Jump to content

Diy Co2

shinigami

Recommended Posts

Καλησπέρα έχω ένα ενυδρείο 75λ με 25λ sump και είπα να φτιάξω και εγώ το diy co2, πείρα και σκάλα διάχυσης της hagen.

Έχω βάλει 2 μπουκάλια 1,5λ που συνδέονται με ένα μικρο (αυτό της Lux) που λειτουργεί ως μετρητής φυσαλίδων και το πρόβλημα είναι ότι ενώ βλέπω μπόλικες φυσαλίδες στον μετρητη φυσαλίδων δεν έχει αρκετή πιεση να βγει η φυσαλίδα στο ενυδρειο, η έξοδος είναι περίπου στην μέση του ενυδρείου (αν ανεβάσω την έξοδο του σωλήνα ψηλά στο ενυδρείο καταφέρνει να βγεί αλλα έτσι δεν βολεύει με την σκάλα). Τί μπορεί να φτέει? έχω απελπιστή ..

Το μείγμα αποτελείται απο 300γ ζαχαρι και 1 κουταλακι μαγια σε κάθε μπουκάλι. Έχω βάλει μπόλικι σιλικονι πάνω και κάτω απο τα καπάκια και τέφλον.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

θες 500 γρ ζαχαρη για καθε μπουκαλι 1,5 λιτ και 1 κουταλακι μαγια

τωρα τη σκαλα διαχυσης που λες εγω δεν τη ξερω αλλα συνηθως βαζουμε μια αεροπετρα για διαχυση η στην εισοδο ενος φιλτρου εσωτεςρικου η στην εισοδο του εξωτερικου το σωληνακι

Τα DIY δεν έχουν ιδιαίτερη πίεση και θα σε ταλαιπωρήσουν. Καλό είναι από τη στιγμή που θέλεις να ασχοληθείς με CO2 να πάρεις ένα σύστημα με φιάλη. Ως τότε τώρα, θα σου πρότεινα να βγάλεις την σκάλα και να βάλεις την άκρη από το σωληνάκι σε ένα μικρό εσωτερικό φιλτράκι. Με αυτό τον τρόπο και δεν θα έχεις πρόβλημα με την χαμηλή πίεση - απόδοση του DIY και θα πετύχεις την καλύτερη δυνατή διάχυση για αυτό το σύστημα. Τέλος θα ήθελα να σου πω πως με το sub που δουλεύεις έχεις απώλειες σε CO2. Αυτός είναι άλλος ένας λόγος να κοιτάξεις να βάλεις πιο γρήγορα ένα σύστημα CO2 με φιάλη. Ξέρω πως το κόστος είναι σημαντικό αλλά δυστυχώς είναι η μόνη σωστή λύση.

Αυτά από εμένα. :)

Τσεκαρε λιγο τις ενωσεις μετα τα μπουκαλια μηπως χανουν.

Έγινε επεξεργασία - giorgosmarios

Ρίξε και μια ματιά εδώ.

Το έχω δει... πέρα απο την ζαχαρη που έχω βαλει 300 αντι 500 ολα τα αλλα τα εχω κανει ακριβος οπως τα λεει.. αν εξερέσεις το 2ο μπουκαλι και τον μετρητη φυσαλιδων που δεν νομίζω να ειναι προβλημα

Τα DIY δεν έχουν ιδιαίτερη πίεση και θα σε ταλαιπωρήσουν. Καλό είναι από τη στιγμή που θέλεις να ασχοληθείς με CO2 να πάρεις ένα σύστημα με φιάλη. Ως τότε τώρα, θα σου πρότεινα να βγάλεις την σκάλα και να βάλεις την άκρη από το σωληνάκι σε ένα μικρό εσωτερικό φιλτράκι. Με αυτό τον τρόπο και δεν θα έχεις πρόβλημα με την χαμηλή πίεση - απόδοση του DIY και θα πετύχεις την καλύτερη δυνατή διάχυση για αυτό το σύστημα. Τέλος θα ήθελα να σου πω πως με το sub που δουλεύεις έχεις απώλειες σε CO2. Αυτός είναι άλλος ένας λόγος να κοιτάξεις να βάλεις πιο γρήγορα ένα σύστημα CO2 με φιάλη. Ξέρω πως το κόστος είναι σημαντικό αλλά δυστυχώς είναι η μόνη σωστή λύση.

Αυτά από εμένα. :)

Για μπουκάλα ούτε λόγος πολλά τα λεφτά ότι κάνω με το diy.

Τσεκαρε λιγο τις ενωσεις μετα τα μπουκαλια μηπως χανουν.

Αυτο σκέφτικα και εγω στην αρχη αλλα κσαναέβαλα σιλικόνι και προσθεσα και τεφλον.

Άλλαξε το μπουκαλάκι Lux με ένα 500άρι Coca Cola. Δεν έχει καλή μόνωση το καπάκι της Lux, την είχα πατήσει κ εγώ

Άλλαξε το μπουκαλάκι Lux με ένα 500άρι Coca Cola. Δεν έχει καλή μόνωση το καπάκι της Lux, την είχα πατήσει κ εγώ

Αυτο που λεει ο φιλος εχει δικιο.

Απ οτι καταλαβα το μπουκαλι της LUX το εχεις για να μετρας τις φυσαλιδες ετσι?

Το μπουκαλι τις κοκα εχει απο μεσα ενα πλαστικο σαν συλικονη και αυτο του δινει την δυνατοτητα

τις στεγανωτητας!

Αυτο που λεει ο φιλος εχει δικιο.

Απ οτι καταλαβα το μπουκαλι της LUX το εχεις για να μετρας τις φυσαλιδες ετσι?

Το μπουκαλι τις κοκα εχει απο μεσα ενα πλαστικο σαν συλικονη και αυτο του δινει την δυνατοτητα

τις στεγανωτητας!

ναι σαν μετρητης λειτουργει.

Θα το δοκιμάσω αύριο και θα σας ενημερώσω.

Με τη σκαλα μια χαρα δουλευει το συστημα αν φτιαχτει σωστα.Αλλαξε το μπουκαλι της lux με ενα της κοκα κολα και φτιαξε αλλο μειγμα ακολουθοντας τις οδηγιες της ζαχαρης και της μαγιας.Αν το αλλαξεις αλλαζει ολη η αποδωση.

Τελικα εβγαλα το μπουκαλι της Lux και το 2ο μεγαλο και κρατισα μονο το ενα (1,5λ) και ολα ειναι μια χαρα.

Η lux την εκανε την βρομοδουλεια τελικα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...