steliosv 4 Φεβρουαρίου 2007 #1 Share 4 Φεβρουαρίου 2007 Γεια χαρα σε όλους!!! Κατ'αρχάς να πω ότι είμαι νέος σε ότι έχει σχέση με το ενυδρείο και τα ψάρια. Αγόρασα ένα ενυδρείο cayman 80, το οποίο είναι 120lt έχει φίλτρο, θερμαντήρα, θερμόμετρο και φυσικά φωτισμό. Επίσης μαζί με το ενυδρείο πήρα και μια αεραντλία Hydor Ario 3 η οποία έχει ισχύ 30-200 λίτρα/ώρα, χαλαζία φυσικό 1-3mm και ένα tetra test 5 in 1 που μετράει τπ PH, (GH) γενική, (ΚΗ) ανθρακική σκληρότητα, Νιτρώδες (ΝΟ2) και Νιτρικό (ΝΟ3). Το ενυδρείο θα μου έρθει αύριο ή μεθαύριο και επειδή είμαι λίγο άσχετος θα χρειαστώ μια μικρή βοήθεια μέχρι να μπω στο κλίμα του ενυδρείου. Διάβασα μερικά άρθρα του forum όσο αφορά το στύσιμο και τα πρώτα βήματα και θα ομολογίσω ότι μου φαίνονται κάπως βουνό. Κατ'αρχάς να επισημάνω ότι μένω Σπέτσες όπου εδώ δεν υπάρχει κάποιο pet shop ώστε να απευθυνθω και Αθήνα ανεβαίνω μια φορά το μήνα περίπου. Λοίπον ας συνεχίσω, από διακόσμιση δεν έχω πάρει τίποτα ακόμα. Για να γεμίσω το ενυδρείο πρέπει να πάρω και όλη την διακόσμιση ή μπορώ να το γεμίσω ώστε να ξεκινήσω την διαδικασία στρωσίματος και σε κανένα μήνα να πάρω και τα πρώτα ψάρια και την διακόσμιση να την προσθέτω σιγά σιγά. Τώρα όσο αφορά το στρώσιμο έχω διαβάσει διάφορους τρόπους. Ο ένας είναι με αμμωνία, ο άλλος είναι με τροφή και τέλος με ψάρια όπου αυτόν από ότι διάβασα δεν είναι και ο καλύτερος όποτε τον απορρίπτουμε. Από τους άλλους 2 ποιον προτίνεται καλύτερα; Ο φυσιολογικές τιμές που πρέπει να πάρει το νερό ώστε να μπορούν να μπουν τα ψάρια ποιες είναι, και πως μπορώ να τις κρατήσω σταθερές από την στιγμή που δεν ξέρω ακριβώς πότε θα μπορέσω να προμηθευτώ τα ψάρια μιας και είναι λίγο δύσκολη η προμήθεια τους λόγο της περιοχής που μένω; Επίσης δεν ξέρω ακριβώς τι ψάρια θα βάλω μέσα. Ποια κατά την γνώμη σας είναι πιο εύκολα για έναν αρχάριο; Έχω δει αύτα τα ψάρια σε διάφορα site: Otocinclus Glowlight Tetra Harlequin Zebra Danio Pangasius Common Pleco 2,5'' Gourami Pearl Blue Botia Redtail Shark Damsel Zebra Επίσης σκεφτόμουν για δίσκους αλλά δεν ξέρω τι ακριβώς. Τι προτείνετε; Υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να προσέξω ή να προμηθευτώ πριν βάλω τα πρώτα μου ψάρια; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
printioa 4 Φεβρουαρίου 2007 #2 Share 4 Φεβρουαρίου 2007 (edited) [καλως ηρθες εισαι τυχερος που κατοικεις στις σπετσες. το τεστ σε κιτ δεν ειναι αξιοπιστα και με πρωτη ευκαιρια προμηθευσου υγρα. ξεκινα στρωσιμο συμφωνα με το αρθρο και μαλλον καλυτερα με αμωνια. για τα ψαρακια που λες θα σου πω μονο απο εμπειρια οτι το πανεμορφο pangasious θελει μεγαλες γυαλες γιατι φθανει τα 0,5 μετρα και οι δισκοι μπαινουν σε κοπαδια ανω των 4 ατομων με ελαχιστη απαιτηση τα 50 λιτρα το ατομο και αλλες απαιτησεις οπως φυτα ξυλα καλες κρυψωνες . αυτα παντως τα εχω φιλοξενισει και ζουν ομορφα μαζι :Otocinclus Glowlight Tetra Zebra Danio Redtail Shark Damsel Zebra τελος θα ελεγα την διακοσμηση να την κανεις με βαση τι οργανισμους θα φιλοξενησεις αλλα προσοχη αν θελεις η αν θα θελησεις να κανεις φυτεμενο τανκ πρεπει να το αποφασισεις τωρα ωστε πριν το νερο να βαλεις υποστρωμα (ειναι υλικο που πωλειται συσκευασμενο μοιαζει με κοινο χωμα και μπαινει σαν βαση κατω απο το χαλικι) Έγινε επεξεργασία 4 Φεβρουαρίου 2007 - printioa Link to comment Share on other sites More sharing options...
kouzman 5 Φεβρουαρίου 2007 #3 Share 5 Φεβρουαρίου 2007 Αν και ο φίλος μας σε έχει καλύψει! θα ήθελα να προσθέσω ότι οι τιμές του νερού (pH, kH, gH) καθορίζονται απο τα είδη που θα επιλέξεις! Για να μήν δυσκολευτείς στην επιλογή τους βρές ποιο είδος σε τραβάει πιο πολύ και φτιάξε έναν βιότοπο ανάλογα με την προέλευση του! Link to comment Share on other sites More sharing options...
steliosv 5 Φεβρουαρίου 2007 Author #4 Share 5 Φεβρουαρίου 2007 Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Σκέφτομαι να βάλω κάποια φυτά αλλά λίγο αργότερα όμως όσο αφορά το υπόστρωμα υπάρχει κάποια μάρκα η οποία είναι καλή; Βρήκα αυτό σε ένα site: AMTRA laterite granules 250 γρ. Λέει ότι είναι λατερίτης σε πολύ ψηλή κοκομετρία και ότι το αναμειγνυεις 3 περίπου λίτρα βρεγμένο χαλίκι και από επάνω στρώνω το υπόλοιπο χαλίκι για όλο το ενυδρείο και αυτό αρκεί για ενυδρείο μέχρι 120lt. Είναι κάλο για να το πάρω ή καλύτερα να το ψάξω περισσότερο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 5 Φεβρουαρίου 2007 #5 Share 5 Φεβρουαρίου 2007 Καλώς ήρθες στο φόρουμ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
In the pond 5 Φεβρουαρίου 2007 #6 Share 5 Φεβρουαρίου 2007 Γειά και καλοσόρισες. Από τα λίγα που ξέρω, είναι ότι πρέπει πρώτα να επιλέξεις ΤΙ ψάρια θα βάλεις μέσα. Κάποια ζητούν διαφορετικές συνθήκες και σκληρότητα του νερού. Βασικά δεν μπορείς να προσθέτεις ψάρια ανεξέλεκτα γι'αυτό υπάρχουν και πολλές κατηγορίες όπως βλέπεις. Δώσε όμως μια βόλτα στα καταστήματα με ψάρια και κάπου θα κατασταλάξεις. (δύσκολο αλλά σημαντικό) Ψαξε το πάντως και εδώ στο site "θα βρείς τον γιατρό σου". Καλή συνέχεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
iogi 5 Φεβρουαρίου 2007 #7 Share 5 Φεβρουαρίου 2007 Καλώς ήρθες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AquaBoy 5 Φεβρουαρίου 2007 #8 Share 5 Φεβρουαρίου 2007 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PPAP 5 Φεβρουαρίου 2007 #9 Share 5 Φεβρουαρίου 2007 Kαλώς μας ήρθες!!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotos 5 Φεβρουαρίου 2007 #10 Share 5 Φεβρουαρίου 2007 Καλως ηρθες στο ΑΖ Link to comment Share on other sites More sharing options...
dartman 12 Φεβρουαρίου 2007 #11 Share 12 Φεβρουαρίου 2007 WELCOME to AQUAZONE φιλε vouros .... Καλη διαμονη ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος