aka68 25 Μαρτίου 2013 #1 Share 25 Μαρτίου 2013 Αυγά: Τελικά, βλάπτουν ή όχι την υγεία;Τα αυγά είναι μια πλούσια πηγή πρωτεϊνών και αρκετών απαραίτητων θρεπτικών συστατικών. Νεότερα δεδομένα υποδεικνύουν ότι η κατανάλωση αυγών συσχετίζεται με βελτιωμένη ποιότητα δίαιτας και καλύτερη αίσθηση πληρότητας μετά τα γεύματα και μπορεί να σχετίζεται με καλύτερη διαχείριση του βάρους. Επιπλέον, ουσίες που βρίσκονται στον κρόκο του αυγού μπορεί να συμβάλλουν στην πρόληψη διαταραχών της όρασης λόγω γήρατος. Οι πρόσφατες βελτιώσεις στις φάρμες έχουν ανεβάσει τα πρότυπα για την ασφάλεια των αυγών, μειώνοντας τα περιστατικά μόλυνσης με Σαλμονέλα που παρατηρούνταν σε κάποια μέρη της Ευρώπης. Τα τρέχοντα δεδομένα συνιστούν ότι η κατανάλωση αυγών ως μέρος μιας υγιεινής ισορροπημένης δίαιτας δεν αυξάνει σημαντικά τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα στα περισσότερα άτομα. Ένα μέσο αυγό κότας ζυγίζει περίπου 60 γραμμάρια και αποτελείται κατά 11% από το κέλυφος, 58% από το ασπράδι και 31% από τον κρόκο. Το ασπράδι αποτελείται κυρίως από νερό (88%) και πρωτεΐνες (9%), ενώ ο κρόκος κυρίως από νερό (51%) και λιπίδια (31%) και πρωτεΐνες (16%). http://www.aniwthoi.net/2013/03/blog-post_1871.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 25 Μαρτίου 2013 #2 Share 25 Μαρτίου 2013 Πολύ χρήσιμο άρθρο!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
aka68 10 Απριλίου 2013 Author #3 Share 10 Απριλίου 2013 Τα ασπράδια ρίχνουν την πίεση Περιέχουν ένα πολύτιμο πεπτίδιο με δράση παρόμοια με εκείνη των φαρμάκων ενάντια στην υπέρταση Την αρτηριακή πίεση ρίχνει ένα πεπτίδιο που εντοπίζεται στο ασπράδι των αβγών, σύμφωνα με νέα μελέτη κινέζων ερευνητών.Σε πειράματα που έκαναν σε υπερτασικούς αρουραίους οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Jilin είδαν ότι τα τρωκτικά στα οποία χορηγείτο το πεπτίδιο RVPSL, εμφάνιζαν σημαντική μείωση των συμπτωμάτων τους. Οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι το εν λόγω πεπτίδιο είναι ικανό να περιορίσει την αρτηριακή πίεση σε επίπεδα που επιτυγχάνονται μέσω χαμηλών δόσεων αντιυπερτασικών φαρμάκων με δραστική ουσία την καπτοπρίλη. Φαίνεται να λειτουργεί δηλαδή με τον ίδιο τρόπο με τους αναστολείς του μετατρεπτικού ενζύμου της αγγειοτενσίνης (AME). http://www.tovima.gr/science/medicine-biology/article/?aid=507125 Link to comment Share on other sites More sharing options...
aka68 16 Απριλίου 2013 Author #4 Share 16 Απριλίου 2013 Τι παθαίνει ένα αβγό στο ξίδι; http://www.newsbeast.gr/weird/arthro/518758/ti-pathainei-ena-avgo-sto-xidi/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 22 Απριλίου 2013 #5 Share 22 Απριλίου 2013 Link to comment Share on other sites More sharing options...
albino 22 Απριλίου 2013 #6 Share 22 Απριλίου 2013 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος