NikolasB 8 Μαρτίου 2014 #76 Share 8 Μαρτίου 2014 εχεις σκοπο να καλυψεις το πανω μερος των alpha blocks με κατι? ετσι ωστε να μην φαινεται το φιλτρο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GIANNHS KOI 9 Μαρτίου 2014 #77 Share 9 Μαρτίου 2014 Είναι πολύ ωραίο μπράβο Παναγιώτη. Προχωράς βλέπω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aliens 10 Μαρτίου 2014 Author #78 Share 10 Μαρτίου 2014 @ NikolasB : Αγόρασα ψεύτικο χλοοτάπητα. Θα τον τοποθετήσω (όταν φτιάξει ο καιρός) πάνω από τα 2 βαρέλια για να μην φαίνεται το πλαστικό (μπλε – μαύρο). Μετά θέλω να φυτέψω διάφορα φυτά. Αυτά θα μπούνε στο μαύρο χώμα (στο κέντρο των alpha block). Ακόμα δεν έχω καταλήξει τι να βάλω. Στην χειρότερη θα βάλω τριφύλλι. Ιδέες ευπρόσδεκτες. @ GIANNHS KOI : Έχω προσθέσει και το ελαιόπανο στο προφίλτρο όπως μου είπες. Θέλω να βελτιώσω και άλλο τα φίλτρα μου πριν κάνω την παρουσίαση σε αυτό το κομμάτι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aliens 27 Μαρτίου 2014 Author #79 Share 27 Μαρτίου 2014 (edited) Λίγη βοήθεια από τους ειδικούς. Πώς λέγετε το κάθε ΚΟΙ και τι φίλο είναι ? Υ.Γ. Μπορείτε να το βάλετε και στα 1080 !!! Έγινε επεξεργασία 27 Μαρτίου 2014 - Aliens 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikolasB 27 Μαρτίου 2014 #80 Share 27 Μαρτίου 2014 δεν εχω ιδεα πως λεγονται τα ΚΟΙ απλα καποια σχολια θελω να σου πω! 1)πολυ ωραια ψαριαα!!!!! 2) πιστευω η πλαστικη παπια που επιπλεει να την εχουν βαλει μεσα τα παιδια σου και να μην ειναι διακοσμητικο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aliens 27 Μαρτίου 2014 Author #81 Share 27 Μαρτίου 2014 Ουπς , φαίνεται η πλαστική «χελώνα» !!! Το καλοκαίρι ήταν φουσκωμένη στον κήπο και την πήρε ο αέρας και την έριξε στην λίμνη. Πλάκα είχε. Γελάσαμε. Ακόμα δεν έχω αξιωθεί να την βγάλω Link to comment Share on other sites More sharing options...
mary74 1 Απριλίου 2014 #82 Share 1 Απριλίου 2014 Τωρα που θα ζεστανει ο καιρος βαλε μαγιο -βατραχοπεδιλα πεσε για βουτια και ευκαιρια δοθησεις βγαλτην! Να χαιρεσε τα ψαρακια σου! Ειναι κουκλια...♡♥ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aliens 7 Απριλίου 2014 Author #83 Share 7 Απριλίου 2014 (edited) Μου είπαν ότι οι ονομασίες των ΚΟΙ από το βίντεο είναι : για το κοκκινο-ασπρο Kohaku, Platinum Ogon για το άσπρο μεταλλικό, και Ochiba Shigure για το άσπρο κίτρινο Έφτιαξε ο καιρός και εμφανίστηκε ένα παλιός γνώριμος φίλος... Έγινε επεξεργασία 13 Μαίου 2018 - SOTIRIS 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mary74 8 Απριλίου 2014 #84 Share 8 Απριλίου 2014 Αυτό είναι όλη η πανίδα μαζεμένη.... Πλατσουρίζει και το βατραχάκι στη λίμνη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aliens 24 Απριλίου 2014 Author #85 Share 24 Απριλίου 2014 (edited) @mary74: Το βατραχάκι πέρσι πλατσούριζε στην λίμνη και στεκόταν συνέχεια πάνω στα φύλλα από τα νούφαρα. Τώρα που ο καταρράκτης έχει γίνει δάσος, όλο εκεί το βλέπω. Φίλτρα --------- Το 1ο βαρέλι είναι 150 λίτρα και το 2ο είναι 200 λίτρα. Τα 50 λίτρα kaldnes k1 που είχα στο 1ο βαρέλι μεταφέρθηκαν στο 2ο. Εκεί πάει και μια από τις άκρες της αεραντλίας 70lt/min για να δημιουργήσει όλα μαζί το λεγόμενο k1 moving bed biofilter media. Το 1ο βαρέλι θα χρησιμοποιηθεί πλέον σαν προ-φίλτρο για να μαζεύει όλα τα μικρο σωματίδια. Αγοράστηκε ελαιόδιχτο με αραιή πλέξη 10μχ2μ. Το έκοψα σε 5 κομμάτια. Κάνει την ίδια δουλειά που θα έκαναν και οι βούρτσες. Τα τύλιξα και τα μάζεψα με πετονιά για να μπορώ να τα πιάνω ένα ένα να τα καθαρίζω. Στο πυθμένα τοποθέτησα 2 τούβλα και ένα πλαστικό πλέγμα. Έτσι έχει χώρο να κατακάτσει η βρωμιά και να μην στουμπώνει από το δίχτυ η έξοδος του νερού που είναι στον πυθμένα. Έπιασε πάνω από το μισό χώρο του πρώτου βαρελιού !!! Αυτή είναι η προετοιμασία πριν γίνει η μεγάλη αναβάθμιση στα φίλτρα. Έγινε επεξεργασία 27 Απριλίου 2018 - SOTIRIS Link to comment Share on other sites More sharing options...
DEX 28 Απριλίου 2014 #86 Share 28 Απριλίου 2014 Ισχύει ότι τα χρυσόψαρα αν τα βάλουμε από το ενυδρειο που ζούσαν μέσα σε μια λιμνούλα είναι πιο φοβισμένα; Τουλάχιστον στην αρχή; Γενικά νομίζω ότι όταν τα βλέπεις από ψηλά παθαίνουν έναν κάποιο πανικό! Link to comment Share on other sites More sharing options...
polyagkistro 28 Απριλίου 2014 #87 Share 28 Απριλίου 2014 ομορφα πραγματα μπραβο και ο βατραχος ολα τα λεφτα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aliens 9 Μαίου 2014 Author #88 Share 9 Μαίου 2014 (edited) Παρέλαβα το υλικά και θα τοποθετηθούν το Σαββατοκύριακο. Ευχαριστώ τον GIANNHS_KOI για τις συμβουλές και την βοήθεια που μου παρέχει. 1μ χ 1μ Ιαπωνική ψάθα (Japanese Matting). θα προστεθεί στο 1ο βαρέλι που είναι το προ φίλτρο. 25 λίτρα crystal bio. Τοποθετήθηκαν ανά ~3 λίτρα σε τσουβαλάκια για τον εύκολο καθαρισμό. Αφού ξεπλυθούν θα προστεθούν στο 2ο βαρέλι. Έγινε επεξεργασία 27 Απριλίου 2018 - SOTIRIS 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
yiazoo 9 Μαίου 2014 #89 Share 9 Μαίου 2014 Φίλε αυτά τα τσουβαλάκια που τα βρήκες; ψάχνω και εγώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 12 Μαίου 2014 #90 Share 12 Μαίου 2014 Καλησπέρα! Διάβασα όλο το θέμα σου, η εξέλιξη με το πέρας του χρόνου και την ανακατασκευή τεράστια, τα ψάρια πανέμορφα (ειδικά το Kohaku λόγω μεγέθους ) και ήθελα να σε ρωτήσω: Από που προμηθεύτηκες το Liner και σε τι τιμή αν επιτρέπεται, και Πόσο σου έχει κοστίσει η κατασκευή μέχρι τώρα, αν επιτρέπεται ( ) Σκέφτομαι να κάνω και εγώ μία λιμνούλα τώρα το καλοκαίρι, έχω και τον xmode που μένει πολύ κοντά, όμως ψάχνομαι ακόμη! (σορρυ για το σπαμ ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aliens 13 Μαίου 2014 Author #91 Share 13 Μαίου 2014 Ευχαριστώ και πάλι τον GIANNHS_KOI για τον χρόνο που μου διάθεσε το Σάββατα για την αναβάθμιση και την τοποθέτηση των καινούργιων φίλτρων. Φώτο δεν έχει, αλλά ελπίζω σύντομα να έχω βίντεο με τον καθαρισμό των φίλτρων μου ... @yiazoo. Τα τσουβαλάκια θα τα βρεις σε μαγαζί με γεωργικά είδη (π.χ. να έχει ελαιόπανα). 1-1.5 ευρό όλα μαζί. Μου τα έφεραν οπότε δεν μπορώ να σου δώσω ακριβές πληροφορίες. @nick_d Το liner το πείρα από ebay. Αν βρω το λινκ θα στο στείλω. 40 χρόνια εγγύηση. Διαστάσεις 6 χ 4 μέτρα. ~£40 λίρες + £30 τα μεταφορικά. Όταν αποφασίζουμε ότι θα βάλουμε ΚΟΙ και όχι χρυσόψαρα πρέπει να κάνουμε κάποιες υπερβάσεις στα φίλτρα μας. Όσο μεγαλώνουν τόσο ποιο απαιτητικά γίνονται. Αυτά είναι έξτρα στην είδη φίλτρανση που έχω (10 χ 2 μέτρα αραιό ελαιόπανο + 50lt Κ1 £70 λίρες + £30 τα μεταφορικά). π.χ. Η αεραντλία 70 λίτρα / λεπτό +100 ευρό. 1 χ 1 μέτρο Ιαπωνική ψάθα ~55 ευρό. 25 λίτρα Crysta bio ~60-70 ευρό (αν θυμάμαι καλά) Τις αντλίες τις έχω χρόνια και δεν θυμάμαι τιμές... Σύνολο 6.000λτ/ώρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aliens 16 Μαίου 2014 Author #92 Share 16 Μαίου 2014 (edited) Μέρος της λίμνης μου. Τα 3 παλιά ΚΟΙ με πήραν είδηση και έρχονται για φαγητό !!! Τα τρία καινούργια Ιαπωνικά ΚΟΙ μου. Να σας τα γνωρίσω. Mizuho Orange - Λέπια. Όταν μεγαλώσει…. θα μεγαλώσει … υπερβολικά. Η λίμνη θα του ανήκει. Ο χρόνος είναι σύμμαχος του. Shiro Bekko - Δερματώδες Γεννημένος πρωταθλητής Γεννημένος μοντέλο. Ένα ψάρι κουκλί και με τσαμπουκά. Beniki Kukuriu - Δερματώδες με μια λωρίδα λέπια. Μια ανερχόμενη δύναμη που σιγά σιγά θα ξεδιπλώσει την ομορφιά του. Είναι φοβητσιάρης (ακόμα). Το κάθε ψάρι έχει την δικιά του προσωπικότητα του και διαφορετικό ρόλο. Είναι και μοναδικά αλλά και ξεχωριστά δημιουργώντας ένα υπέροχο σύνολο. Παρακάτω στην διεκδίκηση του φαγητού φαίνεται η διαφορά στο μέγεθος μεταξύ παλιών και νέων ΚΟΙ. Έγινε επεξεργασία 13 Μαίου 2018 - SOTIRIS 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 16 Μαίου 2014 #93 Share 16 Μαίου 2014 Μπραβο! Πολυ ομορφα ζωντανα! Να τα χαιρεσαι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeLk 16 Μαίου 2014 #94 Share 16 Μαίου 2014 Πανέμορφα τα ζωντανά! Να γίνουν και τα μικρά όπως το Kohaku! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aliens 26 Μαίου 2014 Author #95 Share 26 Μαίου 2014 (edited) Έγινε επεξεργασία 27 Απριλίου 2018 - SOTIRIS 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikolasB 26 Μαίου 2014 #96 Share 26 Μαίου 2014 Link to comment Share on other sites More sharing options...
yiazoo 26 Μαίου 2014 #97 Share 26 Μαίου 2014 ωραίο...όσο κρατάει, 2-3 μέρες ε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
mary74 26 Μαίου 2014 #98 Share 26 Μαίου 2014 Μία ομορφιά... Φτού φτού!! Όμορφα ψάρια να τα χαίρεσε!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 26 Μαίου 2014 #99 Share 26 Μαίου 2014 Πανέμορφα όλα, η λίμνη, τα ψάρια, το νούφαρο... Τα κόι είναι απίστευτες φάτσες, τα λατρεύω, μακάρι στο μέλλον να καταφέρω να αποκτήσω κι εγώ μία μεγάλη λίμνη με κόι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aliens 3 Ιουνίου 2014 Author #100 Share 3 Ιουνίου 2014 Μετά από 3 εβδομάδες αποφάσισα να καθαρίσω τα φίλτρα μου .... Το τι μαζεύτηκε δεν περιγράφεται .... Υ.Γ. Είχα άγχος..... Δείξτε επιείκεια στην κρητική σας. Υ.Γ. Το νούφαρο ίσα που πρόλαβα να το πάρω φωτογραφία πριν βυθιστεί πάλι στο νερό. Υ.Γ. Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος