Andreas kika 5 Απριλίου 2013 #1 Share 5 Απριλίου 2013 Πρίν μερικές ημέρες έκανα ένα λάθος....Αγόρασα ένα ψαράκι εν βρασμώ ψυχής....για κακή μου τύχη το ψαράκι που αγόρασα είναι ένας παντελής/σηκιός εν ονόματι sweetlips drum ή grunt.Το post αυτό το ανεβάζω γιατί πρόκειτε για ένα πολύ ιδιαίτερο ψάρι το οποίο γίνεται τεράστιο κ χρειάζεται ενυδρείο πάνω απο 2 τόνους.Φτάνει κοντά στο 1 μέτρο κ τρώει τέραστιες ποσότητες τροφής.Η παραξενιά όμως σε αυτό το ζωντανό δεν είναι το μέγεθος του αλλά...η διατροφικές του συνήθειες ως μωρό ψαράκι.Στο στάδιο που ο σηκίος είναι μικρός,τρώει σαλιγκάρια ΖΩΝΤΑΝΑ,μαύρα σκουλήκια ΖΩΝΤΑΝΑ ή γαρίδες ΖΩΝΤΑΝΕΣ!!!Πήγα λοιπόν αφού αγόρασα τον σηκιό στο σπίτι κ ξεκίνησα να ψάχνω,περιοδικά,βιβλία κ στο ιντερνετ...απογοητεύτηκα!Έμαθα όσα έγραψα παραπάνω σύν το ότι μερικές φορές τα συγκεκριμένα ψάρια τα μαζεύουν με κυάνιο κ πεθαίνουν είτε τρώνε είτε όχι μετά απο μερικούς μήνες/εβδομάδες. Έγινε η προσαρμογή κ την έπομενη μέρα ξεκίνησαν η προσπάθειες για να φάει ο συκιός!!!!Πλήρης αποτυχία.......έχω έναν καταψύκτη 200 λίτρων μόνο με τροφές για τα ψάρια μου.Έριξα krill,mysis,brine shrimp,brine shrimp enriched,daphnia,bloodworms,cycplos όλων των ειδών τα flakes της ocean nutricion μέχρι που έριξα την τροφή που έφτιαξα με τον πατέρα μου πρόσφατα!Ο μικρός μου συκιός την κατασπάραξε κ πλέον έχει κάνει κ μία χοντρή κοιλιά.Η συνταγή περάστηκε στο βιβλίο κ περιέχει ότι χρειάζεται ένα ψάρι για να μεγαλώσει σωστά!Τι περιέχει η συνταγή?????Την λέω μόνο σε αυτούς που κερνάνε καφεδάκι . http://www.liveaquaria.com/product/prod_display.cfm?c=15+33+180&pcatid=180 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 5 Απριλίου 2013 #2 Share 5 Απριλίου 2013 μπραβο αντρεα,ευχαριστα νεα και πληροφοριες! μας κινησες και την περιεργεια ρε συ! αν κερασουμε μπυρα δεν πιανει για να μας αποκαλυψεις τη συνταγη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 5 Απριλίου 2013 #3 Share 5 Απριλίου 2013 (edited) Ρε συ Αντρέα τη συκίος ?? από την αθήνα είσαι?? Παντελή αγόρασες όχι συκιό. Έγινε επεξεργασία 5 Απριλίου 2013 - salamander Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 5 Απριλίου 2013 #4 Share 5 Απριλίου 2013 χαχαχα...εντελως σωστος ο ορεστης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas kika 5 Απριλίου 2013 Author #5 Share 5 Απριλίου 2013 Όντως....Δίκιο έχεις Ορέστη....Παντελής λοιπόν κ όχι σηκιός.Κ με μπυρίτσα την λέω την συνταγή χεχε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 5 Απριλίου 2013 #6 Share 5 Απριλίου 2013 με μακφαρλαν και το τζοκερ σου λεω ανδρικο μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 5 Απριλίου 2013 #7 Share 5 Απριλίου 2013 :hysterical: βαζω και 2η μπυριτσα αντρεα! αντε πες μας εσκασες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas kika 5 Απριλίου 2013 Author #8 Share 5 Απριλίου 2013 Φρέσκια γαρίδα γεμάτη αυγά(φαίνονται σαν μία κόκκινη γραμμή μέσα στην γαρίδα),σπιρουλίνα μουλιασμένη στο νερό,φρέσκο σκόρδο και λίγη ζελατίνη για να κάνει τον πολτό να μη διαλύεται στο νερό.Κατάψυξη μέσα σε πλαστικό ποτήρι μίας χρήσης κ έτοιμη η τροφή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 5 Απριλίου 2013 #9 Share 5 Απριλίου 2013 (edited) εχεις 2 μπυρες κερασμενες απο μενα οταν κατεβεις με το καλο αντρεα! τα βαζεις και στο μιξερ να ψιλοκοπουν η οπως ειναι? τι μεγεθος ειναι η γαριδα? αυτο που δεν χρησιμοποιεις το βαζεις και στο ψυγειο και το ριχνεις κ αργοτερα η το κανεις καθημερινα? για το κοπο στον οποιο σε βαζω κερναω και πατατακια Έγινε επεξεργασία 5 Απριλίου 2013 - mad23 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 5 Απριλίου 2013 #10 Share 5 Απριλίου 2013 χαχαχα...εντελως σωστος ο ορεστης. Τι γελας εσυ ρε ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 5 Απριλίου 2013 #11 Share 5 Απριλίου 2013 ουρτ χλωμο προσωπο χεχεχε.(εαν) τελικα κατεβω να σου φερω τελικα τη φανελα του γκαρσια που τοσο πολυ αναζητας για προσκυνημα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 5 Απριλίου 2013 #12 Share 5 Απριλίου 2013 ουρτ χλωμο προσωπο χεχεχε.(εαν) τελικα κατεβω να σου φερω τελικα τη φανελα του γκαρσια που τοσο πολυ αναζητας για προσκυνημα? :bigemo_harabe_net-74: Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 5 Απριλίου 2013 #13 Share 5 Απριλίου 2013 Link to comment Share on other sites More sharing options...
clooyn 5 Απριλίου 2013 #14 Share 5 Απριλίου 2013 Καντε ενα διαλειμμα καντε κιτ κατ :bigemo_harabe_net-74: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas kika 6 Απριλίου 2013 Author #15 Share 6 Απριλίου 2013 Τα βάζω στο μπλέντερ τα κάνω έναν πουρέ κ μετά το μίγμα το βάζω στην κατάψυξη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 6 Απριλίου 2013 #16 Share 6 Απριλίου 2013 Δηλαδή το έχεις στην κατάψυξη και όταν θες να ταΐσεις κόβεις το ανάλογο κομμάτι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος