rastafarian 3 Μαίου 2013 #26 Share 3 Μαίου 2013 Εκτος απο αυτο που λεει ο Κλαζ τα Ραμ ειναι πολυ ευαισθητα ψαρια και θελουν μαλακο νερο και σταθερες συνθικες. Με ποιο τροπο θα ριξεις τις σκληροτητες και το ph χωρις τυρφη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 3 Μαίου 2013 Author #27 Share 3 Μαίου 2013 Στο προφίλ του ψαριού είδα ph μέχρι 7,5. Εγώ παίζω στο 7,2 - 7,4. Αν είναι πρόβλημα να το ξέρω. Με αυτό το ph έχω χάσει τη μπάλα. Απο τα ψάρια που θέλω, τίποτα δε κάνει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 3 Μαίου 2013 #28 Share 3 Μαίου 2013 (edited) Τα ψαρια που θες,θελουν μαλακο νερο δυστοιχος.. Το προφιλ μπορει να λεει ετσι αλλα τις συνθικες δεν τις παμε στα ακρα,το ιδανικο ειναι στη μεση. Αν δεν σου αρεσει η τυρφη αναγκαστικα πας σε α/ο. Έγινε επεξεργασία 3 Μαίου 2013 - rastafarian Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 3 Μαίου 2013 Author #29 Share 3 Μαίου 2013 Α/Ο μόνο με συσκευή ή υπάρχει κι άλλος τρόπος; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 3 Μαίου 2013 #30 Share 3 Μαίου 2013 Α/ο ειναι αντιστροφη οσμωση και δεν υπαρχει κατι αλλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 3 Μαίου 2013 Author #31 Share 3 Μαίου 2013 Από οτι έριξα μια ματιά στο προφίλ των ψαριών που βρίσκεται στο forum....μονο γκάπι μπορώ να βάλω!...το ph μου δε κάνει ουτε τα παιδιά μου να κάνω μπάνιο! οχι ρε φίλε....θα τρελαθούμε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 3 Μαίου 2013 #32 Share 3 Μαίου 2013 (edited) Υπαρχουν και αλλα ψαρακια για σκληρο...ψαξε καλυτερα εδω αλλα στο ιντερνετ γιατι δεν εχουμε φτιαξει ολα τα προφιλ των ψαριων ακομη. Επεισης το ph σου δεν ειναι τοσο οσο μετρας αλλα ειναι γυρω στο 8,τα στικ δεν εινα τοσο αξιοπιστα,ειναι απλα να παρεις μια ιδεα,αν μετρησεις με υγρα θα δεις διαφορα. Έγινε επεξεργασία 3 Μαίου 2013 - rastafarian Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 3 Μαίου 2013 Author #33 Share 3 Μαίου 2013 Ωραία.....φτιάξε με κι άλλο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 3 Μαίου 2013 #34 Share 3 Μαίου 2013 Για τα τεστ να σε φτιαξω? Προσωπικες μετρησεις,με στικ ph 6.8,με υγρα 2 διαφορετικα ph 8...Τα συμπερασματα δικα σου.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 3 Μαίου 2013 Author #35 Share 3 Μαίου 2013 Yeeeeyyyy.......πάω για τσιπούρες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 3 Μαίου 2013 Author #36 Share 3 Μαίου 2013 Υποθέτουμε λοιπόν οτι το ph μου ειναι κάτι παραπάνω απο 8. Με τη χρήση τύρφης (που μάλλον εκει θα πάω) θα κατέβουν τα νούμερα τόσο πολυ ώστε να βάλω τα ψάρια που θέλω; Θα πέσει δηλαδή στο 7 ή λίγο παρακάτω; Αν ειναι έτσι, δε θα χρειαστεί και πολυ καιρό να γίνει; Ψιλοδύσκολο να κατέβει τόσο απο αυτα που έχω διαβάσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TASOSNAXOS 3 Μαίου 2013 #37 Share 3 Μαίου 2013 (edited) Γκαπι,Πλατυ,Μολι,Ξυφοφορους (οχι ολα μαζι γιατι μερικα υβριδιζουν) η κανενα χρυσοψαρο.Αν οχι μηπως πας σε κιχλιδες?Νομιζω θελουν σκληρο νερο. Έγινε επεξεργασία 3 Μαίου 2013 - TASOSNAXOS Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 3 Μαίου 2013 #38 Share 3 Μαίου 2013 Εξαρταται τις κιχλιδες. Και τα ραμ κιχλιδες ειναι. Για τα ραμ εκτος απο μαλακο νερο θες και 0 νιτρικα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 3 Μαίου 2013 Author #39 Share 3 Μαίου 2013 Στο δικό μου ph απο κιχλίδες ποιες κανουν; Αυτές πάλι σε δεσμεύουν όσο αφορά αλλα ψάρια μέσα στο ενυδρειο που θα θελήσεις να βάλεις μεθαύριο και φυσικά μιλάμε για εναν μικρό αριθμό ψαριών μιας και το ενυδρειο μου ειναι 110 λίτρα. Με τύρφη δε βλέπω να κάνω τίποτα σπουδαίο για να κατεβάσω το ph, να μπλέξω με διαδικασίες α/ο δεν το βλέπω άρα....δε πρόκειται να δω τα ψάρια που θέλω στο γυαλάκι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
TASOSNAXOS 3 Μαίου 2013 #40 Share 3 Μαίου 2013 Τα ζωοτοκα θα σε ανταμειψουν,επισης ειναι και ευκολα ψαρακια χωρις ιδιαιτερες αναγκες με φοβερα χρωματα,παρε ενα χαρεμι γκαπι και ενα πλατυ και κατσε να χαζευσεις γεννες,κρατας αυτα που σου αρεσουν σε χρωμα τα αλλα τα μοιραζεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 13 Μαίου 2013 Author #41 Share 13 Μαίου 2013 Καλησπέρα. Ποιπόν μετα από ώριμη σκέψη, μόλις έκανα την παραγγελια της μονάδας α/ο γιατι δε μπορούσα να συμβιβαστώ με ψάρια στο ενυδρείο μου που στην πραγματικότητα δε θα με ικανοποιούσαν. Έτσι λοιπόν και αφού φέρω το νερό στην κατάληλη σκληρότητα κτλ. λέω η ψαροσύνθεσή μου να αποτελείται από: 1. Ένα χαρέμι Gouramis (colisa lalia ή colisa chuna) 2. 10 Cardinal Tetra 3. Ένα ζευγάρι Apistogramma Μήπως είναι πολλά για τα 105 - 110 λίτρα μου; Τα Gouramis ταιριάζουν με τα Apistogramma ή θα έχω ιστορίες;.....(κανά cory χωράει; μπααααα!). Έχετε καμία καλύτερη πρόταση; Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 13 Μαίου 2013 #42 Share 13 Μαίου 2013 Ειναι δυο διαφορετικες ηπειροι. Εγω θα ελεγα ενα χαρεμι gurami με ενα κοπαδι (harlequin) rasboras ή κοπαδι cardinal tetra με apistogramma ή κορυ (κορυ με απιστο καλυτερα οχι μαζι). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος