Jump to content

120 Lt Wanna Be Reef

giannisss

Recommended Posts

Μπράβο αγόρι μου.Χρωστάς ένα ευχαριστώ και στον Οδυσσέα http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showuser=44565 που βοήθησε στο κλάδεμα.

τίποτα δεν μου χρωστάς εμενα στον Nίκο που βούτηξε για να κλαδέψει χε χε χε

ωραία και τέλεια χρώματα καλορίζικα και ένα μπράβο στον Nίκο που άλλη μια φορα δείχνει ότι είναι ΧΟΜΠΊΣΤΑΣ πάνω απ όλα

Πολλα μπραβο στον ΝΙΚΟΛΑ απο Κρητη............και σε σενα φυσικα γιανναρε για το στησιμο που εκανες.....εδιεξε πολυ ομορφο φιλαρακι....να τα χαιρεσαι!!!Οσο για τις σκονες τα συμπληρωματα θα σε πουν οι "παλιοι".....διοτι εγω δεν γνωριζω....το νου σου ιδιως στο ΚH γιατι εγινες πολυ σκληρο αγορι και εσυ........ :bigemo_harabe_net-74: :bigemo_harabe_net-74:

Πολλα μπραβο στον ΝΙΚΟΛΑ απο Κρητη............και σε σενα φυσικα γιανναρε για το στησιμο που εκανες.....εδιεξε πολυ ομορφο φιλαρακι....να τα χαιρεσαι!!!Οσο για τις σκονες τα συμπληρωματα θα σε πουν οι "παλιοι".....διοτι εγω δεν γνωριζω....το νου σου ιδιως στο ΚH γιατι εγινες πολυ σκληρο αγορι και εσυ........ :bigemo_harabe_net-74: :bigemo_harabe_net-74:

σε ευχαριστω φιλαρακι ... οντως χωρις να το περιμενω επεσα στα βαθιαα !! ///

Αυτά που πρέπει να ρίχνεις πάντα μετά από μετρήσεις είναι σόδα (ΚΗ),μαγνήσιο(MG),ασβέστιο(CA). Υπάρχουν έτοιμα σκευάσματα στο εμπόριο αλλά μπορείς και να χρησιμοποιήσεις και τις σκόνες για το μπάλινγκ σύστεμ.Πολύ καλές σκόνες είναι τις fauna marin που τις βρίσκεις παντού ,πιο οικονομικές και πάρα πολύ καλές είναι των waterwaves όπως και του Σπύρου στο aquario.Τη δοσολογία θα τη βρεις εσύ σύμφωνα με τις απαιτήσεις των κοραλλιών σου και για επιπλέον συμβουλές και για συνταγές εγώ ακολουθώ αυτό .http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=78092

:bigemo_harabe_net-64: μεχρι την δευτερα θα εχω αποφασισει εαν θα χρησιμοποιησω σκονες η υγρα ... φυσικα δοσομετρικη δεν εχω οποτε θα επιλεξω το ποιο οικονομικο και βολικο σε εμενα αλλα και για το συστημα μου

Μπορείς να φτιάξεις τα διαλύματα και να τα ρίχνεις με το χέρι καθημερινά.Το οικονομικότερο όλων.

με σκονες θα το κανω αυτο ??

δεν εχω θεμα να ριχνω σκονες απλα εχω καποιες ερωτησεις ....

οι σκονες ειδα οτι ειναι οντως ειναι φθηνες και οχι να φτιαχνω διαλυμματα δεν με πειραζει

αλλα υπαρχει κατι να ριχνω εβδομαδιαια ?? ρωταω γιατι δεν εχω δοσομετρικη και εαν χρειαστει να φυγω 2 μερες δεν θα ηθελα να εξαρτατε τοσο το συστημα απο εμενα ....

οι σκονες ειναι εξισου καταλληλες με τα σκευασματα του εμποριου ?

Έγινε επεξεργασία - giannisss

σημερα με το αναμα των φωτων σχεδον ολα τα κοραλλια φαινεται να εχουν βγαλει τους πολυποδες τους ... φαινονται μια χαρα και αρχιζουν και παιρνουν πανω τους .... δυστηχως ενα απο τα ποιο ομορφα κοραλλια μια πρασινη ακροπορα ειχε αρχισει απο χθες να ασπριζει και σημερα ειναι σχεδον ασπρη ... θα της δωσω λιγο χρονο μπας και αλλα μαλλον χαθηκε .... το περιεργο ειναι οτι αντι να φαινεται σαν να φευγει δερμα απο πανω απλα ασπρισε ως χρωμα στον κορμο με τους πολυποδες να κρατανε το χρωμα τους και επειτα αρχισε να χανει το χρωμα και στους πολυποδες .... αυτα ... :)

τουλαχιστον τα αλλα ειναι καλα !

Έγινε επεξεργασία - giannisss

DSC_0648_zpsc0c07f74.jpg

στην φωτο φαινονται οι δυο εφιλιες που απο οτι καταλαβαινω ειναι ιδιο ειδος ... υπαρχει περιπτωση η μια να δημιουργησει προβλημα στην αλλη ???

και κατι ακομα διπλα στην παβονα υπαρχει μια εφυλια υπαρχει περιπτωση να κανει ζημια στην παβονα ?

Καλο ειναι απο όσο γνωρίζω να μην έρθουν σε επαφή με την εφυλια....

Απο εκει κ πέρα ένα μεγάλο μπραβο στο Νικο που σου τα δώρισε αλλα εδω αξιζει σαν σημειωθεί κ να δοθεί ένα μεγάλο μπραβο σε ΟΛΑ αυτα τα παιδια τα οποία ανά καιρούς βάζουν το χέρι τους μεσα στο ενυδρειο κ κόβουν κ χαρίζουν ζωντανα αυτές τις δύσκολες εποχές σε εμάς που μολις ξεκινάμε......

Οι εφιλιες δεν εχουν θεμα η παβονα με την εφιλια αλαξε της θεση εξαλου απο οτι βλεπω δεν ανοιγει καλα η εφιλια

χθες πηρα σκονες ΚΗ , CA , MG μιας και λογο διακοπων και λοιπων μου φανηκαν λιγο ακριβα τα ζουμια ... μολις τελειωσουν λοιπον οι σκονες θα παρω ζουμια

χθες δεν μπορεσα να παρω τεστ μιας και εγινε ενα μπερδεμα με ενα φιλο που εστειλα και θα παω σημερα ....να μετρησω mg και ca ....

το θεμα ειναι , σκεφτομαι να φτιαξω διαλειμματα μεσα σε 3 μεγαλα μπουκαλια νερου .... ποσο σκονη να ριξω μεσα και γενικα τι αναλογιες βαζω ?? ( ειναι η πρωτη φορα και δεν εχω ιδεα με το τι να κανω ... βεβαια για ολα υπαρχει μια αρχη :) )

ααα και θελω να ρωτησω τι παιζει οταν κανουμε αλλαγη , δηλαδη με την αλλαγη ανεβαζουμε το ΚΗ μιας και βρισκεται στο αλατι οποτε εκεινη την ημερα ριχνουμε κανονικα ΚΗ σκονη ?? πολλεεεες αποριες ...

τελος θα ηθελα μια χαρη μιας και μου εσπασε το ρεφρακτομετρο εαν υπαρχει η δυνατοτητα καποιο παιδι απο εδω μεσα που παραγγελνει απο e-bay η απο ιντερνετ τελος παντων αν γινεται να του δωσω 20-25 ευρω να μου το παραγγειλει μιας και δεν τα παω καλα με τις συναλλαγες απο εξωτερικο ειμαι και <18 οποτε .... θα το εκτιμουσα πολυ ....

http://reef.diesyst.com/chemcalc/chemcalc.html...υπολογίζεις αρχικά τα καθαρά λίτρα σου...Επιλέγεις τις τιμές που θέλεις...μετράς αυτές που έχεις και επιλέγεις τα αναλογα προϊόντα και ρίχνεις...με προσοχή αν ειναι πολύ μεγάλες οι αποκλίσεις...Για καθημερινή χορήγηση πρέπει να ξέρεις τις καταναλώσεις και αναλογως να υπολογίζεις πόση σκόνη χρειάζεσαι ημερισίως..Το αναγάγεις στην κατανάλωση του μήνα, εβδομάδος ή 10ημέρου (οτι σε βολεύει) για να είναι και ακριβέστερες οι ποσότητες στο ζύγι και διαλύεις τις σκόνες σε νερό Α/Ο...Με απλή μέθοδο των τριών θα βρεις ποσο ΄΄ζουμί να ρίχνεις¨..Προσπάθησε το υγρό που θα ρίχνεις να είναι στρογγυλεμμενο πχ 10ml για ευκολία...

Για το ΚΗ αν μπορεις να ρίχνεις περισσότερο απο μία φορά την ημέρα την αναλογη ποσότητα για πιο σταθερά νούμερα...

Τακτικές μετρήσεις την ίδια ώρα στην αρχή για να είσαι σίγουρος και απο εκει και πέρα..τακτικές καθώς λόγω αναπτυξης μπορεί να αλλάξουν οι καταναλώσεις και να πρεπει να αυξήσεις τη δοσολογία...

Και κράτα σημειώσεις πόσο διαλύεις σε πόσο νερό και πόσο ρίχνεις για να έχεις ενα μπουσουλα...για να αποφύγεις ατυχήματα..

Για το πόση σκόνη διαλύεις σε πόσο νερό..υπάρχει ενα θέμα στο ΑΖ...νομίζω περι αλχημείας ή balling method...(δεν ξέρω πως να βάλω το λινκ :) )αλλα είναι αρκετά πυκνά δ/τα για μικρες καταναλώσεις και δεν βολεύουν..Καλύτερα να τα κάνεις πιο αραιά..για να ρίχνεις 10ml απο δ/μα χ συγκέντρωσης παρα 1ml απο δμα 10χ συγκέντρωσης..

Καταλαβα φιλε μου

εγω που πηρα χύμα σκονη απο aquario τι λες να βαλλω στην επιλογη προιοντος ?

απο μετρησεις ποιες θα ηταν οι ποιο ιδανικες για τα κοραλλια μου σε mg ca ?

απο ΚΗ ξερω οτι πρεπει να εχω απο 8-12 σημερα λοιπον ειχα 7 ... οποτε το μεσημερι θα φτιαξω τα διαλλειματα θα παρω και τα αλλα δυο τεστ που μου λειπουν και θα ελεγξω και τις αλλες τιμες ... περα απο αυτο ΚΗ ποιο ειναι το ποιο ιδανικο ?

δεν τα ξερω τα προϊοντα..αλλα λογικά αναλογα αν ειναι ενυδρα ή ανυδρα και τι χημικές ουσίες περιέχουν...στις πρώτες επιλογές...

προσωπικά το ΚΗ το έχω στο 8.5 και Ca 430 και Μg 1400..(ισως είναι λίγο ψιλά..και 1380 καλά είναι)..

Να μετράς κάθε παρτίδα αλατιού..και αναλογα στο νερό αλλαγής να κάνεις τις προσαρμογές (συνήθως είνα πιο χαμηλά)πάλι με τη χρήση του προγράμματος..Μόνο το ΚΗ (τουλαχιστον εμένα το tropic marin pro reef) μου δίνει ΚΗ 11 και δεν κάνω κάτι..αφήνω το δοσομετρική ως έχει...Σε μετρήσεις που έχω κάνει ίσως να ανεβάζει λίγο το ΚΗ στο 8.6 ...Αυτό θα το δεις μόνο μετρώντας..και βλέποντας και κάνοντας...

περισσότερα σίγουρα οι μετρ του reef θα έχουν να σου πουν...και ευκαιρία να με διορθώσουν αν λέω κάτι λάθος....

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=96

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=78092

Έγινε επεξεργασία - POLYCHRONAKIS NIKOS

ευχαριστω ρε Νικολα ησουν κατατοπιστηκοτατος !! το πρωτο το εχω ξανα δει και χαιρομαι που μου το εστειλες μιας και σημαινει οτι ειχα σωστους στοχους

.... μια τελευταια ερωτηση γιατι εχει δυο μαγνησια ??

ΚΗ 6,7

CA 430

MG 1290

θα κανω μετρησεις και αυριο και βλεπουμε ... απο οτι καταλαβαινω δεν εχω μεγαλη καταναλωση μιας και 3 μερες εχουν τοποθετηθει τα κοραλλια .... θα κανω ομως και αυριο να τσεκαρω .... το ΚH αν και χαμηλα θα το αφησω να το ξανα μετρησω αυριο να δω τι διαφορα θα εχει για να ξερω και γιαυτο ....

πηρα τρια μπουκαλια νερου και θα ριξω τα ml που γραφει το λινκ πανω που μου εγραψε ο Νικος

το εχω στο προγραμμα Νικο απλα θελω να δω ποσο εχει πεσει αυριο το ΚΗ και το MG ωστε να δω διαφορα αρα και ημερησια καταναλωση !! :bigemo_harabe_net-64:

βρηκα ποσο καταναλωση εχω σε ασβεστιο ( μιση κουταλια σκονης ) την ανακατευω σε ενα ποτηρακι και την ριχνω μεσα στο σκιμμερ ....

απο ΚΗ εκανα το λαθος και υποτιμησα την σκονη και εριξα 40 ml ( απο διαλυμα 300 ml νερου και 100 γραμμαριων σκονη ) και μου πηγε το ΚΗ στο 15,8 απο 8... !!!!! βρηκα παντως και σε αυτο την δοση και ειναι 10 ml απο αυτο το διαλυμα ...

επισης και ασβεστιο παλι μιση κουταλια του γλυκου σκονης με νερο σε ποτηρακι εχω παλι :bigemo_harabe_net-64:

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...