Jump to content

120 Lt Wanna Be Reef

giannisss

Recommended Posts

Γιατί αν βάλεις μακροάλγη στο κυρίως και κολλήσει κάπου άντε να την βγάλεις.....δεν το συνιστώ και από θέμα εμφάνισης...γενικά δεν το συνιστώ! :bigemo_harabe_net-127:

ενα κουτακι μεσα στο ενυδρειο χωρις να εχει τροπο να διαφυγει απο το κουτι η αλγη δεν γινεται ?? το κουτι θα ειναι πολυ μικρο σχεδον δεν θα φαινεται ... αλλα ενταξει !

Κοίτα,εγώ λέω τι θα έκανα!

Από εκεί και πέρα σίγουρα εσυ ξέρεις καλύτερα τι ανάγκες έχει το ενυδρείο και πως θα τις καλύψεις Γιάννη!

Μπορεί και να δουλέψει άψογα το κουτί που λες!

Αν καταλήξεις σε κάτι τέτοιο,θα σου πρότεινα να το κάνεις από πλέξιγκλάς διάφανο με τρύπες!

Κοίτα,εγώ λέω τι θα έκανα!

Από εκεί και πέρα σίγουρα εσυ ξέρεις καλύτερα τι ανάγκες έχει το ενυδρείο και πως θα τις καλύψεις Γιάννη!

Μπορεί και να δουλέψει άψογα το κουτί που λες!

Αν καταλήξεις σε κάτι τέτοιο,θα σου πρότεινα να το κάνεις από πλέξιγκλάς διάφανο με τρύπες!

μωρε Κωστα συζητηση κανουμε και φυσικα η αποψη σου ειναι πολυ σημαντικη !!

με πλεξιγκλας σκεφτομουν ... τωρα αν φυγει καποιο κομματι αλγης και κατσει πουθενα δεν νομιζω να υπαρχει τοσο θεμα ... τουλαχιστον εαν δεν υπαρχει προβλημα στη βιολογια οπτικα δεν θα με χαλασει .... κατι τετοιο λεω

100_1555.jpg

Το συγκεκριμενο δεν ειναι ασχημο γιαννη :thumbup:

Το θεμα ειναι αν ειναι αποδοτικο-λειτουργικο.(να εχει αρκετη ροη αναμεσα και να μπορει να περνει αρκετο φως.

Αν τα πετυχεις αυτα και δεν σε ενοχλει το αισθητικο ,να το δοκιμασεις.

Αν ξεφυγει και λιγο λογικα θα την φαει το Blue tang.

Αν δεν την φαει μπορει να εχεις προβλημα.

Για τα νιτρικα μονο σκεφτεσαι να το τοποθετησεις?

Mιχαλη το συγκεκριμενο οχι δεν φαινεται να ειναι ασχημο ... τωρα το που θα τοποθετηθει θα το βρω !

και για τα νιτρικα , απλα ειδα αρκετα ενυδρεια τα οποια δεν εχουν κανενα απολυτος προβλημα λογω του refugium και εννοω δεν εχουν προβλημα λεγοντας οτι βασιζονται πανω σε αυτο ωστε να κρατανε την σταθεροτητα στο ενυδρειο τους ....

Έγινε επεξεργασία - giannisss

Σταθερότητα όσον αφορά τα νιτρικά και τα φωσφορικά ναι.Το refugium είναι μακράν η καλύτερη λύση!

αυτο θελω ... αυτο ακριβως ... !

απο περιεργεια ... στο refugium τι ειδους ζωντανα μπορουν να μπουν ? ( τι ειδους αλγες κλπ )

και τι θετικα προσφερει στο συστημα ... ??

μπορει να ακυρωσει πχ τον ανθρακα και το αντιφως ( οχι πως θα το κανω μιας και θελω να εχω το κεφαλι μου ησυχο απλα για να ξερω )

Τον αντιφωσφορο ναι μπορεί να τον ακυρώσει!τον άνθρακα όχι!από ζωντανά θα βαλεισ λίγο ζωντανό βράχο και αραγωνιτη,μακροαλύλη του τύπου καουλερπα η χαετο και ΤΕΛΟΣ ζωντανά κοπηποδα και έκλεισες!μικρή ροή και μια λάμπα χαμηλών Κέβιν για ανάπτυξη και ξέχασε το για πολύ καιρό...Εχθές μετά από περίπου ένα μήνα που έβαλα καλύτερα άλλη στο Σάμπ,μέτρησα νιτρικά 2!

αυτο θα κανω Κωστα .... θα ψαξω να βρω πλεξιγκλας και θα φτιαξω ....

γιατι πρεπει να βαλλω αραγωνιτη και βραχο ?? οπως κοπιποδα δεν μπορω να ριξω στο main ?? .....

τι διαφορα εχει ο αραγωνιτης και ο βραχος που θα ειναι στο refugium απο αυτα που ειναι στο main /?

φαινεται σε πολλούς να κανει δουλεια Κωστα !! ζηλευω !!

Καλά το προηγούμενο πόστ μου είναι απαράδεκτο μαμώ το Τ9 μου μαμώ......ο βράχος και ο αραγωνίτης είναι καλό να υπάρχουν γιατί βοηθούν τα κοπίποδα και τα αμφίποδα στο να "στεγαστούν" και να βρουν φυσιολογικό μέρος αναπαραγωγής κλπ.Εγώ πάντως θα σου έλεγα να το κάνεις με ένα μικρό εικοσάλιτρο ενυδρείο δίπλα,παρά μέσα στο main!Με αυτό τον τρόπο θα το ελέγχεις πιο εύκολα και γενικά θα είναι πιο όμορφο και νοικοκυρεμένο!Ένα μικρό ενυδρείο DIY είκοσι λίτρων μια υπερχείλιλη απλή με μικρή σωλήνωση και μια αντλιούλα μικρή να στέλνει το νεράκι από το κυρίως και καθάρισες.....!;)

εγω παντως το διαβασα χωρις κανενα θεμα το ποστ σου !! :bigemo_harabe_net-74:

ενυδρειακι υπαρχει απλα σκεφτομαι οτι το εχω κανει που το εχω κανει το σπιτι σκ@τα με ολα αυτα που φαινονται ( δεν εχω ντουλαπι και φαινονται κατω το φιλτρο το σκιμμερ απο δεξια , μισάνοιχτο το καπακι για να βαλλω τον ανεμιστηρα ... αστα να πανε Κωστα ... )

για ενυδρειακι θα ηταν ωραια η ιδεα αλλα δεν υπαρχει χωρος ... ισως εαν εφτιαχνα ενα diy στις διαστασεις που θελω ( το υπαρχον δεν χωραει) αλλα και παλι θα πρεπει να τρυπησω ( εαν παω σε κρεμαστη λυση αντε να ξανα τρυπήσω το καπακι να περασει η υπερχείλιση ) θα πρεπει να βαλλω και αντλια και αστα να πανε !!

η ποιο ιδανικη λυση θα ηταν να εβρισκα ενα επιπλο 100 x 30 να εφτιαχνα και ενα σαμπ το οποιο το μισο θα ειναι refugium και να ξεμπέρδευα !! δυστηχως η ευτυχως σε τουτο το ενυδρειο δεν εχουν γινει σωστες προβλεψεις ... για αλλο ξεκινησα σε αλλο κατεληξα και αλλου θα φθασω .... αυτο που ελπιζω ειναι να περασει συντομα ο καιρος να ξεκινησω τα σχεδια ενος μεγαλου :bigemo_harabe_net-64: και για να επανελθω στο θεμα δεν νομιζω οτι θα με βολέψει το 20 λιτρο ... μαλλον περισσοτερες σκοτουρες θα εχω .... ειναι που δεν εχω και ιδεα για κρεμαστες υπερχειλισεις ...

λοιπον ... μετα απο

1ον αλλαγη στησιματος

2ον μεγαλο θεμα με νιτρικα

3ον μια προσθηκη μιας ανθιας που την λυπηθηκα και την πηρα !! :ph34r:

ειπα να κανω ενα update

οποτε εχουμε

ενα κομματακι μοντιπορα που μετα τα χιλια μυρια που περασε υπαρχει ακομα ( δωρο απο mad23 )

δυο κεφαλακια euphylia ( δωρο απο niknik )

ενα star polyp

μια ξενια ( την εχουν βαρεσει κατα κουτελα τα νιτρικα πρεπει να κανω αμεσα αλλαγη νερου !!! )

ενα ζωανθους ( βασιλιας με 31 το ενυδρειο και φουλ νιτρικα ηταν ανοιχτο και αναπτυσεται φουλλλλ !!! )

το πηρα πριν κανα 1,5 μηνα και απο 10 τα κεφαλια εχουν γινει 17 ,,,, :bigemo_harabe_net-64:

οποιοδηποτε σχολιο ( σιιγουρα ο βραχος δεν θα αρεσει σε καποιους αλλα μου αρεσει το μπουγιο ! )

DSC_0577_zpsb31500bf.jpg

DSC_0578_zps9def7002.jpg

DSC_0579_zps27bb3763.jpg

DSC_0580_zpsd97b43e3.jpg

DSC_0581_zps79af8c43.jpg

DSC_0585_zps40655e84.jpg

DSC_0586_zps86fedfa0.jpg

DSC_0587_zpsc2e0deef.jpg

DSC_0588_zps93fce9b3.jpg

DSC_0589_zpsa83dd71b.jpg

DSC_0590_zps4fb8a808.jpg

DSC_0591_zps435b5c4e.jpg

DSC_0592_zps95eadd19.jpg

DSC_0593_zps2297943d.jpg

αυτα .... η μοντιπορα αν και φαινεται καχεκτικη παραμενει η αγαπημενη μου οποτε μην ακουσω τιποτααα !! :bigemo_harabe_net-74:

αααα κατι αλλο η ανθια τι ειναι ?? ειδος ? γιατι εχω λιγο μπερδευτει !

Ομορφο ειναι γιαννη,να το χαιρεσαι :thumbup:

Οσο περναει ο καιρος και θα βαζεις κοραλακια θα γινεται ακομα καλυτερο.

Το anthias ειναι θυληκο dispar.

Γειασου Μιχαληη !!

μου αρεσει που εχω θεσεις για κοραλλια σε σχεση με τα αλλα συστηματα , επισης με το στησιμο αυτο εχω κοψει την δυναμη των κυκλοφορητων και ειναι οση χρειαζομαι γιατι με το πρωηγουμενο στήσιμο μου σηκωνε το αραγωνιτη σε μεγαλο βαθμο !!

επισης ειναι πολυ ποιο στιβαρή κατασκευη .... δεν προκειται να κουνηθει τιποτα τωρα .... εεε τωρα μολις ριξω τα νιτρικα και παραμεινει σταθερο για καμια βδομαδα θα αρχισω να στοκαρω κανα κοραλακι ... η μια bubble tip για τα κλοουνακια μου

αλλιως μαλλον σε κανα μεγαλο κοραλλι euphylia το κοβω .... η καμια σεριατοπορα για σκληρο πανω πανω ... κατα τα αλλα πλην των νιτρικων ολα μια χαρα .... !!!

ελπιζω να καλυφθει ολο απο κοραλλια ....

ευχαριστω για την διαγνωση της ανθιας !!!

κωστα δεν ειχα σκοπο να την παρω .... ειναι πολυ περιεργα ψαρακια και δεν θα ηθελα να πεταξω τα λεφτα μου ...απλα πηγα σε ενα μαγαζι για φυτα και ειπα να παω και στα θαλασσινα και απο ολη την εισαγωγη ειχε μεινει μονο αυτη και ετρωγε σφαλιαρες απο ενα αυτοκρατωρα ,,,, ηταν πάμφθηνη του ζητησα να την ταισει και εφαγε και μπιλακια και την πηρα ...

ειναι εξαιρετικο ψαρακι ...τρωει αλλα παντα τελευταια ....

Αφού τρώει όλα καλά!Είναι πολύ ιδιαίτερα ψάρια οι ανθίες!Να σου ζήσει!

Έγινε επεξεργασία - kostaskappa

γιαννηειναι ομορφο το ψαρι εφοσον σου τρωει μην ανυσηχεις προς το παρων αλλα αυτο παει κοπαδι συνηθος τουλαχιστον 3 τεμ

ευχαριστω Κωσταρα μου !!

Νικο μου δεν μπορω να φορτωσω το ενυδρειο προς το παρων με αλλα ψαρια ... θελω να ηρεμησουν τα ψαρια ... οι τιμες να παραμηνουν σταθερες και μετα σιγα σιγα θα στοκαρω ,,,,μεχρι τοτε ελπιζω να εχω αλλαξει ενυδρειο και να εχω ενα κοπαδακι 5-6 ατόμων ... :bigemo_harabe_net-64:

εεε το ξερω αλλα κατι με χαλαει ... ειναι ολα ωραια , αλλα λιγο το σκιμμερ το κρεμαστο λιγο το ενα λιγο το αλλο .... οτι ειναι να γινει θα ξεκινησει σε 11 μηνες ... μολις τελειωσω και ηρεμησουν τα πραγματα και εγω , να τελειωσω και τα φροντιστηρια ,.... θα ξεκινησω να ψαχνω ,,,, σκεφτομαι κατι μεγαλο .... και σιγουρα με σαμπ , μελετη και πολυ αγαπη !! :bigemo_harabe_net-134:

κατι αλλο ... τα νιτρικα που εχω θα φυγουν μονο με αλλαγες η και το σκιμμερ μπορει να τα κατεβασει ??

Έγινε επεξεργασία - giannisss

Και το σκίμερ μπορεί να στα κατεβάσει,και οι αλλαγές!Εγώ θα σου έλεγα να κάνεις 10 λίτρα αλλαγή νερού κάθε εβδομάδα!

Και το σκίμερ μπορεί να στα κατεβάσει,και οι αλλαγές!Εγώ θα σου έλεγα να κάνεις 10 λίτρα αλλαγή νερού κάθε εβδομάδα!

θα κανω μεθαυριο 20 λιτρα , την τριτη αλλα 20 .... να καθαρισει γιατι εχω πολλα .. και ειχα ΠΟΛΛΑΑ !! σε σημειο που ελεγες ζει τιποτα εκει μεσα , μα πωως???? ντροπη μου το ξερω ... αλλα χερι κομμενο .... εχω να βαλλω μια βδομαδα ( απο την αλλαγη του στησιματος περιπου ! ) και δεν ξανα ακουμπαω τιποτα !!

απλα ελπιζω να μαζεψει και αυτο ....

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...