη κι αν δεν το ήξερα!Μάθαμε κάτι morning morning! ;)

Δεν είχες παρατηρήσει όταν σηκώνεται μπίχλα από τον αραγωνίτη ανοίγουν οι πολύποδες?

Το "μάνα εξ ουρανού" το θυμάσαι?..... εδώ έρχεται από τα κάτω !!!!

χαχα...σωστος ο βαγγελης!

Κωστα το πιο απλο και καλυτερο παραδειγμα ειναι αυτο που ανεφερε ο κυριος απο πανω!

Πιο πολυ το ανεφερα συγκεκριμενα για το ενυδρειο του βαλεντινου(για το κομματι που ειναι περιορισμενα τα θρεπτικα)

και γιατι πανε λιγο καλυτερα τα κοραλια που εχει κατω.

Βαλεντινε το ενυδρειο ειναι διαμαντι! :thumbup:

Εχεις τοποθετησει πολυ ομορφα τα κοραλια και αν δεν τα πειραξεις θα γινει απιστευτο συνολο σε μερικους μηνες!

Ηδη τα περισσοτερα εχουν μεγαλωσει πολυ!

Πολλα μπραβο βαλ!

Τι professeur(αν το εγραψες λαθος με πηρες στο λαιμο σου :P ) βρε....πραγματα που εχω διαβασει και εχω δει

στην πραξη,στο ενυδρειο ειναι.

Professeur(κανονισε να με εχεις παρει στο λαιμο σου :P ) ειμαστε ολοι οσοι μας που μοιραζομαστε τις εμπειριες μας και αυτα που βλεπουμε στα ενυδρεια μας ολα αυτα τα χρονια(με τα τοσα post που υπαρχουν),κανοντας και το az πλουσιοτερο και professeur(χαχα...εβγαλες τη λεξη της ημερας :P )

Μη μου δωσεις και κανενα διπλωμα! :D

Το χομπυ μας,δοξα τω θεο,δεν κοιταει διπλωματα :excl:

Για τη γαριδα(sorry βαλεντινε για τον κανιβαλισμο) καλυτερα να την αφηνεις να αποψυχθει καλα πριν κανεις αυτο που λες.

Για τα Lps θα σου ελεγα(ταπεινη μου γνωμη κωστα) παντως να μην χρησιμοποιεις γαριδα,εκτος αν την κανεις πολυ πολυ μικρα κομματακια.

Δοκιμασε να κανεις αυτο με το μιξερ(βαζωντας και οτι αλλη κατεψυγμενη-κυριως ενυδρειακη- τροφη εχεις)...θα παθεις πλακα με την αντιδραση

ολων των κοραλιων.

Προσοχη ομως να μην υπερβαλεις γιατι ειναι αρκετα πλουσιο σε πολλα συστατικα και μπορει να σου "βρωμισει"

το νερο,αν το παρακανεις σε δοσολογια η' συχνοτητα.

Καλημερα σε ολους και απο μενα! :D

Έγινε επεξεργασία - mad23

Η κατεψυγμένη γαρίδα εμπορίου νομίζω ότι καταψύχεται με κάποιους τρόπους σε σχέση με αμμωνία αν θυμάμαι καλά.

Καλύτερα πάρε φρέσκια και έχε την εσύ στη κατάψυξη σου.

Βαλεντινε τα κοραλια εχουν αυτη την εικονα οταν πεινανε(οταν υπαρχει ελλειψη φαγητου) και οταν δεν εχουν αρκετο φως.

Εσυ εχεις αρκετο φωτισμο(και με το παραπανω θα ελεγα) οποτε εισαι στην πρωτη περιπτωση με εξαιρεση την spongodes(monti) που εχεις στα αριστερα,η οποια φαινεται να μην παιρνει αρκετο φως ειδικα στο σημειο που πλησιαζει το κορμο του βραχου(εκτος και αν με ξεγελανε οι φωτο)

Το σκαμπανεβασμα προς τα κατω εκτος οτι δεν θα πρεπει να σε ανησυχει(αν ηταν να γινει κατι θα ειχε γινει) δεν αποχρωματιζει τα κοραλια.Το πιθανοτερο ειναι να σου ξεκιναγανε ενα ωραιοτατο rtn και να τα εχανες.

Ακομα και στη φυση το Kh ειναι 5,7 με 6,3 οποτε το 5 δεν ειναι τραγικο.

Και οι 4 ημερες να το ανεβασεις ειναι αρκετα σταδιακο ωστε να μην τα στρεσαρει και μπραβο σου που το ανεβασες τοσο σιγα.

Το φως σου επισης δεν ευθυνεται,μπορεις να το κατεβασεις ξανα αν θες.

Αν το φως ειναι υπερβολικο(που ποτε δεν ειναι υπερβολικο το φως εκτος και αν μιλαμε για Led και κακη προσαρμογη) τα κοραλια "καιγονται".

Αυτο σαν εικονα μεταφραζεται στο να καφετισουν-σκουρινουν και να αλλοιωθει η υφη του ιστου τους(γινεται περιπου σαν χαρτι που εχει καει).

Το οτι τα κοραλια που εχεις χαμηλα πανε καλυτερα ενισχυει το σεναριο του να πεινανε αυτα που ειναι ψηλα,αφου στα χαμηλα σημεια του ενυδρειου η τροφη(οργανικα,νιτρικα κτλ) ειναι περισσοτερα.

Αυτο οφειλεται στον αραγωνιτη(και αυτα που "ξερναει") και στην φυσιολογικα χαμλοτερη κυκλοφορια.

Δεν ειναι τυχαιο που τα lps και γενικοτερα τα κοραλια που θελουν πιο "βρωμικες" συνθηκες τοποθετουνται στην αμμο η' απο την μεση του ενυδρειου και κατω.

Βλεπω οτι δεν εχεις και σχεδον καθολου αλγες και δεν εχεις και πολλα ψαρακια.Εχεις και μεγαλο σκιμμερ για τα λιτρα σου οποτε απομακρυνει ευκολα και γρηγορα τις υγρες τροφες που ριχνεις,δινοντας την ευκαιρια στα κοραλια να "κλεψουν" πολυ λιγο απο αυτο που ριχνεις.

Το δειχνουν και οι μετρησεις σου στα no3 και po4.

Αν ειδα καλα και δεν κανω λαθος,βαζεις και ανθρακα και αντιφως οποτε βαλε και αυτα.

Συγνωμη που σε ζαλισα με ολα τα παραπανω απλα στα ανεφερα για να δωσω επiχειρηματα στην αποψη μου.

Οπως σου ειπαν και καποια παιδια πριν απο μενα,ξεκινα να ταιζεις.

Λιγο παραπανω τα ψαρακια και αρκετα περισσοτερο τα κοραλια.

Κλεινε το σκιμμερ οταν τα ταιζεις(υγρη τροφη) για τουλαχιστον 2-3 ωρες.

Εαν δεν εχεις ηδη καποια υγρη τροφη και μεχρι να σου ερθει,μπορεις να φτιαξεις ενα μειγμα...παρε οτι τροφη εχεις....flakes(ολα),κατεψυγμενη(ολες),,ακομα και μπιλιες και βαλτα στο μιξερ(χωρις να βλεπει η γυναικα :ph34r: ) η' σε κατι που να

στα κανει πολυ πολυ μικρα κομματακια(φραπεδιερα) και ριξε 5-10ml καθε μερα η' 20ml καθε 3 ημερες.

Τα χρωματα στα κοραλια θα σου πουν τη ρουτινα.

Επειδη αυτο δεν θα συντηρηθει στην καταψυξη φτιαχνε πολυ μικρη ποσοτητα βαζωντας αντιστοιχη ποσοτητα απο το καθε υλικο,καθε φορα που θα το χρησιμοποιησεις.

Ταυτοχρονα δωσε πολυ βαση στο ποτε θα αρχισουν τα κοραλια σου να σκουραινουν αλλα και στις μετρησεις σου ωστε να μην πας στο αλλο ακρο και ξεφυγουν οι τιμες σου. :bigemo_harabe_net-64:

Αυτα τα ολιγα..

Το 5 Μιχαλη στο ενυδρειο η εστω σε καποια ενυδρεια,γιατι δεν ειναι ολα ιδια,δεν μπορει να θεωρηθει τραγικο οπως λες υπο προυποθεσεις.

Οσο για το 4ημερο επιτρεψε μου να το θεωρω μικρο διαστημα χρονικα ωστε να ανεβει η τιμη απο 5 σε 8.Μια βδομαδουλα θα το θεωρουσα ιδανικο.

Ταπεινη μου γνωμη παντα......

Στρατο το 5 δεν ειναι τραγικο,οχι σαν μονιμη τιμη να εχει καποιος το Kh του αλλα για τιμη μετα απο σκαμπανεβασμα(ειδικα πος τα κατω).

Προσωπικα θεωρω πολυ σημαντικο σε τετοιες περιπτωσεις να παει αμεσα(ακομα και μεσα σε μια μερα-ωρες) τουλαχιστον

στο 6-6,3 και απο εκει και περα σταδιακα στις τιμες που παιζει καποιος φυσιολογικα.

Αυτο ισχυει για καθε ενυδρειο.

Ειδικα ομως στην συγκεκριμενη περιπτωση που ο βαλεντινος επαιζε στο 8 και οχι στο 10-11-12 τοτε τα πραγματα ειναι

πιο διαχειρισιμα.

Για την τιμη του Kh που θα εχει καθε ενυδρειο γενικοτερα συμφωνω οτι ειναι σχετικο αφου καθε ενυδρειο ειναι διαφορετικο.

Τωρα οι μερες που θα παει και αυτο ειναι σχετικο καθως παιζουν ρολο οι συνθηκες στις οποιες ειναι μαθημενα τα κοραλια.

Κατα την αποψη μου οι 4 ημερες με την μια εβομαδα για να διορθωθει δεν εχουν μεγαλη διαφορα,οποτε καλυτερα να το επαναφερουμε στην πιο συντομη δυνατη.

Έγινε επεξεργασία - mad23

Ολα σχετικα ειναι.Εγω τη γνωμη μου ειπα.Ομως ξεχασα να πω και πριν,πως εχω δει κοραλια φουλ στο χρωμα που κι αυτα στην ουσια πεινουσαν(οι προυποθεσεις που ανεφερα πριν).Αλλα κι αυτο σχετικο ειναι.

Οπως και να΄χει μακαρι τα ζωντανα του Βαλε να ανακαμψουν συντομα.

:)

Μιχάλη όχι απλα σε ευχαριστω για το χρονο που διεθεσες για να απαντήσεις, αλλα και για τη σημασία που δίνεις σε μενα στο ενυδρειο και το πρόβλημα μου! Θα ακολουθήσω αυτά που ειπες και ειμαστε παλι εδω για νεότερα! Σε ευχαριστω πολυ!

Ευχαριστω και ολους τους υπόλοιπους, Στρατό Κώστα Γιάννη βαγγο Νίκο Γιώργο για τις δικές σας συμβουλές!

Ηρέμησα να σας πω την αληθεια λιγάκι..ναστε καλα!

εμ είδαμε και πάθαμε να κάνουμε εσένα reefsafe

:bigemo_harabe_net-74::bigemo_harabe_net-74::bigemo_harabe_net-74:

Εγω αν και δε νιωθω να βοηθησα,να σου πω να εχεις καλη συνεχεια Βαλεντινο :)

Πως δεν βοήθησες ρε συ..... με τον τρόπο σου, φρόντισες να έχει πολύ κίνηση το θέμα του vale

:bigemo_harabe_net-74::bigemo_harabe_net-74::bigemo_harabe_net-74:

οχι βρε βαλεντινε,μην το ξαναπεις αυτο!

Σημερα σου ειπα κατι εγω,αυριο εσυ κοκ :bigemo_harabe_net-64:

Μακαρι ολα να πανε καλα(που θα πανε) και να συνεχισουν να τουμπανιαζουν τα κοραλια σου.

Εγω αν και δε νιωθω να βοηθησα,να σου πω να εχεις καλη συνεχεια Βαλεντινο :)

Εχω αρχισει να βουρκωνω :)

Εχω αρχισει να βουρκωνω :)

εισαι ευαισθητο παιδι γι'αυτο μαλλον :)

και μην ξεχναμε,τον γραπτο λογο τον εκλαμβανει ο καθενας διαφορετικα....... :)

Βαλεντίνο σιγά το πράγμα φιλαράκι!Όπως είπε και ο Μιχαλιός,σήμερα εμείς,αύριο εσύ!Άσε που νιώθω τιμή όταν προτείνω πράγματα για το reef σου! :P

Η ομαδική βοήθεια έδωσε καρπούς! Μετα απο τις δικές σας συμβουλές και απο μέρους μου εφαρμογή αυτών οριστε καποια μικρά αποτελέσματα...και μιλάμε για μολις 5-6 μερες μετα...

4ff87b8b687d6fb5bd9c26c291e4ebc3_zps7f56

40bc89122136a5207b11e9059918ff9c_zps2381

Αφαίρεσα μια λαμπα actinic έπειτα απο προτροπή του Alexpsycho, τάιζα περισσότερο μετα απο προτροπή όλων των υπολοίπων, και έριχνα και reef plus μαζι με amino acid Korallenzucht, κα βλεπω τα κοραλλια να το χάρηκαν...

Ευχαριστω ολους σας που ασχοληθήκατε (για αλλη μια φορα) με (ακομα ενα) πρόβλημα μου!

Love you!

Μπράβο Βαλέ! :bigemo_harabe_net-146:

Πολύ χαίρομαι!

Είδες? Θέλουν και αυτά το φαί τους! ;)

Τρομερό σκεύασμα το reef plus για sps Και lps. Κάνει θαύματα!

Μπράβο ρε φιλαράκι!Τρομερή διαφορά λέμε για τόσο μικρό χρονικό διάστημα!Συνέχισε αυτό το μοτίβο και θα

μουρλαθεί στο χρώμα το ενυδρείο!

ΥΓ.Αυτό το reef plus νομίζω πρέπει να το πάρω κι εγώ!

Καλησπερα παιδια! Εχω μια απορια να θεσω ακομα...

Ηθελα να αγορασω veggie flakes για τα ψαρια μου και βρηκα αυτο Omega One Veggie Flakes.

Αλλα το καταστημα δεν ειχε διαθεσιμο και μου εστειλε αυτα Ocean Nutrition Cichlid Vegi Flake . που γραφει οτι ειναι για κιχλιδες.

Τα ταισα μια φορα και τα εφαγαν ολα... Μηπως βλαψει τα ψαρια μου?

Καλησπερα παιδια! Εχω μια απορια να θεσω ακομα...

Ηθελα να αγορασω veggie flakes για τα ψαρια μου και βρηκα αυτο Omega One Veggie Flakes.

Αλλα το καταστημα δεν ειχε διαθεσιμο και μου εστειλε αυτα Ocean Nutrition Cichlid Vegi Flake . που γραφει οτι ειναι για κιχλιδες.

Τα ταισα μια φορα και τα εφαγαν ολα... Μηπως βλαψει τα ψαρια μου?

Δεν νομίζω να τα βλάψει, αλλά θα ήταν καλύτερο να σου έστελνε αυτή:

http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=1991

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...