Akridas66 11 Μαρτίου 2013 #1 Share 11 Μαρτίου 2013 Καλημερα στους "κηπουρους"... Με αφορμη αυτο http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=82731&&page=4 Μου διμιουργηθηκαν μερικες αποροιες, προσπαθοντας να ανεβω επιπεδο προσπαθω να λυνω οσες αποριες αποκτω ανα τα θεματα που βλεπω ... Ο φιλος καπου στην 4/5 σελιδα λεει οτι εχει 2 κυκλοφοριτες για να μετακινουντε τα λιπασματα σε ολο το ευνδρειο οπως και το co2 και να μην βαλτονη το νερο... Εδω εχω την απορια, πως υπολογιζουμε την κυκλοφορια που πρεπει να πετυχουμε αναλογα τα λιτρα;; Οταν λεμε κυκλοφορια εννουμε την αναταραξη της επιφανειας ή την διμιουργεια ρευματων κοντα στον βυθο;; Αυτα για αρχη.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 11 Μαρτίου 2013 #2 Share 11 Μαρτίου 2013 Καλημερα στους "κηπουρους"... Με αφορμη αυτο http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=82731&&page=4 Μου διμιουργηθηκαν μερικες αποροιες, προσπαθοντας να ανεβω επιπεδο προσπαθω να λυνω οσες αποριες αποκτω ανα τα θεματα που βλεπω ... Ο φιλος καπου στην 4/5 σελιδα λεει οτι εχει 2 κυκλοφοριτες για να μετακινουντε τα λιπασματα σε ολο το ευνδρειο οπως και το co2 και να μην βαλτονη το νερο... Εδω εχω την απορια, πως υπολογιζουμε την κυκλοφορια που πρεπει να πετυχουμε αναλογα τα λιτρα;; Οταν λεμε κυκλοφορια εννουμε την αναταραξη της επιφανειας ή την διμιουργεια ρευματων κοντα στον βυθο;; Αυτα για αρχη.... Γεια σου φίλε Ακρίδα! Με την προσθήκη κυκλοφορητών επιτυγχάνεται, όπως αναφέρθηκε και στο συγκεκριμένο θέμα, ότι μεγιστοποιούμε την κυκλοφορία του νερού + των θρεπτικών συστατικών σε όλους τους χώρους του ενυδρείου, αρκεί φυσικά να μην το κάνουμε πλυντήριο το ενυδρείο.. Αυτό επίσης μειώνει και τις πιθανότητες να δημιουργηθούν κάποιοι τύποι άγλεων που αρέσκονται στα "στάσιμα" ύδατα και στην ελλειπή κυκλοφορία.. Σχετικά με την ανατάραξη, είμαι της άποψης να μην είναι ούτε ελάχιστη όπως σε ένα μονομαχοενυδρείο, αλλά ούτε και να δημιουργούνται "κύμματα" xexe Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 11 Μαρτίου 2013 #3 Share 11 Μαρτίου 2013 Η κυκλοφορια σε ενα φυτεμενο ενυδρειο γα μενα ειναι πολυ σημαντικο πραγμα! Με καλυψε Πανος γα τους λογους,το πιο σημαντικο για μενα ειναι η σωστη μεταφορα των θρεπτικων συστατικων στην στηλη του νερου μας.Βεβαια η πολυ κυκλοφορια μπορει να μας κανει κακο και εννοω για τα ειδη των ψαριων που εχουμε στο ενυδρειο μας,αν πχ εχυμε μονομαχο εννοειτε οτι θελουμε μικρη κυκλοφορια,υπαρχουν ομως και ψαρια που τους αρεσει το δυνατο ρευμα οπωτε η καλη κυκλοφορια μας βοηθα και σαυτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 11 Μαρτίου 2013 Author #4 Share 11 Μαρτίου 2013 Για την κυκλοφορια στο βυθο δηλαδη μπορουμε να προσθεσουμε εναν κυκλοφοριτη;; Α ναι, πως υπολογιζουμε την κυκλοφορια σε συναρτησει με τα λιτρα μας;; Επσης πως ξερουμε τα ειδη των ψαριων που θελουν μικρη/μεσαια/υψηλη;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 11 Μαρτίου 2013 #5 Share 11 Μαρτίου 2013 Ναι μπορεις να βλεις εξτρα κυκλοφορητη αν θες περισσοτερη κυκλοφορια απο αυτη που εχε το φιλτρο σου. Δεν νομιζω να υπαρχει κατι για να το υπολογισεις. Την κυκλοφορια του καθε ψαριου την βλεπεις απο το προφιλ του και απο τον βιοτοποπου ζει το καθε ψαρι,ειναι απλο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 13 Μαρτίου 2013 Author #6 Share 13 Μαρτίου 2013 Μαααλιστα..... Μπορει να φταιει αυτο που μαζευει αλγη στον βυθπ στο 100ρι μου;;γιατι εχω μεγαλη φυτομαζα, ευκολα φυτα(μαρσιλεα,λουβιγδια ρεπενς,καμπομπα καρολιανα κτλπ), με co2 και εβδομαδιαιο προγραμμα λιπανσης, αλλα στον βυθο συνεχεια μαζευει αλγη(και δεν ειναι κυανο) και τελικα αυτο οδηγισε σε ξεσπασμα αγλεων παντως τυπου....το μονο που δεν ηξερα ηταν αν εφταιγε η κυκλοφορια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 13 Μαρτίου 2013 #7 Share 13 Μαρτίου 2013 Μην το δενεις κομπο οτι φταει μονο η κυκλοφορια,μπορει να ειναι συνδιασμος.Βαλε καμια φωτο της αλγης να δουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 13 Μαρτίου 2013 Author #8 Share 13 Μαρτίου 2013 Τωρα δεν εχει μηνει τπτ, περασα ομως απο τριχοϊδη και απο μια αλλη που ειναι σαν μαυρες παχυες τουφες(δεν θυμαμε πως λεγεται τωρα), αλλα με σταματημα λιπασματα,co2,αλλαγες νερου, συσκοτησεις και υπομονη εφυγαν ολες.....απλα ξεκινησε απ τον βυθο και μετα απ τα φυλλα των φυτων.... Θα κοιταξω παντως για κυκλοφοριτη για να ειμαι καλημενος, γιατι πολλα φυτα δεν την παλεψαν και δεν θελω να το ξαναπερασω ολο αυτο, σκευτομαο για χ4 φορες τα λιτρα μου(400λ/ω), εχω μονο νεον,γκλοου,ροζυ τετρα και 2-3 αμανο.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 14 Μαρτίου 2013 #9 Share 14 Μαρτίου 2013 Τωρα δηλαδη ποσο κυκλοφορια εχεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 14 Μαρτίου 2013 Author #10 Share 14 Μαρτίου 2013 Εχω το εξωτερικο φιλτρο που χτυπαει την επιφανεια και ενα εσωτερικο(με σφουγκαρια για μηχανικη) που βαραει επιφανεια αλλα στην αντιθετη κατευθυνση....το εξωτερικο ειναι 500λ/ω και το εσωτερικο 200λ/ω.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 14 Μαρτίου 2013 #11 Share 14 Μαρτίου 2013 Και ποσα λιτρα ειναι το ενυδρειο σου? Για να καταλαβεις,εγω στο 40αρι μου εχω ενα εσωτερικο που γραφει 400l/h αλλα δε ειναι τοσο,αντε να ναι 300.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 15 Μαρτίου 2013 Author #12 Share 15 Μαρτίου 2013 100-90 καθαρα(εχω 8 ποντους υποστρωμα+βυθο, aquabasis/manado) και ειναι λιγοτερα(με βυθο 3-4 ποντους ειναι 115λιτρα μετρημενο)... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 15 Μαρτίου 2013 #13 Share 15 Μαρτίου 2013 Να ξερεις οτι η ροη που γραφουν τα φιλτρα ειναι η ονομαστικη και οχι η πραγματικη,οπωτε εχεις λιγοτερη απο αυτη που υπολογιζεις.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 16 Μαρτίου 2013 Author #14 Share 16 Μαρτίου 2013 Ναι το ξερω, αλλα μιλαμε για την επιφανεια, για το βυθο ή απο τη μεση του ενυδρειου και κατω τη γινετε;; Εκει με ενδιαφερη εμενα να μαθω εαν χρειαζεται κυκλοφορια και ποση..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος