Jump to content

προβλημα σε ενυδρειο

hightmare

Recommended Posts

εχω το ενυδρειο 120 λτ που εδινε το carrefour.του εχω βαλει ψαρια κρυου νερου , το προβλημα μου ειναι οτι αν δεν κανω συχνες αλλαγες νερου δηλαδη περιπου 7 μερες τα ψαρια βγαζουν ασπρες κιλιδες και σαπιζουν τι μπορει να φταιει? (μου ειπαν οτι αλλαγες κανονικα ειναι καθε μηνα και οχι καθε βδομαδα που κανω εγω!)

εχω το ενυδρειο 120 λτ που εδινε το carrefour.του εχω βαλει ψαρια κρυου νερου , το προβλημα μου ειναι οτι αν δεν κανω συχνες αλλαγες νερου δηλαδη περιπου 7 μερες τα ψαρια βγαζουν ασπρες κιλιδες και σαπιζουν τι μπορει να φταιει? (μου ειπαν οτι αλλαγες κανονικα ειναι καθε μηνα και οχι καθε βδομαδα που κανω εγω!)

Πρώτα από όλα καλως ήρθες στο Aquazone! :lol:

Μπορείς να βάλεις φωτό από τα ψάρια που έχουν πρόβλημα?Τί ψάρια είναι?

Τί θερμοκρασία έχει το νερό σου?

Πιστεύω ότι μια φωτογραφία θα βοηθούσε. Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχεις στρώσει το ενυδρείο σου πριν τοποθετήσεις μέσα ψάρια; Επίσης πόσο νερό αλλάζεις κάθε φορά που κάνεις μια αλλαγή; Δώσε μας περισσότερες πληροφορίες. Χρησιμοποιείς αντιχλώριο στο νερό σου; Έχεις κάνει ή κάνεις μετρήσεις; Αλλαγή στο νερό κάνουμε όταν ανεβαίνουν τα νιτρώδη. Θα επαναλάβω βέβαια ότι μια φωτογραφία θα βοηθούσε.

Ευχαριστώ για το ενδιαφερον! Τα ψαρια μου ειναι χρυσοψαρα κυριως shubunkin φωτο θα βαλω συντομα. εριξα φαρμακο για το ich ανεβασα την θερμοκρασια στους 29 βαθμους και εριξα 10 κουταλιες της σουπας χοντρο αλατι μετα απο μια μερα τα ψαρια τα βλεπω καπως καλυτερα αλλα θελω να ρωτησω αν η ουρα τους θα ξαναμεγαλωσει και ποσο καιρο να αφησω το νερο με το αλατι χωρις να το αλλαξω αλλα και την θερμοκρασια στους 29?

Μήπως είναι υψηλή αυτή η θερμοκρασία ια τα χρυσόψαρα? ;)

Αν πράγματι ICK η θερμοκρασία μπορεί να παραμείνει στους 29 βαθμούς για δέκα ημέρες .

Σε 48ωρες θα πρέπει να βλέπεις βελτίωση ιδ άλλως έχουμε κάνει λάθος διάγνωση .

τελικα ενα χρυσοψαρο πεθανε. Στα αλλα εφυγαν τα ασπρα στιγματα αλλα ειναι πολυ νωχελικα ακομα. Ενα αλλο που με προβληματιζει ειναι οτι τους αλλαξα την τροφη απο φυλλα σε tetra sticks (μπαλιτσες) και το βαζουν στο στομα τους και το φτυνουν μετα και περναει σχεδον μιση μερα για να το φανε ειναι φυσιολογικο?

Όχι δεν είναι φυσιολογικό να είναι η μπαλίτσα μισή μέρα στο ενυδρείο και να μην την έχουν φάει τα ψάρια.

-Παντως ειναι "δεδομενο" θα ελεγα μετα απο αλλαγη στη τροφη των ψαριων μας να παρατηρειται μια "δυστροπια" ως προς την αποδοχη της.Υπομονη λοιπον, θα την συνηθησουν!

Τωρα οσον αφορα τα χρυσοψαρακια σου (αλλα και για τα τροπικα) πιστευω οτι καλυτερα ειναι να "μουλιαζεις" την τροφη σε ενα μπολακι με νερο ενυδρειου για μερικα λεπτα. :D

(Βεβαια μια ποικιλια στη διατροφη τους καθως και μια μερα την εβδομαδα διαιτας και την επομενη βρασμενο αρακα , νομιζω επιβαλεται...)

;)

Ποσα χρυσοψαρα εχεις μεσα στα 120λτ;

Την τροφη μπορει να μην την τρωνε γιατι μπορει να μην τους αρεσει θα σου λεγα στην παρουσα φαση να τους δινεις την τροφη που ειχαν συνηθησει για να μην ταλαιπωριθουν τα ζωα σου.

Περιμενουμε ενημερωση για την πορεια τους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...