Jump to content

Βοήθεια Με Νέο Ενυδρείο

Recommended Posts

Δυστυχώς έχασα και το άλλο χρυσόψαρο πριν βρω κάποιον να το πάρει...

Θέλω να στρώσω το ενυδρείο για να μην ξανασυμβεί αυτό που έγινε με τα ψαράκια.

Από εκείνη τη μέρα ρίχνω κάθε μέρα μέσα στο ενυδρείο 5-6 φύλλα τροφής αλλά κάθονται στο βυθό. Βακτήρια έριξα στην τελευταία αλλαγή νερού. Από τότε δεν κάνω αλλαγές. Να ρίχνω και βακτήρια σε αυτό το διάστημα που στρώνει χωρίς αλλαγή;

Διάβασα ότι το φως πρέπει να είναι σβηστό, αλλά τα φυτά το χρειάζονται. Δε θα στρώσει με το φως;

Επίσης, προς το παρόν δεν έχω πάρει θερμοστάτη. Θα πάρω όμως γιατί θέλω να βάλω μονομάχο μετά. Πόσο καιρό θα μου πάρει παραπάνω με νερό σε θερμοκρασία δωματίου (και λίγο πιο ζεστό, γιατί το ζεσταίνει η λάμπα); Θα χρειαστώ θερμοστάτη τώρα ή να το αφήσω για το φθινόπωρο που θα κρυώσει πάλι ο καιρός; Σκέφτομαι ότι θα ζεστάνει μέχρι να στρωθεί το ενυδρείο μου...

Και τέλος.......πόσες μέρες θα πάρει στο περίπου για να λιώσουν τα φύλλα τροφής και να στρώσει το ενυδρείο; Τότε θα πάω για μια μέτρηση στο πετ σοπ να το επιβεβαιώσω και μετά θα βάλω το ψάρι. Το σκέφτομαι καλά δεδομένου ότι δεν έχω τη δυνατότητα να πάρω τεστ; Πως το βλέπετε;

Η διαδικασία διαρκεί περίπου ένα μήνα. Στο διάστημα αυτό ΔΕΝ κάνεις αλλαγές. Αν βάλεις θερμοστάτη και τη θερμοκρασία στους 28-30 ο κύκλος θα ολοκληρωθεί πιο γρήγορα. Μη ρίχνεις τόσο πολύ τροφή, 2-3 φυλλαράκια ανά 2 μέρες είναι υπεραρκετά.. Η λάπα γιατί να είναι κλειστή;; Δε δημιουργεί κανένα πρόβλημα στη διαδικασία, χρησιμοποίησέ την κανονικά για τα φυτά σου

• Απαντήσεις 67
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Eυχομαι να ειναι το τελευταιο ψαρακι που χανεις.

Η κατασταση σου ειναι δικοπο μαχαιρι οποτε εγω στην θεση σου θα εριχνα βακτηρια καθε μερα μεχρι να εξαντληθει το μπουκαλι, θα το αφηνα να δουλεψει κανα μηνα χωρις αλλαγη και θα μειωνα το ταισμα. Κανα δυο μερες πριν βαλω ψαρι θα ξαναεριχνα βακτηρια και μετα το ψαρακι.

Οσο για τον θερμοστατη να ξερεις οτι τα χρυσοψαρα ειναι κρυου νερου αλλα αν θες μπορεις να τον αγορασεις. Μια μερα ομως πριν μπει ο μονομαχος να το βαλεις να δουλευει.

• 2 weeks later...

Καλησπέρα, χρειάζομαι βοήθεια!

Σήμερα έβαλα ένα θερμοστάτη juwel 50άρι που μου χάρισαν, ο οποίος είναι θηρίο, στο ύψος είναι όσο και το ύψος του νερού στο ενυδρείο! Επειδή η βάση του έμπαινε σε ανοιχτό ενυδρείο και εγώ έχω καπάκι, τον έχω ακουμπήσει όρθιο στο βυθό και τον έχω στριμώξει με το φίλτρο στη γωνία. Θα υπάρξει πρόβλημα με την τοποθέτηση αυτή;

Το άλλο πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ότι από τη διαδικασία στρωσίματος με τροφή που ακολουθώ εδώ και δέκα μέρες, έχει γεμίσει το ενυδρείο άλγες. Έτσι πρέπει να είναι, έτσι γίνεται και σε σας; Τι κάνω τώρα;

Μπορεις να βαλεις μια φωτο γιατι δεν καταλαβαινω τι εννοεις. Αν δεν κανει στο υψος μπορεις να τον ξαπλωσεις η να παρεις εναν πιο μικρο. Τωρα με τις αλγες ή το παρακανες με την τροφη ή ειναι αυτη η ακακη αλγη που βγαινει στα καινουρια ενυδρεια και φευγει με τον καιρο αλλα και με ενα καλο καθαρισμα!.

Έγινε επεξεργασία - Sturm

Αυτές είναι. Στο κέντρο έβγαλα το φυτό το άλλο που είχα γιατί μεγάλωνε πολύ προς τα πάνω και δε μου άρεσε. Στη θέση του, στο κέντρο, σκέφτομαι να βάλω μια ρίζα.

Έχω λίγο αποθαρρυνθεί με την εικόνα αυτή.........γιατί είναι τόσο δύσκολο βρε παιδιά;

Οχι ο θερμοστατης δεν μπορει να ειναι βυθισμενος στην αμμο. Η ξαπλωσε τον η παρε εναν αλλο. Οσο για την αλγη κανε λιγο υπομονη μεχρι να κανεις την αλλαγη σου οποτε θα παρεις μια ξυστρα και θα αρχισεις το ξυσιμο. Αυτα θα εκανα εγω.

Δεν είναι βυθισμένος, απλά ακουμπάει και φαίνεται έτσι. Και πλάγια να τον βάλω, πάλι έτσι ακουμπάει πάνω στην άμμο. Τι να κάνω, υπάρχει βάση με βεντούζες;

Και αυτό που έχει πιάσει ο βυθός πάνω του άλγη είναι;

Καλά αυτή στα τζάμια, οι άλλες στα φυτά; Θα φύγουν με τις αλλαγές νερού;

Άν βάλω aplle snails όταν στρώσει θα τις φάνε τις άλγες; Ταιριάζουν όμως με το μονομάχο σε 20 λίτρα;

Πιστευω μολις το ενυδρειο αρχισει και ρολαρει θα φυγουν. Καθε ποτε ριχνεις τροφη; Ενα δυο φυλλαρακια καθε 2 μερες καλα ειναι.

Οταν το γεμισεις να βαλεις και μια βεντουζα να κραταει ψηλα τον θερμαντηρα. Εχει ενδειξη μινιμουμ και μαξιμουμ επιπεδο νερου οποτε μπορεις να τον βγαλεις και λιγο εξω.

Μαθε εαν ο θερμοστατης ειναι βυθιζομενος,εαν ναι βαλτον οριζοντια,εαν οχι πρεπει να παρεις μικροτερο.

Λοιπόν ο θερμοστάτης δεν είναι πλήρως βυθιζόμενος, το διάβασα στο manual. Οπότε ή θα πάρω βεντούζες και θα τον στηρίξω λίγο πιο ψηλά αλλά θα είναι οριακά στη μινιμουμ στάθμη νερού που θέλει, ή θα πάρω άλλον. Άν μείνει όρθιος και ακουμπάει στο βυθό τι πρόβλημα δημιουργείται; Γιατί δε μπορεί να μείνει έτσι;

Τροφή έριχνα μπόλικη, μια τσιμπιά νιφάδες κάθε μέρα. Λέτε αυτό να φταίει για τις άλγες;

Και στο φωτισμό μάλλον το παράκανα, το άναβα το πρωί στις 8 περίπου και το έκλεινα στις 11 περίπου το βράδυ....... Πόσες ώρες πρέπει να είναι αναμμένο τη μέρα;

Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια!

Θερμοστατη θα πρότεινα να πάρεις άλλον δεν νομίζω ότι θα ειναι ακριβως!

Λιγότερη τροφή να ρίχνεις όπως σου είπαν 1 2 φυλλαράκια ανά μέρα

Και το φως θέλει 8-10 ώρες μείωσε λίγο την φωτοπεριοδο με 10 ώρες την ημέρα θα είσαι καλά

Ο θερμοστατης ποτε κατω απ το μινιμουμ και αναλογα με την μαρκα ποτε πανω απ το μαξιμουμ.

• 2 weeks later...

Καλησπέρα! Το στρώσιμο φαίνεται να πηγαίνει καλά γιατί έχουν αρχίσει και γεμίζουν σαλιγκαράκια μικρά το ενυδρείο μου και μεγαλώνουν γρήγορα που πριν δεν άντεχαν να ζήσουν πολύ!

Μια ακόμα απορία: την καμπόμπα (αν είναι τέτοια) την έχω φυτέψει μαζί με το υλικό που είχε στο γλαστράκι απ' το ικεα γιατί το είχαν διαπεράσει πολλές ρίζες και δεν ήθελα να τις χαλάσω. Αυτό μέσα στην άμμο θα δημιουργήσει πρόβλημα μελλοντικά όταν θα πάρω το μονομάχο; Υπάρχει περίπτωση να σαπίσει και να χαλάσει το νερό του ενυδρείου; Άν είναι να το βγάλω, πως να το κάνω τώρα που θα έχουν αναπτυχθεί πολύ οι ρίζες;

Αν το υλικό που αναφέρεις είναι αυτό το βαμβάκι καλό είναι να το αφαιρούμε. Τώρα αν έχει μείνει ελάχιστο δε νομίζω να έχεις πρόβλημα. Εγώ στη θέση σου όμως θα το αφαιρούσα όλο και ας έκοβα και λίγη ρίζα. :)

Το αν έχει στρώσει το ενυδρείο θα σου το πουν οι μετρήσεις, ;)

Οπως λεει κι ο Δημητρης κι εγω το βγαζω το γλαστρακι και το βαμβακι. Τις ριζες καλο ειναι να τις κοβεις για να αναπτυχθουν πιο γρηγορα. Αντε περιμενουμε νεα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...