grego1981 1 Απριλίου 2013 Author #26 Share 1 Απριλίου 2013 Σε ευχαριστώ, θα το κάνω και βλέπουμε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
grego1981 3 Απριλίου 2013 Author #27 Share 3 Απριλίου 2013 καλησπερα και μετα απο ενα διάλειμμα λογω προβληματος με το ενα κορυ το οποιο απ οτι φαίνεται λυθηκε, επεστρεψα να σας πρηξω! στα φυτα καμμια αλλαγη... οι ανουμπιες ζουν αλλα ειναι με τα ιδια φυλλα χωρις καμμια βελτιωση με τρυπες και κιτρινιλες (λιγοτερες απο τη περιοδο που τις ειχα στο χωμα), το κερατοφυλλο δουλευει φουλ και στην επομενη αλλαγη θα ξανακλαδευτει, το αλλο φυτο απο στερνα με τρεχουμενο νερο και μετα απο απολειμανση που του ειχα κανει πριν μπει αλλα δεν το ειχα αναφερει ζει και μεγαλωνει μια χαρα... Το ferropol απ οτι διαβασα περιεχει και καλιο και σιδηρο οποτε φοβηθηκα να του ριξω και αλλο καλιο, σκεφτηκα να αυξησω τη δοση απο την επομενη αλλαγη και μετα απο 2ml σε 2,5ml και ισως και τρια αργοτερα αν δεν δω διαφορα..... τι να πω;;; σκεφτομαι μηπως φτιαξω και κανενα diy co2 απο οτι διαβασα για τα λιτρα μου ειναι μια χαρα ουτως ωστε να εχω συνεχη παροχη CO2..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 4 Απριλίου 2013 #28 Share 4 Απριλίου 2013 καλησπερα και μετα απο ενα διάλειμμα λογω προβληματος με το ενα κορυ το οποιο απ οτι φαίνεται λυθηκε, επεστρεψα να σας πρηξω! στα φυτα καμμια αλλαγη... οι ανουμπιες ζουν αλλα ειναι με τα ιδια φυλλα χωρις καμμια βελτιωση με τρυπες και κιτρινιλες (λιγοτερες απο τη περιοδο που τις ειχα στο χωμα), το κερατοφυλλο δουλευει φουλ και στην επομενη αλλαγη θα ξανακλαδευτει, το αλλο φυτο απο στερνα με τρεχουμενο νερο και μετα απο απολειμανση που του ειχα κανει πριν μπει αλλα δεν το ειχα αναφερει ζει και μεγαλωνει μια χαρα... Το ferropol απ οτι διαβασα περιεχει και καλιο και σιδηρο οποτε φοβηθηκα να του ριξω και αλλο καλιο, σκεφτηκα να αυξησω τη δοση απο την επομενη αλλαγη και μετα απο 2ml σε 2,5ml και ισως και τρια αργοτερα αν δεν δω διαφορα..... τι να πω;;; σκεφτομαι μηπως φτιαξω και κανενα diy co2 απο οτι διαβασα για τα λιτρα μου ειναι μια χαρα ουτως ωστε να εχω συνεχη παροχη CO2..... Εγω θα σου ελεγα να παρεις καλιο και να αρχησεις να ριχνεις σιγα σιγα.Το καλιο δεν θα σου φερει αλγες αν ριξεις λιγο παραπανω,το γενικο λιπασμα ομως θα σου φερει.Το λιπασμα που εχεις γραφει οτι εχει καλιο αλλα σε μικρες ποσοτητες,ενω το σκευασμα του καλιου εχει πολυ περισσοτερη ποσοτητα μεσα. Οσο για το diy co2 που λες δοκιμσε το,απλα θα πρεπει να βρεις εναν καλο τροπο διαχυσης γιατι ειναι το Α και το Ω γι αυτο το συστηματακι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grego1981 4 Απριλίου 2013 Author #29 Share 4 Απριλίου 2013 ΟΚ θα αφού δεν θα έχω θέμα θα το δοκιμάσω.. δοσολογίες αυτές που έχει η συσκευασία ή έχουμε να προτείνουμε κάτι καλύτερο στα 60 λίτρα μου?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 4 Απριλίου 2013 #30 Share 4 Απριλίου 2013 ΟΚ θα αφού δεν θα έχω θέμα θα το δοκιμάσω.. δοσολογίες αυτές που έχει η συσκευασία ή έχουμε να προτείνουμε κάτι καλύτερο στα 60 λίτρα μου?? Ξεκινα με λιγο λιγοτερο απο αυτο που λεει η συσκευασια και σπαστο παλι δια 6,για να ριχνεις καθημερινα και την 7η μερα αλλαγη νερου.Αν δεν δεις σημαδια βελτιωσης μεσα σε ενα μηνα,αυξανεις λιγο την δοση και την πας σ αυτη που γραφει η συσκευασια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grego1981 4 Απριλίου 2013 Author #31 Share 4 Απριλίου 2013 Πήρα το κάλιο και ξεκίνησα χορήγηση, 1,5ml ανα μέρα λέω, στη συσκευασία αναφέρει 15ml στις 6 ημέρες για 125Lt δλδ θα χορηγήσω 6Χ1,5 9 ml στις 6 ημέρες ενω για τα λίτρα μου θα έπρεπε να ρίξω 7,5ml την εβδομαδα. ξεκινάω και βλέπουμε.... Ευχαριστώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 5 Απριλίου 2013 #32 Share 5 Απριλίου 2013 Ξεκινα με 1ml την ημερα και αν δεν δεις βελτιωση τοτε αυξανεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husky_Jim 5 Απριλίου 2013 #33 Share 5 Απριλίου 2013 Για τα φυτά που έχεις δέν χρειάζεται ΤΙΠΟΤΑ από τα παραπάνω.Μιά καλή φωτοσυνθετική σε kelvin λάμπα με ανακλαστήρα καθώς και ένα γενικό λίπασμα σε υγρό είναι υπέρ αρκετά. Το λάθος στην περίπτωση σου ήταν η λάθος λάμπα, οι υπερβολική σε ώρες φωτοπερίοδος καθώς και ο πλέκο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skydiver 5 Απριλίου 2013 #34 Share 5 Απριλίου 2013 (edited) Καλησπέρα και από εμένα. Η λάμπα που έχεις είναι λάθος στο φάσμα της. Αν δεν θες να διαθέσεις χρήματα να πάρεις κάποια σαν αυτή μπορείς να πάρεις μια ανάλογη από κατάστημα ηλεκτρολογικού εξοπλισμού με πολύ λιγότερα χρήματα. Όταν λέω ανάλογη εννοώ σε φάσμα. Επίσης δεν χρειάζεσαι τόσες πολλές ώρες. 8-9 είναι αρκετές. Η ανούμπια δεν φυτεύεται αλλά δένεται ή στερεώνεται όπου βρεις. Μπορείς να αρχίζεις να ρίχνεις λίγο κάλιο και σίδηρο για αρχή και βλέποντας και κάνοντας. Αν θες να δώσεις CO2 με οικονομικό τρόπο μπορείς να δοκιμάσεις ένα DIY σύστημα μιας και το ενυδρείο σου είναι μικρό. Τα νιτρικά σου είναι καλά αλλά αν θες να τα ενισχύσεις μπορείς να ρίξεις Nitrogen. Το κερατόφυλλο θέλει πολλά νιτρικά για να σου αναπτυχθεί καλά. Αν δεν υπάρχουν πολλά νιτρικά δεν θα δεις πολλά πράγματα από αυτό. Επίσης πάνω σε αυτό ήθελα να σου πω πως το τοποθετούμε περισσότερο ως φυτό επιφανείας και δεν το βάζουμε στο βυθό. Περισσότερο μπαίνει δηλαδή για να δημιουργούμε σκιά και να μας απορροφά τα περίσσια νιτρικά. Αν δεν υπάρχουν πολλά όμως νιτρικά, πρώτον το κερατόφυλλο αρχίζει να διαλύεται δημιουργώντας ένα άσχημο οπτικό αποτέλεσμα τόσο για το ίδιο το φυτό αλλά και για το υπόλοιπο ενυδρείο και δεύτερον λειτουργεί σαν ανταγωνιστής για τα υπόλοιπα φυτά μιας και μας απορροφάει τα νιτρικά που είναι η βασική τροφή όλων των φυτών. Έγινε επεξεργασία 5 Απριλίου 2013 - Skydiver Link to comment Share on other sites More sharing options...
grego1981 6 Απριλίου 2013 Author #35 Share 6 Απριλίου 2013 Τώρα η λάμπες είναι 2: μια 9000Κ και μια 4700Κ 15W έκαστη, πιστεύετε οτι είμαι ΟΚ και με φωτοπερίοδο 8 ώρες; Το κερατόφυλλο αναπτύσεται συνεχώς και αυτό που είναι δεμένο συνέχεια πετάει νέα στελέχη. Το κλαδεύω 2 φορές τη βδομάδα και πάλι φουντώνει! Τα νικτρικά μου παραμένουν σύμφωνα με το υγρο τεστ της JBL στο 5-10. Τελικά μάλλον το κάλιο τους λείπει γιατί στη μια ανουμπια φαίνεται στρίψιμο των φύλλων που απ'οτι διάβασα σημαίνει έλλειψη καλίου. Έχω ξεκινήσει απο προχθές και χορηγώ οπότε βλέπουμε! Επίσης βάσει KH και pH το CO2 μου είναι στα 12ppm μετρημενο στη μέση της φωτοπεριόδου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 7 Απριλίου 2013 #36 Share 7 Απριλίου 2013 Την μια λαμπα με τα 9000Κ να την αλλαξεις να βαλεις μια με 6500Κ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grego1981 13 Μαίου 2013 Author #37 Share 13 Μαίου 2013 Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους, Μετά απο αλλαγές που έγιναν στο ενυδρείο (http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=85473) στο βυθό και στη διάταξη των φυτών και αφού συνεχίζεται η ρουτίνα της λίπανσης και χρησιμοποιείται DIY CO2 εντατικά, τα φυτά μου φαίνετε να πηγαίνουν καλύτερα. Το μόνο που φαίνεται να μην προχωρά είναι η Valisneria η οποία δεν έχει μεγαλώσει ούτε έχει πετάξει καινούρια φύλλα απο τότε που την έβαλα εδω και ενα μήνα και κάτι.... και η Java moss δεν έχει αναπτυχθεί πολύ αλλα ξερω είναι αργής ανάπτυξης και περιμένω.... Επίσης πλέον ο φωτισμός μου αποτελείτε απο 1xJBL T8 15W 6500K και 1xGLO T8 15W 4700K με φωτοπερίοδο 8 ωρών. Επίσης ο βυθός πλέον όπως αναφέρεται στο link παραπάνω αποτελείτε απο το παλιο υπόστρωμα JBL aquabasis με υπόλοιμα απο τον παλιό βυθό 1-2 cm JBL Manado και απο πάνω 3-4 cm χαλαζιακό χαλικάκι κοκκομετρίας 0,8-1mm. Συνολικό βαθος βυθού 7cm maximum. Τι αλλο μπορώ να κάνω για να βελτιώσω την αναπτυξη των φυτών μου; Φωτογραφίες απο τη νέα κατάσταση θα ανεβάσω απογευμα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος