Μιχάλης 10 Μαρτίου 2013 #1 Share 10 Μαρτίου 2013 Γειά σας παιδιά, Μόλις γύρισα απο το σπίτι ενός φίλου που πήγα για να κάνω μέτρηση ΝΟ3 & ΝΟ2 στο 30λιτρο ενυδρείο του με 3 χρυσόψαρα(!!!), με τα δικά μου τέστ (ΑΡΙ). Τα αποτελέσματα με ψιλοκουφάνανε για αυτό και τα έκανα 3 φορές για να σιγουρευτώ... Λοιπόν, αμμωνια 0 και στις 3 μετρήσεις και νιτρώδη 5!!!! (στο τέρμα δηλαδη!). Γινεται αυτό απο την στιγμή που το ενυδρείο του τρέχει 1,5 χρόνο τώρα? Η μόνη αλλαγή που έκανε στο ενυδρείο ήταν φίλτρο πρίν 2 μήνες. Υπάρχει περίπτωση να είναι ακόμα στο στρώσιμο το καινουριο φίλτρο?? Μου είπε κιόλας οτι για 2 εβδομάδες αφησε και το παλιο φιλτρο μέσα μέχρι να στρώσει το καινούριο....(μετρησεις δεν έκανε ποτέ βέβαια μέχρι σήμερα). Υπάρχει καμιά εξήγηση για όλα αυτά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 10 Μαρτίου 2013 #2 Share 10 Μαρτίου 2013 Το μόνο σίγουρο είναι ότι 3 χρυσόψαρα σε 30 λίτρα είναι το λιγότερο έγκλημα!! Τα νιτρώδη δείχνουν ότι το φίλτρο δεν έχει στρώσει ακόμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μιχάλης 10 Μαρτίου 2013 Author #3 Share 10 Μαρτίου 2013 Το μόνο σίγουρο είναι ότι 3 χρυσόψαρα σε 30 λίτρα είναι το λιγότερο έγκλημα!! Τα νιτρώδη δείχνουν ότι το φίλτρο δεν έχει στρώσει ακόμα. Το ξέρω φίλε μου...1 μηνα τον πρήζω να τα βγάλει και να βάλει κανα μονομάχο αλλά δε λέει να τα αποχωριστεί...Λέει χαρακτηριστικά: ''Τα πήρα γόνο και τώρα που έγιναν θηρία θα τα δώσω?'' χαχαχαχαχα! Πέρα απο το αστείο του θέματος τουλάχιστον τον έπεισα να κάνω τα τέστ να δούμε πόσο βασανίζονται εκεί μέσα τα καημένα τα ψαράκια... Πάντως 2 μήνες και ακόμη να στρώσει δεν είναι περίεργο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 10 Μαρτίου 2013 #4 Share 10 Μαρτίου 2013 Τι υλικά έχει μέσα το φίλτρο ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 10 Μαρτίου 2013 #5 Share 10 Μαρτίου 2013 Μου είπε κιόλας οτι για 2 εβδομάδες αφησε και το παλιο φιλτρο μέσα μέχρι να στρώσει το καινούριο....(μετρησεις δεν έκανε ποτέ βέβαια μέχρι σήμερα). Υπάρχει καμιά εξήγηση για όλα αυτά? Φίλε Μιχάλη, μπορώ να πω με απόλυτη βεβαιότητα καθώς το έζησα κι εγώ στην πράξη, ότι 2 βδομάδες είναι πάρα μα πάρα πολύ λίγες για να μπολιαστεί ένα καινούργιο φίλτρο σε ταυτόχρονη λειτουργία με το παλιό... Εγώ είχα βάλει το φίλτρο που προοριζόταν για το μονομαχοευδρείο μου στο μεγάλο ενυδρείο, και μάλιστα το άφησα 3 βδομάδες και το αποτέλεσμα ήτανε να μην είχε μπολιαστεί.. όπως κατάλαβες ζήτησα για δεύτερη φορά μπόλι από τον ίδιο χομπίστα που μου έδωσε για το μεγάλο. Πιστεύω κι εγώ ότι αφού μετράει νιτρώδη είναι ακόμα άστρωτο το ενυδρείο του, αλλά το μόνο καλό είναι ότι για να μετράτε νιτρώδη στο Θεό το στρώσιμο βρίσκεται στη φάση πριν αρχίσουν να δημιουργούνται βακτήρια που τρώνε τα νιτρώδη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 11 Μαρτίου 2013 #6 Share 11 Μαρτίου 2013 Πάνο , όπως τα λες είναι, αλλά από τα λεγόμενα του Μιχάλη (3 χρυσόψαρα σε 30 λίτρα μικτά), υποθέτω ότι το φίλτρο έχει μέσα μόνο σφουγγάρι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 11 Μαρτίου 2013 #7 Share 11 Μαρτίου 2013 Με 3 χρυσοψαρα,σε 30αρι ενυδρειο,οσος χρονος και να περασει,οτι υλικα και να εχει,ο φιλος του φιλου μας,παντα θα μετρα αμμωνια ,νιρωδη,και νιτρικα. Καλο ειναι να τα δωσει,και να βαλει,εναν μονομαχο,γιατι με 5 νιτρωδη,τα ψαρια δεν θα εχουν καλο τελος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
manoswoolf 11 Μαρτίου 2013 #8 Share 11 Μαρτίου 2013 Με 3 χρυσοψαρα,σε 30αρι ενυδρειο,οσος χρονος και να περασει,οτι υλικα και να εχει,ο φιλος του φιλου μας,παντα θα μετρα αμμωνια ,νιρωδη,και νιτρικα. Καλο ειναι να τα δωσει,και να βαλει,εναν μονομαχο,γιατι με 5 νιτρωδη,τα ψαρια δεν θα εχουν καλο τελος. Συμφωνώ απόλυτα με τον φίλο κιχλιδάτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 11 Μαρτίου 2013 #9 Share 11 Μαρτίου 2013 (edited) Με 3 χρυσοψαρα,σε 30αρι ενυδρειο,οσος χρονος και να περασει,οτι υλικα και να εχει,ο φιλος του φιλου μας,παντα θα μετρα αμμωνια ,νιρωδη,και νιτρικα. Καλο ειναι να τα δωσει,και να βαλει,εναν μονομαχο,γιατι με 5 νιτρωδη,τα ψαρια δεν θα εχουν καλο τελος. +1Το πρόβλημα σε αυτήν την περίπτωση είναι η ιχθυοφορτωσει και όχι το αστρωτο φίλτρο! Για αυτό πάντα λέμε τι ενυδρείο έχεις και ποσά ψάρια έχεις μέσα! Για να δούμε αν μπορεί το σύστημα να δουλέψει! Το συγκεκριμένο απλά δεν γίνεται να δουλέψει Λόγοι πολλοί! Μικρό ενυδρείο Ρυπογόνα ψάρια Φίλτρο μάλλον ακατάλληλο αλλά και μεγαλύτερο να βάλει πάλι δεν θα κάνει δουλειά λόγω μικρού ενυδρείου (θα γίνει χειρότερο από πλυντήριο) Αφού είναι φίλος σου πρέπει να τον πείσεις να πράξει άμεσα (χθες) Και με συγχωρείς αλλά δεν μπορώ να καταλάβω το αστείο ότι τα πήρε μικρά και τώρα θα τα δώσει μεγάλα! Δλδ και εγώ αν πάρω έναν δεινοσαυρο από μικρό τι σημαίνει ότι όταν μεγαλώσει χωράει στο σπίτι μου!!! Έγινε επεξεργασία 11 Μαρτίου 2013 - samilias21 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 11 Μαρτίου 2013 #10 Share 11 Μαρτίου 2013 Με 3 χρυσοψαρα,σε 30αρι ενυδρειο,οσος χρονος και να περασει,οτι υλικα και να εχει,ο φιλος του φιλου μας,παντα θα μετρα αμμωνια ,νιρωδη,και νιτρικα. Καλο ειναι να τα δωσει,και να βαλει,εναν μονομαχο,γιατι με 5 νιτρωδη,τα ψαρια δεν θα εχουν καλο τελος. +1 Το πρόβλημα σε αυτήν την περίπτωση είναι η ιχθυοφορτωσει και όχι το αστρωτο φίλτρο! Για αυτό πάντα λέμε τι ενυδρείο έχεις και ποσά ψάρια έχεις μέσα! Για να δούμε αν μπορεί το σύστημα να δουλέψει! Το συγκεκριμένο απλά δεν γίνεται να δουλέψει Λόγοι πολλοί! Μικρό ενυδρείο Ρυπογόνα ψάρια Φίλτρο μάλλον ακατάλληλο αλλά και μεγαλύτερο να βάλει πάλι δεν θα κάνει δουλειά λόγω μικρού ενυδρείου (θα γίνει χειρότερο από πλυντήριο) Αφού είναι φίλος σου πρέπει να τον πείσεις να πράξει άμεσα (χθες) Και με συγχωρείς αλλά δεν μπορώ να καταλάβω το αστείο ότι τα πήρε μικρά και τώρα θα τα δώσει μεγάλα! Δλδ και εγώ αν πάρω έναν δεινοσαυρο από μικρό τι σημαίνει ότι όταν μεγαλώσει χωράει στο σπίτι μου!!! Έχετε απόλυτο δίκιο παίδες!! ΚΑΙ πολύ μεγάλη ιχθυοφόρτωση για τα συγκεκριμένα λίτρα ΚΑΙ άστρωτο φίλτρο (λογικά) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μιχάλης 11 Μαρτίου 2013 Author #11 Share 11 Μαρτίου 2013 Τι υλικά έχει μέσα το φίλτρο ;Μισό σφουγγάρι και μισό σεποραξ μινι Δημητρη το οποίο δεν φτάνει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μιχάλης 11 Μαρτίου 2013 Author #12 Share 11 Μαρτίου 2013 Φίλε Μιχάλη, μπορώ να πω με απόλυτη βεβαιότητα καθώς το έζησα κι εγώ στην πράξη, ότι 2 βδομάδες είναι πάρα μα πάρα πολύ λίγες για να μπολιαστεί ένα καινούργιο φίλτρο σε ταυτόχρονη λειτουργία με το παλιό... Εγώ είχα βάλει το φίλτρο που προοριζόταν για το μονομαχοευδρείο μου στο μεγάλο ενυδρείο, και μάλιστα το άφησα 3 βδομάδες και το αποτέλεσμα ήτανε να μην είχε μπολιαστεί.. όπως κατάλαβες ζήτησα για δεύτερη φορά μπόλι από τον ίδιο χομπίστα που μου έδωσε για το μεγάλο. Πιστεύω κι εγώ ότι αφού μετράει νιτρώδη είναι ακόμα άστρωτο το ενυδρείο του, αλλά το μόνο καλό είναι ότι για να μετράτε νιτρώδη στο Θεό το στρώσιμο βρίσκεται στη φάση πριν αρχίσουν να δημιουργούνται βακτήρια που τρώνε τα νιτρώδη... Οκ Πανο, σε ευχαριστώ για οτι μοιράστηκες εδώ, πολυ χρησιμα πραγματα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μιχάλης 11 Μαρτίου 2013 Author #13 Share 11 Μαρτίου 2013 Με 3 χρυσοψαρα,σε 30αρι ενυδρειο,οσος χρονος και να περασει,οτι υλικα και να εχει,ο φιλος του φιλου μας,παντα θα μετρα αμμωνια ,νιρωδη,και νιτρικα. Καλο ειναι να τα δωσει,και να βαλει,εναν μονομαχο,γιατι με 5 νιτρωδη,τα ψαρια δεν θα εχουν καλο τελος. Ελα όμως που στου κουφου την πόρτα οσο θέλεις βρόντα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 11 Μαρτίου 2013 #14 Share 11 Μαρτίου 2013 Όντως Μιχάλη δεν φτάνει ! Αν θέλει να τα κρατήσει πρέπει να πάει σε μεγαλύτερο ενυδρείο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μιχάλης 11 Μαρτίου 2013 Author #15 Share 11 Μαρτίου 2013 +1 Το πρόβλημα σε αυτήν την περίπτωση είναι η ιχθυοφορτωσει και όχι το αστρωτο φίλτρο! Για αυτό πάντα λέμε τι ενυδρείο έχεις και ποσά ψάρια έχεις μέσα! Για να δούμε αν μπορεί το σύστημα να δουλέψει! Το συγκεκριμένο απλά δεν γίνεται να δουλέψει Λόγοι πολλοί! Μικρό ενυδρείο Ρυπογόνα ψάρια Φίλτρο μάλλον ακατάλληλο αλλά και μεγαλύτερο να βάλει πάλι δεν θα κάνει δουλειά λόγω μικρού ενυδρείου (θα γίνει χειρότερο από πλυντήριο) Αφού είναι φίλος σου πρέπει να τον πείσεις να πράξει άμεσα (χθες) Και με συγχωρείς αλλά δεν μπορώ να καταλάβω το αστείο ότι τα πήρε μικρά και τώρα θα τα δώσει μεγάλα! Δλδ και εγώ αν πάρω έναν δεινοσαυρο από μικρό τι σημαίνει ότι όταν μεγαλώσει χωράει στο σπίτι μου!!! Φυσικά και ΔΕΝ ειναι αστειο φίλε μου, αστείος ήταν ο τρόπος που μου είπε κάτι τέτοιο. Το φίλτρο που έβαλε ειναι elite για 75 λιτρα. Το φίλτρο μια χαρα ειναι αλλα οχι για τρια χρυσόψαρα σε 30 λιτρα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
samilias21 12 Μαρτίου 2013 #16 Share 12 Μαρτίου 2013 Ελπιζω να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε άλλον έναν σωστό χομπιστα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μιχάλης 12 Μαρτίου 2013 Author #17 Share 12 Μαρτίου 2013 Ελπιζω να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε άλλον έναν σωστό χομπιστα! Kαι εγω ελπίζω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος