Jump to content

Βοήθεια Με Νέο Ενυδρείο

Recommended Posts

Όσο για την ανατάραξη, το έχω στο χαμηλό το φίλτρο, στο δυνατό μου φαίνεται πολύ μεγάλη. Πως πρέπει να είναι; Να δημιουργούνται φυσαλίδες; Και το ακροφύσιο να είναι μέσα ή έξω απ' το νερό;

Μέσα από το νερό, γυρισμένο προς την επιφάνεια. Οι φυσαλίδες δε σημαίνουν πάντα καλύτερη οξυγόνωση, ωστόσο και μόνο που δημιουργούν επιπλέον ανατάραξη καλό κάνουν. Αν το ακροφύσιο είναι έξω απ'το νερό θα κάνει και "φασαρία"! :)

Το φυτό μάλλον κερατόφυλλο είναι. Αν μείνει το χρυσόψαρο δε θα προλάβεις να κοπψεις άλλο γιατί θα το φάει πριν αναπτυχθεί! Sarasa σε λιγότερα από 50-60 λίτρα με τίποτα!! Πήγαινε σε άλλο πετ καλύτερα, κάποιος θα το πάρει το καημένο.

• Απαντήσεις 67
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αν παει πισω το στρωσιμο, παει μπροστα η αμωνια. Ειναι δικοπο μαχαιρι στα λιτρα που το εχεις. Αν ειναι μικρο ακομη εγω λεω να αφησεις τις αλλαγες και να πας στο στρωσιμο μεχρι να το δωσεις!Αν το ενυδρειο ξεκινησει στραβα συνεχιζει στραβα! Γνωμη μου!

Και πιστεύεις αν είναι μικρό θα αντέξει το ψαράκι; Σόρρυ κιόλας, αλλά θα διαφωνήσω. Στο τελευταίο σκέλος συμφωνώ απόλυτα!

Και πιστεύεις αν είναι μικρό θα αντέξει το ψαράκι; Σόρρυ κιόλας, αλλά θα διαφωνήσω. Στο τελευταίο σκέλος συμφωνώ απόλυτα!

Οχι ιδιεταιρα, ειναι θεμα χρονου γι αυτο λεω πως ειναι και δικοπο μαχαιρι τα λιτρα της! Αλλα ναι εχεις δικιο, εφοσον ειναι μεσα το ψαρι τωρα τι στρωσιμο να γινει! Το ψαρακι πρεπει να φυγει!

DSC01947.jpg

DSC01948.jpg

DSC01949.jpg

DSC01950.jpg

DSC01951.jpg

DSC01952.jpg

Αυτές έβγαλα, βγάζετε καθόλου άκρη; Αυτές οι ρίζες τι είναι;

Σήμερα θα πάω και σε άλλο πετσοπ μήπως το πάρουν το ψαράκι και μετά να κάνω μια σωστή αρχή...

Οι ρίζες είναι aerial roots από την cabomba caroliniana. Δεν είναι κάτι ανησυχητικό. :)

Η γνωμη μου ειναι να δωσεις τα ψαρακια σου ,να κανεις το στρωσιμο με την ησυχια σου και μετα να βαλεις εναν ομορφο μονομαχο να το ευχαριστηθεις και εσυ και το ψαρακι σου!:)

Το μεσαίο φυτό εμένα μου κάνει για κάποιο είδος Hygrophila Corymbosa... ειδικά αφού μου λες ότι μεγαλώνει και γρήγορα...

Το δεξιό το κοκκινωπό είναι Ludwigia Repens Rubin

Όταν λέω "ρίζες" εννοώ αυτά που φύτρωσαν από την άμμο τις τελευταίες μέρες και φαίνονται στις φωτο, όχι τις ρίζες που κρέμονται απ' το φυτό... Αυτό που φύτρωσαν τι είναι; Και γιατί έχουν "φουντώσει" από τότε που ρίχνω τα βακτήρια;

Μπορείτε σε αυτό το θέμα να μου πείτε για το φίλτρο μου αν είναι οκ και να μου προτείνετε κάποιο θερμοστάτη; Ή πρέπει να ανοίξω καινούριο θέμα στις ανάλογες κατηγορίες;

Έχω το φίλτρο filpo 300 της wave, χαρισμένο από μια φίλη και μέσα έχει το μαύρο σφουγγάρι του στην πρώτη θήκη και mini siporax sera χωρίς δίχτυ, χύμα, όσο χώρεσε στη δεύτερη θήκη του. Θα χρειαστώ άλλο ή να συνεχίσω με αυτό; Θα με καλύψει με ένα μονομάχο;

Θερμοστάτη να πάρω jager ή υπάρχει κάποια πιο φθηνή αξιόπιστη λύση (που θα προτιμούσα εννοείται);

Άν κάνω κάποιες αλλαγές στο στήσιμο αλλά διατηρήσω το φίλτρο σε νερό ενυδρείου και το ξαναβάλω, θα χαθεί η βιολογία που έχει σχηματιστεί έως τώρα; Σκέφτομαι να βάλω μια μικρή ρίζα και να βγάλω αυτό το κεντρικό μεγάλο φυτό. Έχετε κάποια υλικά ή άλλα φυτά να μου προτείνετε; Το κόκκινο δεξιά και την καμπόμπα (αν είναι τέτοια) αριστερά θα τα κρατήσω, μου αρέσουν..

Το φίλτρο νομίζω για ένα Μονομάχο είναι καλό από την στιγμή που έχει και βιολογικό!

Για να διατηρηθεί η βιολογία θα πρέπει να έχεις ρύπους ! Αυτό γίνεται ειτε να έχεις ψάρι μέσα είτε να ρίχνεις ανά 2 μέρες λίγο τροφή μέσα!

Και Θερμοστατη θέλεις 20 με 30 βατ μάρκα τώρα η τζαγκερ θεωρούνται πολύ καλη από κει και περα παίρνεις ότι σου αρεσει!

Αν βαλεις το φιλτρο σου σε νερο ενυδρειου γα μερικες ωρες δεν θα εχεις προβλημα.

Τωρα γα τα φυτα που λες,το κικκινο αν εχεις καλο φωτισμο θα ατεξει αλλιως θα γινει πρασινο,οπως επεισης παει στην πισω μερια γατι γνετ μεγαλο.

Ποσο παχος αμμου εχεις βαλει στο ενυδρειο?

Όταν το είχα μετρήσει στην ευθεία ήταν 5 εκ. το πάχος της άμμου.

Για τις ρίζες έχετε κάποια πρόταση τι να πάρω συγκεκριμένα; Υπάρχουν πολλά είδη;

Απο παχος βυθο μια χαρα εισαι.

Ριζες προτειμησε ενυδρειακες και οτι αρεσει σε σενα,δεν υπαρχει κατι συγκεκριμενο :)

Το φιλτρο καλο ειναι απλα αν βαλεις μονομαχο και εχει μεγαλη ροη γυρνα το spray bar να χτυπαει το τζαμι για να μην ενοχλει το ψαρι (οι μονομαχοι θελουν πολυ μικρη ροη).

Θερμοστατη παρε ενα 25 βατ και εισαι οκ.:)

Ναι αυτό το διάβασα αλλά δε γυρίζει η άκρη του φίλτρου. Παρόλα αυτά στο χαμηλό έχει ήδη χαμηλή ροή, νομίζω είναι οκ.

Ποιά μάρκα θερμοστάτη να πάρω;

Και κάτι άλλο. Χρειάζομαι σκούπα βυθού; Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ..

Μπορώ να βάλω κάτι άλλο εκτός από μονομάχο στα 20 λίτρα; Ίσως guppies;

Ναι αυτό το διάβασα αλλά δε γυρίζει η άκρη του φίλτρου. Παρόλα αυτά στο χαμηλό έχει ήδη χαμηλή ροή, νομίζω είναι οκ.

Ποιά μάρκα θερμοστάτη να πάρω;

Και κάτι άλλο. Χρειάζομαι σκούπα βυθού; Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ..

Μπορώ να βάλω κάτι άλλο εκτός από μονομάχο στα 20 λίτρα; Ίσως guppies;

Θερμοστάτη μπορείς να πάρεις κάποιον jager της eheim.

Δυστυχώς στα 20 λίτρα δεν μπορείς να βάλεις κάτι παραπάνω από μονομάχο. :)

Νομιζω απ τις φωτο πως ειδα καποια σημαδια αλγης στον βυθο σου αλλα δεν ειμαι σιγουρος γιατι ειναι θολα. αληθεια γιατι ειναι τοσο θολα;

Μηπως παρατηρησε κανεις κατι τετοιο;

Σκουπα βυθου σε αυτα τα λιτρα δυσκολο! Εγω τουλαχιστον που το ειχα προσπαθησει δεν τα καταφερα!

Δεν είναι θολό το νερό, μάλλον φταίει ο φωτισμός επειδή ήταν βράδυ. Εδώ φαίνεται καλύτερα και το ψαράκι που αντέχει ακόμα μια χαρά. Σταμάτησα τις αλλαγές και πάει καλύτερα. Λέω να κάνω μια φορά την εβδομάδα μαζί με τα βακτήρια από εδώ και πέρα και να πάω για μέτρηση σε λίγες μέρες..

DSC01965.jpg

Κάποιος πιο οικονομικός αλλά αξιόπιστος θερμοστάτης;

Υπάρχουν και οι κινέζικοι που είναι καλοί αλλά εγώ θα πρότεινα να πάρεις κάτι πιο αξιόπιστο για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Προσωπικα εχω 2 κινεζους που δουλευουν χρονια χωρις κανενα προβλημα :)

Δυστυχώς έχασα και το άλλο χρυσόψαρο πριν βρω κάποιον να το πάρει...

Θέλω να στρώσω το ενυδρείο για να μην ξανασυμβεί αυτό που έγινε με τα ψαράκια.

Από εκείνη τη μέρα ρίχνω κάθε μέρα μέσα στο ενυδρείο 5-6 φύλλα τροφής αλλά κάθονται στο βυθό. Βακτήρια έριξα στην τελευταία αλλαγή νερού. Από τότε δεν κάνω αλλαγές. Να ρίχνω και βακτήρια σε αυτό το διάστημα που στρώνει χωρίς αλλαγή;

Διάβασα ότι το φως πρέπει να είναι σβηστό, αλλά τα φυτά το χρειάζονται. Δε θα στρώσει με το φως;

Επίσης, προς το παρόν δεν έχω πάρει θερμοστάτη. Θα πάρω όμως γιατί θέλω να βάλω μονομάχο μετά. Πόσο καιρό θα μου πάρει παραπάνω με νερό σε θερμοκρασία δωματίου (και λίγο πιο ζεστό, γιατί το ζεσταίνει η λάμπα); Θα χρειαστώ θερμοστάτη τώρα ή να το αφήσω για το φθινόπωρο που θα κρυώσει πάλι ο καιρός; Σκέφτομαι ότι θα ζεστάνει μέχρι να στρωθεί το ενυδρείο μου...

Και τέλος.......πόσες μέρες θα πάρει στο περίπου για να λιώσουν τα φύλλα τροφής και να στρώσει το ενυδρείο; Τότε θα πάω για μια μέτρηση στο πετ σοπ να το επιβεβαιώσω και μετά θα βάλω το ψάρι. Το σκέφτομαι καλά δεδομένου ότι δεν έχω τη δυνατότητα να πάρω τεστ; Πως το βλέπετε;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...